Evet ama babannem sen uyu yemek derdiyle ilgilenme,bebeginle vakit geçir bu vakitlerin çok önemli kızım diyor.Benim eşim denizaltı gemisinde asker aniden seyire çıkıp gidiyor telefonu çekmiyor evde yalnız bırakmamak adına gelenlere hizmet etmek adına yaklaşık 1 ay durmak istiyor doğumun öncesi ve sonrası.Çünkü eşimin tarafı sağolsun yazın en cafcaflı dönemleri tatil yapmak için bize gelmek için ne diyeceklerini şaşıran insanlar.Babannem de onlara mı hizmet edeceksin yoksa uyuyup dinlenecek misin diyor.Eşim de mecbur onları gezdireceğini için evde ben yalnız kalıcam.O yüzden stres yapıyorumHayır abartmiyorsunuz. Lohusalık sizin en çok rahat etmek isteyecegin zaman. Ama öncesinde ve sonrasında o kadar uzun kalmalarını anlamadım ben. Yani ben doğuma gidene kadar her işimi kendim yapıyordum yavaş yavas. Herhangi bir sağlık sorununuz yoksa doğumdan itibaren birinin yanınızda bir hafta kalması yeterli bence. Ne kadar kalabalık o kadar sorun. Uykusuz kalacaksıniz orası kesin ama en çok yoran etrafınızdaki gereksiz insanlara laf anlatmak olacak. O yüzden yalnızlık en güzeli. Eşiniz olsun yeter.
Üst üste yatarız yine de geliriz sen onu kafaya takma diyor kayınpederim.1+1 evde nasıl yatacak o kadar kişi? Mümkün mü bu? Yaz sıcağı herkes evinde donla dolaşırken siz aman sağım solum gözükmesin derdine mi gireceksiniz?
Valla kim faydalı olacaksa o gelsin benim önceliğim budur. Eşin ne düşünüyor?
Amin inşallah.Eşim o vakit gelene kadar birşey demiyor.Belki gelmezler diyor ama Kp hemen ara diyor dogum yapınca :) Yani ben o halde onu mu düşüneceğim.Ben o babaanneyi yerimAllah başınızdan eksik etmesin.
Benim babaannemde, çocukken aldığım şekerleri yerdi saklı gizlieşinizin düşüncesi nedir bu konuda?
Umarım sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi.
O zaman gelecek olanları uygun bir dille erteleyin. Bebeğin kırkı çıkana kadar sizi rahat bıraksınlar. Siz soyleyemiyorsaniz eşiniz söylesin. Şimdiden ayarlayın bunu çünkü doğum sonrası stres yapmamaniz gerek.Evet ama babannem sen uyu yemek derdiyle ilgilenme,bebeginle vakit geçir bu vakitlerin çok önemli kızım diyor.Benim eşim denizaltı gemisinde asker aniden seyire çıkıp gidiyor telefonu çekmiyor evde yalnız bırakmamak adına gelenlere hizmet etmek adına yaklaşık 1 ay durmak istiyor doğumun öncesi ve sonrası.Çünkü eşimin tarafı sağolsun yazın en cafcaflı dönemleri tatil yapmak için bize gelmek için ne diyeceklerini şaşıran insanlar.Babannem de onlara mı hizmet edeceksin yoksa uyuyup dinlenecek misin diyor.Eşim de mecbur onları gezdireceğini için evde ben yalnız kalıcam.O yüzden stres yapıyorum
Eşim de ailesinin düşüncesizliğini biliyor.Babannemi çok seviyor kendi babaannesinden annesinden çok hatta.Babannemi istiyor tabi ama 4 yıl çocuğumuz olmayınca herkes görsün istiyor hevesleniyor sanırım biraz ama benim açımdan düşünmüyor.Yol yordam bilmiyor.1+1 evde nasıl yatacak o kadar kişi? Mümkün mü bu? Yaz sıcağı herkes evinde donla dolaşırken siz aman sağım solum gözükmesin derdine mi gireceksiniz?
Valla kim faydalı olacaksa o gelsin benim önceliğim budur. Eşin ne düşünüyor?
Yahu olacak iş mi şimdi bu? Uzanacaksin uyuyacaksın, belki ağrın olacak oflayıp poflayacaksın, emzireceksin devamlı. Bunları ulu orta mı yapacaksın?Üst üste yatarız yine de geliriz sen onu kafaya takma diyor kayınpederim.
Birkaç hafta sonrası kurban Bayram'ına denk geliyor 3 ay eşimin görevi var yine mecbur ailemin yanına gidicem memlekete tekrar.Babannem de o Zaman hepsi gelsin bize görsünler diyor.Nasılsa burada yaşıyorlar diyor.Ama amaç tatil olunca bir de eşim gezdirmeyi seviyor o yüzden buraya gelmek istiyorlar.Abartmıyorsunuz bence madem niyetleri yardımcı olmaksa o kadar uzaktan babannemin gelene kadar onlar yardıma gelselerdi. Bence önce eşinizle konuştuktan sonra eşinizin tarafına da durumu anlatın sizi birkaç hafta sonra ağırlayalım diye
Benim babam ve eşi de gelecek görmeye beni ve otelden yer ayırtacaklar.Evimin durumunu biliyorlar.Ama eşimin tarafı o yol masrafını karşılamak için arabayı doldurup geliyorlar önceden de hep böyle oldu çünkü.Bir de geldi mi 15 gün kalıyorlar en az.Lohusalık , çocuğa adapte olma tek basina gerçekten zor. cevrendekiler bunu kolaylaştırabilir veya daha da zorlaştırabilir.
Babaanneni gönderme , gelenler otelde kalsın. Senin yanında mutlu ve rahat olduğun kişiyle kalman gerekiyor. Gelen görsün gitsin. Yada daha sonra kabul edin. Bunu söylemekten çekinmeyin. Evim 1 +1 ve babaannem kalicak kusura bakmayın , dersiniz. Bakanda kendi bilir.
Benim babam otel ayarlıyor zaten.Tatil yapacaklar hem de beni görecekler.3 ayrı odayı burada tutmak imkansız oteller pahalı zaten yer bile yoktur şimdiden.en az 1 hafta kalacaklar çünkü en aşağı 5 bin tutar 1 hafta burda yer ayırtmakNe nene, dede var, ne annem
Babam var sadece
Ben hamile kalsam bana kim bakar acaba?
Hoş onca ameliyat geçirdim kimseye ihtiyacım olmadan tek başıma altından kalktım.
Eşine söyle otel ayarlasın, 2 taraf da otel de kalsın
70 yaşında tansiyonlu bananne gece kalkıp yardım edecek değil
Gündüz ev işi yapar.
En güzeli herkes yerinde sağ olsun, sen yardımcı tut babaanneyi yorma.
Ha kaldıkları vakit boyunca maaş bizim eve girecek, gider olmayacak diye düşünüyorsanız başka.
Öte yandan, kocanın kardeşi babası pek tabi gelecekler. Sen onu bırak dedenin yanında rahat edecek misin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?