doğum sonrası sarkan göbek?

Busra-drnk

Ailem; M & E... siz hep iyi olun..
Kayıtlı Üye
2 Mart 2016
385
6.363
68
31
Kızlar 1.5 ay önce doğum yaptım ve fazla kilom yok ama ilk dogumumda karnimi sıkı bağladım hiç göbek kalmadı.. Bu sefer yağ yok bişey yok ama sarkan bi gobegim var :( :( nasıl rakı haline döner.?

Bu arada ilk kizimda kiloyu çok dert etmiştim die zaten emmedi yiyemedim bişeyler. Bunda biraz bakıyorum kendime ki diyet falan yapamam emzirmem için.

Şu an sakın mekik çekmeyin. Daha çok dışarı fırtlar karnınız. Pelvik kasları güçlendiren egzersizler yapın. Nette bakabilirsiniz. Pelvik kasları güçlendirdikten sonra mekik gibi hareketler yapabilirsiniz. Yani 10 ay ile 1 sene arası mekiğe yanaşmayın. Zaten zamanla deriniz de topluycak kendini.. sağlıkla büyütün evladınızı.

En geç cilt toparlanır. Rahmin ve vajinan eski haline döndüğünde bile cildin hafif sarkık olacak. İlk 6-9 ay arası göbeğim pelte gibiydi, şu anda doğum yaptığımı unutmuş durumdayım, her şey eski haline döndü.

Çok iyi öneriler gelmiş.
Fakat ne yazık ki 2. doğumdan sonra üstelik de deriniz zaten esnemeye müsaitse ne yaparsanız toparlanmayabilir.
Uzmanlara danışın. Kendinize bir süre verin ve hala olmuyorsa karın germe operasyonu tek çare.

Pilates ve yuzme en kesin cozum.
15 ay once sezeryan oldum. Suan gobegim yok. Her sey eskiye dondu. 6. Aya kadar cok fenaydi ama gobegim. Cok takilmayin. Ben de baglama korse falan bisey yapmadim.

Şu an sakın mekik çekmeyin. Daha çok dışarı fırtlar karnınız. Pelvik kasları güçlendiren egzersizler yapın. Nette bakabilirsiniz. Pelvik kasları güçlendirdikten sonra mekik gibi hareketler yapabilirsiniz. Yani 10 ay ile 1 sene arası mekiğe yanaşmayın. Zaten zamanla deriniz de topluycak kendini.. sağlıkla büyütün evladınızı.
Pelvik kasinin nerede olduğundan haberiniz var mi? Konu sahibi karnım sarkmış demiş.

38 gun once sezeryan oldum, doktorum 3 ay sonra mekik cekmeye baslayabilecegimi söyledi. Kilom ve karnım kalmadı ama nasil soylesem, boşaltılmış gibi bi görüntü var tabii. Hic acelem yok, bebekle zor ugrasiyorum, bi de sporla yoramam kendimi :D

Daha 1 buçuk ay olmuş bu ne acele? Daha içten bile toparlanamamışken, dışarıdan estetik açıdan eski haline kavuşman mucize olurdu zaten..
Az sabır..

Yeni doğum yapan bir kadının bu kadar estetik kaygı güdmesi biraz toplum dayatması gibi geliyor bana.
Siz bir bebek getirdiniz dünyaya asıl buna yoğunlaşın. Lütfen çevrenizde de sizi bu şekilde eleştirmeye çalışan biri olursa ağzının payını verin..

Pelvik kasinin nerede olduğundan haberiniz var mi? Konu sahibi karnım sarkmış demiş.

38 gun once sezeryan oldum, doktorum 3 ay sonra mekik cekmeye baslayabilecegimi söyledi. Kilom ve karnım kalmadı ama nasil soylesem, boşaltılmış gibi bi görüntü var tabii. Hic acelem yok, bebekle zor ugrasiyorum, bi de sporla yoramam kendimi :KK70:
Haberim yok ezbere yazdım. Çünkü ben çok severim bilmeden atıp tutmayı.

Şunu ekleyim pelvis yazacağıma pelvik yazmışım nasıl bi imla hatası ettiysem :)

Kızlar 1.5 ay önce doğum yaptım ve fazla kilom yok ama ilk dogumumda karnimi sıkı bağladım hiç göbek kalmadı.. Bu sefer yağ yok bişey yok ama sarkan bi gobegim var :KK43: :KK43: nasıl rakı haline döner.?

Bu arada ilk kizimda kiloyu çok dert etmiştim die zaten emmedi yiyemedim bişeyler. Bunda biraz bakıyorum kendime ki diyet falan yapamam emzirmem için.
6 ayda emzirme ile birlikte toparlıyor bence. Ama toparlamazsa da 6 aydan önce bence kendinizi çok zorlamayın.

Göbeğinizi dert ermek için çok erken değil mi?

Uslu bi bebeğiniz var demek bunu düşündüm ben:)

Kontrole gittiğinizde drunuza sorun korse mi der 3 ay 6 ay sonra spor mu der o karar versin buna.

Arkadaşımın 3 kızı var 3üde sezryan doğum ilk 2sinde doğum sonrası korse kullanmasını söyledi 3. de izin vermedi habi ayni kiside bile farklilik gosterebiliyo

Ezbere is yapmayin

Kisiden kisiye degisiyo.. azicik gobekte guzel duruyo aslinda :) hahaha bu son gebelikte yasamadigim herseyi yasadim valla.. hizli kilo verince sarkarsin ya.. gebelik kilosu icinde gecerli.. balon gibi sonersen biraz daha torba gibi oluyosun bence :) benimde mekik cekmem lazim :)

Buarada mekik dogumdan 6-8 hafta sonra cekilebilir, normal dogumsa tabii.. sezeryani bilmiyorum..

Kızlar 1.5 ay önce doğum yaptım ve fazla kilom yok ama ilk dogumumda karnimi sıkı bağladım hiç göbek kalmadı.. Bu sefer yağ yok bişey yok ama sarkan bi gobegim var :KK43: :KK43: nasıl rakı haline döner.?

Ne yapsamda kaldı o göbek. Bende 5 ay korse taktım ama olmadı görek bi dahami hamilesin diyo:KK51:

bence panik yapmak için çok erken, hiç şeker tüketme, yapabiliyorsan yürüyüş yap

Amin çok tşkler uyarınz için tavsiyenize uyacam

Back
X