dogum sonrasi kemik erimesi:(

kiyametopu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2013
119
17
merhaba arkadaşlar ben 20 agustus 2014 de doğum yaptım doğum sonrası ileri düzeyde kemik erimesi buna bağlı olarak omurgada kırık oluştu benimle aynı sorunu yaşayan arkadaşlar var mi ve nasıl bir tedavi izlediler suan nasil lar

Merhaba,
Ben de aynı durumdayım. 28 Ağ 2014'te doğum yaptım ve yaklaşık 1 ay kadar sonra sırtımda müthiş ağrılarla doktora gittim. Omurgada 3 kırık ve gebeliğe bağlı kemik erimesi teşhisi kondu.
Kırıklarım iyileşti, çok zor bir süreçti ama şuan kemik erimesiyle uğraşıyorum.
Skorum -4,2 idi şuan -3,6.

Siz kemik erimesi için neler yapıyorsunuz?
2. çocuğu düşünüyor musunuz? Doktorlar neler diyor?

Teşekkürler..

Merhaba,
Ben de aynı durumdayım. 28 Ağ 2014'te doğum yaptım ve yaklaşık 1 ay kadar sonra sırtımda müthiş ağrılarla doktora gittim. Omurgada 3 kırık ve gebeliğe bağlı kemik erimesi teşhisi kondu.
Kırıklarım iyileşti, çok zor bir süreçti ama şuan kemik erimesiyle uğraşıyorum.
Skorum -4,2 idi şuan -3,6.

Siz kemik erimesi için neler yapıyorsunuz?
2. çocuğu düşünüyor musunuz? Doktorlar neler diyor?

Teşekkürler..
Merhaba kemik erimesi için forsteo diye iğne kullanıyorum onun etki etmesini bekliyoruz bide d vit damla kullanıyorum
Kiriklarim ne alemde bilmiyorum tahlil yaptırmadım en son ki tahlilde erime devam ediyordu inşallah bu iğne durdurucak kırıklar için korse kullanıyorum
Gebelik için erime dursun dediler üç yıl falan geçsin dediler endokrin dr u ile gebelik boyunca kontrol dedi bana bide gebelikten önceden de kontrol lu yaparız dedi yani gebelik planlı olursa sıkıntı olmaz dediler

Canım kayınvalidemle aynı sorun var. Ufacık bir düşmesinde bile bir yerleri hemencecik kırılıyor ve inciniyor. Bol bolll süt ürünleri tüketmen gerekiyor ve vitamin takviyesi alman gerekiyor. Peşini bırakma sakın muhakkak ilgilenen

korsenin de fazlası zarar yalnız dikkat etmek gerek, korse kasları da zayıflatıyor.
ben bol kemik suyu, kalsiyum-d vit, kefir, süti peynir, yoğurt, dereotu... tükettim. Bir de 2kgdan fazla ağırlık kaldırmadım. Ara ara da korse kullandım ve ilk zamanlar dik oturmamayaçalıştım. 9 ayda düzeldi diyebilirim.
çok geçmiş olsunn.

benim erimem kendiğliğinen -4,2'den -3,6'ya gerileyince 6 ay daha ilaçsız takip edileceğim.
Farklı durum olursa ben de forsteo kullanacağım.
forsteoyu ne kadaar zamandır kullanıyorsun?
Kemik dansitometre değerlerin neydi?

Benim ilk dansimetrem 3.6 idi altı ay sonra ilerledi ve 4.2 oldu sonra forsteo başlandı iki ay bitmek üzere ignede ama zor bir süreç korseyi önceden sürekli takiyordum şimdi sadece isdeyken takiyorum ufak bir harekette hemen kemikler inceniyor tekrar dansimetriyi 6 ay sonra tekrar cektirecem inşallah yarar ya

3,6'dan 4,2'ye gelen dönemde emzirdiniz mi?
Emzirmeden olabiliir, kesinlikle önerilmiyor ama ben de dayanamadım 4,5 ay sadece anne sütü verdim.

Umarım ilaç çare olur. Zararı en az olan ilaçlardan biri, tanıdığım birinde de %7'lik bir düzelme sağladı.
İlacın bir yan etkisini gördünüz mü? Hergün iğne zor olmyor mu?

Emzirdim ilk 6 ay aldı oğlum kiyamadim ya senin gibi sonrada herşey kötüye gitti zaten iğne nin şu zararı tüm kemiklerim ağrıyor bide uyusmalarim çok oluyor ya nedeni elektrolit dengesizliği ve kemik artimi oldugundan dolayı ağrı oluyormuş dediler bana bide ikinci çocukta belki emzirmezsin dediler emzirmede dediğin gibi kemik erimesi daha da artiyormus

merhaba arkadaşlar ben 20 agustus 2014 de doğum yaptım doğum sonrası ileri düzeyde kemik erimesi buna bağlı olarak omurgada kırık oluştu benimle aynı sorunu yaşayan arkadaşlar var mi ve nasıl bir tedavi izlediler suan nasil lar

Mrb öncelikle geçmiş olsun bende Mayıs 2015 te doğum yaptım. Gebeliğimin 6. 7. Aylarında falan bel ağrıları vardı. Oturup kalmakta, yatakta dönmekte , kaldırıma çıkmakta bile zorlanıyordum. Dr.um ben ağrısı olmayan gebe görmedim kaslar zayıf bele yük bindiği için dedi. Son iki ayımı yatarak emekleyerek geçirdim. Arada bi doğruluyordum. Belime sırtına kramplar giriyordu. Derken doğumdan önce son 10 gün yürüyebiliyordum. Sezeryan ile doğum yaptım. Doğumdan sonra geçecek diye beklerken geçmedi. O Dr bu Dr derken kas zayıflığı deyip gönderdiler. Doğumdan 6 ay sonra öğrendim ki osteoporoz ve omurga da belde sırtta bir sürü kırık. Dünya başıma yıkıldı. Ki süt ürünlerini seven bol tüketip hamilelikte günlük aldığım kalsiyum miktarını hesab eden ben nasıl olabilirdi böyle birsey¿hikaye kısmından sonra gelelim sayısal verilere ;boyunda 10cm kısalma sırtta 68derece kifoz (kamburluk) ilk kemik ölçümü taramasında değerler -4.7,-4.8 di.10 gün önce yaptırdığım ölçümde -2.9 çok şükür düzelme var ama hala kırık eşiğinin üstündeyim. Tedavi olarak prolia kullanıyorum. 6 ayda bir enjeksiyon şeklinde ve tabiki kalsiyum tb ve D Vit. Çok şükür ağrılarım ve hareket kısıtlılığım var ama önceye göre çok çok daha az. Ama ilerleyen dönemlerde nasıl olucaz ne kadar sekel kalıcak merak ediyorum

Mrb öncelikle geçmiş olsun bende Mayıs 2015 te doğum yaptım. Gebeliğimin 6. 7. Aylarında falan bel ağrıları vardı. Oturup kalmakta, yatakta dönmekte , kaldırıma çıkmakta bile zorlanıyordum. Dr.um ben ağrısı olmayan gebe görmedim kaslar zayıf bele yük bindiği için dedi. Son iki ayımı yatarak emekleyerek geçirdim. Arada bi doğruluyordum. Belime sırtına kramplar giriyordu. Derken doğumdan önce son 10 gün yürüyebiliyordum. Sezeryan ile doğum yaptım. Doğumdan sonra geçecek diye beklerken geçmedi. O Dr bu Dr derken kas zayıflığı deyip gönderdiler. Doğumdan 6 ay sonra öğrendim ki osteoporoz ve omurga da belde sırtta bir sürü kırık. Dünya başıma yıkıldı. Ki süt ürünlerini seven bol tüketip hamilelikte günlük aldığım kalsiyum miktarını hesab eden ben nasıl olabilirdi böyle birsey¿hikaye kısmından sonra gelelim sayısal verilere ;boyunda 10cm kısalma sırtta 68derece kifoz (kamburluk) ilk kemik ölçümü taramasında değerler -4.7,-4.8 di.10 gün önce yaptırdığım ölçümde -2.9 çok şükür düzelme var ama hala kırık eşiğinin üstündeyim. Tedavi olarak prolia kullanıyorum. 6 ayda bir enjeksiyon şeklinde ve tabiki kalsiyum tb ve D Vit. Çok şükür ağrılarım ve hareket kısıtlılığım var ama önceye göre çok çok daha az. Ama ilerleyen dönemlerde nasıl olucaz ne kadar sekel kalıcak merak ediyorum
Senin adına çok sevindim darısı bana olur inşallah

İnş herkes sağlığına kavuşur yavrularımızla birlikte güzel günler geçiririz. Mayıs 18 de ortopedi kontrolü var bakalım kırıklarım geçmiş mi belli olacak. Bu arada korse kullanıyorum destek amaçlı ,spor yapıyorum. Bi ara solgarın K2 vitamininin kullandım bir araştırmada okumuştum bağırsaklarda kalsiyum emilimini arttırıyormuş kefirde içiyorum ondada k vitamini var. Dr una danışarak kullanabilirsin. K Vit kan pıhtılaşma bozukluğu olanlarda kullanılmamalı genellikle yaşlılarda sorun oluşturuyor ama danışıp kullanabilirsin denemek yarar var. Bitkisel olarakta kırkkilit otu çayı kürü yaptım bir kere şimdi tekrar yapıcam herseyden bi umut işte

Ben uzun süredir ortapediye gitmiyorum kontrole bende korse kullanıyorum ne zamana kullanicagim konusunda bişey demediler ya daha sana dediler mi bide kırıklar icon ameliyat falan dediler no sana bana kemik erimesi duzeldikten sonra hem kifoz hence kirik icon ameliyat dediler bende korktugumdan yaptirmak istemiyorum ya

Korseyi kırıklar geçene kadar kullanacakmışım. Marmara Ünv. Ortopedi Profu takip ediyor 3 ayda bir daha ikinci kontrolün olucak.ondan öncede ahmet alanay'a gittim Acıbadem de maddi olarak zorlar diye Ünv.e döndüm ikiside kemik erime düzelince ve ağrıların çok olursa kifozun ilerlerse ameliyat dedi. Kifozun kaç derece boyunda kaç cm kısalma oldu senin. Aslında bizi sürekli takip etmesi gereken fizik tedavi birde o bölümde takipli olmalıyız. Ama gerçekten ilgilenecek Dru bulmak önemli. Ben bi gittim o kadar basit birseymiş gibi davrandı ki sonra gel dedi ama gitmedim. Şu an endokrin ve ortopedi takipliyim.

Valla ben su an ortapedi takip etmiyor ya yer değiştirdim gittiğim yerde iyi bir dr yok kendi drum kendim oldu ya endokrin takip ediyor beni su an oda uzak ya kemik erimesi şükür durdu ya boy kisalmasi oldu bende 5 cm kisaldi kifoz da %65 yada 66 dediler kırıklar ne alemde hiç bilmiyorum mr cekilmedim bir yıldır var ya röntgen de aynı duruyor ya fizik tedavi aldığımda daha kötü oluyorum senin de aynı mi oluyor ya bu hastalıktan yoruldum ya ikinci çocuk için bişey dediler mi sana

3 yıl düşünme dediler. Ama benim cesaretim yok. Sonra iki çocuğa da yetebilir olmak lazım. Senin durumun daha iyiymiş. Bende defekt daha fazla 68 derece kifoz ve 10 cm kısalma var kırıklar 10-12 omurga farklı oranlarda. fiziksel olarak bi gebeliği daha kaldırabilirmiyim bilmiyorum. En çok düşündüren de doğumdan sonra o çocuğa bakabilirmiyim ki ilgi bekleyen bir çocuk daha olucak. Hala çocuğuma kendim bakamıyorum daha bir yaşında ve kucağıma almamam ağır kaldırmamam gerektiği için annem yanımda. Fizik tedavi görmedim ben hiç. Tanı koyamadılar. Doğumdan altı ay sonra öğrendim o zaman da ağrılarım önceye göre çok çok azalmıştı istanbuldada git gel zor olacağı için ben düşünmedim Dr lar da önermedi.

Ben engelli raporu aldım %72 verdiler. Malulen yada engelliden emekli olmak için almadıysan başvur. Rapor süresinede 3 yıl dediler tekrar değerlendirilecek.

X