- Konu Sahibi herseygizlisakli
-
Aynen öyle dışarıya çıkardık en basiti sahilde yürümeye akşam yemeğine sabah kahvaltısına falan ve hep sinir stresle alelacele bir şekilde geri dönerdik ve hepsinde ben sinirimden ağlardım yaniDoğum sonrası herşey aynı, gene geziyoruz, bebişi dahil ediyoruz diyen kimseye inanma. Bariz yalan söylüyorlar. Elbette bebişi dahil ediyorlar ama onun uyku saati, emme saati, gaz sancısı, dış sancısı derken o gezmeler emin ol burunlarindan geliyor.
Çocuk dünyanın en güzel şeyi ama en zoru da aynı zamanda
Ben de gezen bir anneyim. 40 günü beklemeden her gün çıkardım. Cafelerde barlarda biz otururken o gürültüde arabada uyurdu.Bebeğe ve çiftler arasındaki dengeye göre değiştiğini düşünüyorum çevremden gördüğüm. 3 ayda geçer 6 ayda geçer 1 yaşında geçer diye diye 2 yaşını ettikleri kolik bebekle hayatları biten bi çift de tanıyorum ülke ülke gezen, en son bebesini kaplanın yanına koyup fotoğraf çektirerek bana atan bi çift de. O yüzden zaman gösteriyor bence nasıl gideceğini. Ben de bekliyorum heyecanla
Cinsellik açısından diyorsanız da o da yine bekar çiftin ki kadar rahat olamıyor. 2 yaştan sonra sıklık yine artsada çocuksuz çift kadar rahat olmuyorsun. Aman uyandı mı, dur ses mi geldi diyorsunSelamlar,
Doğum ardından, ailenizin yeni üyesi aranıza katıldıktan sonra yaşam şartlarınız ne düzeyde bir değşim gösterdi? Kimi arkadaşlarım çocuk önces-sonrası arasında bir fark olmadığını, artık gezme tozma tatil planlarına bebişlerini de katarak aynı düzeyde devam ettiklerini söylüyor. Kimi arkadaşım da hiçbirşey eskisi gibi olmuyor vb dedi. Bu kadar vahim bir durum olacağına da ihtimak veremiyorum.
Aynı şekilde eşler arasındaki durumu elbet doğum sonrası bir süre etkileyecektir diye düşünüyorum ama lohusalık sonrası süreçleriniz nasıl işledi. Bazı erkeklerin, doğum sonrası eşini anne formatına alıp cinsel çekim hissetmeme durumundan bahsetmiş. sizin bakışınız, sizindeneyimleriniz nasıl bu konuda acaba
Orası öyledir tabii ya Tayland'a mı ne gitmişti arkadaşlarım, normalde işte masajı bilmem nesi çok popüler bi yer malum ama çocukla oralardan geçerken bile zorlanmışlarBen de gezen bir anneyim. 40 günü beklemeden her gün çıkardım. Cafelerde barlarda biz otururken o gürültüde arabada uyurdu.
Ama çocuksuz bir insan gibi gezemiyordum yani
Yani yatılı bakıcın yoksa istediğin kadar gez toz çocukla yada çocuksuz gez yine de hayatın çocuksuz gibi olmuyor
Çocuklu olup çocuksuz hayat beklemekte yeni anneliğin şanındanOrası öyledir tabii ya Tayland'a mı ne gitmişti arkadaşlarım, normalde işte masajı bilmem nesi çok popüler bi yer malum ama çocukla oralardan geçerken bile zorlanmışlarkarı koca gitseler durum farklı olurdu elbet, çocukla da geziyolar ama farklı geziyolar
Bir insanı sıfırdan yetiştirmek gerçekten çok zor.Hiç-bir şey değişmedi, her şey aynı, gezmeye onunda dahil ediyoruz, biz ona uymadık o bize uydu diyenler evcil kedi besliyor olabilirler cünkü çocuk hayatı hemen nerdeyse tepeden tırnağa değiştiriyor.
Bazı çocuklar uysal ve sakin olur amenna ama onun da yok uyku saati yok mama saati derken düşünmeniz ve halletmeniz gereken şeyler çıkıyor.
Mesela sinemaya bebeğmizle gidiyoruz. Ona da 1 koltuk alıyoruz oturuyor orda öylece diyen birine inanıyor musunuz?
En basititi bi yere giderken çantasını yedek kıyafetini bezini cart curt düşünmek zorundasınız . Zaten anne olmak demek zihnen dolu ve yorgun olmak demek.
Eşle olan durum da eşin kendisine bağlı. Çok iyi bir ekip de olabilirsiniz çok kopmuş iki yabancı da olabilirsiniz. Bu tamamen baba kişisinin tabiatina bağlı.
Çocuktan sonraki hayatım tam da o kadar vahim bir durum oldu. Eskiden gezen tozan canı eşiyle arkadaşlarıyla ne yapmak isterse yapan biriydim. Eskiden eşimle cinsel hayatımız inanılmaz hareketliydi. Şimdi bi cinsel hayatımız var ama kaçamak. Tadını çıkara çıkara eşimle vakit bile geçiremiyoruz. Tatile gittik sözde havuza 3 kere girmişimdir en fazla. Yeni doğduğunda zaten ben hariç kimsede durmayan uyumayan ve ağlayan bi bebekti. Şimdi kendi halinde sakin ama bu hali bile çocuksuz halimizi özletiyor. Bebek çok büyük sorumluluk. Mesela akşam 8’de uyuyor. Ve bizim için hayat maalesef o saatten sonra maksimum film izlemekle geçiyor. Eskiden dışarıya çıkar gezer tozardık. Misafir ağırlardık biz giderdik. Kendimi sadece büyüyecek hep böyle olmayacak diye avutuyorum.Selamlar,
Doğum ardından, ailenizin yeni üyesi aranıza katıldıktan sonra yaşam şartlarınız ne düzeyde bir değşim gösterdi? Kimi arkadaşlarım çocuk önces-sonrası arasında bir fark olmadığını, artık gezme tozma tatil planlarına bebişlerini de katarak aynı düzeyde devam ettiklerini söylüyor. Kimi arkadaşım da hiçbirşey eskisi gibi olmuyor vb dedi. Bu kadar vahim bir durum olacağına da ihtimak veremiyorum.
Aynı şekilde eşler arasındaki durumu elbet doğum sonrası bir süre etkileyecektir diye düşünüyorum ama lohusalık sonrası süreçleriniz nasıl işledi. Bazı erkeklerin, doğum sonrası eşini anne formatına alıp cinsel çekim hissetmeme durumundan bahsetmiş. sizin bakışınız, sizindeneyimleriniz nasıl bu konuda acaba
Bebeğinizin gayet sakin bi bebek olduğunu düşünüyorum ne mutlu sizeBebeğim 6.5 aylık.
Lohusalığım çok şükür güzel geçti. Sadece biraz alıngandım ve eşimin desteği ile atlattık.
Kolik bebek annelerini tenzih ediyorum ama benim hayatım bana göre çok güzelleşti.
Dünyaya insan getiriyoruz ve tabiki beslenmesi, giyimi, bakımı her şeyi bizim sorumluluğumuzda evet ama ben bunu bir iş, bir uğraş, bir hayat değişikliği olarak görmüyorum, severek yapıyorum.
Bebeğim 2.5 aylıkken ilk tatilimize gittik ve totalde 3 tatil yaptık şimdiye kadar.
Arkadaşlarımızla da buluşuyoruz, gezmeye de gidiyoruz. Ben hatta ağustosta 3 gün almanyaya gidip bebeğimi annem ve eşime bıraktım.
Eş desteği ve sizin beklentileriniz önemli bu noktada.
1 gün dahi pişman olmadım, hayatım daha da güzel ve keyifli oldu, anlam ve önem kazandı.
Bebeğinizin gayet sakin bi bebek olduğunu düşünüyorum ne mutlu size
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?