Hamileliğin kaçıncı Ayında, haftasındasın bilmiyorum ama cümlelerin benim ilk 3-4 ay kullandığım Cümleler. Zamanla etrafındaki insanların seni gaza getirmesi, çok kutsal bir varlıkmışsın gibi davranması ile kendini bebek alışverişi yaparken buluyorsun ve kalan ayların zor ya da kolay hamilelik farketmez hazırlık aşamasıyla geçiyor. Ben ilk ağır darbeyi sezaryen sonrası odada ilk gözümü açtığımda almıştım. O günkü o perişan salaşlığım, etrafımdaki kalabalık ve uğultu her şey bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak OLDUĞUNU çok güzel Anlattı bana. O an rahatlamak ve iyi hissetmek için ne annem ne bebeğim hiç kimse sadece eşimi aradı Gözlerim. Eşin desteği çok önemli doğum sonrası. Eşin hamileliğin ve bebek hakkında ne düşünüyor, Heyecanlı mı, sana destek mi bilmiyorum. Benim eşim için de en az benim kadar ani bir durumdu. Şuan bebeğim tam 8 aylık. 2-3 ay öncesine göre inan çok çok iyiyim. Peki bu duruma nasılgeldim? Birincisi eşimin desteği, ikincisi işe geri dönüş yapmam, üçüncüsü bebek Büyüdükçe bakımının kolaylaşması ve bir düzen edinmeye Başlaması.Hala eşim destek olduğu, beni anneden çok eşi, kadını gibi gördüğü zamanlar her şey çok güzel.Biraz vurdumduymazlaştığı ve kaytardığı, hödükleştiği zaman her şey benim için başa Dönüyor, isyanlarım ve ağlamalarım hemen Başlıyor. Çalışıyor musun bilmiyorum ama işe dönmek bana annelik dışında da yalana katkılarım OLDUĞUNU hatırlattı ve ister istemez iş hayatıyla daha sosyal, bakımlı ve Özgür oluyorsun.Bebeğin Büyüdükçe de işler kolaylaşıyor, kendi hayatına onu daha rahat dahil ediyorsun, seni tanıması ve tepkileri, seninle oyun oynaması, kendi kendine oyalanabilmesi inanır mısın ahh ilki doğurmuşum bunu dedirtiyor. Geçende ilk kez bebekli bir arkadaşımla bebeklerimizi Alıp gençliğimden beri gittiğim bir kafeye gittik ve vakit geçirdik oradan mağaza gezip alışveriş yaptık. Eskisi gibi tabiki rahat ve galesiz değildik ama etrafın biz 2 genç bakımlı ama bebekli kadına hayranlıkla bakışlarının verdiği ego tatmini ve mutluluğunu anlatamam. Bana bunları hiç kimse anlatmadı. Herkes bebeği şöyle emzir, Çokça battaniye al, aman şu bezi kullan hep bunları Anlattı. Ama yukarıda Yazdığım uzuuunca şeyleri keşke beni karşısına Alıp baştan sona anlatsaydı. En azından bunları tek ben yaşamadığımı baştan bilirdim ve belki de her şey daha kolay olurdu. O yüzden hamileliğinin ve lohusalığının tüm aşamalarında istediğin zaman her şeyi konuşabiliriz. Sak'ın bebeğim benden gitsin deme. Tüm bunlar ne kadar zorsa şimdi Anlıyorum ki bebek sahibi olamamak bundan kat kat daha zor.