Doğum sonrası depresyon tedavisi

acelya55

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2021
31
4
30
Sevgili anneler bebegim 40 gun kuvezde kaldı 2 ay erken dogum yaptım 40 gune kadar esimin destegı ile hastaneye gıttık geldık sut tasıdım 40 gunun sonunda rahatsızlandım birden ıshal oldum ve 10 gune yakın bununla mucadele ettim aynı zamanda sutumu veriyordum her turlu sıvı kaybettim hala tam duzelebılmıs degılım hastaneye gıdecegm bebegınde peşimde goturmek zorundayım covıd atlatıyorum ve tüm kemıklerım vucudum agrıyor buna tahammül edemiyorum hasta bı anne olarak ogluma yetememe duygusu ile tamamen çöktum gececek duzelecegm diyorum ama halsızlık ten ve sıvı kaybından ellerım titriyor yeteri kadar bakıp sevemiyorum ıyı bir anne degılım diyorum alıp basımı gitmek istiyorum sureklı ölüm korkusu hastalık korkusu içindeyim ve sutum de kesıldı mamaya başlamak zorunda kaldım psıkolojık olarak çöktüm ve vucudum da cokuyor psıkıyatrık tedavı alan var mı aranızda ozellıkle emzirme doneminde lutfem yardımcı olun benim gibi olan varmı

Sevgili anne ilk once size bunu soylemek istedi. Oğlunuza en iyi anne sizsiniz. Bunu herkes diyor diyebilirsiniz, ama soyle dusun sizin anne hasta da sa, diğer annelere gore daha bakimsiz, yorgun, uzgun.. vs olsa, o sizin icin en iyi annesi (insaAllah hayatta hala, Allah ona size başlasin). Siz de oyle dusun. Nekadar belkide biz anneler (kendim de oyleyim, oyuzden yaziyorum) bazen yorgun bunalmis, yetersiz, diğer annelere gore beceriksiz, pasif kendimize goruyoruz, yine biz cocuklara en iyi anneyiz unutma. Bir yeni bebek sizin kucağinizda sakinlesiyor, nenenin değil, babanin değ SIZIN kucağinizda. Oyuzden asla kendinize yetersiz hissetmeyin. Sizin bebeģiniz hasta da saniz, mutsu, bunalmis farketmes, o bebek size ihtiyaci var. Sut kesebilir, hic sut gelmemis, emzirmek istememis anneler var, ne fark eder bebek mama ile buyuyecek, ama o size ihtiyaci var.

Ayrica etrafi bilmiyorum size yardimci oluyor mu, oluyorsa ve yardim etmek istiyorlarsa izin verin. Siz sivi kaybi icin, halsizlik icin bir hastaneye gidin. Emzirmiyorsunuz, ilaclarla daha hizli toparlarsiniz ve bu mutlu gunler olunuzla gececeksiniz. Eğer siz mutlu olursaniz o bebek de mutlu olacak, guclu olacak inan. Cunku siz de dusunun anneniz mutsuz sa siz mutlu olabilir misiniz? Biz ANEYIZ, bizim kalbimiz altinda bir kalp buyudu ve bu dunyada bir birey olacak, bir insan olacak, kendin firkirlere, dusuncelere sahib olacak. Ve 'o' bizim icinde buydu, biz ona hayat 'verdik' (Allahin sayesinde, cok sukur bir kan pihtidan bir insana yapiyor). Elbet zor gunler var, ben alerji k bebeğin anneyim, geceler eller tutuyorum Kasinmasin, gunduz tuvalete gidecek vaktim olmuyor. Dis fircalamak, banyo almak, duzgun yemek yemek, ev temizlemek, disarda cikmak..vs bana bazen luks oluyor. Depresyon giriyoru., ağliylrum, sacimi cekiyorum, sonra vicdan cekiyorum, bebeğim icin kendine toparlamak zorundayim. Cunki o bebek ben olmasam nasil yasiyacak. ANNEDEN baska kimse bilmez bir bakista bir ağlamaktan o bebek ne istiyor. Ama onu bakinca Allahim sukrediyorum, nice tedavilerden sonra ona anne oldum. Iyiki var. Allahtan butun bebeklere, cocuklara sağlik diliyorum.

Kendimi cok gucsuz hissediyorum bedenen ve ruhen ıyı olmak ve ıyı bakmak istiyorum ona ama ellerım vucudum o kadar yorgun ki bazen kaldırmakta zorlanıyorum endıselenıyorum huzursuz agkıyor uyutmakta zorlanıyorum neyi var anlamaya calısıuorum hep ama o kadar gucsuz hissediyorum ki kendimi toplamam lazm biliyorum ama sureklı hasta olcam korkusu ıcınde yım cınku ıshal olmak cok Baska bı durum o halde emzirmeye calıstım bebegımı

Annesi durumunuz cok normal.. hayatina yeni bir hayat girdi ve senin duzenin alt ust etti.. kendimiz banyo duzgun yapmiyoruz ama bebeğin her gece yapiyoruz, tuvalet nerde bilmiyoruz ama bebeğin bezi gunde 10x değistiriyoru,yemek yemeyi unutuyoruz vakitbolusmiyor ama bebeğin aksatmiyoruz vs vs vs sonsuz listesi.. Ben eskiden kalkardim kahve icerdim kahvalti, ev toplardim, banyo, yurus, tv, kitap. Onlardan hic biri ama hic biri yapmiyorum. Yapiyorum an sanki çaliyorum vaktinden.. bazen okadar bunaliyorum ben de (bebek 6 ay) gercekten disler fircalamayi zamanim olusmiyor.. bazen diğer annelere hayran kaliyorum.. ama bil ki hepsi geciyor.. etrafimizda miliyoarca insan var oar hepsi bebekti ve hepsi buydu oyle de ya da boyle. Oyuzden siz dusun size ne mutlu eder ve mutlaka gunde en az 1 saat kendinize harcayin.. halsiz kaliyorsaniz, bebeğinizle hareket et, o yatarsa soz de yat, onun yanina uzan, o oyniyorsa siz de oynayin. Belkide zamanla toparlanirainiz. Ben tam dedim rahatladik biraz kati gidaya gectik, simdi pisik geldi, dis geldi, memede uyumaya basladi, yqtakta yatmak istemiyor.. off diyorum bazen. Su an mesela kucağimda ve gece hic kalkmayan bebek kalkmaya basladi hem de her saag basi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…