- 22 Ekim 2023
- 160
- 510
- 18
- 19
Okurken içim daraldı. 40 gün hayatta çekemezsiniz. Eşinize; kalmaya gelmesin, rahat edemem, evi yakın zaten diyin halledin o işi yoksa çok başınızı ağrıtır.merhaba hanımlar. Kısa ve öz kendimden , eşim ve eşimin ailesinden bahsedeyim.
25 yaşındayım. okul öncesi öğretmenliğive ilahiyatmezunuyum. Calistigim özel kurumdan hamilelik dogum yaklasma sebebi ile ayrildim. Eşim bana karsi iyi, aramizda sorunumuz yok fakat bir şey oldu mu ailesini savunur, annesini korur açıkçası bunu çok iyi biliyorum . Anne ve ailesine düşkün.
Hamileligimin son 1.5 ayindayim inş. Allah aranızda isteyen varsa hayırlı evlatlardan nasip etsin, şimdiden çok güzel bir duygu içindeyim. Hamileligimin ilk dönemlerinde çok sorunlar yaşadım. Düşük tehlikesi, kanama vs. Sürekli hastaneye yatıp çıktım, bir süre hareketsiz yattım. Evimi temizliğe yemek yapmaya hep kendi annem geldi Şimdi Allah var hakkını yiyemem. Bir kere kaynanam üstü güzel giyinik bir şekilde gezmeye giderken uğramış yapılacak bir şey var Mi diye ben de anne varsa böyle güzel kiyafetlerinle mi yapacaksın dedim yani sonra gitti 10 dk.oturmadi. Yani anlayacağınız iş yapmamak için ugramadi olmasin diye uğradığı bir kere oldu. Doğum yaklastikca benle çok iyi olmaya çalışıyor. Açıkçası öyle labali kimseyle olamam yapımda yok. Yıllardır çalıştığım için öyle oturup kalkma muhabbetini çok sevmiyorum. Eşim Sağlıkçı. Bende okul öncesi eğitimcii olduğum iicn inş bebeğe bir takım şimdiden kurallar koyduk. Yanında sigara içilmemesi ev dahil icilmemesi
emzik vermemek ayakta sallamaya kucağa almaya alistirmamak gibi tabiki inşallah Allah nasip ederse.. Şimdiden karışmaya başladı. Emzik ben alacam eve koyacam veririm ben ağzına, ben sallarım ayağında. Sonra senin ilk başta dikişin olur sen bebeğe bakarsin iki üç güne kalkarsin sonra bebeği sana emzirmeden emzirmeye veririm diyor. Hanımlar ben ondan bakilinca Süt annesi gibi gozukecegim. Bu bebek evin ilk torunu
anlıyorum onlar da hevesliler ama. Ben çoğu şeyiyle kendim ilgilenmek istiyorum. Lohusaligin 3. Günü kv ye yemek pişirmek kim ister acaba. Şimdiden sesimi çıkarıyorum açıkçası, tabiki saygısızlık olarak değil ama fikirlerimi söylüyorum. Tamam okul öncesi mezunuyum, ama hiç anne olmadım. İlk defa anne oluyorum ama herkesin bir hevesi vardır. Beni anladığınızı düşünüyorum. Uykularım kaçtı Şimdiden. . O kadar hastane köşelerinde sıkıntı çeken ben, sefasını sürecek olan o. Evlerimizin arasındaki mesafe 10 dk dan az. Kalacağım 40 gün diyordu... Evim zaten çok büyük değil bir de 1. Kat , alt bodrum. Zor isitacagim. Gelmek istediğinde gel akşamına gidersin anne dedi eşim. Ben kalsın istemiyorum . Ben kimseye alışmak.istemiyorum. Her zorlukla kendim bakmak istiyorum. Bırakayım ev kirli kalsın, birakayim o akşam yemek pişmesin. Haksız mıyım. Bir kere evimi supurmedi. Kendi annem 2 otobusle sonra da yürüyerek geldi evime temizlemeye uzaktan... Geçmişte de yaşadığımız tartışmalar var kv ile. Bana dedigi lafları unutamıyorum açıkçası. Hoş olmayan şeyler yaşandı. Nolursunuz güzel şeyler yazın. Moral verin doguma 1.5 ayı kalmış hu anneye :) iyi ki varsınız kızlar. Allah razı olsun iyi geceler
.
Gelince de sakın hizmet etmeyin, belli size yardıma değil çocuk sevmeye geliyor. Ağrılarınızı abartın iyice yemekleri o yapsın etrafı o toplasın. Çocuğunuza koyacağınız kurallara uysun, uyarın. Mesela emzik vermek istemiyorsanız güzelce uyarın. Bunları yaparsanız bıkıp gider, daha az uğrar. Tüm bunları yaparken de ağrılı hassas kadını oynayın, her şeyi güzellikle halledin. Biraz sinsice tavsiyeler ama böyle insanlara böyle davranmak gerekiyor. O kadar zor hamilelik geçirmişsiniz, cefasını siz çektiniz sefasını da o sürmesin