Doğum sonrası...Çok yoruldum , herşey düzelecek mi gerçekten :(

2017 ekim annesiyim. İlk 4,5 ay aglayan, surekli gezdirmem gereken bir bebegim vardi. 4,5 ay sonra biraz duzelir gibi oldu ek gidaya gecisle yine zivanadan cikti, 1 yasina kadarcok zorladi.sabaha kadar agliyordu ne uyku ne yemek allahim...

Ayrica alerjilerden olan meme reddini dibine kadar yassdik facia birseydi.

Simdi 1,5 yasinda, sabaha kadar uyumayan bebegim gitti, aksam 7-9 arasi uuuuyuyan, 4 saatte bir uyanip beslenip geri uyuyan bir bebegim var. Buyudukce zorlasiyor belki pesinde kosmalar ama derdini anlatabildigi icin cok daha kolaylasti bakimi.

Bizim evlilik hayatimiz 1 yildan sonra normal akisina donebildi epey. Ama ilk 1 yil baya baya ev arkadasi modundaydik.

Zor, ama gecici bir surec. 3 ay cok az bir sure bunalim icin, hala uyku sureleri uzundur diye dusunuyorum, zamanla uyanik kalma sureleri cok artacak ve o zaman epey psikolojik olarak yoruyor.

Merhaba öncelikle size kolaylıklar diliyorum aynı şeyleri bende yaşadım şimdi bebeğim 7 aylık ama eskisi gibi huysuz uykusuz degil Bebeğiniz kolik olabilir bu yuzden agliyordur belki yada doymuyordur. Bende uykusuz geceler we sürekli ağlayan bebeğime 2 çözüm yolu buldum we uyguladiktan sonra düzeldi çok şükür ben biogai damla kullandım günde 4 damla werdim gaz sorununu çözdüm milupa iyi geceler çayı icirdim (manasına karıştırdım hala da weriyorum ) her akşam uyutmadan yarım saat önce. We surekli uyutmaya çalışmaktan wazgecip herşeyini belirli saatlerde yaptım. Hangi saatte uyuyor hangi saatte mama yiyor hangi saatte uyaniyorsa not aldim we hergün aynı saatte yaptım herşeyini. Böylece o da düzeldi bende rahat nefes aldim. Çok uzun oldu kusura bakmayın umarım işinize yarar

Valla kendimi gördüm sizde zira bütün anneler böyle süreçten az çok geçmiştir.
Benimki 2bck yaşına geldi inanırmısın daha 2 aydır kesintisiz 5-6saat uyuyorum.
1.5 yaşına kadar gece sabaha kadar enaz 50kere uyanan bir bebeğim vardı.insanlıktan çıkmıştım.her konuda falsoydu.kendimden iğrenir hale gelmiştim okadar insanlıktan çıktım.
Nezaman gece uykusu düzene girdi , bende uyumaya başladım ozaman herşeyi unutuverdim.
Anneliğin en güzel yanı , her zorluğu en ufak olumlu değişimde unutuvermen.
Merak etme hepsi geçecek azcık sabır.

merhaba kizlar arkadasimda alerjik bi bebek sahibi .surekli buyurmu bu cocuk buyusede ben goremem olmek uzereyim diyordu .simdi 9 aylik oldu hala zor bir bebek ama gittikce iyi oluyo oyuncak oynuyo yurutecte oturuyo .bunlar mutlaka buyudukce unutulup gidecek .biliyormusunuz bebek isteyipte olmaması cok daha zor .cunku cozumu caresi sizin elinizde degil .ben 17 yil ugrastim olmadi ve evlat edindim cok sukur bebegim beni hic zorlamadi simdi ona kardes istiyorum .zorda olsa bir evlat sahibi olmak cok cok guzel bence .biraz cevrenizden yardim almaya birazda sukretmeye calisin lutfen sizin sagliginizda bebeginizinkide cok onemli onun en cok size ihtiyaci var unutmayin .kolaylik ve sabir diliyorum...

Benimki 9,5 aylık
Daha yeni yeni kendime gelebiliyorum
Şimdi sizi okuyunca farkettim de epey yol katetmişiz ki ben tuvalete gidemedim diye çişimi altıma kaçırdığımı bilirim o derece zordu
İlk üç ay çok zor
İkinci 3 ay zor :)
Üçüncü 3 Aydan sonra kolaylaşacak
Az daha sabır

Simdiki cocuklarda biseyler var ama ne. Uyumuyorlar yemiyorlar. Bir de dunyaya geldiklerinde ilkokulu bitirmiş olarak geliyorlar bence
Olsa da bizi de deli etse
Ben zaten kafadan çatlağım acaba cocugum Nasil olur. Kesin hep aglar. bu arada 6 aydan sonra bebek ihtiyaci olmadigi halde ağlıyorsa anneyi suistimal ediyor demekmiş.
Merakımdan soruyorum. Stresli bir hamilelik mi gecirdiniz cunku oyle olunca cocukta cok huzursuz aglayan bir bebek oluyormus da bu sehir efsanesimi acaba. Yavrum cokta küçükmüş kiyamam. Allah bağışlasın.

Her bebek farkli olur benim kizimin uykusu 1bucuk yasindan sonra yerine oturdu. Dogum sonrasi sarkmamasi icin aslinda fazla dikis atiyolar size yapilmadimi bana dikis atan ebe belirtti fazladan atiyorum sorun yasama diye dedi ve cok sukur bi sikinti yasamadm sadece biraz zaman lazim sabredin esinizle aranizi karsilikli iyi tutunki bu sureci güzel yorulmadan atlatin

Bence şehir efsanesi
Yıllar sonra hamile kaldım istekli hevesli el üstünde tutularak rüya gibi bir hamilelik geçirdim
Ama oğlum resmen 8 ay içerde yattım bana bulaşmayın modunda doğduğu günden beri
( bir ayda erken geldi paşam )

Ya onu yeriiimmmmmmm ve sizde cok tatlısınız icerde yattim bana bulaşmayın hahahahahahaha
Ha bide erken dogan çocukların cok zeki oldugunu da gördüm bilimsel veri varmı bilmem :)

Canım benim bu yaşadıkların çok normal hem de hepsi. Benim 16 aylık oğlum var ve ilk 4 at kesinlikle böyle geçti günde 2 saat uyku üst baş pis bebek hep ağlar çok fenaydı hiç geçmez sanıyordum ama öyle bir geçiyor ki sadece sabırlı ol diyorum. Şimdi her sabah uyansa da anniii diye bana seslenme o minik dişlerini göstererek gülse diye bekliyorum. Bütün bu sorunlar geçiyor unutma.ayrica kolik bebek sallanmak ister benim oğlum da öyleydi hep çarşafla sallardik bu konuda bir önerim var ben bu İnternet'e satılan bebek hamaklarindan aldım tabi çarşaf gibi olmadığından onda da ağladı hamak kısmını söktüm sadece demiri kaldı o demire de çarşaf doladim aynı elde sallar gibi onda salladım 1 yaşına kadar beni çok ama çok rahatlattı anlatamam.bir de süt alerjisi ve yenidogan reflusu vardı yapmadigima çok pişmanım bir bebeğim daha olursa kesin yapicam akşam uyku öncesi son beslenmesinde devam sütü yada mama verin biberonla rahat uyusun siz de dinlenin. Korkmayın bütün beslenmesi mama değil sonuçta tek ögünden bir şey olmaz. İnanın bunu yapan arkadaşım bütün gece uyurdu ben yok mama vermem yok biberondan sonra beni emmez diye korkumdan hep uykusuz kaldım valla o hem uyudu hem emzirdi. Size tavsiyem bunlar. Eşiniz konusunda da üzerine gitmeyin bırakın o da düzene alışsın ilk çocukta eşler böyle olabiliyor doğum sonrası çok etkileniyorlar sizin yaşadığınız zorluklar onları geriyor ve ellerinden bir şey gelmiyor üstelik siz anne olarak ona çok müdahale de ediyor olabilirsiniz farkında olmadan zamanla düzelecektir

Kızım 9 ay 5 günlük. Doğduğundan beri çok zor bir bebek. Ne yer ne uyur. Emziriyorum mama kabul etmiyor biberon emzik kabul etmiyor. 4. Ayından beri diş çıkarıyor. Şu an azı dişleri geliyor o yüzden bir haftadır gece sabaha kadar uyumuyorum. Gündüz sallasan dahi yarım saate uyanır. Doğduğundan beri çok nadir bir saatten fazla uyuduğu. Hamileliğimde çalıştım stresli geçirmedim ama kızım çok zorluyor beni. Benden başka kimsede durmuyor ve tek bakıyorum. Ne zaman geçecek bu günler bilmiyorum ama benim en rahat dönemim ilk 3 aydı en azından gece uyurdu güzel. Büyüdükçe zorlaşıyor bana göre. Hareketleniyor ve herşeyi anlıyor artık algısı açıldığı için uyumak istemiyor. Bir yaşından sonraya bıraktım umutlarimi. En kötü 2 yaşına kadar uyumaya başlar heralde :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…