Doğum sonrası...Çok yoruldum , herşey düzelecek mi gerçekten :(

2.5 yaş canm digerleri oyalamaca:) aynılarını yaşadım ve her ay hani bu ay düzelcekti diye agladım. Taki 2 buçuk yaşa kadar:)

Normal doğumdu canım kısa sürdü ama hasarlı oldu biraz .
Ağladığı için bebeğimi korkuyordum demissiniz ya bizde oyleyz işte ondan kaliteli vakit geciremiyruz dedim, üstüne annemlerde gelip sen çocuğu sevmiyorsun bezgin duruyorsun diyorlar halimi anlamak yerine birde canımı sıkıyorlar.
Aslında yardımcı olmaya çalışıyor eşim ama evde colagnustu hal var hala. Bu yüzden sinirler çok gergin oluyor. Bende müzik açıyorum kolik bebekler için biraz iyi geliyor şuan zaten meme istemiyor bir buçuk ay oldu o da ayrı bir sıkıntı . Türlü şekle girerek zar zor emziriyorum .bu müzikler biraz iyi geliyor
İlk 3 4 Ay öyle olur. Sürekli kucaga alma vs.
Ayrıca bu aylarda ne uyku düzeni olsun ki bebegin, dünyaya yeni adapte oluyor emmesi gerekiyor gece gündüz.
Eşiniz yardımcı oluyor mu peki?
Eşim evdeyse yardımcı olmaya çalışıyor canım ama şansıma haftanın çoğu günü boş olan adamımız yükü arttı. Çok yoğun çalışıyor . Herkes birbirinden yorgun.ise gitmeye beş dk kalsa bile ayağında sallayıp uyutmaya çalıştığı oluyor ama bize pek vakit ayiramadigi için çok fayda etmiyor yardımları. Eğer evde olsa biraz arada dışarı ciksak iyi gelecek belki
Doktora gittim önemsemedi pek sikintarimi geçer dedi başkasına gidicem en yakın fırsatta. Ben bebeğim uslu sanıyordum ilk zamanlar da normal diye bakıyordum ama öyle değil artık anladım. Ama onun da elinde değil fiziken yorulmamak da benim elimde değil. Benimki de kucağıma gelince ağlıyor meme istemediği için çok can sıkıcı oluyor
Bizde kanguruyla arada geziyoruz uyuyor o sırada iyi geliyor ama havalar çok soğuk birde sürekli emzirmeye çalıştığım için duzenimiz olmuyor . İnşallah havalar iyi olsa daha rahat olurum . Soğukta çıkıp bir hapsirsa eşim iki gün lafını ediyor hasta ettin diye
Ay annelik cilginlikmis cidden, çocuk olunca evlilik düzelir diyenlerin ellerinden öperim bizim evliliğimiz gayet iyiydi Allah yoklugunu göstermesin de bebek gelince hatlar karıştı
İnşallah düzelecek , bunlar geçici biliyorum .biraz dinlenip bebeğimin tadını çıkartmak istiyorum bende büyüyünce belki bu günleri ariycm

Bebek fikrinden soğuyanlar ne hayal ediyo çok merak ettim yani emzireceksiniz uyuyacak 5 saat uyuduktan sonra sessiz bi şekilde uyanacak ve etrafa gülüşler saçacak felan mı zannediyosunuz?

Bende ocak.annesiyim bebeğim 3 aylik oldu aynı problemleri bende yaşıyorum ve tek başima bakıyorum inan duşa bile girekek zorlanıyorum zmana acısından evden çıkmıyorum ve üstüne gelen misafirler her şey üstüme geliyor inan boluyorum ama bebeğime bakınca sabrediyorum her şey gececi 6 ay olduktan sonra zamna 'la yoluna girecek birazcık sabredeceğiz

Çoğumuz aynı yollardan geçtik. Geçecek inşallah sabredin.
Oğlum öyle saatlerce ağlamazdı ama geçirdiği ağlama krizlerinde Buzuki Orhan kolik bebek şarkısını dinletirdim Youtubedan, sakinlesirdi. Şimdi ayni melodiyi duysam tüylerim diken diken olur sanırım

Bebeğinize idrar testi yaptırdınız mı? İdrar enfeksiyonu sürekli ağlamasına ve meme reddine neden olabilir.

rahatlayacaksınız emin olun. tam zor dönemi şimdi. oğlum şuan 2 yaşını biraz geçti. artık eskisi gibi zorlanmıyoruz. yine zor tabi ama o sebepsiz ağlamaları olmayınca geri kalan yola geliyor.

Bende onu çok dinletiyorum hatta bununla ancak emzirebiliyorum
Bebeğinize idrar testi yaptırdınız mı? İdrar enfeksiyonu sürekli ağlamasına ve meme reddine neden olabilir.
Dört doktor gezdik idrar hiç yapılmadı şikayetlerinz nedeniyle alerjiden suphelenildi, şimdi takip ediyoruz

Bu genel bir sorun sanırım. Eşimin yeğeni de geçen nisanda doğdu..amann Allah'ım. Yüzünü ondan başka yere cevirsen ağlıyordu. 15 dakikadan fazla uyku uyumuyordu annesi babası ananesi vs helak oldu herkes. Ben de bir gece bize geldiklerinde ki ramazandi, annesine iyilik olsun diye sen yat biraz bu gece ben ilgilenirim dedim.. alllllahim.. o nasıl birşey. Ama o gece beyaz gürültü videoları var onlardan açıp baş ucuna koydugumda 15 dakikadan fazla uyumayan bebek birer saat uyudu uyandi. Masaj yapın, ılık banyo yaptırın uyuma saatine yakın, uyuması için sabit bir müziği olsun mesela :) siz Melisa çayı için sanırım bebeğe de etki ediyor, sakinlestiriyor.böyle alışkanlıklar zor oturuyor ama oturuyor yani.. Allah kolaylık versin gerçekten zor

Benim de 3 ayını geçmiş bir bebeğim var. Ben 3 aydır hayattan koptum. Artık başka hiçbirşeye odaklanamaz oldum. Günü kurtarmaya bakıyorum. Gündüz hemen hemen hiç uyumuyor olur da yarım saat bile uyursa hemen uyuyorum bende. Genel alışkanlıkları kazansın diye uğraşıyorum. İllaki geçecektir ama çok zormuş bebek bakmak.

Canım sız oncelıkle sakın olun. Cocugunuz sızın ruh halınıze bürünüyor ona endıselı gozlerle bakmayın ona guvenızı ıletın sevgınızı tam verın bazı geceler sabahlara kadar uyumaz bazı bazen sızı reddeder ama hersey gecıcı oyle dusun bızım sevgımıze ılgımıze o kadar muhtac kı bızsız boyunlarını bıle oynatamıyorlar. Esınle ıletısımı koparma cınsellık hersey degıl sonucta artık uc kısısınız hepınızın adepte olması zaman alacak. Esınıze kusup trıp atmayn sevın oksayn ondanda ısteyın zamanla hersey yerıne oturacak ınsallh

2 ay oldu doğum yapalı. Saatlerce uyumsyı özledim. Keşke uyku depolanabilen bir şey olsa. Doktor bize gece beslemek için onun uyanmasını bekle diyor ama yürek dayanmıyor ki üç saati geçirmeden emzirmeye devam. Zaten yürek dayansa memeler izin vermiyor. 2-3saat içinde heryerim süt oluyor. Gündüz desen hiç bir şey yapamıyorum. 2aylık bebek 18saat uyur derler bizimki 18 saat uyanık. Uyutana kadar canımız çıkıyor. Bakımsızlıktan ölüyorum. Akşamları babası gelince ancak yemek vs yapabiliyorum. Ama o da bazen başedemiyor. Emzirmek dert uyutmak dert 1ay sonra işe başlayacağım bir de süt sağmaya başladım pff vallahi çok yorgunum bazı sabahlar çıldırıyorum uyuyamadığım için ama kafayı kaldırıp bakınca bizimkine o yatağında bi sırıtık oluyor orada da bitiyorum. Ne bileyim ya. Hakikaten zormuş.

Bebeğiniz hayırlı olsun.
Bende 2017’de sezeryan
2018’de normal Doğum yaptım.
Varın siz düşünün nasıl olduğumu

Küçüğüm diş çıkarma döneminde
Büyüğüm 2 yaş sendromunda..
Küçüğüm doğduğundan bu yana hep ağlak bir bebek.
Ben fön sesi ile biraz olsun yeniyordum.
Şimdi zorda kalmadıkça açmıyorum ama faydası çok oldu.

Düşünüp daha fazla sıkıntıya sokmayın kendinizi.
Tüm mesele alışmak..
Siz bebeğinize,bebeğiniz size alıştıkça yükünüz zamanla azalacak.
Kendinize zaman kaldıkça değerlendirin.
Hem yaz geliyor o zamana kadar bebeğiniz biraz daha büyümüş olur.
Bol bol gezersiniz.

Bende şuan tüm günün sonunda bana kalan yarım saat 1 saati değerlendiriyorum. (Uzanıp kk bakıyorum)
Yarın sabahın köründe dersim var.
Bacaklarım sızlıyor.
Yorgunluktan uykum bile yok.

Bu arada yurtdışındayım.
Ve hep yalnızım hiç destekçim yok :)
Bedenim ve ruhum ne alemde bilmiyorum.
Sorgulamazsam iyi olur.
Pek iyi sonuç almayacağım kesin

Bebişin gazı var büyük ihtimal gaz damlası kullanın. Sizde rezene kimyon çayı için sütünüzden geçsin. Kendinizi özellikle ayaklarınızı üşütmemeye bakın. 40 çıktıktan sonra deliren bir bebeğim var 7 aylık hala gazı olduğunda delirir. Gaz damlaları büyük kurtarıcı. Üzülmeyin zamanla alışıyorsunuz. Ben eşim geldiğinde tuvalete gidiyorum. Artık tuvaletimin olduğu bile hissetmiyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…