Canım bunları çoğu anne yasıyor. Kendini yalnız hissetme. Bu dönemde elbet eşler az da olsa uzaklaşıyor ama sizin elinizde. Eşinin senin anne olduğuna ve ufacık bir varlığın sadece sana muhtaç olduğuna inanması ve ona göre davranması şart.Kızlar, Ocak annesiyim. Cok şükür Allah nasip etti bir bebeğim oldu. Ama doğumla birlikte yeni sıkıntılar yeni hayat düzeni beni çok zorluyor. Normal doğum yaptım ve normal doğumun dezavantajlarıni yaşadım. Dört yıldır evliyiz doğumdan önce eşimle aramız oldukça iyiydi birbirimizi sever öper güzel sözler soyledk şimdi hiçbiri yok, doğum sonrası üç ay olacak birliktelik de olmuyor canım çok yandığı için devam ettiremiyorum. Eşim de soğudu artık bu yüzden .Dr a gittim hafif sarkma var dedi bundan dolayı sanırım zorlanıyorum. Başka türlü sıkıntılarda oldu vücudum da.
Bunun üzerine bebegimde süt alerjisi şüphesi var diyet yaptım bozdum bir buçuk ay oldu meme reddi vs doktor doktor gezdik bu süreç beni çok yordu.
Bebeğim de ac olmadığı altı temiz bir problem olmadığı halde sürekli ağlıyor. Kendi haline birakamiyorum. Sürekli ya ayakta vey kucakta sallamamiz gerekiyor. Şimdiye kadar bunu kabul etmiyordum ama epey zor bir bebeğim var. Temel ihtiyaçlarimi zor gideriyorum. Evden dışarı az çıkıyoruz gün nasıl geçiyor anlamıyorum sürekli emzirmeye veya uyutmaya calismakla geçiyor.
Uyku düzeni olmuştu şimdi o da yok uyumuyor , uyumazsa da devamlı ağlıyor. Ne yapacağımı şaşırdım ilk üç aydan sonra geçer düzen olur denirdi ama bizim kısır bir döngü oldu iyice. Çok mutsuz hissediyorum kendimi . Bebeğim hep hzurusz olduğu için onla kaliteli vakit bile geciremiyoruz . Bu bile beni çok üzüyor artık.
Çok uzun yazdım ama özellikle deneyimli anneler , bebeğim için ne yapabilirim acaba ? Ne zaman sakinlesecek yada hep böyle mi gidecek ne dersiniz
Araştırdığım icin önerdim ve ben kullandimda. Aktarda satilan muskat mi ne var onu öneriyorlar o beyin gelisimi acısından evet zararli. Bende yeni anneyim her duyduğumu uygulamadim cocuguma fikir alınca onu arastirip uyguladim...Aci elma yagi zararli sonuclari olabilen birsey yalniz.Konubsahibine yardimci olmak istiyorsunuz anliyorum fakat bu sekilde tavsiyeler verirken iyice arastirmak gerekiyor diye düşünüyorum.
Bizimki de şuan o yolda, gittikçe cozutuyor tabiri caizseEkim annesiyim. 40 cikinca duzene girer dediler girmedi. 3 ay olunca dediler olmadi. Hele 6 ay dolsun dediler beter oldu. Insallah sizinki duzene girer. 3 ayliktan sonra koydugum yerde yarim saat falan oynamaya basladi. En azindan tuvalete gidebiliyorum. Ama uyku hala yok.
Sizde epey zorluklar yasamissiniz, ilk başta o tatlı heyecan yerine hastahanelerde durmak çok acı. Benim bebeğim bir hafta kuvezde kaldı birde ama ben o bir haftacik sürede bir ömür yaşadım nerdeyse ağlaya ağlaya bittim , bebeğimin heyecanını doğru düzgün yasayamadim bu sorunları yaşamam da en büyük nedenlerden biri de annelige bu şekilde giriş yapmak olduHayırlı olsun öncelikle.ben de ilk kızımı normal doğumla dünyaya getirdim ve çok zorlandım sonrasında toparlanmakta.doktor hatası nedeniyle malesef kolunda sıkıntı oldu ve onun için doktor doktor gezmekten,onun üzüntüsü ile çok zorlandık.sarilik oldu hastanede yattı 1 gece.2 ay olana kadar tam atamadı sarılığı.hergun her alt değişiminde fizik tedavisini yaptırmak,uykusuzluk falan çok yıprattı.ustune kilo alamamaya başladı önce laktoz intoleransı denildi 3.ay her yeri yara oldu egzamadan.4.ayda yüksek süt yumurta ve çoklu gıda alerjisi teşhisi kondu.diyete başladım çok katı bir şekilde.tum bunlarla eşimle tek uğraştık annelerimiz uzakta sadece doğum da geldiler 1 hafta sonra gittiler.iliski bizde neredeyse 6 ay sonra o da kayganlastiriciyla falan oldu.zaten kızımın kolu için çok üzülüyorduk pek de gözümüz birsey görmüyordu.neyse kolu şimdi daha iyi alerjisi bitti üstüne 1 yaşında kardeşi var .yani çok normal zorlanıyor olmanız doğan büyüyor evet anne olarak bizi çok yıpratıyor bu süreç ama çok şükür geçiyor hep güzel anları hatırlıyorsunuz.herkesten çok esinizin desteği çok önemli.sikmayin canınızı inş bir an önce toparlarsınız.
Ya maşallah kuzuya Allah bağışlasın,Daha az evvel 18 aylik kizimiz icin babasiyla ne ara buyudu diyorduk
kolik bir bebegim vardi benimde.cok zor buyudu.ama simdi hersey o kadar iyi ki..
geciyor bitiyor...
bunun yaninda dogum kilolarimdanda cok zor kurtuldum..
ilk aylar benim icin cok zordu.benim kizim 4.5. aylikken koligi bitti.
Ara ara diş cikarma hastalik donemleri zorladi ama beyin ve ruh olarak duzeliyosun.
simdi gelip beni opuyor seviyor.anne diyor mama diyor.uykusu gelince yatagini gosteriyor.
seneye bu zamanlar hersey geride kalacak oyle dusun guzel anne:) moralini hep yuksek tutmaya caliş
Anne sütü aliyor canım doğumdan sonra rahim sarkması oluyormuş ama benimki duzelmemis , kegel şuan tek çözüm inşallah ise yarar onu yapmaya çalışıyorumSarkmadan kastınız tam olarak ne bilmiyorum ama kegel egzersizi iyi gelir diye düşünüyorum. Bebek anne sütü alıyor mu? Emzirmek rahim kaşlarını saha kolay toparlanmasını sağlar. Şimdilik temel ihtiyaçlara odaklanın ve bebek uyudukça siz yapın. Yani şu saatte şunu yapayım isteğinden vazgeçin. Allah kolaylık versin... :)
Gerçekler acı ama genel olarak böyle sanırım. Benim esimde kayinvalideme çok çektirmiş. Bende bir o kadar uysalmisim halbukiSizi umitsizlige dusurmek istemem bebeginiz huysuz ve mizmizsa bu boyle kalacak. Kabullenmekten baska care yok. Diger sorunlariniz zamanla duzelir belki ama surekli huysuz ve zor olan bir bebegin uysal bir bebege donusmesi mucize gibi birsey. Benimde bebegim ilk dogdugu gunden beri cok zor bir bebek kirki ciksin gecer dediler 4/5 ayi dolsun gaz sancilari bitsin gecer dediler bir yasini doldursun duzelir dediler ama yok bir bucuk yasinda hala ayni huysuzlugu ayni mizmizligi devam. Benimde hala gunumun buyuk bir kismi ya emzirmekle ya susturmakla yada uyutmaya calismakla geciyor. Sinirlerim alt ust oldu sabir tahammul adina birsey kalmadi en ufak birseyde patliyorum artik. Ne uyku biliyor ne oyun. Herkese uysal ve sakin bebek dusmuyor ne yazikki yapacak birsey yok.
Inanin bunun tek cozumu bebegini oldugu gibi kabullenmek. Ben zaman zaman bu cocuk niye boyle diye sorguladigimda tahammulumun azaldigini farkediyorum. Ama bebegimin huyu bu ne yapayim en iyisi suyuna gitmek dedigim zamanda bebegim icinde benim icinde bir cok sey kolaylasiyor. Bu arada bende esimde cok uysal ve sakinmisiz bizim sipa kime cekti hala cozmus degilizGerçekler acı ama genel olarak böyle sanırım. Benim esimde kayinvalideme çok çektirmiş. Bende bir o kadar uysalmisim halbuki
Ben bebisi çok istedim hatta eşim istemedi biraz daha zamAn geçsin dedi. Bu sefer kendimi kötü hissediyorum ama bir şekilde yaşanacaktı sanırım jlbu durumlar
Geçecek sabret.Kızlar, Ocak annesiyim. Cok şükür Allah nasip etti bir bebeğim oldu. Ama doğumla birlikte yeni sıkıntılar yeni hayat düzeni beni çok zorluyor. Normal doğum yaptım ve normal doğumun dezavantajlarıni yaşadım. Dört yıldır evliyiz doğumdan önce eşimle aramız oldukça iyiydi birbirimizi sever öper güzel sözler soyledk şimdi hiçbiri yok, doğum sonrası üç ay olacak birliktelik de olmuyor canım çok yandığı için devam ettiremiyorum. Eşim de soğudu artık bu yüzden .Dr a gittim hafif sarkma var dedi bundan dolayı sanırım zorlanıyorum. Başka türlü sıkıntılarda oldu vücudum da.
Bunun üzerine bebegimde süt alerjisi şüphesi var diyet yaptım bozdum bir buçuk ay oldu meme reddi vs doktor doktor gezdik bu süreç beni çok yordu.
Bebeğim de ac olmadığı altı temiz bir problem olmadığı halde sürekli ağlıyor. Kendi haline birakamiyorum. Sürekli ya ayakta vey kucakta sallamamiz gerekiyor. Şimdiye kadar bunu kabul etmiyordum ama epey zor bir bebeğim var. Temel ihtiyaçlarimi zor gideriyorum. Evden dışarı az çıkıyoruz gün nasıl geçiyor anlamıyorum sürekli emzirmeye veya uyutmaya calismakla geçiyor.
Uyku düzeni olmuştu şimdi o da yok uyumuyor , uyumazsa da devamlı ağlıyor. Ne yapacağımı şaşırdım ilk üç aydan sonra geçer düzen olur denirdi ama bizim kısır bir döngü oldu iyice. Çok mutsuz hissediyorum kendimi . Bebeğim hep hzurusz olduğu için onla kaliteli vakit bile geciremiyoruz . Bu bile beni çok üzüyor artık.
Çok uzun yazdım ama özellikle deneyimli anneler , bebeğim için ne yapabilirim acaba ? Ne zaman sakinlesecek yada hep böyle mi gidecek ne dersiniz
Kızlar, Ocak annesiyim. Cok şükür Allah nasip etti bir bebeğim oldu. Ama doğumla birlikte yeni sıkıntılar yeni hayat düzeni beni çok zorluyor. Normal doğum yaptım ve normal doğumun dezavantajlarıni yaşadım. Dört yıldır evliyiz doğumdan önce eşimle aramız oldukça iyiydi birbirimizi sever öper güzel sözler soyledk şimdi hiçbiri yok, doğum sonrası üç ay olacak birliktelik de olmuyor canım çok yandığı için devam ettiremiyorum. Eşim de soğudu artık bu yüzden .Dr a gittim hafif sarkma var dedi bundan dolayı sanırım zorlanıyorum. Başka türlü sıkıntılarda oldu vücudum da.