Doğum sonrası...Çok yoruldum , herşey düzelecek mi gerçekten :(

Canım bunları çoğu anne yasıyor. Kendini yalnız hissetme. Bu dönemde elbet eşler az da olsa uzaklaşıyor ama sizin elinizde. Eşinin senin anne olduğuna ve ufacık bir varlığın sadece sana muhtaç olduğuna inanması ve ona göre davranması şart.
Kendini suçlu hissetme. Sen annesin ve İnan dünya da yerinde olmak isteyen binlerce Kadın var.
Hepsi geçecek her şey eskisi gibi olacak İnan

Aci elma yagi zararli sonuclari olabilen birsey yalniz.Konubsahibine yardimci olmak istiyorsunuz anliyorum fakat bu sekilde tavsiyeler verirken iyice arastirmak gerekiyor diye düşünüyorum.
Araştırdığım icin önerdim ve ben kullandimda. Aktarda satilan muskat mi ne var onu öneriyorlar o beyin gelisimi acısından evet zararli. Bende yeni anneyim her duyduğumu uygulamadim cocuguma fikir alınca onu arastirip uyguladim...

Benim oğlum da sağolsun kolay bir bebek degildi..
2 yasinda olacak, tam geçti huysuzluğu diyemem ama epeyce rahatladık..

Bizimki de şuan o yolda, gittikçe cozutuyor tabiri caizse
Sizde epey zorluklar yasamissiniz, ilk başta o tatlı heyecan yerine hastahanelerde durmak çok acı. Benim bebeğim bir hafta kuvezde kaldı birde ama ben o bir haftacik sürede bir ömür yaşadım nerdeyse ağlaya ağlaya bittim , bebeğimin heyecanını doğru düzgün yasayamadim bu sorunları yaşamam da en büyük nedenlerden biri de annelige bu şekilde giriş yapmak oldu
Allah sizin bebislerinize de sağlık versin. Ben en azından normal doğum sıkıntısını yaşıyorum senin bebisin yaşamış zor bir durum , geçmiş olsun
Ya maşallah kuzuya Allah bağışlasın,
bende öyle güç toplamaya çalışıyorum bu aralar gülüyor, sonra iki diş belirecek o dudaklar arasında onun sevimliliği sonra dillenecek, paytak paytak yürümeye başlayacak bunların heyecanı olacak zaman öyle böyle geccek diyorum , ama fiziken öyle yoruluyorum ki , güzel günler ufuktan kayboluyor
Anne sütü aliyor canım doğumdan sonra rahim sarkması oluyormuş ama benimki duzelmemis , kegel şuan tek çözüm inşallah ise yarar onu yapmaya çalışıyorum

Sizi umitsizlige dusurmek istemem bebeginiz huysuz ve mizmizsa bu boyle kalacak. Kabullenmekten baska care yok. Diger sorunlariniz zamanla duzelir belki ama surekli huysuz ve zor olan bir bebegin uysal bir bebege donusmesi mucize gibi birsey. Benimde bebegim ilk dogdugu gunden beri cok zor bir bebek kirki ciksin gecer dediler 4/5 ayi dolsun gaz sancilari bitsin gecer dediler bir yasini doldursun duzelir dediler ama yok bir bucuk yasinda hala ayni huysuzlugu ayni mizmizligi devam. Benimde hala gunumun buyuk bir kismi ya emzirmekle ya susturmakla yada uyutmaya calismakla geciyor. Sinirlerim alt ust oldu sabir tahammul adina birsey kalmadi en ufak birseyde patliyorum artik. Ne uyku biliyor ne oyun. Herkese uysal ve sakin bebek dusmuyor ne yazikki yapacak birsey yok.

Gerçekler acı ama genel olarak böyle sanırım. Benim esimde kayinvalideme çok çektirmiş. Bende bir o kadar uysalmisim halbuki
Ben bebisi çok istedim hatta eşim istemedi biraz daha zamAn geçsin dedi. Bu sefer kendimi kötü hissediyorum ama bir şekilde yaşanacaktı sanırım jlbu durumlar

Bebegım 7 aylık masallahı var dıyım. Ama bızimde uyku sorunumuz var uyku aralıgı cok kısa ve gecede cok uyanıyor emıyo halıyle bende uykusuz kalıyorum. Dogum kılolarımın bı cogu gıtti ama gobegım de cok sarkma oldu hem yuruyuşe basladım. Hemde salona gıdıyorum evde bır suru ıs bebegı asagı yukarı ındır cıkar. Buyuk oglanın okulu falan. Off anlattıkca yoruldum. Bazen bende hayattan yoruluyorum. Yetısemıyorum ama bunlarda gecer elbet her bebek bır olmuyor sabır lazım. Ve bu saatte uyku gozumden akıyo. Yorgunum cok. Bır hafta bıraksalar uyumak ısterım. Esle ılıskı konusu bızde de aynı araya sogukluk gırıyo duzelır hepsı

Inanin bunun tek cozumu bebegini oldugu gibi kabullenmek. Ben zaman zaman bu cocuk niye boyle diye sorguladigimda tahammulumun azaldigini farkediyorum. Ama bebegimin huyu bu ne yapayim en iyisi suyuna gitmek dedigim zamanda bebegim icinde benim icinde bir cok sey kolaylasiyor. Bu arada bende esimde cok uysal ve sakinmisiz bizim sipa kime cekti hala cozmus degiliz

Bebek buyutmenin zorluklari bunlar, herkesin yasadigi sikintilar.Bebek buyutmek boyle zor olmasaydi herkes 10 tane dizerdi.Alisirsiniz, kabullenirsiniz yapacak cok birsey yok.

Geçecek sabret.

Allahim oglum gozunun acik oldugu her saniye aglardi oyle bir aglama yok kendini yirtarcasina ilk uc ay oglumu optugumu hic hatirlamiyorum cunku uyanikken deli gibi aglardi uyurkende aman uyusun diye dokunmazdim kucagimda koltukta uyudugumuz gunler iyle fazlaydi ki ve o kadar guzel masum bir bebekti ki uyuyunca dakikalarca izlerdim onu gozleri acilinca sar basa esimle aram bile bozulmustu butun kucagimda ciglik cigliga bor bebek sinirleri yipranmis ben esimin her yaptigina takar olmustum esimde isten gelince bebegi hemen alan bir adamdi dinleneyim diye 3 ay gunduzleri biskuvi yedim bircok gun yemek hazirlamak wcye gitmek bile zordu. 40 gun yalanina inanmayin gecmiyor 40 gunde. Insanlar bazen evliligimi kurtarmak icin bebe yaptim diyince sok oluyorum ben bebek guzel evlilikleri bile zedeliyor nasil evlilik kurtaracakmis. Neyse gelelim guzel haberlere geciyor bebege gore degisen zamanlarda geciyor once gece uyanmadan uyumaya basliyor sonra gunduz biraz etrafina ilgi gostermeye oyuncaklarina bakmaya basliyor siz bende ocak annesiydim acik hava iyi geliyordu ama soguktu bakin yaz gelecek bu kadar problemli bir bebekle temmuzda tatile bile gittim evde viyaklayan bebegim sezlongda uyudu yani cogunu atlatmissiniz az daha sabir hep boyle aglak devam etmeyecek benimki kolikti gaz sancisi cekti oyle cani yaninda benimde canim yanardi zor gunlerdi ama gulmeye sevimlilik yapmaya baslayacak keyifli zamanlar gelecek ve esinle aran duzelecek normal dogumu bilmiyorum problemlerin hakkinda fikrim yok ben sezeeyan oldum

Bu cocugu iyi ki yaptim demeye 14-15 aydan sonra ancak baslayacaksiniz. Ben de bir kolik bebek annesi olarak ne yasadiginizi o kadar iyi anliyorum ki. Evde surekli elektrik supurgesi, fon makinesi, aspirator vs. acik olurdu. Telefonuma beyaz gurultu diye bir uygulama bile indirmistim. Bir muddet sonra bu sesler de ise yaramamaya baslamisti. Esin anlayisli olmasi cok onemli bu donemde. Aksam en azindan bir yarim saat sizi alip disari goturse cok iyi gelecektir. Evet, evde yabanci biri olmasi zor ama ben o donemde kv sayesinde biraz olsun dinlenebildim. O zamanlar ne yapsa, ne dese batiyordu ama simdi dusununce Allah razi olsun diyorum.

İlk 3 4 Ay öyle olur. Sürekli kucaga alma vs.
Ayrıca bu aylarda ne uyku düzeni olsun ki bebegin, dünyaya yeni adapte oluyor emmesi gerekiyor gece gündüz.
Eşiniz yardımcı oluyor mu peki?

geçecek hepsi az sabret...hepımız yaşadık bunları.
burada onemli olan eşinin desteği ve anlayışı.
keyfinden böyle olmadığını anlaması lazım sanırım.

ay aynı benimki. ilk altı aya dair şu an o kadar az şey hatırlıyorum ki. resmen hafızamdan silmişim çok çok aşırı çok zordu. gazı var, sürekli ağlar, meme istemez, mama istemez, uyumaz, ayakta sallatmaz, beşikte yatmaz, anakucağının kokusunu aldığı an çığlıklar atar, sadece kucakta durur ama sende oturmayacaksın kucağında bebeyle sürekli evin içinde yürü yürü yürü kucakta gezdir sabah kadar ... böyle uzar gider liste.

büyüdükçe evet azaldı. emekleyince bir tık daha rahatladım kafasına göre gezdi durdu. yürüyünce bir tık daha. şimdi 2 yaşına yaklaştı daha da rahatım. bunun ilacı kabullenmek. dedim ki şu an hangimiz kucakta geziyoruz. hangimiz deli gibi çığlık atıyoruz. bebeğim de bir gün uyuyacak bir gün susacak bir gün rahatlayacağım o güne kadar kendimi kapattım ve sadece yaşadım. ben ne zaman kabullendim bebeğim sakinledi.

normal doğum yapmadım bilmiyorum ama birkaç doktora şikayetiniz ile ilgili başvurun. ilerleyen zamanlarda çok daha üzücü sonuçlara neden olmasın.

bebeğiniz kolik gaz sancisi oldugu icin siz yururken sallanma oldugu icin kucaginizda rahatliyor maalesef bi sekilde devam etmeniz lazim bir sure zaten o aylardaki cocukla gecireceginiz en kaliteli zaman kuvak kucaga oldugunuz zaman
eve derin bir hamak alin uyurken anne karni sesi seklinde beyaz gurultu acin rahat dalar uykuya birde bacaklarini çok sıkıstirmadan kundak yapin

ha birde uzerini guzelce usumeyecegi sekilde giydirip örtun arabasiyla disarda gezin oda gazina iyi gelir arabasinda uyir zaten sizde biraz kafa dagitmis olursunuz
bende kolik annesiydim kasim dogumluydu ankaranin ayazinda guzelce sarip sarmalayip arabasiyla 5 10 dk tur atardim hem o uyurdu hem ben rahatlardim hava alip

hepsi geçip gidecek üzülmeyin eşinizle de birbirinizi idare etmeye çalışın
öncelikle cinsel hayatınızı düzene sokmaya çalışın olmazsa yine doktora görünün
Rabbim bebeğinizi bağışlasın

durust olayım mı
ne zaman 2 yasına geldı tuvalet alıskanlıgı kazandı ben ondan sonra oh dedım
2 seneyı gozden cıkarın
bırde cocuk bu
karnındayken kanını
dısardayken canını
ölur gıdersın malını yer
buyuyup coluk cocuga karısınca bıtıyor mu bırde cocugunun dogurduklarını buyutuyorsun

bunu kabul edın panik havasını o toz bulutunu elınızle sılkeleyın ve her anın tadını cıkarmayı ogrenın bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…