• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum Sancısı Tarih Oldu!!!

• Konu Sahibi Konu Sahibi azul
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
arkadaşlar çok da desteklemedi doktorum jeli.eskilerin zeytinyağı daha iyidir dedi :)

jel olmaz zeytin yagi olur vazalin olur baska bisi olur :) ise yaradiktan sonra ne oldugunun onemi yok ki :) sonucta kayganlastirici bisi surmek ise yariyorsa doktorlarin bunlari kulanmasi guzel.

birde hic birsey surmeyen doktorlar var demek ki? bu durumda bu dogumlar daha mi zor oluyor.

yinede doktorun seni dusunup kolaylastirmak icin dogal yontemleri kullanmasi guzelmis :) en azindan psikolojik rahatliyor insan:)

jel olmaz zeytin yagi olur vazalin olur baska bisi olur :) ise yaradiktan sonra ne oldugunun onemi yok ki :) sonucta kayganlastirici bisi surmek ise yariyorsa doktorlarin bunlari kulanmasi guzel.

birde hic birsey surmeyen doktorlar var demek ki? bu durumda bu dogumlar daha mi zor oluyor.

yinede doktorun seni dusunup kolaylastirmak icin dogal yontemleri kullanmasi guzelmis :) en azindan psikolojik rahatliyor insan:)

Katılıyorum....:7:

İnsan kesecekler diye duyunca bile geriliyo,korkusu artıyo,o nedenle deneseler hem fiziksel olarak

hem de psikolojik olarak bi rahatlama olur muhakkak...

insan kendini kasmaz en azından değil mi?:31:

jel bir işe yarmıyor mu şimdi :18:
ben doktoruma sordum 1 hamilede denemişler rahim güzel açılmış ama beeiğin nabzı zayıfladığı için sezeryana almak zorunda kalmış son anda . (tabiki jel yüzünden değil )

jel bir işe yarmıyor mu şimdi :18:
ben doktoruma sordum 1 hamilede denemişler rahim güzel açılmış ama beeiğin nabzı zayıfladığı için sezeryana almak zorunda kalmış son anda . (tabiki jel yüzünden değil )

Yaa farklı şeyler söylüyolar doktorlar, sanırım yaşadıkları deneyimlere ve yaptırdıkları doğumlara göre

konuşuyolar ama bence tamamen faydasız demek anlamsız olur,sonuçta faydalı olanlar olmuşl ki

haberlerde bile yayınlanmış öyle değil mi?
:97:

arkadaşlar yok mu daha doğum yapanınız :) korkuyorum.bir hafta kaldı benim.dua edin benim için...

arkadaşlar yok mu daha doğum yapanınız :) korkuyorum.bir hafta kaldı benim.dua edin benim için...

ALLAH yardımcın olsun canım,inşaALLAH kolaylıkla sağlıklı bi şekilde doğurursun,sen yine de

doktoruna ilk sayfadaki haberi anlat,kesmemesi için bişeyler yapsın yani,sonuçta doktor her şekilde

yardımcı olmalı size değil mi?
:34:

dogum korkan biri olarak bu habere çok sevindim umarım herkes için faydalı olur

aaaa süpermiş valla bende 4 aylık hamileyim normal düşünüyorum ama cok ta korkuyorum bende dr bi danısayım ok derse alırım valla hem sağlıklı hemde kolay dogum yapmayı kim istemez :)

aaaa süpermiş valla bende 4 aylık hamileyim normal düşünüyorum ama cok ta korkuyorum bende dr bi danısayım ok derse alırım valla hem sağlıklı hemde kolay dogum yapmayı kim istemez :)

Danışıp bize de söyleyin doktorun ne dediğini,çok iyi olur...:40:

evet canım bu kesi dediğimiz vajinaya yapılan epizyotomi nin halk arasındaki adı,öyle çok korkulcak bişey değil

darsa kesilmiyor malesef canım türkiyede ilk doğumların yüzde99unu kesiyorlar çünkü bebek çabuk doğsun diye beklemek istemiyorlar,yurt dışında kesi yapılmıyor kendiliğinden yırtılırsa eğer onu dikiyorlar yırtılmazsa şansşısın yani:)

Canım bende senin gibi acayip korkuyordum sonunda kesi yapmayacak bir doktor buldum zorda kalmadıkça kesmeyin dedim sağolsun kesmedi 1 -2 sıyrıkla kurtuldum çok şükür öyle yırtık falan olmadı

bu zaten kullanılan var olan bir yöntemmiş hatta eskiden vazelin sürülürmüş rahim kanalına bebek rahat çıksın diye.bu sadece yeni farklı bir markaymış,ama yaygınlaşmaz neden dersen
farkındaysanız türkiyede normal doğum yaygınlaşmıyor doktorlar daha az vakit harcayarak fazla para kazanmak için bin bir bahaneyle sezeryen yapıyorlar normal doğum yaptırmamak için ellerinden geleni yapıyorlar
ülkemizdeki ebeler ve doktorlar nezaman normal doğumu teşvik eder hale gelirse ozaman bu tür ürünlerde yaygınlaşır
melesef türk milleti olarak yeniliklere açık değiliz suda doğum bile yaygılaşamadı hala ülkemizde.

yurtdışında doğal doğum yöntemleri güngeçtikçe artıyor evde doğum oranları oldukça fazla
kendi evlerimin samini ve doğal ortamında ve ebe eşliğinde doğum yapılıyor.
millet aya çıkmış biz hala normal doğummu sezeryanmı diye debeleniyoruz gereksiz yere sezeryanlara tonlarca para harcanıyor milli servet kaybı bu ama nerde bizde böyle ince düşünecek insanlar:(
uçan kuştan korkup sezeryan oluyoruz:1:

çok doğru arkadaşım maalesef herkes korkar olmuş birşeylerden. Ben 12yıl önce oğlumu doğum yaparken doktorla pazarlık yaptım. Epuduralsiz normal yapacağım doğumun ne demek olduğunu anlamak istiyorum dedim. Doktorum kulaklarınan inanamadı. Herkes patır patır sezeryan isterken ben ağrılı doğum istemiştim. Doğum anım geldiğinde eşimle telefonla konuşmalarında eşim karşı çıkmış ve epiduralli normal doğum yapmak durumunda kaldım. 12 yıldır bel ağrısı çekiyorum. Şu an 2.bebeğime hamileyim. Hamileliğimin daha başındayım yaşımdan ve hamileliğin getireceklerini bilemiyorum ama kafamda normal doğum var. Allah kısmet ederse bu sefer normal doğum yapmak istiyorum. Şiddetle herkese tavsiye ederim. Hele ki sezeryan doğum videolarını seyrettikten sonra 7 kat kendimi kestiremem. Okuduğum metinde küçük kesiklerden korkan arkadaşlarım var. Kendinizi 7 kat nasıl kestireceksiniz merak ediyorum.

canım benim doktorum ayşe duman dı normalde türkiye hastanesinin doktoru kendisi ama istediğiniz farklı hastanelerede geliyor doğuma,ben medical parkta yapmıştım doğumumu,sancı odası tek kişilik ve doğum hanesi yani çatal çok güzel herkes korkar ama benim çok hoşuma gitmişti:)

doğum öyle milletin anlattığı gibi korkulacak birşey hiç değil bebeğini kucağına alınca insan öyle mutlu oluyorki o duyguyu yaşamak için herşeyi feda etmeye değer
bebeğinizin içinizden çıktığı anı o bakışları görmek için onun içinizden çıktığını hissetmek için elinizden geleni yapın derim ben

Evet bunu herkese bende tavsiye ederim arkadaşlar bebeğin sizin içinizden çıktığını ve çıkar çıkmaz koynunuza verdikleri anı yaşamanız lazım.

Son düzenleme:

Noldu konuşabildin mi doktorunla,merakla bekliyoruz...

Son düzenleme:
çok doğru arkadaşım maalesef herkes korkar olmuş birşeylerden. Ben 12yıl önce oğlumu doğum yaparken doktorla pazarlık yaptım. Epuduralsiz normal yapacağım doğumun ne demek olduğunu anlamak istiyorum dedim. Doktorum kulaklarınan inanamadı. Herkes patır patır sezeryan isterken ben ağrılı doğum istemiştim. Doğum anım geldiğinde eşimle telefonla konuşmalarında eşim karşı çıkmış ve epiduralli normal doğum yapmak durumunda kaldım. 12 yıldır bel ağrısı çekiyorum. Şu an 2.bebeğime hamileyim. Hamileliğimin daha başındayım yaşımdan ve hamileliğin getireceklerini bilemiyorum ama kafamda normal doğum var. Allah kısmet ederse bu sefer normal doğum yapmak istiyorum. Şiddetle herkese tavsiye ederim. Hele ki sezeryan doğum videolarını seyrettikten sonra 7 kat kendimi kestiremem. Okuduğum metinde küçük kesiklerden korkan arkadaşlarım var. Kendinizi 7 kat nasıl kestireceksiniz merak ediyorum.

İnanmıyorum 7 kat mı....???:53::53::53:

Ay nasıl kesiyolar öyle yedi kat yaa,ben azıcık bişey kesmelerinden bile korkarken...
:18:

eğer gerçekten bu jel varsa süpermiş gerçi benim doğum biteli 2 ay oluo ama olsun yeni doğum yapacak arkadaşlara öneririm.ayrıca 15 gün oturamıosun sonra doğum yapmamış gibi oluosun:)

eğer gerçekten bu jel varsa süpermiş gerçi benim doğum biteli 2 ay oluo ama olsun yeni doğum yapacak arkadaşlara öneririm.ayrıca 15 gün oturamıosun sonra doğum yapmamış gibi oluosun:)

Doğumdan sonra mı 15 gün oturamıyosun,ayy neden ki?:18:

ben birkaç doktora da sordum onlarda faydasız görüyor. bu kadının yapısıyla alakalı diyor. doğumda yeterli açıklığa sahipse herşey sorunsuz giderse zaten zorluk çekmeden doğum yaparsın diyor.

Back