• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum Sancısı Tarih Oldu!!!

• Konu Sahibi Konu Sahibi azul
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
hemen yapalm kızlar ard arda üç dört tanee :52:
şaka bi yana yan etkisi filan varmı acaba merak ettm açıkçası..

Son düzenleme:
hemen yapalm kızlar ard arda üç dört tanee :52:
şaka bi yana yan etkisi filan varmı acaba merak ettm açıkçası..

Valla jel bu ne yan etkisi olabilir bilemiyorum ki...:44:

yoktur heralde canım yaaa...
:40:

Son düzenleme:
daha 4,5 aylık hamileyim ama açıkcası merak ettim...
şimdiye kadar epidural normal doğum istiyordum ama böyle bişey varsa neden olmasın?:kkk:

bu arada ben de aranıza yenı katıldım.bende 7 aylık hamileyim.bu jeli araştırdım ama doktora sormadım daha kullanayım mı dıe.DİANATAL bu jelın adı.çok gusel supperbakalım bakalım ne olacak Allah herkesı kurtarsın.....:66::69:

ALLAH kurtarsın arkadaşım,bi sorsanız doktorunuza,bak herkes merak ediyo,

kızlar benim doğum yaklaşıyor başka soran yok mu :)

Evet arkadaşlar doktorlarınıza sorun da paylaşalım burda,doğum korkusu olan çok gördüğünüz

gibi,yardımcı olalım birbirimize...
:80:

kızlar benim doktorum bu jelin sancı süresini kısalttığını söyledi. yine dikiş olur dedi ????[/QUOTE
canım dikiş olur çünkü türkiyede ilk doğumların yüzde 99 oranında kesi yapılıyor ben doktorumdan rica ettim noooolur kesmeyim kendi yırtılsın dedim kesmedi sağolsun yırtığım olmadı çok şükür sadece az sıyrık olduş dedi 2 yada 3 dikiş attı ama kesik sıyrık bile göremedim ben:) sende bi rica et kesi yapmaz belki kendi yırtılması daha iyi tabi bebek çok iri doğmayacaksa , kendi yırtılırsa kesiden daha çabuk iyileşiyor
normal doğumdan sırf kesi olcak diye korkuyordum da ben:1:

arkadaşlaşlar bende merak ettim . ilkkez sizden duyuyorum. bu krem nereye sürülüyo? genital bölgeyemi? bebeğin rahat çıkması içinmi ? pek anlam veremedim. yada karnına mı?

kızlar benim doktorum bu jelin sancı süresini kısalttığını söyledi. yine dikiş olur dedi ????[/QUOTE
canım dikiş olur çünkü türkiyede ilk doğumların yüzde 99 oranında kesi yapılıyor ben doktorumdan rica ettim noooolur kesmeyim kendi yırtılsın dedim kesmedi sağolsun yırtığım olmadı çok şükür sadece az sıyrık olduş dedi 2 yada 3 dikiş attı ama kesik sıyrık bile göremedim ben:) sende bi rica et kesi yapmaz belki kendi yırtılması daha iyi tabi bebek çok iri doğmayacaksa , kendi yırtılırsa kesiden daha çabuk iyileşiyor
normal doğumdan sırf kesi olcak diye korkuyordum da ben:1:

Ya arkadaşım bu kesi dediğiniz ne ki?Bebeğin çıkabilmesi için çıktığı yeri kesiyorlar mı onu mu

kastediyosunuz?kesiyolarsa ben hayatta hamile kalmam ya da doğum yapamam heralde...
:18:

evet eğer darsa kesiyorlar bende yeni öğrendim :( sonrada dikiyorlar.
ya kadın olmak nekadar zor :18:

ya bılemedım sımdı. boyle bırsey olsa sansasyon olmazmıydı. yanı bu kadar sessız olmamalıydı. bu mucıze gıbı bısey ve bunun bulan kısıler cıddı paralar kazanabılır. reklamı yapılırdı. acıcası garıp geldı.ama umarım boyle bırsey vardır.

Ya arkadaşım bu kesi dediğiniz ne ki?Bebeğin çıkabilmesi için çıktığı yeri kesiyorlar mı onu mu

kastediyosunuz?kesiyolarsa ben hayatta hamile kalmam ya da doğum yapamam heralde...
:18:
evet canım bu kesi dediğimiz vajinaya yapılan epizyotomi nin halk arasındaki adı,öyle çok korkulcak bişey değil

evet eğer darsa kesiyorlar bende yeni öğrendim :( sonrada dikiyorlar.
ya kadın olmak nekadar zor :18:

darsa kesilmiyor malesef canım türkiyede ilk doğumların yüzde99unu kesiyorlar çünkü bebek çabuk doğsun diye beklemek istemiyorlar,yurt dışında kesi yapılmıyor kendiliğinden yırtılırsa eğer onu dikiyorlar yırtılmazsa şansşısın yani:)

Ayyyy inanmıyorum napcam bennn..?

Zaten korkuyodum şimdi hamile de kalamam sanırım korkudan ben...
:53::58:
Canım bende senin gibi acayip korkuyordum sonunda kesi yapmayacak bir doktor buldum zorda kalmadıkça kesmeyin dedim sağolsun kesmedi 1 -2 sıyrıkla kurtuldum çok şükür öyle yırtık falan olmadı

ya bılemedım sımdı. boyle bırsey olsa sansasyon olmazmıydı. yanı bu kadar sessız olmamalıydı. bu mucıze gıbı bısey ve bunun bulan kısıler cıddı paralar kazanabılır. reklamı yapılırdı. acıcası garıp geldı.ama umarım boyle bırsey vardır.

bu zaten kullanılan var olan bir yöntemmiş hatta eskiden vazelin sürülürmüş rahim kanalına bebek rahat çıksın diye.bu sadece yeni farklı bir markaymış,ama yaygınlaşmaz neden dersen
farkındaysanız türkiyede normal doğum yaygınlaşmıyor doktorlar daha az vakit harcayarak fazla para kazanmak için bin bir bahaneyle sezeryen yapıyorlar normal doğum yaptırmamak için ellerinden geleni yapıyorlar
ülkemizdeki ebeler ve doktorlar nezaman normal doğumu teşvik eder hale gelirse ozaman bu tür ürünlerde yaygınlaşır
melesef türk milleti olarak yeniliklere açık değiliz suda doğum bile yaygılaşamadı hala ülkemizde.

yurtdışında doğal doğum yöntemleri güngeçtikçe artıyor evde doğum oranları oldukça fazla
kendi evlerimin samini ve doğal ortamında ve ebe eşliğinde doğum yapılıyor.
millet aya çıkmış biz hala normal doğummu sezeryanmı diye debeleniyoruz gereksiz yere sezeryanlara tonlarca para harcanıyor milli servet kaybı bu ama nerde bizde böyle ince düşünecek insanlar:(
uçan kuştan korkup sezeryan oluyoruz:1:

Back