• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum Sancısı Tarih Oldu!!!

• Konu Sahibi Konu Sahibi azul
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

azul

Muchas Gracias a DİOS..!
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2010
3.236
14
158
Ankara
Arkadaşlar bugün haberlerde okudum bu mucize bilgiyi hemen sizlerle paylaşmak istedim,

Henüz hiç doğurmadım ama doğumdan her kadın gibi aşırı korkan biri olarak bu haber bana gerçekten

mucize gibi geldi,:32:

Okuyun...

İsviçre'de geliştirilen bir jel, kadınların korkulu rüyası olan doğum sancısını ortadan kaldırıyor.
Ameliyat izi olmayan ve bir günde normal hayatına dönen Şadiye Ulutürk, bir kız bebek dünyaya getirdi. Nefes adı verilen bebeğin ve annenin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde beş yıldır yaşayan Şadiye Ulutürk (28), dört yıl önce evlendiğini ve 2,5 ay önce anne olduğunu söyledi. Anne olmanın dünyanın en güzel duygusu olduğunu anlatan Ulutürk, şöyle konuştu: "Açıkçası doğumdan korkuyordum. Özellikle dikişli olmasından, kesilip biçilmekten ve canımın acımasından korkuyordum. Ama Dr. Çiğdem hanımın kullandığı bir ilaç sayesinde inanılmaz kolay doğum yaptım ve dikişsiz oldu en güzel tarafı" dedi.

Doğumdan sonrasının da kolay olduğunu anlatan Ulutürk, şöyle konuştu: "Dikişli doğum yapan arkadaşlardan duyduğum şeyler doğum yaptıkları günden sonra oturamıyorlar, rahat hareket edemiyorlar, canlarının acıdığı olmuştu. Ama ben doğum yaptığım gün koltuğa oturdum ve çocuğumu emzirdim. Bir hafta sonra motora bindim."

Op.Dr. Çiğdem Demirel de ilk doğumlar da hastaların en çok doğumun zor olması, dikişli olması ve doğumdan sonra acı çekmekten çok korktuklarını vurguladı. Hastaların normal doğum yapmakta sezaryene ciddi eğilim olduğunu anlatan Demirel, şunları söyledi: "Sağlık Bakanlığı'nın hekimleri normal doğum yapmaya teşvik etmesine rağmen özellikle batı bölgelerinde hastaları normal doğum yapmaya çok zorlanıyorduk. Çünkü, sezaryenle doğumda dikiş var ve normal doğumda dikiş var. Ege bölgesinde ilk defa jel uygulamasını Şadiye hanım da denedik. Doğum gerçekten kolay oldu. Dikiş ihtiyacımız olmadı. Taburcu olurken gayet normal gülerek hastaneden çıktı. Birçok hekim arkadaşıma bunu tavsiye ediyorum."

Sağlık Bakanlığı'nın çok mecbur kalınmadıktan sonra sezaryen paralarını ödemediğini söyleyen Demirel, sözlerine şöyle devam etti: "Normal doğumu hasta istemiyor, sezaryeni devlet ödemiyor. Hastalar ikilem içinde kalıyor. İsviçre'de icat edilen bir jel doğumu kolaylaştırıyor ve ağrıyı önlüyor. Dikişe ihtiyaç duymayacağımız bir yöntem. Jel, Sağlık Bakanlığı'ndan onaylı. Tüm eczanelerde bulunuyor.

Hiçbir yan etkisi yok. Jelin içinde glikoz, selüloz, karbomer ve su bulunuyor. Doğum anında jel sürtünmeyi ortadan kaldırıyor ve doğumu kolaylaştırıyor. Doğanın dengesi normal doğumla sağlanıyor. Bütün dünya sağlık örgütleri de normal doğumu öneriyor. Üretilen mucize jelle normal doğumda artık ameliyat yok, kan yok, dikiş yok. Kadınların normal doğumdan korkması için hiçbir neden yok."

:49:

harika birşeye benziyor,ben de dün duydum dikkatimi çekti ben de normal doğum istiyorum ama iğne istemiyorum tam bana göre benim doğuma çok var ama zamanı gelince doktoruma dicem hatta hastanede yoksa nette satılıyor ben kendim bile alır veririm doktora..

İlk defa duydum çok mutlu oldum :) Umarım ben doğum yapana kadar bu yöntem baya duyulurda bende böyle doğum yapabilrim :)

Arkadaşlar bu haberi bende yeni okudum, çok mutlu oldum. İnşallah anlatılıdığı gibi faydalı br yöntemdir. Acaba deneyen var mı ?

merhaba arkadaslar,

bu konu benimde ilgimi cekti, fakat o jel nasil kullaniliyor Doktor hanim hic bahsetmemis, birde her bayanda bu yöntem uygun olacak mi, ya catisi normal doguma elverisli olmayanlar ne yapacak? Ayrica ben Yurt disinda yasiyorum fakat burada o jel hakkinda hic bisey duymadim, normalde bu yöntemin burada daha yaygin olmasi gerekir diye düsünüyorum, yaniliyormuyum acaba?

Ama insallah bu daha da gelistirilir ve dogum artik tüm kadinlarin korkulu rüyasi olmaktan cikar.. Tüm hamilelere ve anne olmak isteyenlere hayirli ve kolay dogumlar dilerim...

selam ve dua ile

merhaba arkadaslar,

bu konu benimde ilgimi cekti, fakat o jel nasil kullaniliyor Doktor hanim hic bahsetmemis, birde her bayanda bu yöntem uygun olacak mi, ya catisi normal doguma elverisli olmayanlar ne yapacak? Ayrica ben Yurt disinda yasiyorum fakat burada o jel hakkinda hic bisey duymadim, normalde bu yöntemin burada daha yaygin olmasi gerekir diye düsünüyorum, yaniliyormuyum acaba?

Ama insallah bu daha da gelistirilir ve dogum artik tüm kadinlarin korkulu rüyasi olmaktan cikar.. Tüm hamilelere ve anne olmak isteyenlere hayirli ve kolay dogumlar dilerim...

selam ve dua ile

Arkadaşım yurt dışındaysanız siz de kendi doktorlarınıza bi danışın bakalım ne diyecekler,

Ben hiç doğum yapmadım,doktorum da olmadığı için bilemiyorum ama çok merak ediyorum,

Doğum yapan ya da yapacak olan arkadaşlar doktorlarına bi sorsalar biz de bilgi sahibi oluruz bu

şekilde değil mi?:34:

kızlar bu jelin adı dianatal obstetric jel bende başlık açtım ama yazan olmadı :( yeni oldğu için fazla bilinmiyor. türkiyede de bu jel il doğumyapanlar var ve dikişe gerek yokmuş. fiyatı 216 tl. sipariş veriliyormuş. bir arkadaşın doktru da bu jeli önermiş. bende doktoruma soracağım sizlerde sorun bakalım ne diyeckler?

aaa gerçekten supermıs cıddımı acabaa...sok oldum :) ınsalah gelısır herkes rahatlar yahu dogum yapmak kolaymı..

kızlar bu jelin adı dianatal obstetric jel bende başlık açtım ama yazan olmadı :( yeni oldğu için fazla bilinmiyor. türkiyede de bu jel il doğumyapanlar var ve dikişe gerek yokmuş. fiyatı 216 tl. sipariş veriliyormuş. bir arkadaşın doktru da bu jeli önermiş. bende doktoruma soracağım sizlerde sorun bakalım ne diyeckler?

Çok güzel bilen birirlerinin çıkması,henüz pek bilinmiyo galiba o nedenle burdan bilgi alışverişini

kesmeyelim bence,herkese çok faydalı olacağına eminim...
:31:

harikaymış bende bi araştırayım doktoruma sorayım 216 tl demiş arkadaş bence işe yarıyosa iyi fiyatı

ben doktoruma sordum . onlara 2gün önce yazısı gelmiş. 250 tl dedi. (internette 219 diyordu) faydası olur mu bilmem dedi. senin doğuma kadar bikaç kişi alır sende ona göre alırsın dedi. ama internette kullanan bikaç kişi yazmış doğum rahat geçmiş onlarda :) bende almayı düşünüyorum

çok enteresan tam istediğimiz bişey bu:)) ben normal doğum yapmayı istiyorum ama dikişli olmasından çok korkuyorum,epidurall yöntemini de düşündüm ama kararsızım. bi bekleyip görelim benim doğuma kadar kullananlar olur heralde sonuçları memnuniyeti bi göreyim de bende almayı düşünürüm

merak edenlere işte cevap

doktorum önce gülümsedi yeni bişey değil sadece yeni bi ürün dedi. bende normal doğumda jel kullanıyorum önceden vazelin kullanılırdı dedi...
benim hevas uçtu gitti:))

ben doktoruma sordum . onlara 2gün önce yazısı gelmiş. 250 tl dedi. (internette 219 diyordu) faydası olur mu bilmem dedi. senin doğuma kadar bikaç kişi alır sende ona göre alırsın dedi. ama internette kullanan bikaç kişi yazmış doğum rahat geçmiş onlarda :) bende almayı düşünüyorum

Ya çok güzel bi haber bu,ben de artık doğumdan korkmamaya başladım sanırım...:31:

merak edenlere işte cevap

doktorum önce gülümsedi yeni bişey değil sadece yeni bi ürün dedi. bende normal doğumda jel kullanıyorum önceden vazelin kullanılırdı dedi...
benim hevas uçtu gitti:))

Ne güzel işte demek ki giderek yaygınlaşıyo kullanımı,çok sevindim ya bu bilgilere,teşekkürler kızlar...:40:

çok sevindim bu habere korkum azaldı inşallah hepimizin doğumu kolay olur hoş ben daha hamile değilim :))

Back