- 14 Mayıs 2010
- 16.477
- 22.428
-
- Konu Sahibi Novamber wind
Niye mesajlarınız bu kadar çelişkili?
Dini içerik yasak diyip, haram diyerek konuya giriyorsunuz ve faizi haram bulup altından birikim yapalım diyorsunuz kazanınca faizden farkı ne ? Benim burdaki olayım asla dini içerik değil, düşünceleriniz kendi içinde tutarsız geldi.
Altın almak günahta ben mi bilmiyorum anlıyamadım siziNiye mesajlarınız bu kadar çelişkili?
Dini içerik yasak diyip, haram diyerek konuya giriyorsunuz ve faizi haram bulup altından birikim yapalım diyorsunuz kazanınca faizden farkı ne ? Benim burdaki olayım asla dini içerik değil, düşünceleriniz kendi içinde tutarsız geldi.
Boşverin anlamanıza da gerek yok yeterince anlattığımı düşünüyorum. Konuyu haramla, günahla dini içerik yapıp işgal etmek istemiyorum, kolay gelsin.Altın almak günahta ben mi bilmiyorum anlıyamadım sizi
Bankada gram altın hesabı açtırın.İyi geceler hanımlar doğuma daha çok zaman var ama şubatta doğum iznine ayrılacağım. Bebeğimin gerekli eşyalarını neredeyse hallettik. Almadık ama masraflarını hallettik diyelim.
Ben bundan sonraki maaşımı doğum ücreti ve bebeğin ben ücretsiz izindeykenki masrafları için saklamak istiyorum. Bu ay nakit olarak kartta tuttum ama bir şekilde birşeyler çıktı ve yarısını harcamışım. Uzatmayayım çeyrek mi alayım yoksa yettiği kadar bilezik mi? Nasıl biriktireyim eşim dolar mı alsak yılbaşından sonra yükselecekmiş diyor ama doğum nisanda o zamana ya zarar edersek. Akıl verir misiniz? Önümüzdeki 5 aylık maaşım için en doğru seçenek ne olur?
olabilirBende bunu anlamıyorum işte ,yastık altı altın kar yapıyor ama aynı karı bankadan alınca haram oluyor valla çık çıkabilirsen işin içinden .
olabilir
Altında dövizde inmede olabilir çıkmada.bu yüzden faiz olmaz..zararda var karda..bunu kabullenmiş oluyor alan.ama diğeri öyle değil.herzaman aldığın bir para var..zarar gibi birşey yok..
Hanim efendi yarın dolar yada altın kesin kazandırır kim diyebilir..ben ekonomist değilim.kendi görüşümü dini bilgilerim ışığında söyledim.kimse inanmak tasvip etmek zorunda değil.. altından zarar eden olmaz diye birseyde yok.garantili degilki..Hanimefendi altında dövizde inişe gecsede yatırımcısına az ya da çok kar getirir.Temmuz -Agustostan önce dolar 5 TL nin altındaydi ,sonra 7 lere kadar dayandı su aralar 5 TL nin altına inmiyor,keza altında öyle yani kazandırıyor kayıp yok dolayısıyla faizden farkı yok .
Ya hu iyide altında uzun vadede kazandıran bir şey değil mi ? 340 aldığın çeyrek altını bir sene sonra 380 den bozdursan 40 TL kar olur ee bu ne o zaman ? Sonuçta kazandırmış faizden farkı ne ?ayrıca altında uzun vade yatırım aracı .