Doğum masrafımı ne şekilde saklayabilirim?

Novamber wind

🧿 March, 2019 👑
Pro Üye
Anneler Kulübü
İyi geceler hanımlar doğuma daha çok zaman var ama şubatta doğum iznine ayrılacağım. Bebeğimin gerekli eşyalarını neredeyse hallettik. Almadık ama masraflarını hallettik diyelim.
Ben bundan sonraki maaşımı doğum ücreti ve bebeğin ben ücretsiz izindeykenki masrafları için saklamak istiyorum. Bu ay nakit olarak kartta tuttum ama bir şekilde birşeyler çıktı ve yarısını harcamışım. Uzatmayayım çeyrek mi alayım yoksa yettiği kadar bilezik mi? Nasıl biriktireyim eşim dolar mı alsak yılbaşından sonra yükselecekmiş diyor ama doğum nisanda o zamana ya zarar edersek. Akıl verir misiniz? Önümüzdeki 5 aylık maaşım için en doğru seçenek ne olur?

Bence altın hesabından gram altın alın. Ben kâr yaparım diye kısa vadede kullanacagim nakte altın aldım şuan gramından 30 lira falan zarardayım.:) Ve kullanmak zorundayım..
Neyse.. dolardan ziyade altın daha güvenilir geliyor bana. Ocaktan sonra artacağını düşünüyorum. ( Gerci ettiğim zarardan finansal olarak çok başarılı olduğum söylenemez ama olsun :) )

İyi geceler hanımlar doğuma daha çok zaman var ama şubatta doğum iznine ayrılacağım. Bebeğimin gerekli eşyalarını neredeyse hallettik. Almadık ama masraflarını hallettik diyelim.
Ben bundan sonraki maaşımı doğum ücreti ve bebeğin ben ücretsiz izindeykenki masrafları için saklamak istiyorum. Bu ay nakit olarak kartta tuttum ama bir şekilde birşeyler çıktı ve yarısını harcamışım. Uzatmayayım çeyrek mi alayım yoksa yettiği kadar bilezik mi? Nasıl biriktireyim eşim dolar mı alsak yılbaşından sonra yükselecekmiş diyor ama doğum nisanda o zamana ya zarar edersek. Akıl verir misiniz? Önümüzdeki 5 aylık maaşım için en doğru seçenek ne olur?[/
maaşınızdan her ay altın alın... ama iner ama cıkar o artık şans meselesi

aynen... birinci haram ikincise faaiz uzun surelik yatırımlar icin. Konu sahıbı bırıkım yapıp hemen bebek icin kulancak yada ben yanlış anladım

Ya hu iyide altında uzun vadede kazandıran bir şey değil mi ? 340 aldığın çeyrek altını bir sene sonra 380 den bozdursan 40 TL kar olur ee bu ne o zaman ? Sonuçta kazandırmış faizden farkı ne ?ayrıca altında uzun vade yatırım aracı .

Ya hu iyide altında uzun vadede kazandıran bir şey değil mi ? 340 aldığın çeyrek altını bir sene sonra 380 den bozdursan 40 TL kar olur ee bu ne o zaman ? Sonuçta kazandırmış faizden farkı ne ?ayrıca altında uzun vade yatırım aracı .
Ben kazanmaktan ziyade zarar etmeyecek birşey istiyorum yeterki kartta durup harcanmasın saklayabileyim yeterli

Ben kazanmaktan ziyade zarar etmeyecek birşey istiyorum yeterki kartta durup harcanmasın saklayabileyim yeterli

Şu an zarar eden tek şey paranın TL olarak kalmasi olur .Diğer yatırım araçları hem kazandırır hem istediğiniz zaman bozduramayacaginiz için birikmiş olur tabi karar sizin ne şekilde değerlendirmek isterseniz .

Dini icerik konuşmak yasak ama

Faizin kesinlikle affı yok hiç biseyle bir tutulmuyor

Bizede zamlı ürün satanlar sattıranlar utansın ne diyim.

Niye mesajlarınız bu kadar çelişkili?
Dini içerik yasak diyip, haram diyerek konuya giriyorsunuz ve faizi haram bulup altından birikim yapalım diyorsunuz kazanınca faizden farkı ne ? Benim burdaki olayım asla dini içerik değil, düşünceleriniz kendi içinde tutarsız geldi.

Back
Yukarı