- 12 Aralık 2010
- 8.367
- 5.411
- 248
- Konu Sahibi yoruldummm
-
Yani , ilk gebeligimde turkiyede bi doktora gittim. Hemen plesenta asagida cinsellik olmasin dedi.bir ebe ile konuşmuştum
2 bebeğimi dekordon dolanmasıyla normal doğurdum demişti
Ben haziranda doğum yaptım normal doğumdu ve çok canım yandı.doğumdan sonra hastane odasına geçtiğimde kan uyuşmazlığı iğnesi yapmaya geldi hemşire iğneyi yapmadan önce uarım saat ağladım canım yanacak diye.düşün o kadar ufak bi acıdan bile korkmaya başladım.artı normal doğumda da orayı kesiyor zaten benimkini se kesti ve dikiş acısını bi ay çektim.ve biraz soğuk alsın hala sızlıyor.anlayacağın doğum sancısını boşuna çekme git sezaryen ol.bana normal doğum yap diyenleri dinlediğime çok pişmanım.yani psikolojini bozmuş olmayayım ama olan bu tatlım seçim senin.allah bebeğini sapasağlam kucağına almayı nasip etsin inşallah
canım merak ettim 20.haftadan sonra ultrason yoksa,Sana su kadarini soyleyeyim,
Ingilteredeyim, 20. Haftadan sonra ultrason bile yok.
Kordon dolanmis yan yatmis duze cikmis bilmiyoruz yani. Direk normal doguma yonlendiriliyorsun. Bir sorun olursa acil sezeryana aliniyorsun.
Normal dogum orani yuksek haliyle.
Yani bu kordon dolanma falan bu kadar korkulacak bir seyse neden bize son haftalarda ultrason falan yapmasinlar ki?
Icini rahat tut. Epidural normal tavsiye ederim.
doğum yapana kadar vajinal bölge kurudur o nedenle acı duyarsınızilk ilişki de çok zor olmuştu benim kendimi çok kasıyorum sanki. doktor ilk haftalarda ilişkiyi yasakladı ve hamilelik boyunca hiç denemedik biz de çatı muayenesinde bi anda bakınca doktor nasıl bağırdım. o zamana kadar he ne olursa olsun normal diyordum ama o acıdan gözüm korktu. hani eğer doğumda bel ağrısıdır karın ağrısıdır oluyosa onları tamam çekerim ama orası çok acıdı ona korkuyorum. epidural olursa acaba o anı hissetmem mi.
doktor normale yönlendirdi. ama sen kendini çok kasıyorsun epidural normal olsun diyor. kordon dolnması sıkıntı olur mu dedim dün bir tane normal doğurttum 3 kere dolanmıştı kordonu hem de 4300 doğurdu dedi. çok bunaldım herkesin lafından herkes bi şey biliyor
Doktor kontrolu yok hamilelikte. Sadece 2 kez ultrason var. Bir de hamilelik 41. Haftaya kadar giderse doktor kontrolu. :) gerisi ebe kontrolu yani.canım merak ettim 20.haftadan sonra ultrason yoksa,
doktor kontrolü nasıl yapıyor?doktora gidiyormusunuz bu haftadan sonra?
burda son haftalar nerdeyse her hafta çağırıyor doktorlar.
cevap vermişsin sanırım canım mezurayla ölçüyorlarmış.
kızlar bende hiç diretmedim diretmiyorum, neyse hayırlısı o olsun inşallah
hem çocuk hemde anne için.ikisininde olumsuz yanları var.
iyide jel kullaniyorlar diye biliyorum kontrol ederken ???doğum yapana kadar vajinal bölge kurudur o nedenle acı duyarsınız
doğumdan sonra asıl formuna kavuşacak
bu sizi korkutmasın
jeli çocuğu daha iyi görmek için kullanırlariyide jel kullaniyorlar diye biliyorum kontrol ederken ???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?