• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Doğum korkusu, lütfen bir akıl verin...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Sana su kadarini soyleyeyim,
Ingilteredeyim, 20. Haftadan sonra ultrason bile yok.
Kordon dolanmis yan yatmis duze cikmis bilmiyoruz yani. Direk normal doguma yonlendiriliyorsun. Bir sorun olursa acil sezeryana aliniyorsun.
Normal dogum orani yuksek haliyle.
Yani bu kordon dolanma falan bu kadar korkulacak bir seyse neden bize son haftalarda ultrason falan yapmasinlar ki?
Icini rahat tut. Epidural normal tavsiye ederim.
Neden ultrasonla bakmıyorlar 20. Haftadan sonra? Bebeğin gelişimi nasıl takip ediliyor?

Sana su kadarini soyleyeyim,
Ingilteredeyim, 20. Haftadan sonra ultrason bile yok.
Kordon dolanmis yan yatmis duze cikmis bilmiyoruz yani. Direk normal doguma yonlendiriliyorsun. Bir sorun olursa acil sezeryana aliniyorsun.
Normal dogum orani yuksek haliyle.
Yani bu kordon dolanma falan bu kadar korkulacak bir seyse neden bize son haftalarda ultrason falan yapmasinlar ki?
Icini rahat tut. Epidural normal tavsiye ederim.

doktor hiç doğum izledin mi diye sormuştu ben de izledim dedim yurt dışında kadınlar her şeyi bilerek geliyor normal doğurup gidiyorlar bizde hemen sezaryen diyolar dedi. eve gidince tekrardan izledim baya cesaretlendim ama işte hem kordon dolanması hem de ventriküllerde açıklık olma ihtimali beni ço korkutuyor

Sezaryen yap takma kimseyi kendini düşün benim bebek zor geldi doktor elini sokup içeri çevirmiş çocuğu şimdi sol kolu hareket etmiyo.senin bebir zaten sorunlu hiç riske atma dinleme kimseyi

canım çok geçmiş olsun konunu okumuştum hatta o yüzden de korkularım arttı. Allah korusun ya yanlış müdahale yüzünden bi şey olursa diye içim içimi yiyor. bir de zaten bu beyindeki açıklık olayını annem hiç bilmiyor kimseye söylemedim onu söylesem hiç durmaz kesin sezaryen yap der yaptırtır da yani

benim adet sancılarım da çok ağır olurdu hastanelik olurdum annem hep sen nasıl doğuracaksın derdi işte bi umut epidurale güveniyorum. açılma 4 cm geçince iğne yapılıyormuş ağrı azalıyormuş ama işte yine de o korku mahvediyo beni

ben de anlamadım ki. Allah korusun kordon dolanması yüzünden ya beyne oksijen gitmezse, zaten korkuyorum ya doğuramazsam çocuk strese girerse kırk tane şey var aklımda
Sen neden sezeryan olmak istemiyorsun

Aynen bencede hem ne olacakta sezeryan olunca valla normal oldum yine kalkamadim kac gun ayaga
Aman işte laf olsun diye konuşuyor millet kimse kimsenin acısını düşünmüyo valla bilmiyorum tatlım yine sen bilirsin ben yararını hiç görmedim

Sen neden sezeryan olmak istemiyorsun

sezaryenden nedense daha çok korkuyorum kuzenim doğum yapacağı zaman hep videoları izlemiştik karnı kesiyolar kocaman açıyolar o görüntü belki de beni çok korkuttu. doktor da yine doğum şekline karar verileceği zaman eşimle ikimize gösterdi fotoğrafları ben yine korktum

Aman işte laf olsun diye konuşuyor millet kimse kimsenin acısını düşünmüyo valla bilmiyorum tatlım yine sen bilirsin ben yararını hiç görmedim

doktor 3 günde bi gel demişti ama yarın yine gideceğim bakalım aklımdaki her şeyi söyleyeceğim hangisi olacaksa yarın onla karar vereceğim. bir de zaten artık bi doğur diye beni bunaltıyolar sanki isteyerek doğurmuyomuşum gibi.

sezaryenden nedense daha çok korkuyorum kuzenim doğum yapacağı zaman hep videoları izlemiştik karnı kesiyolar kocaman açıyolar o görüntü belki de beni çok korkuttu. doktor da yine doğum şekline karar verileceği zaman eşimle ikimize gösterdi fotoğrafları ben yine korktum
Ya o zaman kendinde olmuyorsun ki bide sen sezeryandan korkuyorum diye yapmazsan normali hic yapamazsin yani cok korkarsin

Ben de sizin gibiydim annem her ikisini de yaşamış biri olarak normal doğum akıl işi değil dedi. Yine ikisini yaşayan bir tanıdığım normalden sonra 10 gün, sezaryenden sonra 2 gün kalkamadım, kestir kendini dedi, ben de kestirdim.

Normal doğumu da bi izle sen :) en azından sezaryen da hiç bi şey hissetmiyosun normal doğumda kadın bebeğin eşini çıkarttı salladı karşımda o an bayıldım zaten:)

doktor hiç doğum izledin mi diye sormuştu ben de izledim dedim yurt dışında kadınlar her şeyi bilerek geliyor normal doğurup gidiyorlar bizde hemen sezaryen diyolar dedi. eve gidince tekrardan izledim baya cesaretlendim ama işte hem kordon dolanması hem de ventriküllerde açıklık olma ihtimali beni ço korkutuyor

canım çok geçmiş olsun konunu okumuştum hatta o yüzden de korkularım arttı. Allah korusun ya yanlış müdahale yüzünden bi şey olursa diye içim içimi yiyor. bir de zaten bu beyindeki açıklık olayını annem hiç bilmiyor kimseye söylemedim onu söylesem hiç durmaz kesin sezaryen yap der yaptırtır da yani
Sen bilincli birine benziyorsun, doktorun da anlasilan sezeryan yanlisi degil . Tavsiyem normal denemen. Emekleme pozisyonunda dogurdum ikinciyi tavsiye ederim.

Doktoruna güveniyorsan onun dediğini yapmanı tavsiye ederim. İki doğumum da sezeryanla ilki genel ikincisi spinal. İkisinin de artı eksi yönleri var tabi. Yaş faktörü de etkili. İlkinde hemen toparlanmıştım.

Back
X