• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Doğum korkusu, lütfen bir akıl verin...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Nedeni ne peki? Ultrason Zararlı mı?
Yoo devletin parasi gitmesin diye :D
Saglik hizmetleri icin her calisandan ayni para kesilir burada(maasin %13u) ve calisan calismayan herkese saglik ucretsizdir. Haliyle her ultrason ekstra doktor o da ekstra ucret demek.

Amin allah seni de kurtarın canım inşallah böyle sorunlar yaşamazsın
Evet sizede gecmis olsun ne demek elini iceriye sokup cikarmak valla cok zor durum ins biran once duzeli
Sen bilincli birine benziyorsun, doktorun da anlasilan sezeryan yanlisi degil . Tavsiyem normal denemen. Emekleme pozisyonunda dogurdum ikinciyi tavsiye ederim.
Ya siz yurt disinda yapmissin burda oyle dogurtma pozisyonu yok valla anket yapsin hangisi cok çıkarsa onu olsun sezeryandan bile korkuyorum diyor normali hic yapamaz

çoğu eşyam hazır sayılır, tam doğum arası ev taşıdık bir de hangi akla hizmetse. bazı şeyler karıştı o yüzden. yarın kesin kararımı vereceğim artık. doktoruma güveniyorum ama işte ah ah o çatı muayenesi olmasaydı :KK12::eek:

Ya sen cati muayenesinden korkuyorsun bebegi nasil doguracan ya
çoğu eşyam hazır sayılır, tam doğum arası ev taşıdık bir de hangi akla hizmetse. bazı şeyler karıştı o yüzden. yarın kesin kararımı vereceğim artık. doktoruma güveniyorum ama işte ah ah o çatı muayenesi olmasaydı :KK12::eek:

Evet sizede gecmis olsun ne demek elini iceriye sokup cikarmak valla cok zor durum ins biran once duzeli

Ya siz yurt disinda yapmissin burda oyle dogurtma pozisyonu yok valla anket yapsin hangisi cok çıkarsa onu olsun sezeryandan bile korkuyorum diyor normali hic yapamaz
Ben de korkuyorum sezeryandan. 2 kez normal dogum yaptim. 3. Olsa yine normal yaparim.
Ilki epiduraldi, kesili ve dikisliydi. 1 hafta oturup kalkmak cok zordu. Ama ikincisinde hic yirtik olmadi cok rahatti. Yatarak bayagi ikindim olmadi, o sekilde yaptim 2. De cikti. Ayrica onlar bana dogurtma poZisyonu tavsiye etmedi, ben okudugum icin boyle doguracagim deyip dondum. Arkadasin doktoru da bence buna musaade edecektir.

Ben de korkuyorum sezeryandan. 2 kez normal dogum yaptim. 3. Olsa yine normal yaparim.
Ilki epiduraldi, kesili ve dikisliydi. 1 hafta oturup kalkmak cok zordu. Ama ikincisinde hic yirtik olmadi cok rahatti. Yatarak bayagi ikindim olmadi, o sekilde yaptim 2. De cikti. Ayrica onlar bana dogurtma poZisyonu tavsiye etmedi, ben okudugum icin boyle doguracagim deyip dondum. Arkadasin doktoru da bence buna musaade edecektir.
Valla hayirlisi olsun

çatı muayenesni oldum zaten, sorun sadece o değil benim ilişki sırasında da acım oluyodu zaten. çatı muayenesinde doktor çatın normal normal doğurabilirsin hiç bi sıkıntı yok ama kendini çok kasıyosun o yüzden ağrısız doğum yapalım dedi. bir de hep söylediği doğuma doğum anında karar verilir belki bebe kakasını yapacak belki kalp atışı zayıflayacak o zaman sezaryene alınırsın dedi her seferinde

çatı muayenesni oldum zaten, sorun sadece o değil benim ilişki sırasında da acım oluyodu zaten. çatı muayenesinde doktor çatın normal normal doğurabilirsin hiç bi sıkıntı yok ama kendini çok kasıyosun o yüzden ağrısız doğum yapalım dedi. bir de hep söylediği doğuma doğum anında karar verilir belki bebe kakasını yapacak belki kalp atışı zayıflayacak o zaman sezaryene alınırsın dedi her seferinde
Epidural al bence de. O dogum aninda hicbir sey hissetmiyorsun.

bebek çıkarken acı olmuyor mu o zaman. sancıları çekerim diyorum zaten ama işte benim korkum o vajinadaki acı
Ikisini de denemis biri olarak hemen hic aci olmuyor diyebilirim. Sadece bebegib balik gibi kaydigini hissettim.
Ikincisini ne sen sor ne ben soyleyeyim. Aslinda onu da epidural olacaktim ama tam igne vurulacakken 10 cm acik oldugumdan yapmadilar :( yine de cok farkli bir deneyimdi. :D cok guzel

Suni sancı verirlerse belli aralıklarla 2 3 kere parmak sokup bakıyor tatlım açılma ne kadar olmuş diye.

Spinal sezeryanle dogum yaptim. Dogumdan bikac saat sonra kalktim yurudum. Ertesi gun oturup muhabbet ediyordum hastaneyi dolasiyordum, sonraki sabah ciktim hastaneden eve geldim 3 kat merdiven ciktim sonra da girdim banyo yaptim. 5. Gun de kizimi ana kucagina koyup 12 km araba kullanip hastaneye götürdüm kontrole :KK49:
Yani gayet de rahat oldu dogumum, korkmayin sezeryan dogumdan, dis cektirmek daha zor bence :KK66:

Canım anlattıgıni satır satır yasadım bebeğim 7 günlük oldu bile. Kordon dolanması bizde de vardı ama biz normal olsun diye cok istedik eşimle. Doktor tavsiye etmesine ragmen sezeryanı kabul etmedik. 40. Hafta biterken tekrar catı muayenesi oldum. Acılma var bebek iniyor ama tamamen degil.cunku kordonu kısa geliyordu .
Sezeryan randevusu verildi.o kdr korkuyordum ki .Spinal sezeryan oldum . Cok guzel gecti bisey anlamiyosun inan.
Bebegini dogarken görüyosun, odaya çıkınca emzirmeye en azından denemeye baslıyosun.
Uyusukluk gectikten bir süre sonra yürütüyorlar o an biraz zor. Dikislerin vs agrı yapıyor ben yatmakta zorlandım 3 gun kdr oturarak uyudum.ama kesinlikle dayanılmaz degil . Bebege bakarken bunları zaten hissetmiyosun
Ben korkumdan genel olsun diye gittim hastaneye ama orda ikna ettiler iyikidd etmişler
Normal olmuyorsa zorlama önemlimolan sen ve bebegin dogum seklin degil

İki kere normal doğum yaptım, çok şükür çocuklarım sağlıklı, normal doğumun risklerini sayanlar sezaryen 0 risk saniyorlar herhalde, gorumcemin bebegi sezeryan sonu akciğerlerin açılmaması sonucu bir hafta yoğun bakımda yattı, cigerlerine tüp taktılar, Dr herşeye hazır olun, çok riskli demişti....
Doğum bir süreç, normal doğumun bebek ve anne için artıları çok, bunları düşün ve dra güven, guvenmiyorsan, bir kaç drdan daha fikir al, doğumdan sonraki hafifletme, rahatça gezme, bebeğine bakma gibisi yok...
Sezeryandaki kesiyle normal doğumdaki kıyaslanamaz bile, eğer çok extrem bir durum yoksa, sezeryanda rahim, kas doku, deri dikiliyor... Görünen dikiş, buz daginin üstü yani, normal doğum dikisine dayanamayanlar, sezeryana nasıl cesaret ediyor, bunu da aklım almıyor doğrusu.....

Ben 6 yaşımda beyin kanaması geçirdiğim için sezeryan oldu iki doğumda@pelin- arkadaşında dediği gibi hemen ayağa kalkdım oğlumda iki gece yattım kızımda oğlum evde hasta diye ertesi gün öğle imza atıp çıkdım hastaneden evimi temizledim vs ne ağrı ne sızı oldu sadece bi yanma vardı okadar :KK51:benim annemde durumumdan dolayı hep sezeryan istedi KV de nolcak canım beyin kanamasından üstünden kaç sene geçmiş dedi :110:ama beyin Cerrahı öle demedi rapor verdi normal doğum yapamaz diye doğum doktorumda onayladı öle oldu onlara boş geliyor bu işler:110:sen önce kendini dinle yaparım ben normal doğum diyorsan yap yok ben yapamıycam diyorsan yarın söle doktora uzatmadın alsın bebeği:KK51:iyi geceler Allah yardımcın olsun

İki kere normal doğum yaptım, çok şükür çocuklarım sağlıklı, normal doğumun risklerini sayanlar sezaryen 0 risk saniyorlar herhalde, gorumcemin bebegi sezeryan sonu akciğerlerin açılmaması sonucu bir hafta yoğun bakımda yattı, cigerlerine tüp taktılar, Dr herşeye hazır olun, çok riskli demişti....
Doğum bir süreç, normal doğumun bebek ve anne için artıları çok, bunları düşün ve dra güven, guvenmiyorsan, bir kaç drdan daha fikir al, doğumdan sonraki hafifletme, rahatça gezme, bebeğine bakma gibisi yok...
Sezeryandaki kesiyle normal doğumdaki kıyaslanamaz bile, eğer çok extrem bir durum yoksa, sezeryanda rahim, kas doku, deri dikiliyor... Görünen dikiş, buz daginin üstü yani, normal doğum dikisine dayanamayanlar, sezeryana nasıl cesaret ediyor, bunu da aklım almıyor doğrusu.....
Tabiki de 0 risk değil ama bebişi biraz problemli maalesef
Tabi ki 0 sıkıntı diye bi şey yok bi şey olacağı varsa zaten hangisini yaparsa yapsın olur ama bebişi problemli sezaryen mantıklı olan neye bu kadar kızdın sen dilzarcım:KK66:

benle aynı haftada hamile kalan yakınlarımız var sezaryen oldular bebekleri kucaklarında şimdi. Annem de kendine niye eziyet edeceksin sezaryen ol kurtul diyo kayınvalidem normal yap diyor ama bunu derken eşimi nasıl bi türlü doğuramadığını da anlatıyo çok psikolojim bozuldu bi haftadır

bende normal doğum yaptım 1 saat sonra ayaktaydım benle birlikte sezaryen doğum yapanlar bırak ayağa kalkmayı hareket edemiyorlardı o kadar korkma Allah yardım eder

Back
X