• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Doğum korkusu, lütfen bir akıl verin...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
bir ebe ile konuşmuştum
2 bebeğimi dekordon dolanmasıyla normal doğurdum demişti
Yani , ilk gebeligimde turkiyede bi doktora gittim. Hemen plesenta asagida cinsellik olmasin dedi.
Geri donunce burada gittim hersey normal cinsellik aynen devam dediler.
:KK70: yani doktorlar ne Zevk aliyorlar cinselligi yasaklayarak bilmiyorum. Turkiyede hep bi korkutma durumu mevcut. 3uzlerin 1ini mutlaka oldurmek isterler. Daha 40hafta dolmadan baslarlar sezeryan ol beklemek iyi degil diye.
Suyu azalmis, kordonu dolanmis, catisi darmis, su olmus bu olmus.
Bizim anne grubunda normal dogum yapanlar bir elin parmaklarini gecmiyor resmen.

aynen bi arkadasin dedigine katiliyorum.bende sezaryan yaptim. ve inanin hastane odasinda 4saat sonra bacaklarimi toplayip oturdum. bebegime butun gece kendim baktim hastanedecunku gorumcen saolasin misil misil uyudu babasiyla ben baktim.ayrica doktorlar cok fazla onemsemiyolar stajerlere birakiyolar normal dogumu onlarda masallah canini acittikca acitiyolar he bide sezeryanda kesikten korkanlar. normal dogumda daha fazla kesik atiliyo benim amcamin kizinin poposuna kadar kesmisler. 2ay duzelemedi. bide komsum var benim inat etti normal dogurcam diye doktor bebegi cekerken. kolunun baglarini kopardi. ve hic bi hak idda edemediler siz sectiniz normali demisler. ve cocuk hergun cerrah pasaga fizige gidiyo. ki sizin bebisinde riski varmis. yavrunuzu riske atmayin. allah korusun.

Ben haziranda doğum yaptım normal doğumdu ve çok canım yandı.doğumdan sonra hastane odasına geçtiğimde kan uyuşmazlığı iğnesi yapmaya geldi hemşire iğneyi yapmadan önce uarım saat ağladım canım yanacak diye.düşün o kadar ufak bi acıdan bile korkmaya başladım.artı normal doğumda da orayı kesiyor zaten benimkini se kesti ve dikiş acısını bi ay çektim.ve biraz soğuk alsın hala sızlıyor.anlayacağın doğum sancısını boşuna çekme git sezaryen ol.bana normal doğum yap diyenleri dinlediğime çok pişmanım.yani psikolojini bozmuş olmayayım ama olan bu tatlım seçim senin.allah bebeğini sapasağlam kucağına almayı nasip etsin inşallah

Bende sizin gibi düşünüyorum. vajinayıda kesiyorlar üstüne birde dikiş...Ben sezeryan oldum. cok rahattım özellikle iyileşme sürem cok cok iyi gecti. Epidural sezeryan cok konforlu valla. hem doktorla muhabbet ettim hem bebegimin ilk aglama sesini duydum. Herkesin kendi tercihi. kimi normali meteder kimi de sezeryanı. iyiki de sezeryan olmuşum diyorum net.

merhaba arkadaşlar,
Bugün sabah ilk iş doktora gittim, nst de hala sancı falan yok. Doktoruma kordon dolandı dediniz bebeğe valla iki gündür uyuyamıyorum bebeğe bi şey olacak diye korkuyorum, sezaryen bebek için daha iyi olacaksa sezaryen olayım normal iyi olacaksa normal olayım, hangisinde risk daha az dedim. Kordon bir kere dolanmış şu anda, risk %1, ben normal doğumu öneriyorum, risk diyorsan tabi ikisinde de risk var, kapıdan çıktığında ne olacağını biliyor musun dedi. Kaç milletten kadın doğurttum bizim Türkler dışında hepsi sezaryene karşı ilk öncelikleri hep normal ki doğrusu da bu dedi. Burada 3 aylık hamileyken benle pazarlık yapan hastalarım oluyo eğer sezaryene alacaksan sana geleceğim yoksa başka doktora diye dedi. Dedi de dedi yani. Şu an için eşimle sancıları beklemeye karar verdik. Doğum anında zaten bi aksilik olursa sezaryene alınacağım. En azından normali denemek istiyorum. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah...

Ben de bu kadınlardaki normal dogum korkusunu korkutnasini anlayamiyorum...doğum yapacak kadına yok popoya kadar dikiş, yok bilmem ne, drun dışındakilere kulağını tikayiniz, herkes doğum uzmanı olmuş, doğum başlı başına risk, ister sezeryan ister normal, hepsini sayıp hamile hanimefendiyi kaygiya sürüklemeye gerek yok herhalde..,
O masadan ayaklarimla yürüyerek kalktim, akşamına vs değil, hemen ardından, çok da rahat iki doğum yaşadım, mucizevi birşey, normal sartlarda bebek için ve anne için en sagliklisi, extra bir durum olursa hemen sezeryana alıyorlar zaten....

Ben ıkısınıde normal yaptım kolay mı dersen asla değil normal doğum adı üstünde ayrıca vajınadakı kesi cabuk kaynıyor o bölge hassasıyetı malum ama karnından kesılırsen ağır falan kaldırmak sıkıntı ayrıca normal doğumu Allah kadınlara yenılenme fırsatı olarak veriyor neden bu fırsatı kacırasın ayrıca rısklı durumda sezeryan zaten olur korkma Allah kimseyi o yolda bırakmaz hayırlı doğumlar olsun

eğer doğumun tam gününü ve saatini beklersen normal doğumdan korkma. burda sıkıntılı doğum yapanların hepsi gününden saatinden önce doğum yapmış olanlardır. şöyle ki 4 doğum yapmış olmama rağmen 5. de yine kandırıp bir kaç saat erken doğurttular. sadece 4. doğumum kendiliğinden oldu ve en kolayı oydu. ne dikişim çoktu ne de sancım. doğum dikiş hepsi toplam 5dk sürmüştü. eğer bi problemin olmazsa normal doğum yap, olursa mecbur sezaryen... sorun olursa yanıtlamaya çalışırım...

Ayyyyyyyy nefesssssss alamıyorumm deme catı deme dogum deme sıcak demeee banaaaa bittim.napcaz ya allahım bende cok korkuyorum herkes bir laf konusyor ben yaptırmam catı muayenesi falan hiç birşey yapamam ama nasıl doğurcam baysınlar beni günler önce baysınlar bi uyanıyım bebeğim kucagımda olsun. Sana söyleyebilecegim bana iyi gelen tek iyi seyi sanada söyleyim ptesi kuzenim dogum yaptı sezeryan ertesi gün ayakda bahcede geziyordu tabiki cok acı cekmiş ama sormadım bile öğrenmiycemde çünkü o bebeği gördüm ay o minnnak o mis kokulu dedim içimdeki bundanmı gece aglıyor diyorum korkma dogumdan su mucizeyi al kucagına bir günde bitir al.birde kuzenim bana tam bayıl dedi o dayanamamıs.allahım bize güc ver

Sana su kadarini soyleyeyim,
Ingilteredeyim, 20. Haftadan sonra ultrason bile yok.
Kordon dolanmis yan yatmis duze cikmis bilmiyoruz yani. Direk normal doguma yonlendiriliyorsun. Bir sorun olursa acil sezeryana aliniyorsun.
Normal dogum orani yuksek haliyle.
Yani bu kordon dolanma falan bu kadar korkulacak bir seyse neden bize son haftalarda ultrason falan yapmasinlar ki?
Icini rahat tut. Epidural normal tavsiye ederim.
canım merak ettim 20.haftadan sonra ultrason yoksa,
doktor kontrolü nasıl yapıyor?doktora gidiyormusunuz bu haftadan sonra?
burda son haftalar nerdeyse her hafta çağırıyor doktorlar.
cevap vermişsin sanırım canım mezurayla ölçüyorlarmış.
kızlar bende hiç diretmedim diretmiyorum, neyse hayırlısı o olsun inşallah
hem çocuk hemde anne için.ikisininde olumsuz yanları var.

ilk ilişki de çok zor olmuştu benim kendimi çok kasıyorum sanki. doktor ilk haftalarda ilişkiyi yasakladı ve hamilelik boyunca hiç denemedik biz de çatı muayenesinde bi anda bakınca doktor nasıl bağırdım. o zamana kadar he ne olursa olsun normal diyordum ama o acıdan gözüm korktu. hani eğer doğumda bel ağrısıdır karın ağrısıdır oluyosa onları tamam çekerim ama orası çok acıdı ona korkuyorum. epidural olursa acaba o anı hissetmem mi.
doğum yapana kadar vajinal bölge kurudur o nedenle acı duyarsınız
doğumdan sonra asıl formuna kavuşacak
bu sizi korkutmasın

Arkadaşıma da hep normal doğum dediler ki normal doğuma aldılar ama doğuma kadar muayene olduğu, doğumunu yaptıracağı doktorda değil. Doğum zamanı geldiğinde doktor ben girmiyorum doğuma demiş ve baya problemler yaşamışlardı başka bir hastaneye gitmek zorunda kaldılar orada da normal doğum yapabilirsin demişler ve normal doğuma aldılar arkadaşım korkudan sezeryan olmak istese bile ama bebeğini çok zor doğurdu çünkü çatı darlığı varmış bebek rahimi parçalayarak çıkmış hemen anestezi adı altında operasyon yaptılar kuyruk sokumuna kadar dikişi vardı baya zor günler geçirdi psikolojisi de cabası sizi korkutmak istemem ama bilgi vermekte gerekiyor bana ders oldu mesela, çatı darlığı gibi bir problemim olsa şahsen sezeryan doğum seçerdim..

Son düzenleme:
doktor normale yönlendirdi. ama sen kendini çok kasıyorsun epidural normal olsun diyor. kordon dolnması sıkıntı olur mu dedim dün bir tane normal doğurttum 3 kere dolanmıştı kordonu hem de 4300 doğurdu dedi. çok bunaldım herkesin lafından herkes bi şey biliyor

bunlardan biri de benim, Boynuna üç kez dolanmış olarak 4kg normal doğdu. Eğer sen normal doğum istiyorsan doktorun da ok diyorsa korkacak bir şey yok. Doktorlar çok temkinli davranıyorlar bu konularda. Ufacık bir risk hissetse seni hemen sezeryana yönlendirir diye düşünüyorum.

Doğumdan sonra değil ama öncesinde yatma, bol bol hareket et, kaslar ne kadar hareket ederse doğum o kadar kolaylaşıyor. Sağlıkla kucağına alırsın bebeğini inşallah.

Bu konuda tecrübem yok ama kendinizi de bebeğinizi de rahatlatın. En sağlıklı şekilde, kolayca kucağınıza alın inşallah. Şehir efsanesi dolaşıyor ortalıkta hep korkutmazlar inşallah sizi. Allah yardımcınız olsun. Şimdiden sevgiler ufaklığa. :)

Demin eski konularına gittim nedense..
Ta nişanlıykenki sıkıntılarından bahsetmişin..şimdi bebeğinin telaşesindesin.ne güzel rabbim sağsalim kucağına almayı nasip etsin..Allah büyük "yoruldummm" .bunu da atlatıcaksın .dua et ve güzel düşün strese kaptırma kendini

canım merak ettim 20.haftadan sonra ultrason yoksa,
doktor kontrolü nasıl yapıyor?doktora gidiyormusunuz bu haftadan sonra?
burda son haftalar nerdeyse her hafta çağırıyor doktorlar.
cevap vermişsin sanırım canım mezurayla ölçüyorlarmış.
kızlar bende hiç diretmedim diretmiyorum, neyse hayırlısı o olsun inşallah
hem çocuk hemde anne için.ikisininde olumsuz yanları var.
Doktor kontrolu yok hamilelikte. Sadece 2 kez ultrason var. Bir de hamilelik 41. Haftaya kadar giderse doktor kontrolu. :) gerisi ebe kontrolu yani.

tabıkı oncelıkle doktorunuzun ne dedıgı ama sezeeryanda rahat be canım.benım bebegım erken dogdu 32 haftalık dunyaya geldı mecburen sezeryan oldum ama en basa donsem yıne serzeryan olurdum.Allah ne dedıyse onu yasıoruz ben sezeryandan cıkmısım asansore bınerken hasta bakıcılara yasıyormu bebegım dıye sormusum ama hıc hatırlamıyorum yanı Rabbım neyler neylerse güzel eyler cok sıkma kendını. 5 gunde ayaga kalkıp normale dönmustum ben

Back
X