• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Doğum korkusu, lütfen bir akıl verin...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
her kadin farklidir..ayrica ayni kadinin dogumlarida farklidir.. ben 2 cocugumuda normal dogum yaptim Allaha sukurler olsun…sorarsanki hangisi kolaydi?? Tabiiki ikiside degildi..ilkinde agri kesici aldim kesi vardi..ikincisinde agri kesici alamadim ve yirtik vardi…

Ikisininde kendine gore problemleri oluyor…yani kesi, yirtik diye korkutmayin birbirinizi…normal sartlarda o kesiyide yirtigida hissetmiyorsunuz..cunku yirtilirken sancilarin agrilari bastiriyor ve keside ise oncesinde igne vuruyorlar…ha kesi acimiyor ama igne acitiyor, o da ayri mesele..ama o anda kesilsende yirtilsanda hepsi kabulun oluyor..cunku bebeginle saglicakla kurtulmak istiyorsun…ilk bebegiminde kordonu dolanmisti, ama gariptirki doktorlar gormemisler..ayrica kakasini yapmisti ve kakali sudan icmisti…kakali su icmesi sorun degilde..kakanin cigerlerine gitmesi anormal..bu yuzden daha dunyaya geldikten sonra ilk 5 saniyeden sonra yanimdan goturup midesini filan yikamislardi..1 gece kuvezde kaldi…2. Bebegimde kakasini yapmisti ama cok sukur bi sorun yasamadik..yinede garanti olsun diye 1 gece hastanede kaldik.

Buarada 38-42 haftalari arasinda dogum normal kabul ediliyor…cogu kisinin ne zaman hamile kaldigi tam belli olmuyor cunku…ayni sat’a sahip olan 2 kisi cok farkli zamanlarda hamile kalmis olabilirler cunku…sen icini ferah tut arkadasim..yani 42. Haftaya kadar yolu var…ama su da varki onceden kordonu gormusler eszeryan olmakta mantikli gibi…ins. hersey gonlunce olur..

yokta hani parmakla kontrol ederken jel suruyorlar diye biliyorum..yani benim doktor oyle yapmisti...acilma icin kontrolden bahsediyorum ben...
ıyyyy evet hiç hatırlatmayın
ona rağmen acır orası içerisi kuru çünkü
bir doktor bir hemşire saat başı parmaklamıştı eldiveni geçirip

Kordon dolanması olduğunda normali onermiyorlar Dr un en doğrusunun ne olduğu konusunda seni yönlendirecektir endiselenme ..anliyor um son hafta lar zor ve stresli oluyor ama emin ol gözünde buyuttugun gibi geçmeyecek gecsede bebeğinin gül yüzünü gördüğünde kokusunu aldığında hepsini unutmuş olacaksın.bende normal doğum istiyordum ama bebeğim gününden önce gelmeye karar veripte acilmam olmayıncasuyum ggelmişti sezeryana aldılar dolayısıyla normal doğum sancısını çektikten sonra sezeryan oldum ama unuttum sonrasında Mutluluktan.. Bebeğini n sağlık durumu ile ilgili de kendi Dr una güven zira en başındanberi o takip ediyor iikinizde.Rabbimyar ve yYARDIMCINIZ olsun meleginle.

yahu hanımlar zaten kadıncağız kaygılı, endişeli niye daha fazla gözünü korkutuyorsunuz? doğum yapan arkadaşlarım hatırlasanıza ilk doğumunuzun son günlerini, insan ne kadar endişeli oluyor ben uykumda bağırıyormuşum eşim söyledi. halbuki her zaman ağrı eşiği yüksek ve gözü kara biri olmuşumdur.
kötü hikayelerden hareketle bir hamilenin gözünü korkutmak çok yanlış bence... hepimizin hikayesi kendimize özel paylaşacaksak güzel yanlarını anlatalım. kötü yanları bize kalsın. "ben, annem, ablam, komşum" tarzı genellemeler faydadan çok zarar veriyor. bir kadının iki doğumu arasında bile fark varken nasıl genelleme yapabiliriz?

konu sahibi normal doğuma karar vermişsiniz hayırlısı olsun. Destek olmak ve içinizi rahatlatmak adına kendi deneyimimi paylaşayım. Ben de normal doğum yaptım ve doğumhaneye girdikten sonra 3-5 dakika sonrasında bebeğim doğmuştu. Tabi ki korkular kaygılar sancının verdiği acı var elbette ama inanın öyle bir yaradılışımız var ki hiç hatırlamıyorum o acıları, bugün olsa bugün de normal doğurmak isterim. zaten öyle olmasa kimse ikinci çocuk düşünmezdi herhalde :)
kendi eleştirimle çelişerek normal ve sezaryen arasındaki artı eksileri yazmayacağım ama sadece şunu söyleyeyim beni normal doğuma sevk eden bu seçimin doğal bir sürece işaret etmesiydi elbette normal doğumda da çeşitli komplikasyonlar oluşabiliyor ama sezaryen gibi cerrahi bir operasyonla kıyaslandığında daha az olduğu kesin...
kendi sürecimi hatırlıyorum da tarlada doğum yapan kadınlara bu zamana kadar hayret ederken aslında bunun çok da normal olduğunu yaşayarak kavradım. doğumumun başladığını kendim haber verdim ebeye eminim bıraksalardı kendi kendime de doğururdum çünkü sana söylenenleri (ıkın, nefesini tut, it) sen zaten içgüdüsel olarak yapıyorsun.
normal doğuma psikolojik olarak hazırlanmak, yani bunun bir yaradılış özelliği olduğunu bilip akışına bırakma dinginliğine varmak çok önemli. fizyolojik olarak da az kilo, yoga ve yürüyüş benim doğumumu çok kolaylaştırmıştı.
ama bence en önemlisi acısıyla tatlısıyla o süreci bire bir yaşamak her saniyesine vakıf olmak, hissetmek :) hatırladıkça çok mutlu oluyorum, belki mazoşist diyeceksiniz bana ama o acıdan sonra o kadar güçlü hissediyorsunuz ki kendinizi...

belki bir çok anne bana kızacak ama sağlıkla ilgili bir gerekçe olmadığı sürece keyfi sezaryeni hiç mantıklı bulmuyorum, çocuğun sağlıklı ciğer gelişimi ve bağırsak florasının gelişimi (dolayısıyla daha az gaz sancısı çekmesi) bebeğin annesiyle kurduğu bağın normal doğum esnasında salgılanan hormonlarla daha da kuvvetlenmesi ve annenin vücudunun daha çabuk yenilenmesi normal doğumun eşsiz armağanları bence... ama bunlar genel yargılar tabi ki istisnaları olabilir.

yahu hanımlar zaten kadıncağız kaygılı, endişeli niye daha fazla gözünü korkutuyorsunuz? doğum yapan arkadaşlarım hatırlasanıza ilk doğumunuzun son günlerini, insan ne kadar endişeli oluyor ben uykumda bağırıyormuşum eşim söyledi. halbuki her zaman ağrı eşiği yüksek ve gözü kara biri olmuşumdur.
kötü hikayelerden hareketle bir hamilenin gözünü korkutmak çok yanlış bence... hepimizin hikayesi kendimize özel paylaşacaksak güzel yanlarını anlatalım. kötü yanları bize kalsın. "ben, annem, ablam, komşum" tarzı genellemeler faydadan çok zarar veriyor. bir kadının iki doğumu arasında bile fark varken nasıl genelleme yapabiliriz?

konu sahibi normal doğuma karar vermişsiniz hayırlısı olsun. Destek olmak ve içinizi rahatlatmak adına kendi deneyimimi paylaşayım. Ben de normal doğum yaptım ve doğumhaneye girdikten sonra 3-5 dakika sonrasında bebeğim doğmuştu. Tabi ki korkular kaygılar sancının verdiği acı var elbette ama inanın öyle bir yaradılışımız var ki hiç hatırlamıyorum o acıları, bugün olsa bugün de normal doğurmak isterim. zaten öyle olmasa kimse ikinci çocuk düşünmezdi herhalde :)
kendi eleştirimle çelişerek normal ve sezaryen arasındaki artı eksileri yazmayacağım ama sadece şunu söyleyeyim beni normal doğuma sevk eden bu seçimin doğal bir sürece işaret etmesiydi elbette normal doğumda da çeşitli komplikasyonlar oluşabiliyor ama sezaryen gibi cerrahi bir operasyonla kıyaslandığında daha az olduğu kesin...
kendi sürecimi hatırlıyorum da tarlada doğum yapan kadınlara bu zamana kadar hayret ederken aslında bunun çok da normal olduğunu yaşayarak kavradım. doğumumun başladığını kendim haber verdim ebeye eminim bıraksalardı kendi kendime de doğururdum çünkü sana söylenenleri (ıkın, nefesini tut, it) sen zaten içgüdüsel olarak yapıyorsun.
normal doğuma psikolojik olarak hazırlanmak, yani bunun bir yaradılış özelliği olduğunu bilip akışına bırakma dinginliğine varmak çok önemli. fizyolojik olarak da az kilo, yoga ve yürüyüş benim doğumumu çok kolaylaştırmıştı.
ama bence en önemlisi acısıyla tatlısıyla o süreci bire bir yaşamak her saniyesine vakıf olmak, hissetmek :) hatırladıkça çok mutlu oluyorum, belki mazoşist diyeceksiniz bana ama o acıdan sonra o kadar güçlü hissediyorsunuz ki kendinizi...

belki bir çok anne bana kızacak ama sağlıkla ilgili bir gerekçe olmadığı sürece keyfi sezaryeni hiç mantıklı bulmuyorum, çocuğun sağlıklı ciğer gelişimi ve bağırsak florasının gelişimi (dolayısıyla daha az gaz sancısı çekmesi) bebeğin annesiyle kurduğu bağın normal doğum esnasında salgılanan hormonlarla daha da kuvvetlenmesi ve annenin vücudunun daha çabuk yenilenmesi normal doğumun eşsiz armağanları bence... ama bunlar genel yargılar tabi ki istisnaları olabilir.
Bu konu yeni Açılmamış ki Doğum olmuştur

Valla kendi basina dogurmak zor olurdu kimseye yasatmasin rabbim..acilman tam olmadigi halde ikinma geliyor.. Iste ben onu ayirt dahi edemezdim...

Merhaba arkadaşlar,
Doğum yapmış ya da yapacak olanlar bana bir akıl versin ne olur çok bunalımdayım. 40. haftamın içindeyim ama artık dayanamıyorum sürekli mide yanması, ayak şişmesi, yatamama sıkıntılarım var. Hadi onlar mecbur olan şeyler belki de ama sıcaklara dayanamıyorum, nemden durulmuyor klimalı odada duruyorum çoğu zaman ama çarpacak diye de korkuyorum.

Bebeğime ayrıntılı ultrasonda sağ ventrikülde 8mm açıklık teşhisi konmuştu araştırdım o kadar bir sürü şey okudum 10 mm geçerse sıkıntı olurmuş falan doktoruma sordum 12 15 geçerse sorun olabilir dedi beni rahatlattı. Sonra her gittiğimizde bak kapanmış o açıklık dedi. Daha sonra renkli ultrason için bir daha gittiğimizde oradaki doktor 10 mm ölçtü bir hafta sonra kendi doktorum yine bir şey yok dedi. Kaç haftadır bebeğim sağlıklı olacak mı diye içim içimi yedi.

Şimdi son derdim dün kontrole gittik bebeğin boynuna kordon dolanmış bir hafta önceye kadar normaldi. Ben normal doğum taraftarıydım hep ama artık ondan da korkuyorum. Çatı muayenesinde canım çok yandı. Normalde ilişkiye girerken de sıkıntım oluyordu. Şimdi annem bebeğin kordonu dolandığını da duyunca git sezaryen yaptır diye bunaltıyor beni. Yanımda değil zaten memleket uzakta yanımda şu an kayınvalidem var. Onlar da şimdiden yok yatma doğum olunca işte bilmem kimin kızı doğumdan sonra yattı da sonra çok zor kalktı falan diye ters ters sinirimi bozuyorlar.

Uzun ve karışık oldu ama benim asıl derdim şimdi ben normal mi doğurayım sezaryen olup kurtulayım mı ne yapayım. Bebeğin kordon dolanması bir de önceki durum yüzünden bebek için çok korkuyorum bir şey olacak diye. Ama kanala da girmiş bebek kıyamıyorum da. Valla çatlayacağım artık. Bana bir akıl verin.
Ben de 17 gün önce önce sezaryen oldum canım. Normalde bugün doğacaktı bebeğim. Normal doğumu çok istedim olmadı ama ikisinin de acısı sıkıntısı geçiyor korkma sen. Ben sezaryene sancısız girdim sancıyla çıktım. Ama doğum yaptıktan 6-7 saat sonra ayağa kalktım. Hatta yürüdüm bile. Yürürsen çok hızlı iyileşiyorsun sezaryende. Bebişi kucağına alınca gerçekten acı falan hissetmiyorsun. Ama en güzeli normal doğum. Arkadaşım 2 kez normal doğum yaptı 3. yü sezaryenle doğurdu. Sezaryen daha zor diyor. Ben aynı günü pıtı pıtı yürüdüm acı çeksem de... Ama kişiye göre de değişebiliyormuş. 2 Gün hiç kalkamayanlar da var. Allah yardımcın olsun. Mecbur kalmadıkça sezaryene girme bence...

Valla kendi basina dogurmak zor olurdu kimseye yasatmasin rabbim..acilman tam olmadigi halde ikinma geliyor.. Iste ben onu ayirt dahi edemezdim...

muhakkak çok zordur da yaşadığım tecrübeye dönüp baktığımda ebe ve doktorun biraz pasif kaldığını söyleyebilirim. ayrıntıya girip kaygılı anneleri ürkütmek istemem :)

arkadaşlar doğum oldu bebeğim kucağımda çok şükür. doğumum sezaryenle oldu. konuyu açtıktn iki gün sonra kontrol için gidecektim hastahaneye. kontrole gideceği sabah kalktığımda lekelenmem olmuştu. doktora gittik muayene etti açılman hiç yok bebek aşağı inememiş büyük ihtimalle kordon dolandığı için dedi. o gün hemen sezaryene alındım ve bir kere değil iki kere dolanmıştı kordon boynuna. sezaryenden sonra o ilk ayağa kalkma kısmında gerçekten çok zorlandım ölüyorum sandım. daha sonra göğüs uçlarım yara oldu ordan enfeksiyon kaptım mastit olmuşum. yaşadığımız yer çok sıcak bebeğim isilik oldu çok fazla göbek tam kapanmadı enfeksiyon kaptı bi hafta yoğun bakımda kaldı falan derken şu an çok şükür ben de o da çok iyiyiz. yorum yapan herkese çok teşekkür ederim. nasipte neyse o oluyormuş demek ki

arkadaşlar doğum oldu bebeğim kucağımda çok şükür. doğumum sezaryenle oldu. konuyu açtıktn iki gün sonra kontrol için gidecektim hastahaneye. kontrole gideceği sabah kalktığımda lekelenmem olmuştu. doktora gittik muayene etti açılman hiç yok bebek aşağı inememiş büyük ihtimalle kordon dolandığı için dedi. o gün hemen sezaryene alındım ve bir kere değil iki kere dolanmıştı kordon boynuna. sezaryenden sonra o ilk ayağa kalkma kısmında gerçekten çok zorlandım ölüyorum sandım. daha sonra göğüs uçlarım yara oldu ordan enfeksiyon kaptım mastit olmuşum. yaşadığımız yer çok sıcak bebeğim isilik oldu çok fazla göbek tam kapanmadı enfeksiyon kaptı bi hafta yoğun bakımda kaldı falan derken şu an çok şükür ben de o da çok iyiyiz. yorum yapan herkese çok teşekkür ederim. nasipte neyse o oluyormuş demek ki
Gozunaydin canim hz allah saglikla buyutmeyi nasip etsin her anne ve cocugun başına gelecek seyler daha kotu birsey olmasinda kizimda göbek enfeksiyonu olmustu bende bir hafta kalmıştım ama simdi uzerinden bir sene gecti cocuklarimiz büyüdükçe eski gunleri gulerek anlatıyoruz

Çok geçmiş olsun. Sağlıkla büyütmek nasip olur inşallah. Doktorunuzu takdir ettim. Bu zamanda normal dogumu bu kadar savunan bir Dr bulmak Zor. Bende normal istiyorum kesinlikle ama doktorum ile henüz dogum şeklini konuşmadık erken diye . Inşallah aynı desteği bende görürüm kendisinden. Hastaneye dışarıdan getireceğim için özellikle normal e yönlendirmesi gerek beni. Aksi halde zor durumda kalma korkusu da Aklımda yer ediyor.

ben de çok korkuyorum daha 7 ayım var ama o korku yakamı bırakmıyo, sabaha karşı ağlayarak uyanıyorum saatlerce evin içinde geziyorum uyuyamıyorum. ne zaman uyusam rüyamda gözlerimi doğumhanede falan açıyorum, doktorlar korkunç önlükler giymiş. ''korkma ama doğumun 1-2 gün daha sürecek'' diyolar, ebeler gülüyo arkadan. her şeyinden nefret ettim hamileliğin mide bulantısından halsizliğine ruhsal gel gitine kadar bıktım.

ben de çok korkuyorum daha 7 ayım var ama o korku yakamı bırakmıyo, sabaha karşı ağlayarak uyanıyorum saatlerce evin içinde geziyorum uyuyamıyorum. ne zaman uyusam rüyamda gözlerimi doğumhanede falan açıyorum, doktorlar korkunç önlükler giymiş. ''korkma ama doğumun 1-2 gün daha sürecek'' diyolar, ebeler gülüyo arkadan. her şeyinden nefret ettim hamileliğin mide bulantısından halsizliğine ruhsal gel gitine kadar bıktım.
27 dk sürdü doğumhane 3 saat kadarda sunni sancı
İlk bastan beri ben dogururum yaparım diyordum sürekli oğlumla konustum cok kolay olacak annecim canımız cok acımayacak kavusacağız 5 temmuzda kucagıma geleceksin diyordum
4 temmuz sahurda suyum geldi sabaha kadar bi uyudum bi sancı geldi gezdim evde plates topuna oturdu yaylandım dağa sola ve çok şükür rahat doğum oldu
Önce kendinİze güvenin derim inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız

Back
X