• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Doğum korkusu, lütfen bir akıl verin...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Herkesin dogumu farkli..bazilari iyi der bazilari cok aci...dogumun kolay sekilde atlatman dilegiylee..bebeginin sagligi soz konusuysa sezeryan yap kimseyi dinleme en iyisini doktorun bilir bazi seylere de katlanman gerek..hadi hayirlisi!!!

Merhaba arkadaşlar,
Doğum yapmış ya da yapacak olanlar bana bir akıl versin ne olur çok bunalımdayım. 40. haftamın içindeyim ama artık dayanamıyorum sürekli mide yanması, ayak şişmesi, yatamama sıkıntılarım var. Hadi onlar mecbur olan şeyler belki de ama sıcaklara dayanamıyorum, nemden durulmuyor klimalı odada duruyorum çoğu zaman ama çarpacak diye de korkuyorum.

Bebeğime ayrıntılı ultrasonda sağ ventrikülde 8mm açıklık teşhisi konmuştu araştırdım o kadar bir sürü şey okudum 10 mm geçerse sıkıntı olurmuş falan doktoruma sordum 12 15 geçerse sorun olabilir dedi beni rahatlattı. Sonra her gittiğimizde bak kapanmış o açıklık dedi. Daha sonra renkli ultrason için bir daha gittiğimizde oradaki doktor 10 mm ölçtü bir hafta sonra kendi doktorum yine bir şey yok dedi. Kaç haftadır bebeğim sağlıklı olacak mı diye içim içimi yedi.

Şimdi son derdim dün kontrole gittik bebeğin boynuna kordon dolanmış bir hafta önceye kadar normaldi. Ben normal doğum taraftarıydım hep ama artık ondan da korkuyorum. Çatı muayenesinde canım çok yandı. Normalde ilişkiye girerken de sıkıntım oluyordu. Şimdi annem bebeğin kordonu dolandığını da duyunca git sezaryen yaptır diye bunaltıyor beni. Yanımda değil zaten memleket uzakta yanımda şu an kayınvalidem var. Onlar da şimdiden yok yatma doğum olunca işte bilmem kimin kızı doğumdan sonra yattı da sonra çok zor kalktı falan diye ters ters sinirimi bozuyorlar.

Uzun ve karışık oldu ama benim asıl derdim şimdi ben normal mi doğurayım sezaryen olup kurtulayım mı ne yapayım. Bebeğin kordon dolanması bir de önceki durum yüzünden bebek için çok korkuyorum bir şey olacak diye. Ama kanala da girmiş bebek kıyamıyorum da. Valla çatlayacağım artık. Bana bir akıl verin.
Ben özeller para için sezeryan yapıyorlar diye araştırma hastanesine gittim doğum için . Sonuç doğuramadım :)) sezeryan Dedik lerinde nasıl ağladım nasıl anlatamam. Doktorlar bile üzüldü ilk defa normal dopurmak için ağlayan hasta görüyoruz burda hep ağlayarak sezeryan istiyorlar dediler. Narkozu alırken bile ağlıyordum. Ama şimdi iyiki sezeryan olmuş diyorum. İlk 3 gün zor 1 hafta sonra gayet iyi oluyor insan. Acı var tabi ama ağrı kesici iğneler gayet iyi geliyor.
Ne süt ile ilgili bir sorun yaşadım. Ne bebeğümin sağlığı ile.

Ama benim dikkatimi çeken kordon bebeğin boynuna dolanınca acil ameliyata alınıyor benim bildiğim. Benmi yanlış biliyorum.

Bu kadar normal doğum diye tutturmanin ne manasi var haftalar bitmiş kordon dolanmis zaten simmdiye sez. Olmaliydiniz

Canım doktoruna güvenerek normal doğur.

Olumsuz Kaygı içeren Mesajları okuma öyle insanlardan Uzak dur.

Sık sık bebeğinlr Konuş:) kolay gelmesini söyle heyecanla beklediğinizi :)

Zaten bebek yoku yarılamış kanala girmiş sen de sabret Çevrenin gazına gelme bence..

Normal doğum sonrası hemen duşumu aldım bebeğimi kucakladım.. Bir de annem yoksa sezaryan olup ele güne Muhtaç olma..

Hangisini olursan ol en sonunda bebeğine kavuşacaksın hepsi güzel ve Özel.. Ama normal şansın varsa önce onu değerlendir:

Kolay Doğumları oku:)

Merhaba arkadaşlar,
Doğum yapmış ya da yapacak olanlar bana bir akıl versin ne olur çok bunalımdayım. 40. haftamın içindeyim ama artık dayanamıyorum sürekli mide yanması, ayak şişmesi, yatamama sıkıntılarım var. Hadi onlar mecbur olan şeyler belki de ama sıcaklara dayanamıyorum, nemden durulmuyor klimalı odada duruyorum çoğu zaman ama çarpacak diye de korkuyorum.

Bebeğime ayrıntılı ultrasonda sağ ventrikülde 8mm açıklık teşhisi konmuştu araştırdım o kadar bir sürü şey okudum 10 mm geçerse sıkıntı olurmuş falan doktoruma sordum 12 15 geçerse sorun olabilir dedi beni rahatlattı. Sonra her gittiğimizde bak kapanmış o açıklık dedi. Daha sonra renkli ultrason için bir daha gittiğimizde oradaki doktor 10 mm ölçtü bir hafta sonra kendi doktorum yine bir şey yok dedi. Kaç haftadır bebeğim sağlıklı olacak mı diye içim içimi yedi.

Şimdi son derdim dün kontrole gittik bebeğin boynuna kordon dolanmış bir hafta önceye kadar normaldi. Ben normal doğum taraftarıydım hep ama artık ondan da korkuyorum. Çatı muayenesinde canım çok yandı. Normalde ilişkiye girerken de sıkıntım oluyordu. Şimdi annem bebeğin kordonu dolandığını da duyunca git sezaryen yaptır diye bunaltıyor beni. Yanımda değil zaten memleket uzakta yanımda şu an kayınvalidem var. Onlar da şimdiden yok yatma doğum olunca işte bilmem kimin kızı doğumdan sonra yattı da sonra çok zor kalktı falan diye ters ters sinirimi bozuyorlar.

Uzun ve karışık oldu ama benim asıl derdim şimdi ben normal mi doğurayım sezaryen olup kurtulayım mı ne yapayım. Bebeğin kordon dolanması bir de önceki durum yüzünden bebek için çok korkuyorum bir şey olacak diye. Ama kanala da girmiş bebek kıyamıyorum da. Valla çatlayacağım artık. Bana bir akıl verin.

Doktorlar 1 kez dolanmayı normal kabul ediyorlar.
Normal doğum yaptım 40+6 dabyani 41. Haftam bitiyordu. Kesi de oldu bebek de yırttı bir de 3920 gr 54 cm di. Baya zorlu bir dikisim.oldugu halde cabucak toparlandım.

Çocuk kanala girdiği halde normal dogum yapamayan arkadaşlarım vardı dolanmış kordonla dogum yapan da, Kordonu kısa gelen de vs vs

O yüzden doktorun en iyisini bilir doktorunu dinle bence.
Bana doktorum çok rahat normal yaparsın dedi ve epiduralsiz yaptım doğumu da.

İnternetefazla güvenme ben bir araştırdım kansere kadar gidiyor:KK45:kotuyu çağırma sakin olmalısın hem bebek hem sen için en iyisiadi ustune normal doğu senin ve bebek için bebeğin o kanaldan geçerken mikrobu alıp bağışıklığı kazandırıyor o yoldan geçerken ciğerleri açılıyor epidural çok tehlikeli evet ağrısız ama inenin felç etme riski var sonrası var ve normal doğum ağrısı yarım saat diğerinin açısı aylar ve ağır kaldıramamış gibi birşey oluyor en iyisi normal

doktorun en dogrusunu soyleyecektır
gobek kordonu boynuna dolanmıs dogarken bebegını öldurmek ıstemezsın degıl mı
sezeryan olması gerekıyorsa bıle bıle normal dogum demen ...
kafana takma ne guzel bı olay dogum ne sekılde olursa olsun saglıklı sıhhatlı kucagında olsun
eni sonu dogacak bunca hatun doguruyor dımı sen kotu dusunme
dogum seklı doktorun sorunu sen o bebısı gorunce tum acını unutursun zaten
sımdıden hayırlı olsun saglıklı sıhhatlı olsun ınsallah
ben hayatımda 2 kez amelıyat oldum bırı epıdural bırı genel anestezı
epıdural en rahatıydı bılgınız olsun

İnternetefazla güvenme ben bir araştırdım kansere kadar gidiyor:KK45:kotuyu çağırma sakin olmalısın hem bebek hem sen için en iyisiadi ustune normal doğu senin ve bebek için bebeğin o kanaldan geçerken mikrobu alıp bağışıklığı kazandırıyor o yoldan geçerken ciğerleri açılıyor epidural çok tehlikeli evet ağrısız ama inenin felç etme riski var sonrası var ve normal doğum ağrısı yarım saat diğerinin açısı aylar ve ağır kaldıramamış gibi birşey oluyor en iyisi normal
Epiduralin Felç etme riski Yok denecek kadar az. O da başka komplikasyonlar oluşursa. Çok sık kullanılan bir Yöntem. Neredeyse narkoz istiyorum diye belirtmedikçe ve vücut epidurali kabul ettiği sürece büyün Doğumlar böyle Yapılıyor. Devlet hastaneleri de dahil. O Yüzden korkacak bir şey yok epiduralden.

Epiduralin Felç etme riski Yok denecek kadar az. O da başka komplikasyonlar oluşursa. Çok sık kullanılan bir Yöntem. Neredeyse narkoz istiyorum diye belirtmedikçe ve vücut epidurali kabul ettiği sürece büyün Doğumlar böyle Yapılıyor. Devlet hastaneleri de dahil. O Yüzden korkacak bir şey yok epiduralden.
Sonrasındaki acı iyi değil eskiden hastane bile yoktu insanlar doguruyordudogum korkulacak birşey deil

İçini ferah tutup dua edip dr dinlemeni tavsiye ederim..Ben normal doğum isterken çocuk son haftalara kadar tersti mecburi sezeryan oldum çok ağladım olmak istemedim ama mecburdum..Spinal anestezi ile oldum ikinci gün ayaktaydım hiç te lohusalık yatağı falan yapmadım bebeğimle kendim ilgilendim çok memnun kaldım acı hepsinde var kesik te hepsinde var..ama bu bünye meselesi tatlım hikayeler dinleyip canını sıkma geçip gidince hatırlamazsın bile hiçbirini..bana yok sezeryanla yarım insansın deyip durdular hiçte değilim bugüne kadar hiç bir şikayetim olmadı şükürler olsun.olurda ikinci çocuğum olursa normal istiyorum ama şartlar ne gerektirir bilinmez yine mecbur olursam da hiç üzülmem bebeğimi kucakladığıma bakarım.Allah sağlıkla kucaklamayı nasip etsin..

Benim kuzenimde kordon dolanması ile doğdu.Teyzem normal doğum yaptı içinizi ferah tuttun doğuracak olan sizsiniz nasıl istiyorsanız öyle doğurun.

Bize avrupada boyle bir secenek bile sunmuyorlar hersey dogal yolla olmak zorunda bu kadar muanede olmuyoruz bebegi gorme sayimiz bile bu kadar cok degil. 20 ci haftada bebegin herturlu gozlemini yapiyorlar ölcuyorlar falan Ve sonra 32 ci haftada kisa bir ölcum yapiyorlar kimse sana sezaryanmi normalmi diye bir secenek sunmasi soz konusu olamiyor sancin veya suyun geldimi ariyosun ve doguma gidiorsun aslinda bu kadar basit canim hic kafani karistirma benimde ilk bebegim cok korkuyorum ama artik oluruna birak gir normal dogumunu yap al bebegini kucagina ve butun acilarin dinsin. Hic kesikle yatmakla falan ugrasma. Kimseyide asla dinleme bu sadece seni ilgilendiren birsey. Bebeginde bir problem olup olmamasida allahin bilicegi is olsa nolucakki bu saaten sonra yavrundan vazgecicek degilsin ya. Yasadigin sorunlari bende yasiyorum ayaklarim sisiyor asiri stresliyim alinganim bazen esimin yuruyusu bile beni sinirlendiriyor geceleri uyuyamiorum bebegimi ezicem diye veya bir saglik sorunu varmidir diye ama kendimi bole ikna etmeye calisiyorum iste sende oyle yap. Hayirli dogumlarr

Ben anlamıyorum niye bu kadar korkulduğunu. Hem kendinize hem de doğum yapacak olanlara negatif enerji veriyorsunuz.
Nasıl düşünürseniz öyle olur. Bu ana kadar doğumu düşünmedim, ve düşünmek te istemiyorum. Sonuçta içimizden bir canlı çıkacak, sıfır ağrı ile çıkması mümkün mü?
Ben sadece bebeği kucağıma alacağım ana odaklanıyorum, sizler de öyle yapın.
Yoksa kendinize zarar edersiniz.

bebekte kordon dolanması varsa sezaryan doğum olmak zorunda hocam bana öyle söylemişti çünkü bebekten kordon dolanması var ve normal doğum esnasında Allah muhafaza bebek nefessiz kalabilir tabiii doktorunuz bilir doktorunuzla konuşun derim kafaya çok takmayın hamile bir bayansınız siz kendinize sıkıntı ederseniz bebeğiniz bunu hissedeer Allahın izniyle inşAllah herşey yoluna girer ve bebeğinizi sağlıklı birşekilde kucağınıza alırsınız İnşAllah :)

sezeryanmı normalmi yapacaksın bunu biz bilemeyiz kordon dolanmasında hangi durumlarda sezaryen yapılır yapılmaz hiç birimiz kadın doğum uzmanı diiliz keza olsakda uzaktan muayene etmeden , test sonuçlarını ult. görmeden takip yapmadan karar verilmez... doktoruna güvenmek zorundasın .....
doktorun normal diyosa sezaryen diye diretme bence eğer normal doğum uygun bulunduysa epidural yaptırmanıda önermem doğum evet konforlu oluyo ama epidural yapılırken o iğnenin acısı uzun süre sürüyo ......... bunun yanında normal doğum yapmaya karar verirsen suni sancıda verilebilir hazırlıklı ol

ama doğum fizyolojik bi olay kendini sıkıntıya sakın sokma bak kediler inekler atlar kendi başlarına doğuruyo senin vücudun ne yapması gerektiğini zaten biliyo zamanın gelince hormonların yükselcek beynine doğuma hazırlıklı ol acıya dayan emri verilcek sen sadece vücuduna güven ..... sezaryen sonrası ameliyat çok daha zor emin ol....... normal doğum adı üstünde normal olması gerekn bişey senin vücudun buna programlanmış olarak dünyaya geliyor.......

kafanı boşalt rahatlan acı çekmiyceksin diyemem tabiki acıycak ama sancın geldikten sonra yarım saatte 30 saniye olcak 20 dakika dinlenme 30 snaiye sancı son 5 dakika biraz zor oluyo zaten o anda masaya yatmış oluyosun ve sadece çocuğum sağlıklı doğsun diye dua ediyosun gözünde büyütme olması gereken bişey ne güzel 40 haftayı geçirmişsin bitmiş ve doktorunda normal doğuma uygun bulmuş seni çok şanslısın:))))

Bize avrupada boyle bir secenek bile sunmuyorlar hersey dogal yolla olmak zorunda bu kadar muanede olmuyoruz bebegi gorme sayimiz bile bu kadar cok degil. 20 ci haftada bebegin herturlu gozlemini yapiyorlar ölcuyorlar falan Ve sonra 32 ci haftada kisa bir ölcum yapiyorlar kimse sana sezaryanmi normalmi diye bir secenek sunmasi soz konusu olamiyor sancin veya suyun geldimi ariyosun ve doguma gidiorsun aslinda bu kadar basit canim hic kafani karistirma benimde ilk bebegim cok korkuyorum ama artik oluruna birak gir normal dogumunu yap al bebegini kucagina ve butun acilarin dinsin. Hic kesikle yatmakla falan ugrasma. Kimseyide asla dinleme bu sadece seni ilgilendiren birsey. Bebeginde bir problem olup olmamasida allahin bilicegi is olsa nolucakki bu saaten sonra yavrundan vazgecicek degilsin ya. Yasadigin sorunlari bende yasiyorum ayaklarim sisiyor asiri stresliyim alinganim bazen esimin yuruyusu bile beni sinirlendiriyor geceleri uyuyamiorum bebegimi ezicem diye veya bir saglik sorunu varmidir diye ama kendimi bole ikna etmeye calisiyorum iste sende oyle yap. Hayirli dogumlarr
canım aslında doğum yöntemini seçme diye bişey yok ..... doktorunu beğenmiyosan onu seçebilirsin ama doktorun sana normal derse beğenmiyosan güvenmiyosan başka doktora gidersin dr ne derse o olur ama türkiyede her kapıyı açan para burda doğumu seçme hakkı veriyo insana:)

Normal dogum en iyisi. Bebek kendi rizasiyla hazir oldugunda geliyor. Diger turlu zorla, bebek hic beklemedigi anda sezeryanla cikiyor. Avrupa'da secme sansin yok. Buyuk bir sorun yoksa sezeryan yapmazlar. Bebek icin ve anne icin en iyisi normal dogum. Ben sezeryanla dogurdum erken dogum oldugu icin. Sutum gelmedi kac gun agrilarim vardi keske normal dogum olsaydi. Dusunsene bebek yatiyor icerde birden karnini delip cikariyorlar, bebek neye ugradigini sasiriyor. Turkiye'de secim hakkini vermelerinin sebebi bence maddi yonden hastaneler daha fazla kazandigi icin. Burda herseyi devlet ödüyor sonucta. Yanlis anlasilmasin sezeryana karsi degilim ama ciddi bisey olmadikca ya da ne biliyim cok buyuk bir korkun yoksa sezeryan taraftari degilim.

Sana su kadarini soyleyeyim,
Ingilteredeyim, 20. Haftadan sonra ultrason bile yok.
Kordon dolanmis yan yatmis duze cikmis bilmiyoruz yani. Direk normal doguma yonlendiriliyorsun. Bir sorun olursa acil sezeryana aliniyorsun.
Normal dogum orani yuksek haliyle.
Yani bu kordon dolanma falan bu kadar korkulacak bir seyse neden bize son haftalarda ultrason falan yapmasinlar ki?
Icini rahat tut. Epidural normal tavsiye ederim.
bir ebe ile konuşmuştum
2 bebeğimi dekordon dolanmasıyla normal doğurdum demişti

Back
X