- 23 Eylül 2017
- 594
- 1.177
-
- Konu Sahibi caniminici12
Geçen ay patlak çıktı o korkuyla gittim 66 TL'ye Ella aldım içtim çokta güvenmeyin yani
Bizde ilk defa karşılaşmıştık farketmedik çok küçük bir delikti ama prezervatif içi bombostu yaniNasil patlak cikiyor ya hic karsilasmadik böyle bir seyle. Ayrica takarken esiniz nasil farketmedi? Cok kücük bi patlaktanmi bahsediyosunuz acaba?
Kasım 26 da vuruldum adetimin ilk günüydü Aralık 26 da gel dedi ama ben Aralık 26 da İstanbul'da olacağım doktorum 3 gün öncesinde de vurulabilirsin demişti yani sigara aylık ignenin etkisini kisitlamazmi diyorsunuzMesignanın içinde östrojen var. Ve östrojen damar içi pıhtılaşmayı arttırdığı için 35 yaş üstünde, damar problemleri, kalp problemleri olanlarda sigara kullananlarda zaten riskli bir durum olduğu için östrojen bu riski arttırıyor. Bu yüzden yoksa etkinliği azaldığı için değil. Kalp damar problemlerini arttırdığı için. Vize konumdu bu konu istediğinizi sorabilirsiniz. 3 aylık depo provera nın içinde östrojen yok progesteron var. Diğerinde ikisi de var. Haplarda da bu böyledir. Düzenli kullanımda %98 99 koruyucudur. Gününü aksatmadan vurulmanız gerekir aylık iğneyi. 30 gün dolduğunda adet olsanız da olmasanızda vurdurmanız gerekiyor
Sigara mesigynanin koruyuculuguyla bir alakası yok yani sadece pıhtılaşma yaptığı için yan etki olarak gösterildiği için mesigyna ile sigaranin birlikte kullanımı istenmiyor doğru mu anladımMesignanın içinde östrojen var. Ve östrojen damar içi pıhtılaşmayı arttırdığı için 35 yaş üstünde, damar problemleri, kalp problemleri olanlarda sigara kullananlarda zaten riskli bir durum olduğu için östrojen bu riski arttırıyor. Bu yüzden yoksa etkinliği azaldığı için değil. Kalp damar problemlerini arttırdığı için. Vize konumdu bu konu istediğinizi sorabilirsiniz. 3 aylık depo provera nın içinde östrojen yok progesteron var. Diğerinde ikisi de var. Haplarda da bu böyledir. Düzenli kullanımda %98 99 koruyucudur. Gününü aksatmadan vurulmanız gerekir aylık iğneyi. 30 gün dolduğunda adet olsanız da olmasanızda vurdurmanız gerekiyor
35 yasindan sonra var tehlikesiMerhaba iyi geceler ben aylık mesigyna iğne vuruldum bu ay ama internette araştırdığım kadarıyla sigara içenlerde risk fazlaymis 35 yaş üstü ve sigara kullanımı iğneyi etkisiz hale getirebiliyormus ben 24 yaşındayım ve sigara içiyorum günde 1 paket kadar bununla ilgili bilgisi olan varmı acaba sigara kullanipta koruyan birde ben gelecek ay 3 aylık iğne vurulmak istiyorum yaptirabilirmiyim acaba ara vermem gerekir mi iğneye
Şimdiden teşekkür ederim
Keşke sigarayı bırakabilsek35 yasindan sonra var tehlikesi
Yani su an %5 se o zaman %45 gibi. Oranlari attim tabi ki
Benim dr um 35 e girince ya sigarayi ya ilacı bırakacaksın dedi.
Valla sigarayı birakamadim ;(
E 3 aylık iğne 35 den sonra kullanılıyor onu kullansaydiniz35 yasindan sonra var tehlikesi
Yani su an %5 se o zaman %45 gibi. Oranlari attim tabi ki
Benim dr um 35 e girince ya sigarayi ya ilacı bırakacaksın dedi.
Valla sigarayı birakamadim ;(
Benim yumurtalıklarımda fazla calisma sorunu var. Döllenme zamanim normal degil. Her zaman hamile kalabiliyorum.E 3 aylık iğne 35 den sonra kullanılıyor onu kullansaydiniz
Geçmiş olsun size sağlık olsunBenim yumurtalıklarımda fazla calisma sorunu var. Döllenme zamanim normal degil. Her zaman hamile kalabiliyorum.
Ben hem ilac hem esim kondom kullanacak sekilde korunuyordum.
Ve kullandigim dogum kontrol ilaci hormon olarak en ağırıydı
3 aylik igne amacimiza uymadi. Ki sigara sorunu , pıhtı atma vs gibi seyler yine var demisti...
Teşekkür ederimGeçmiş olsun size sağlık olsun
Aslında erkeğin bağlatması da var eşime söyledim yani olumsuz bir cevap vermedi kedi miyim ben dedi ama en mantıklısi erkeğin bağlatması3 aylık iğneyi vuruldum tam korudu çünkü kanamam kesilöedi ayda 2gün yada 1 hafta gelmese bayram dı yani 2 kere vuruldum o 6 ay dan ayrı 1 yıl daha sürdü bu kanama az daha boşanma noktasına gelcektik adam hastayım deyince şoka giriyodu inanmıyodu en sonunda gördü iğneyi araştırdı bırak vurulma dedi ben korunacağıma o korunsun benim hormonlarıma da yazık be şimdi bağlat diyolar bağlatamam adam bağlatsın kendini bana ne diyorum
ya ben kendimi kötü hissederim bağlatırsam ne bileyim kaldıramam ona da teklif edemem çok dikkat etmemiz gerek artık yapcak bişey yok yinede kalırsa Rabbim bilir der bakarımAslında erkeğin bağlatması da var eşime söyledim yani olumsuz bir cevap vermedi kedi miyim ben dedi ama en mantıklısi erkeğin bağlatması