Aile Planlaması Doğum Kontrol Hapı(genel) Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
ya şimdi ben şunu anlamadım ben şimdi adetim ilk günü 16 ağustos. 21 gün sonra bu ilaç bitti ara verdim ben o arada mı adet olacağım yoksa her zaman ki günde mi onu anlamadım birde mesela 21 gün geçti 5 eylülde ilaç bitti 7 gün ara verdim 13 eylül de mi tekrar içmeye başlıcam iyice kafam kaıştı ::/

ya şimdi ben şunu anlamadım ben şimdi adetim ilk günü 16 ağustos. 21 gün sonra bu ilaç bitti ara verdim ben o arada mı adet olacağım yoksa her zaman ki günde mi onu anlamadım birde mesela 21 gün geçti 5 eylülde ilaç bitti 7 gün ara verdim 13 eylül de mi tekrar içmeye başlıcam iyice kafam kaıştı ::/

canım 21 gün içtikten sonra 7 günlük arada adet oluyorsun eski adet düzenini unut artık.. 5 eylülde son hapını içersen 13 eylülde tekrar içmeye başlayacaksın.. ara verince iki gün sonra fln hasta oluyorsun yani 7-8 eylül gibi olursun.

Canım doktorum bana demiştiki,ilacın bıttıkten sonra adet olmayı bekle.amma 3 sonra olursun amma 5 gün sonra. adet olana kadar hap içme.
Adet olunca 3. gün yenı kutuya başlayabılırsın. Çunku hap bıttıkten snra adet olmayı beklemeyıp 7 gun snra hap ıcersen belkı o arada hamıle kalma ihtimalın olabılırmış.

Mutlaka adet olmayı bekle ve olunca yenı kutuya başla ben hep öyle yaptım

merhaba arkadaşlar bende doğum kontrol hapı kullanarak korunuyorum (yaz24 kullanıyorum)

son bi kaç aydır adet kanamalrım oldukça azaldı, hem az geliyor hem de 2 gün sürüyor

bu normal bir durum mu?

ekim ayı gibi hapı bırakmayı düşünüyorum, doktora da ozaman gidicem, gitmeden burda fikir edinmek istedim

gynelle kullanıp sivilceleri geçen arkadaşlar var mı acaba? bana doktorum önerdi 15 gündür kullanıyorum etkisini ne zaman hissedeceğim :KK43:(

selam,iyi geceler kızlar :)
ben 21 yaşındayım. ve açık konuşmak gerekirse bu doğum kontrol haplarını sevgilimle güvenli bi şekilde birlikte olmak için kullanacağım ama hersey bana o kadar yabancı ki. doktora gidip muayene olma, ilacı edinme filan. hem sevgilimin hem de benim korunmam ikimiz için de daha sağlıklı olucak. acaba bana fikir verebilcek brileri var mı?

merhaba arkadaşlar bende doğum kontrol hapı kullanarak korunuyorum (yaz24 kullanıyorum)

son bi kaç aydır adet kanamalrım oldukça azaldı, hem az geliyor hem de 2 gün sürüyor

bu normal bir durum mu?

ekim ayı gibi hapı bırakmayı düşünüyorum, doktora da ozaman gidicem, gitmeden burda fikir edinmek istedim

kanamanın azalması normal.
benimde 4 gün sürüyor.

merhaba kızlar. ben 2 aylık evliyim ve yazz kullanıyorum. ilişkide eşim boşalınca bende ciddi bir yanma başlıyor sperm temas edince. doktora gittim önce vajinit olmuşsun falan dedi,neyle korunduğumu bile sormadı ilaç verdi kullandım. geçmedi şu an. internette doğum kontrol haplarının da sebep olabildiği yazıyor böyle bişey yaşayan var mı acaba??

norvelo içtim adet oldum 2 gün sürdü 1 aydır adet olmuyorum ve karnım çok şiş midem bulanıyo hamilemiiym ?

bu normal bir durum mu?

Ben Yasmin kullanıyorum ama çok baş ağrısı yaptığı için onu bırakıp Yazz'a geçtim 4 ay kullandım ve adetim iki üç damla geliyordu sadece...
Sanırım Yazz'dan kaynaklanan birşey bu normalde çok fazla kanamam olur çünkü...
Bu yüzden bırakıp tekrar Yasmin'e geçtim...

slm kızlar bende rahim kalınlaşması çıktı doktorum gynelle isimli doğ. kont. hapını verdi 3 gündür kullanıyorum.26 yaşındayım ve malesef sigara kullanıyorum günde en fazla 6 tane.bu tür haplarla sigara kullanımı ne derece zararı olur acaba?sigarayla bu haplardan kullanan varmı?

Bence ikisinden birini mutlaka bırakmalısın çok zararlı...

mrb lar ben 5 yıldır doğum kontrol hapı ile korunuyordum ve 3 ay önce bıraktım bende anne olmak istiyorum ne zaman hamile kalırım acaba doğum kontrol hapını uzun süre kullanmam hamile kalma sürecini etkilermi ki yorumlarınızı yazarsanız sevinirim

mrb lar ben 5 yıldır doğum kontrol hapı ile korunuyordum ve 3 ay önce bıraktım bende anne olmak istiyorum ne zaman hamile kalırım acaba doğum kontrol hapını uzun süre kullanmam hamile kalma sürecini etkilermi ki yorumlarınızı yazarsanız sevinirim

bende 2 yıl yasmin kullandım,7-8 ay da eşim korundu ve bırakır bırakmaz hamile kaldım etkilemez rahat olun bence..

bende 2 yıl yasmin kullandım,7-8 ay da eşim korundu ve bırakır bırakmaz hamile kaldım etkilemez rahat olun bence..

inşallah dediğiniz gibi olur ama 5 yıl çokmu uzun bir süre diye düşünüyorum birde kaynanam senin yumurtalıkların ölmüştür diyor iyice kafam bozuluyor moralim bozuluyor yani teşekkürler yorumunuz için

etkilemez, bende 3 yıl kullandım ve şuan hamileyim. ama hapı bıraktıktan sonra 6ay korunmaya devam edin diyor doktorlar, vucut normale dönene kadar eşin korunsun bence.

merhaba kızlar. ben doğum yapalı 16 ay oldu ve şimdiye kadar eşim korundu.artık hapa başlamak istiyorum.yorumlara göre en çok yasmin kullanılıyor galiba. doktora danışmadan başlamamda bir sakınca var mıdır acaba. bulunduğum yerde kadın doğumcu yok da.

ben adet sancılarım için yasmin kullanmaya başladım. ilk kutum dün bitti fakat bende sürekli akıntılı kanama ve karın ağrısı oluyordu. .yan etkisi olarak baş ağrısı çekeni duydum ama karın ağrısı çeken oldumu benim gibi? Doktor şiddetli değilse sorun yok dedi ama şiddetli olup olmadığını anlayamıyorum.

merhaba kızlar. ben doğum yapalı 16 ay oldu ve şimdiye kadar eşim korundu.artık hapa başlamak istiyorum.yorumlara göre en çok yasmin kullanılıyor galiba. doktora danışmadan başlamamda bir sakınca var mıdır acaba. bulunduğum yerde kadın doğumcu yok da.

bulunduğunuz yerde kadın doğumcu yoksa başka bi doktora gidebilirsiniz. kan testiyle kontrol yapılıp sonra veriliyor ilaç. siz kontrollerinizi yaptırıp kullanın bence.

X