Aile Planlaması Doğum Kontrol Hapı(genel) Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.

Merhabalar... Ben 7 günlük arada, 4.günün sabahında regl oluyorum, mesela 21.hapı salı akşam aldıysam, cumartesi sabah regl olurum... Anladığım kadarıyla reglin gecikmiş değil...

ben hapı bıraktım en son 30 agustosta adet oldum hapa başlamadım. hala adet olmadım. ve sadece 1 defa ama korunarak birlkte olduk hapı bıraktım için gecikme olabilirmi normalde yani hap kullanmadan öncede 2 ayda 3 ayda bir adet oluyordum. hamile olmamam gerek yani bebeğim küçük daha 1,5 yaşında lütfen olagan bir gecikme oldugunu söyleyin.

arkadaşlar sizlere sormak istediğim bir şey var.kist için dogum kontrol hapı içenler 21 gün hap iiçip 7 gün ara veriyormu.yoksa hiç ara vermeden yani adet görmeden haplar üstüste mi içiliyor.doktorun biri arkadaşıma hapı hiç bırakma adet görme ki kistin erisin demiş.kafam karıştı doktorumada soramadım sizlerin fikrini alayım dedim.kistleri için kullananlar yardımınızı bekliyorum..

Öyle saçma şey mi olur rahim duvarındaki kalıntılar da adetle birlikte gidiyor hiç bir ay adet olma birikince nolacak onlar. Doğum kontrol hapı yumurtlamayı önler sadece adet olsanız bile yumurta oluşmadğı için dışarı yumurta atılmaz ve yumurtlama olmadığı için pko ise yeni yeni kistler olmuşmaz. İlk kez böyle bir şeyi duydum valla burda başka duyan arkdaşlar varsa onlar yazsın bir de.

Son düzenleme:

canım ben burda çikolata kisti olanlar die bir bölüm var aynı soruyu orda da sordum ve bir arkadaş hemen cevap vermiş.
yosunfluu kullanıcısından alıntı
arkadaşlar herkese geçmiş olsun .Rabbim hepimize şifa versin inş.şimdi benim kafama yakılan bir konu var.benim sol yumurta. 46 mm bir kist var.dogum kontrol hapı kullanıcam.ancak kisti olanlar ialcı kullanırken adet görülmesi gereken 7 günlük arayı vermeden içmeliymiş.sizlerde böyle mi kullandınız.yoksa o 7 günlük arayı verip adet görerek mi kullandınız.kistin erimesi için adet görmemek lazımmış çünkü.kafam karıştı benimde.eger yardımcı olursanız sevinirim.

selam,
amilyattan sonra banada dr um 3 ay hiç bırakmadan d.k.hapı içeceksin sonra 1 ay regl olup tekrar içeceksin demişti (nergis)

almor cevap için teşekkür ederim unutmuşum yazmayı.sana ve diğer ark da soruyorum.mantıgıma yatmayan şeyleri.benim 46 mm lik 1 adet sol overda kistim var.kistin erimesi için benim adet görmemem lazım.çünkü endometriyosiz hastalıgında oluşan kist adetle birlikte büyür ve içi kan dolar.dogum kontrol hapı içersen yumurtlama olayını baskılarsın ve yumurta oluşmaz vucudunda.yumurtan olmayacagı için adet de göremezsin.çünkü adet görmek döllenmemiş yumurtanın atılımı demektir.buraya kadar sorun yok.biz o 7 günlük arayı vererek adet görüyoruz.yani kist yine erimeyecek.eger kist ersisin istiyorsak o ara verilmemeli 3 ay boyunca. senin dediğin rahim duvarındaki kalıntılar yumurtlama olursa oluşur.ee zaten ilaçla baskıladııgn için öyle duvar muvar oluşmıyacak içimizde.
ben araştırmaya devam ediyorum.doktorum bana sölemedi nasıl olcagını.ama kuzenime doktorum 3 ay ara vermeden içiceksin demiş.anlayamadım bende.olmazsa sorar doktora buraya da yazarım.
ama doktoru bu yönde uyaran varsa lütfen cevap yazsın.herkese teşekkürler şimdiden

arkadaşlar bende yasmin kullanıyorum bugün ikinci kutuma başlıyorum.şimdilik bi sorunum yok adetim 3. gün geldi.yakında evleniyorum aklıma takılan bişey var bu 7 günlük arada ek olarak bi korunmaya ihtiyaç varmı?okudum ama net bişey göremedim bu konuya dair.cevaplarsanız sevinirim

hayır canım korunmaya gerek yok

arkadsalar birşey sormak istiyorum yasmını kullanıyorum fakat bırgun ıcmeyı unuttum ve ertesi gun 2 adet ıctım 3-4 gun sonra esımle ılıskıye girdik acaba hamile kalırmyım yardımcı olumusunuz bazı sebeplerden dolayı daha ıstemıyoruz da yardımcı olursanız cok sevınırım

Arkadaşlar size bi soru sormak istiyorum. o kadar okudum ama gözümden kaçırdım sanırım cevabını bulamadım.

şimdi ben bu ay evlenicektim ve miranova isimli hapı önerdiler aile planlamsından.
21 günlük bi hap ve bugün bitiyor.
düğünüm 26 kasıma ertelendi. hesaplayınca o tarihe kadar 3. kutuya geçmiş oluyorum. ve 1 kutu boşuna içmiş olucam. o yüzden diyorum ki şimdi bi daha içmesem.1 ay sonra içsem bişey olur mu?
başlayınca devamlılık şart mı? aslında hap bana hiç bir yan etki yapmadı.içmek istyorum ama yine de boşuna hap içmek saçma geliyo.

bir de gece 12 içiyorum.şimdi yeni bi kutuya başlayınca yine aynı saatte mi içmek gerek? saat biraz geç geliyo bana..saati değiştirsem sorun olur mu ki?

Arkadaşlar size bi soru sormak istiyorum. o kadar okudum ama gözümden kaçırdım sanırım cevabını bulamadım.

şimdi ben bu ay evlenicektim ve miranova isimli hapı önerdiler aile planlamsından.
21 günlük bi hap ve bugün bitiyor.
düğünüm 26 kasıma ertelendi. hesaplayınca o tarihe kadar 3. kutuya geçmiş oluyorum. ve 1 kutu boşuna içmiş olucam. o yüzden diyorum ki şimdi bi daha içmesem.1 ay sonra içsem bişey olur mu?
başlayınca devamlılık şart mı? aslında hap bana hiç bir yan etki yapmadı.içmek istyorum ama yine de boşuna hap içmek saçma geliyo.

bir de gece 12'de içiyorum.şimdi yeni bi kutuya başlayınca yine aynı saatte mi içmek gerek? saat biraz geç geliyo bana..saati değiştirsem sorun olur mu ki?

canım zaten düğünden 1 ay önce başlaman gerekir ki koruma başlasın. yani bu ay içmesen tam düğünden 2-3 gün önce yeni kutuya başlarsın öyle de koruma olmaz, bence devam et ilaca

?????????????????????????????????

Soruma cevap gelmiş teşekkür ederim..ama 2. soruma cevap yok....
Tekrar sorayım :)
2. kutuya başladığımda içtiğim saati değiştirsem olabiliyo mu???

Soruma cevap gelmiş teşekkür ederim..ama 2. soruma cevap yok....
Tekrar sorayım :)
2. kutuya başladığımda içtiğim saati değiştirsem olabiliyo mu???

rica ederim canım, saati değiştirebilirsin tabi ama her ay olmamak şartıyla:)

kızlar bısey sorucam sımdı ben 29-30 gunde bır regl oluyorum.
bu hapı kullanmaya baslayınca 21 gunde bır mı regl oluyor olucam?

kızlar bısey sorucam sımdı ben 29-30 gunde bır regl oluyorum.
bu hapı kullanmaya baslayınca 21 gunde bır mı regl oluyor olucam?

Evet bunu bende merak ediyorum..hatta ben ilk kutumu bitirdim..
bugün 4. gün ve regl oldum. yani artık hep bu kadar sık mı olucam..geçen ay reglimin ilk günü başladım.reglim de 10 gün kadar sürdü.
korktum biraz..ama normalmiş.inşallah bi daha öyle olmaz.çok kötü bi durumdu

8 ay kullandım ve hayatımda ilk defa bu kadar kilo aldım.. maalesef...
doktorum hemen bırak dedi eski 47 kiloma inmeliyim (

8 ay kullandım ve hayatımda ilk defa bu kadar kilo aldım.. maalesef...
doktorum hemen bırak dedi eski 47 kiloma inmeliyim (

bende aşırı yemeye başladım..henüz kilo almadım.kolay kilo alan biri değilim ama yediklerime inanamıyorum.dünyayı yiyorum ve doymak nedir bilmiyorum.
sen hangi hapı kullandın canım?
ve tecrübeli biri olarak regl döngün nasıldı??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…