Aile Planlaması Doğum Kontrol Hapı(genel) Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
mrba ben yeni yasmin kullanıcılarından biriyim üçüncü kutumu dha yeni bitirdm 7günlük aradaym 2 gün oldu ve adet olmadım... bide gecen hafta çarsamba günü hap almayı unuttum 2 de almam lazımken 12 de aldım 10 saat geç aldım persembe günü normal saatnde aldım fakar cuma günü çarsamba günki durum tekrar başıma gldi ve gne 10 saat sonra aldım hap aldıtan 3-4 saat snra eşimle birlikte oldum ve içme boşaldı ama sonra hep düzenli kullandm sizce o 2 günlük geç almış olmam bi sorun yaratrmıı adet olmadığıma göre hamilemiyim lütfen cvp verin

Arkadaşlar Merhaba, 2,5 aylık evliyim ve düğünden 2 ay önce de Myralon kullanmaya başladım. Hapın nasıl kullanılacağı konusundan bu başlığın çok faydası oldu hepinize çok teşekkürler. Şimdi hapı bırakmayı istiyorum ama daha kutunun bitmesine 14 gün var direk bıraksam bir sorun olur mu?

evet bence de kutuyu yarım bırakmayın hormon dengesi bozulabilir

2-3 gün sonra adet olursunuz,tek değişen şey adet döngünüz olur hepsi bu...

ewet canım bende kullandım.sağlık ocaklarından ücretsiz alıosun.saatini we gününü şaşırmadığın sürece koruyucu etkisi çok.şişlik yapar ödem yapar falan diolar ama konuşulanlara bakma.hapı bırakıncada ben 2 ay içinde hamile kaldım.herkes kısırlaştırıo falan diodu.....işde unutmamak şartıyla koruyuculuğu çok etkili

sağlık ocağından nasıl istiyecem canım hangi ilacı veriyolar...

Son düzenleme:
arkadaşlar bu sağlık bakanlığının verdiği haplar iyi midir sizce kullanan var mı

arkadaşlar bu sağlık bakanlığının verdiği haplar iyi midir sizce kullanan var mı

Arkadaşlar, cevaplarınız için teşekkürler. Kutuyu bitirip öyle bırakmaya karar verdim. Sağolun.

ben ebeyim aynı zamanda da üreme sağlığı eğitimcisiyim.. yani bu konuda yeterince bilgim var.. düğünümden 1 ay önce haplara başladım.. şimdi 5 aydır sağlık bakanlığı tarafından çalıştığım kurumda da ücretsiz olarak dağıtılan hapları kullanıyorum.. ama onca bilgimde olmayan bi yan etkisi var.. cinsel isteksizliğe sebep oldu.. bırakmak istemiyorum ama ne yapsam kararsızım.. diğer yöntemleri kendime uygun da görmüyorum.. diğer firmaların hapını kullanan arkadaşlar da aynı şeyden şiakyetçi.. ne yapsam ki offf offf... işte şimdi buldum sebebini: Doğum kontrol hapları cinsel isteksizlik yapar mı?
Bazen. Bazı kişilerde SHBG artışına bağlı kanda “testosteron” hormonu azalmasına bağlı libido kaybı (cinsel istek azalması) sorunu ortaya çıkabilir. Bu nadir görülen bir durumdur.

Son düzenleme:
arkadaşım bazı kişilerde yapıyordur herhalde ben de yıllarca kullandım(yasmin)ama böyle bir şey olmadı bende

bende pko var doktorum geçen ay adet söktürücü farlutal vermişti onu kullandım bitti adet oldum.
bu ayda adetimin 2. günü gineraya başladım inanılmaz derecede cinsel istek var ben çok şaşırdım eşimse gayet memnun hatta neden daha önce bu ilacı içmedin diyor :

kızlar 3 ay hap kullandım korunma amaclı ve bıraktım ama adet olmadım halaaa 6-7 gün geçiyor ne yapmam lazım yoksa normalmi???

selam arkadaşlar aranıza yeni katıldım.2 aylık evliyim.yazz 24+4 kullanıyorum ama çok şükür hiç yan etkisini görmedim evlenmeden 1 ay önce desolett kullandım 4-5 gün içinde çok rahatsızlandım mide bulantısı çok yaptı ve korktum bütün hapların aynı etkiyi yapacağını düşünerek ama yazzdan memnun kaldım 2.kutuya başladım tavsiye ederim ama doktora danışmakta fayda var.sanırım hormon sayısı ve değeri en düşüklerden biri...

doğum kontrol hapının memede ağrı sızı yaptığını biliyorum göğüslerimde hafif dolgunluk var ve ben göğsümde kist aramaktan bıktım sprel taktıracağım gün sağlık ocağındaki ebe köylere gitmiş bende mecburen geri dönmek zorunda kaldım şimdi bi dahaki adet dönemimi bekliyorum gerçi göğüs kaslarımdanda olabilir benim kaslar en ufak bişeyde ağrır valla bıktım yaaaa sıyırcam bana bi akıl verin ferahlatın içimi

Öncelikle içini ferah tut. Birincisi ben ilk başladığımda 85 olan göğüslerim 95 falan oldu. Göğüslerimde zaten problem vardı.İrili ufaklı toplam 14 tane fibroadenomum var. Zaman zaman onların ağrıları sızıları zaten oluyodu bi de üstüne doğum kontrol hapı kaynaklı sızılar eklenince daha da arttı bu da ikincisi.Fakt güzel yanı bu durum sadece 3 ay falan sürdü. Zaman geçtikçe göğüslerimdeki sızılarda azaldı en önemlisi de sancılı adetlerden kurtuldum.Eğer kendi kendine meme muayenesi yapmayı biliyosan zaten kist falan olsaydı mutlaka farkederdin. Kist olduğu zaman çok farlı oluyor meme yapısından bağımsız bişey gibi düşün.Benimkiler deri altındaymış gibi. Sen içini ferah tut ama genede şüpheleniyosan hemen bi ultrason çektir ne varsa çıkıyo zaten.Bide yaşını bilmiyorum ama 45 yaşından önce memedeki kitlelerden korkma. Üreme çağındaki bir çok kadında var malesef. Sağlıkla kal.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…