Aile Planlaması Doğum Kontrol Hapı(genel) Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
Merhaba,

3 paket yasmini bitirdikten sonra (7 gün arayı hiç vermeden) yazz kullanmaya başladım. Yani yasmini bitirdiğim günün ertesi günü yazza başladım. Bugün 12. yazz hapımı aldım ama hala regl olmadım. Doktorum hiç ara vermememi söylemişti. Bugün bir damla açık kahverengi bir şey geldi ama acaba regl olacak mıyım? Çok ters bir zamanlama değil mi? İlaçlar arasında benim gibi geçiş yapan ya da ne zaman regl olacağımı bilen var mı? Teşekkürler

selam arkadaşlar, 3 ay önce çikolata kistinden ameliyat oldum,ilk 3 ay için iğne vurdular yalancı menopoz oldu, doktora kontrole gittiğimde miranova adında doğum kontrol hapı verdi ve kullanmamı istedi kist oluşumunu önlüyormuş. doğum kontrol haplarının bir çok yan etkisi var fakat genç kız olduğum için kilo aldırıyor mu bunu çok merak ediyorum, şimdiden teşekkürler.....

sormak istediğim bişey var..yasminle bugün 2.günüm.ilk günden itibaren koruma etkisi yapıyor mu?

sormak istediğim bişey var..yasminle bugün 2.günüm.ilk günden itibaren koruma etkisi yapıyor mu?

aslında hemen korumaya başlıyor ilk kutudan itibaren . ama doktorlar genede ilk kutuda ek bir koruma yöntemi kullanın diyorlar. göze alma cnm bence.

merhaba,kızlar bende d.kontrol hapı kullanmayı düşünüyorum ama hiç bi bilgim yok, forumları tamamen okuyacak vaktim de yok :KK5: bana önerebileceginiz eczaneden direk gidip alabilecegim bi hap varmı? yardım lütfennn...

doktora gitmeden sakın kafana göre ilaç kullanma. ama öneri dersen yasmin derim. ben 2 yıldır kullanıyorum. yan etkisi yok denecek kadar az. ama en pahalı doğum kontrol hapı :KK1:

mrb arkadaşlar ben yasmini adet düzenleyici olarak kullanıyorum.liacı akşam 9.30ta yutuyorum. bugün 3.gün.gece fenalaştım başım döndü tansiyonun düştü. bu ilacı ilk defa kullanıyorum.bunun yan etkileri olabilir mi?yine aynışeyler olacak diye korkuyorum.devam mı edeyim sizce yoksa erken mi bırakmam için.ney yapmalıyım sizce.yardımcı olur musunuz?

mrb arkadaşlar ben yasmini adet düzenleyici olarak kullanıyorum.liacı akşam 9.30ta yutuyorum. bugün 3.gün.gece fenalaştım başım döndü tansiyonun düştü. bu ilacı ilk defa kullanıyorum.bunun yan etkileri olabilir mi?yine aynışeyler olacak diye korkuyorum.devam mı edeyim sizce yoksa erken mi bırakmam için.ney yapmalıyım sizce.yardımcı olur musunuz?

cnm ben 2 senedir kullanıyorum. bende böle bir etki yapmadı açıkçası. ama başladıktan sonra kutuyu bitir en azından. tekrar aynı şey olursa devam etmeden mutlaka doktora git.

cnm ben 2 senedir kullanıyorum. bende böle bir etki yapmadı açıkçası. ama başladıktan sonra kutuyu bitir en azından. tekrar aynı şey olursa devam etmeden mutlaka doktora git.

tşk ederim,cvp verdiğiniz için.açıkcası çok korkuyorum.daha önce diane 35 kullandım ama hiç böyle olmamıştı.yan etkisi az diye bu ilacı istedim ama bakalım,dün geceki tekrarlanmaz inş.

mrb arkadaşım bende 7 ay kullandım yasmini yaptığı tek yan etki mide bulantısıydı tansiyon düşüklüğünü kimseden duymadım eğer bi yan etkiyse 2-3 ay sonra geçer çünkü ilacın vücuda alışması 2-3 ayı buluyormuş hala devam ederse bırakırsın.

mrb arkadaşım bende 7 ay kullandım yasmini yaptığı tek yan etki mide bulantısıydı tansiyon düşüklüğünü kimseden duymadım eğer bi yan etkiyse 2-3 ay sonra geçer çünkü ilacın vücuda alışması 2-3 ayı buluyormuş hala devam ederse bırakırsın.[/QUO
tşk ederim arkadaşım.gece kalktığımda ani baş dönmesi oldu,bir süre kendime gelemedim.inş.tekrarlamaz aynı durum.denicez bakalım.

doğum kontrol hapları migren e sebep oluyomuş sanırım bi arkıma doktor öyle dedi. bende 3 aydır migren belirtileri yaşıyorum bi ara doktora görünücem

doğum kontrol hapları migren e sebep oluyomuş sanırım bi arkıma doktor öyle dedi. bende 3 aydır migren belirtileri yaşıyorum bi ara doktora görünücem

evet cnm yan etki olarak baş ağrısını çoğaltıyor. benim kuzenim aynı sorunu yaşıyor şuan. doktora görün bence en kısa zamanda.

evet cnm yan etki olarak baş ağrısını çoğaltıyor. benim kuzenim aynı sorunu yaşıyor şuan. doktora görün bence en kısa zamanda.

evet görünücem bakalım ne dicek. hapıda bıraktım zaten. şiddetli başağrısı yapıyo

birşey danışmak istiyorum, adet ağrısı için doğum kontrol hapı verilecekte bana, tahlillerim falan yapıldı.. ama bir doktor arkadaşımdan kötü şeyler duydum 'ilerde hamile kalmak için doktor doktor dolaşmak istemiyorsan kullanma, ağrıya katlan' dedi :KK43: internette önüme çıkan her siteye de baktım ama hepsinde kesinlikle kısırlığa sebep olmaz deniyor... bi yardımcı olun bana lütfen :2:

Arkadaşlar ben de bişey sormak istiyorum. Hap kullanıp da hamile kalan hiç duymadım var mı böyle bişey?Ben 4 aydır yasmin kullanıyorum.Son tableti cuma bitirdim. Hiç bi adet belirtim yok,acaba hamile kalmış olabilirmiyim?Bu ay pek bişey olmadı aslında,imkansız gibi geliyor ama..içime kurt düştü.Hiç adet olcakmışım gibi hissim yok :44:

Arkadaşlar ben de bişey sormak istiyorum. Hap kullanıp da hamile kalan hiç duymadım var mı böyle bişey?Ben 4 aydır yasmin kullanıyorum.Son tableti cuma bitirdim. Hiç bi adet belirtim yok,acaba hamile kalmış olabilirmiyim?Bu ay pek bişey olmadı aslında,imkansız gibi geliyor ama..içime kurt düştü.Hiç adet olcakmışım gibi hissim yok :44:

cnm hamile kalan benim bildiğim yok. ilacı doğru kullanıldığı taktirde. ancak bazen adet olmayabilirsin. içini rahatlatmak istiyorsan gidip test yaptır cnm.

Bişey daha sormak istiyorum kızlar yardımcı olursanz sevinirim,yasmin kullanıyorum 21 hapın 1 tanesini geçen ay 1 tane fazla içtiğim için,diğer paketten 1 tane tedarik ederek içiyorum.Her 21.günde yeni paket alıorum içinden 1 tane içiyorum kalanını diğer ay içiyorum yani.Neyse,bu ay 20 tane yasmin içtim 21.hapı microgynon içtim. Bu bir sorun yaratır mı?Şimdi 7 günlük aradayım,ara bitince yasmin alıp devam edicem,o 1 tane microgynondan bişi olur mu ki?

X