Doğum kesisini engelleyelim! Epizyotomi bir zorunluluk değil!

Konuyu hortlatıyorum ama... İstanbul'da epizyo yanlısı olmayan doktor bilenler yardımcı olabilir mi?

ben dogum yapalı 2 aydan fazla oldu hala kesi yerim cok agrıyor.normal dogumun kesi yapılınca sezeryandan pek farkı kalmıyor bence.cinsel hayatınız etkileniyor üstelik.

türkiye bu konuda çok bilinçsiz. %96 oranında epizyotozmi ne demek ya.. normal doğum yapmanın ne anlamı var ki hemde 2 ayda iyileşen bir yara. sezeryan 1 haftada iyileşyor sonuçta..

Çok güzel bir konu; açana teşekkür ederim. Bazı arkadaşlar epizyotomi yanlısı konuşmuş ama benim fikrim de kesinlikle gerekmediği yönünde. Doğumun kolay ve cabuk gerçekleşmesi bu kesinin atılmasıyla değil rahim agzinin ve leğen kemiğinin açılmasıyla ilgili. Ne yani bebek rahimden çıktı, rahim ağzını geçti, vajinayi da geçti de vajina girisinde incecik bir perineye mi takıldı da dogamadi? İşte arkadaşlar epizyotiminin gereksizligine adınız kadar emin olabilirsiniz. Bebek nerelerden geçiyor da geliyor sıkışacaksa bunun zaten kesik atılan perine ya da vajina girişiyle ilgisi yokki. Doğumu çok az bir zaman kısaltacaktır bu kesik. Çünkü doğumun uzun sürmesi bu kadar yüzeysel bir sebeple değil daha derinlerden kaynaklı-rahimin kasilmalari, rahim agzinin acilamamasi ve vajina duvarinin esnememesi gibi- durumlarla ilgilidir. Görüldüğü üzere vajina girişine atılan kesik sacmalıktan ibaret.
Perine kesilirse ki orası kaslarla dolu bir yer, daha cinsel organinizdan da anusten de ileriki hayatınızda çok cekeceginiz demek. Doğum normal seyrinde gerçekleştiği taktirde yırtık oluşması da nadir olacaktir. Bebek çok iri degilse niye yirtilsin? Ya yırtık olursa diye kesik atılır mi ya? Maalesef bizim ülkemizde insan hayatı çok değersiz. Doktorlara da hiç güvenmiyorum.
Doğum yapmadım ve yaparsam bu kesik atılırsa hem yaralarim gec iyilestigi için hem de sürekli kabiz oldugumdan asla iyilesmez ona da adım gibi eminim.
Kadın olmak çok zor, Allah bütün kadınların yardımcısı olsun.
En iyisi evde doğurmak mı ki nedir

2 aralıkta normal doğum yaptım hala ağrıyor ve cinsel hayatımız kötüye gitti bu epizyotomi yüzünden. Açılmam.da gayet iyiydi ama gene de kesti lanet doktor. Nasıl.düzelecek sinirim bozuldu. Doğumdan sonra beşinci gün bebek için kontrole gittiğimizde doktoryma da gittim normal doğumda da dikiş olur diyip azarladı birşey yok diyip gönderdi. Keşke sezaryen olsaydım o kadar sancı çek üstüne kesilsin. Uyuz doktor da bebek küçük diye normal doğum yap dedi. Hem açılmama vardı heme bebek 2800 dü ne gerek vardı kesmeye. Zaten 20 dk bile sürmedi doğum. Cidden çok üzülüyorum. Doğum sonrası depresyonyna girdim. Eskisi gibi olamıyorsun artık güya normal doğum sonrası zımba gibi olacaktım yalan kocaman bir yalan.

Kesi beni de mahvetti 3 buçuk aylık oldu bebeğim hala bir tuhaf ağrıyor sızlıyor. İlk iki hafta korkunçtu lanet doktora Hakkımı helal etmiyorum. O kadar dik kafalılar ki hep aynı şeyleri alışkanlık diye yapıyorlar..sonra normal doğum niye az. Millet aklını peynir ekmekle mi yedi hem ağrı çek o kadar hem doğur acı çek hem de kesilsin onun acısını çek. Cinsel hayatın rezil olsun üstüne. Sezaryen olsaydım keşke.

Allah yardımcınız olsun. Öyle doktorları da Allah kahretsin. Sanki aile hayatini bozmak için kasıtlı yapıyorlar. Dikisleriniz tutmadi mi? Bi de kesigi nereye atmislar yana mi aşağıya dik olarak mi?

Allah yardımcınız olsun. Öyle doktorları da Allah kahretsin. Sanki aile hayatini bozmak için kasıtlı yapıyorlar. Dikisleriniz tutmadi mi? Bi de kesigi nereye atmislar yana mi aşağıya dik olarak mi?
Canım Yan olarak kesmiş bir ayda yara iyileşti fakat sert dikilen yer. Hala ağrı ve sızı oluyor. Hassas bir yer ve cildim de çok hassas. İnşallah zamanla daha iyi olur teşekkür ederim

Canım Yan olarak kesmiş bir ayda yara iyileşti fakat sert dikilen yer. Hala ağrı ve sızı oluyor. Hassas bir yer ve cildim de çok hassas. İnşallah zamanla daha iyi olur teşekkür ederim
Ankarada özel hastanede doğum yaptım. Hepsi aynı kesi yapmayan yok

Ta
Ankarada özel hastanede doğum yaptım. Hepsi aynı kesi yapmayan yok
Tam nerede doğum yaptınız diye soracaktım ki yazmissiniz. Allah hayırlı şifalar versin. Benim de cildim çok hassas. Sirf bu epizyon kesisi yüzünden hamile kalmaya cesaretim yok. Cidden evde doğurmak lazım nedir bu. Siz yapmayin dediginiz halde mi kestiler? Yani hastanın isteklerini onemsemiyorlar mi?

Doktorlar alışmış ne desen boş. Bildiklerini okuyorlar. İyi bir ebe ile doğum yapılabilir. Keşke öyle yapsaydım herşey gayet normaldi. Ama insan korkuyor hele ilk doğum ise hemen hastaneye koşuyoruz. Minicik bebeğimi rahat rahat doğururdum aslında.

Ah bu doktorlar ya . Haklısınız insan yasamadigi bilmedigi için cesaret edemiyor. İkinciyi sorun olmazsa evde dogurabilirsiniz aslında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…