DOĞUM İZNİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YARDIMCI OLABİLİR Mİ ?

ssummer

Anne diye abartmayın büyümedim ben 🙃💃
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2021
1.624
3.187
Kızlar merhaba, birkaç sorum olacak. Alo 170i aradım ancak tam bir şey anlamadım. lütfen izne ayrılanlar yardımcı olabilir mi?
1. ben nisan sonunda rapor alabiliyorum. doktor bana nisan ortası gibi istirahat yazsa 15 gün işe gitmesem raporu etkiler mi?
2. doğumdan önce 1 yıl içinde 90 gün sigorta zorunluluğu diyor benim şuan 400 gün sigortam var. nisan ayında da sigorta yapması mı lazım yoksa aktif olması yeterli mi ? yani ben nisanda ücretsiz izin alsam doktor istirahat verse bile nisan ayının sigortası yatmış olması mı lazım? o halde neden 90 gün istiyorlar hiçbir şey anlamadım lütfen yardımm

İstirahat ayrı doğum izni ayrı 1 ay bile rapor verseler dogum izninizi hak ettiğiniz haftalarda değilseniz etkilemez .

Suan aktif calisiuor musunuz

Kac haftalık gebesiniz

doktordan istesem nisan basında istirahat verir mi peki :)
gebelikle ilgili bir rahatsızlığınız yok ise rapor vermesi risktir.

Siz rapor alırsınız bir tanı koyar
Ve atıyorum siz il dışına çıktınız başka bir yerde başınıza bisey geldi doktor suçlu sayılır.

Ama siz durumunuzu ne yapacaginizi niye istediginjzi anlatır doktorundan size insiyatifi varsa verir.

Tabii çalışan olmanız gerekiyor

Siz isteginiz Kadar rapor alın aktif calisansiniz sonuçta

Is yeriniz sizi sgk ya izinli olarak gösterecek aktifliginizi etkilemeyecek
yani ben bir ay izinli de olsam muhasebecime istirahat raporunu attıgım zaman sigortam yatacak

Baska sorunuz olursa veye bu konuyu okuyup destek almayan isteyen olursa ozelden de yazabilir .

Tıbbi Raportör üm çünkü

Evet sadece maaş alamayacaksiniz rapor parası alacaksınız sgkdan
aman maaş almayayım evde olmaya ihtiyacım var.15 gün olsa bile yeterç ay bir sorum daha var ne olur buna da cevap verin :) 32. haftam ramazan bayramına denk geliyor. ben raporu arefe gününden önce alıp o zaman muhasebeciye vermeliyim yoksa bayram tatili bitimi iş başında mı ?

Siz tam 32 olduğunuzda raporunuzu alın

Rapor zaten e sgk üzerinden sgk ya işlenip dökümü veriliyor size ve sgk tarafından is yeri insan kaynaklarıniza mail gidiyor .

Is yeriniz raporunuzu ne zaman onaylar bayram mı seyran mi o sizi ilgilendirmez

Siz raporu aldığınız güne bakın

tam bayram gününe geliyor ya hani özel hastaneler de tatil olmuyor mu

tam bayram gününe geliyor ya hani özel hastaneler de tatil olmuyor mu
Doktorunuz ayarlar onu ona iletin mutlaka gününüzü geçirmeyin

Zaten e gebliz var oraya gebelik surecini girildi son adet tarihiniz ne zaman hangi gun kac haftaliksiniz sgk tarafından takiptesiniz zaten

Doktorunuz ayarlar onu ona iletin mutlaka gününüzü geçirmeyin

Zaten e gebliz var oraya gebelik surecini girildi son adet tarihiniz ne zaman hangi gun kac haftaliksiniz sgk tarafından takiptesiniz zaten
harikasınız ya sonunda cevap bulabildim. alo 170 bildiğim şeyleri söyleyip duruyor çok teşekkür ederimm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…