DOĞUM İZNİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YARDIMCI OLABİLİR Mİ ?

Ha bu arada önemli olan 32. Haftanız veya 32 hafta içinde mitlaka muayene kaydınız olmali
Yani sgk ya bu tarihlerde muayene geldi kaydı var ve buda raporu demek için

Hastaneler her gittiniz gün sgk dan kod alınır olduki gitmediniz o hafta kaydınız yok asla geriye dönük rapor yazılmaz

Ben 34. Haftada geldim hadi bana 32 inci haftamdN raporu mu verin olmaz

O tarihler kayit olmanız gerekir

Ha bu arada önemli olan 32. Haftanız veya 32 hafta içinde mitlaka muayene kaydınız olmali

Hastaneler her gittiniz gün sgk dan kod alınır olduki gitmediniz o hafta kaydınız yok asla geriye dönük rapor yazılmaz

ben de onu söylemek istiyorum 32. haftada doktor bayram iznine çıkarsa nasıl alacağım ?

ben de onu söylemek istiyorum 32. haftada doktor bayram iznine çıkarsa nasıl alacağım ?
Sizi erken çağıracak 10 gün kontrol süreniz var

Asistanina diyecek ben ayın 2 sinde muayene çağırdım bu hastanın 5inDe 32. haftasi raporuna ihtiyacı var

Ayın 5.de size kontrol kaydı açılıp raporunuz işlenecek hatta gitmenize bile gerek yok mail bile isteyebilirsiniz

Tarihler afaki bu arada tabii.

Siz onu doktora ve kuruma bırakın hallolur 😁😁

Sizi erken çağıracak 10 gün kontrol süreniz var

Asistanina diyecek ben ayın 2 sinde muayene çağırdım bu hastanın 5inDe 32. haftasi raporuna ihtiyacı var

Ayın 5.de size kontrol kaydı açılıp raporunuz işlenecek hatta gitmenize bile gerek yok mail bile isteyebilirsiniz

Tarihler afaki bu arada tabii.

Siz onu doktora ve kuruma bırakın hallolur 😁😁
:KK200::KK200::KK200::KK200::KK200::KK200:çok teşekkürlerrrr

Baska sorunuz olursa veye bu konuyu okuyup destek almayan isteyen olursa ozelden de yazabilir .

Tıbbi Raportör üm çünkü 🥰🥰
Merhaba bı sorum olucakti ya ben şuan gebeyim kendi iş yerimiz var eşim dio ki sigortani yaptırayım doğum parası alalım dio kaçıncı haftada SGK girişi olursa alırım

Merhaba bı sorum olucakti ya ben şuan gebeyim kendi iş yerimiz var eşim dio ki sigortani yaptırayım doğum parası alalım dio kaçıncı haftada SGK girişi olursa alırım

Hastalıkta veya doğumda Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) iş göremezlik ödeneği (rapor parası) alabilmek için, iş göremezliğin meydana geldiği tarihten önceki son bir yılda en az 90 gün prim ödenmiş olması gerekir

HANGİ KOŞULLAR ARANIYOR?

Yeni annenin doğum parasını alabilmesi için şu şartları taşıması gerekiyor:

• Doğumdan önceki 1 yıl içinde en az 90 gün kısa vadeli sigorta primi yatırılmış olmalı.

• Doğum izni başlamadan önce işten ayrılanlar bu ödeneği alamıyor. Kadının işyerindeki sigortalılık halinin devam etmesi gerekiyor.

• Rapor süresince yani 112 (Doğum öncesi ve Doğum sonrası olan iznin tamamında )
gün içinde işyerinde çalışmıyor olmak lazım.

• Kadın çalışan, doktordan alacağı raporu işyerine teslim etmekle mükellef. Diğer işlemler işyeri tarafından yapılıyor.

Özetle 90 gününüz olmalı çalışan olarak .

Gebelik haftanız önemli son bir yıl içinde atıyorum 50 günlük prim var ve hak kazanmak için 40 gün daha çalışmanız lazım (ya da sgk ya öyle gösterilmesi lazım diyelim) .
Bu durumda gebelik haftanız önemli 32.haftadasiniz diyelim 40 gün çalışma durumunuz mümkün değil neden zorunlu Doğum öncesi izin haftanıza gelmis oluyorsunuz ve yasal olarak 37.haftaya kadar çalışan olarak gösterilebilirsiniz buda

32. Haftadan 37. Hafta arası 5 haftadir

5×7 = 35 gün eder gün eksik kaldığından hak kazanamazsınız

Ama daha ilk haftalarda iseniz sorun yok sgk başlangıcı yapilabilinir gerekli tarihlerde doğum parası hakkı için hastaneden raporlarınızi aldığınız sürece sorun yok .

Ama şunu da düşünmek lazım hakları kazanana kadar sgk ya ödenen para ile doğum sonrası alınacak para arasi miktar farkı ne ?

Anlamı var mı yok mu onu daha çok araştırmak lazım 😁😁😁
Ama bana maddi değil emeklilik için prim kazanmam için lazım derseniz o ayrı tabii.

Hastalıkta veya doğumda Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) iş göremezlik ödeneği (rapor parası) alabilmek için, iş göremezliğin meydana geldiği tarihten önceki son bir yılda en az 90 gün prim ödenmiş olması gerekir

HANGİ KOŞULLAR ARANIYOR?

Yeni annenin doğum parasını alabilmesi için şu şartları taşıması gerekiyor:

• Doğumdan önceki 1 yıl içinde en az 90 gün kısa vadeli sigorta primi yatırılmış olmalı.

• Doğum izni başlamadan önce işten ayrılanlar bu ödeneği alamıyor. Kadının işyerindeki sigortalılık halinin devam etmesi gerekiyor.

• Rapor süresince yani 112 (Doğum öncesi ve Doğum sonrası olan iznin tamamında )
gün içinde işyerinde çalışmıyor olmak lazım.

• Kadın çalışan, doktordan alacağı raporu işyerine teslim etmekle mükellef. Diğer işlemler işyeri tarafından yapılıyor.

Özetle 90 gününüz olmalı çalışan olarak .

Gebelik haftanız önemli son bir yıl içinde atıyorum 50 günlük prim var ve hak kazanmak için 40 gün daha çalışmanız lazım (ya da sgk ya öyle gösterilmesi lazım diyelim) .
Bu durumda gebelik haftanız önemli 32.haftadasiniz diyelim 40 gün çalışma durumunuz mümkün değil neden zorunlu Doğum öncesi izin haftanıza gelmis oluyorsunuz ve yasal olarak 37.haftaya kadar çalışan olarak gösterilebilirsiniz buda

32. Haftadan 37. Hafta arası 5 haftadir

5×7 = 35 gün eder gün eksik kaldığından hak kazanamazsınız

Ama daha ilk haftalarda iseniz sorun yok sgk başlangıcı yapilabilinir gerekli tarihlerde doğum parası hakkı için hastaneden raporlarınızi aldığınız sürece sorun yok .

Ama şunu da düşünmek lazım hakları kazanana kadar sgk ya ödenen para ile doğum sonrası alınacak para arasi miktar farkı ne ?

Anlamı var mı yok mu onu daha çok araştırmak lazım 😁😁😁
Ama bana maddi değil emeklilik için prim kazanmam için lazım derseniz o ayrı tabii.
Anladım şuan 19 haftalıgiz yatirsak yetisirmi acaba 😄 baya iyi bı ücret yatiriolar onun içinde hemde emeklilik içinde yani ,yatırmak istiyoruz

Baska sorunuz olursa veye bu konuyu okuyup destek almayan isteyen olursa ozelden de yazabilir .

Tıbbi Raportör üm çünkü 🥰🥰
peki 32.haftada çalışabilir raporu alınca 37.haftaya kadar çalışmak zorunda mıyız?mesela çalışabilir raporu aldım 2 hafta sonra zorlandım o zaman doğum iznine ayrılabilyor muyuz?

peki 32.haftada çalışabilir raporu alınca 37.haftaya kadar çalışmak zorunda mıyız?mesela çalışabilir raporu aldım 2 hafta sonra zorlandım o zaman doğum iznine ayrılabilyor muyuz?
Tabi ki sadece doğum sonraniza ek 2 hafta eklemiş olursunuz.
2 hafta çalıştığınız için.

Benimde 2021 8 ayın 4 işe başladım 12 ayın 30 doğum oldu raporuda o gün başladı 3 ayın 9 bitti 2022 raporum ve halan doğum parası yatmadı bu çalışma sureçi içinde 10 günlük bir rapor daha var

Selamlar şimdi denk geldim ben de bu sorunun tam net cevabını arıyordum 😊 32+1 de kontrol olsak bile çalışır veya çalışamaz raporu aldığımızda bir sıkıntı olmuyor değil mi? Yani illa 32+0 olmaya gerek yok.

Birde 32 de çalışır aldık fakat 37 ye kadar devam edemedik. Bunun için doktora gidip tekrar rapor almamız lazım değil mi?

Selamlar şimdi denk geldim ben de bu sorunun tam net cevabını arıyordum 😊 32+1 de kontrol olsak bile çalışır veya çalışamaz raporu aldığımızda bir sıkıntı olmuyor değil mi? Yani illa 32+0 olmaya gerek yok.

Birde 32 de çalışır aldık fakat 37 ye kadar devam edemedik. Bunun için doktora gidip tekrar rapor almamız lazım değil mi?
Sorun olmaz 32+1 de de raporu alabilirsiniz ama fazla geciktirmemek lazım.

Çalışamaz raporunu ertesi gün bile alabilirsiniz ne zaman isterseniz.

Sorun olmaz 32+1 de de raporu alabilirsiniz ama fazla geciktirmemek lazım.

Çalışamaz raporunu ertesi gün bile alabilirsiniz ne zaman isterseniz.
Çok teşekkür ederim. Bunlardan haberim olmadan önce randevu almıştım tahmini 32+1 e denk geliyor. Bir panik sarmıştı beni nasıl olucak diye 😊

Benim de haziranda sıgorta cıkısım yapılacak ama sigortam 90 günü tamamlıyor. Dogumum kasımda. 32.haftadan 2 hafta kadar önce baska bır kuruma sıgorta gırısı yaptırıp rapor alsam geçerli olur mu. Yani 3 ay kadar sigortasız durup 32.haftaya yakın sıgorta girişi yaptırsam???

Tabi ki sadece doğum sonraniza ek 2 hafta eklemiş olursunuz.
2 hafta çalıştığınız için.
Merhabalar, ben 28. Haftamdaydım bu haftada iş yerinden istifa edip, başka iş yerine geçiş yapsak arada birkaç günlük oluşan kesinti veya yapılan iş değişikliği sorun teşkil eder mi bilginiz var mı?

Merhabalar, ben 28. Haftamdaydım bu haftada iş yerinden istifa edip, başka iş yerine geçiş yapsak arada birkaç günlük oluşan kesinti veya yapılan iş değişikliği sorun teşkil eder mi bilginiz var mı?
Merhaba benim tam aradığım soru. Şu an bende 24. Haftalığım ve başka iş yerine geçiş yapmak istiyorum bir sorun oluyor mu alınan doğum parasından ?

Siz tam 32 olduğunuzda raporunuzu alın

Rapor zaten e sgk üzerinden sgk ya işlenip dökümü veriliyor size ve sgk tarafından is yeri insan kaynaklarıniza mail gidiyor .

Is yeriniz raporunuzu ne zaman onaylar bayram mı seyran mi o sizi ilgilendirmez 😁😁😁

Siz raporu aldığınız güne bakın
Merhabalar, ben 24. Haftamdaydım bu haftada iş yerinden istifa edip, başka iş yerine geçiş yapsak arada birkaç günlük oluşan kesinti veya yapılan iş değişikliği sorun teşkil eder mi alınan doğum sonrası ücretlerden bilginiz var mı?

X