Doğum İçin Memlekete Gitmek?

Loresima8989

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2021
796
1.762
Merhaba arkadaşlar doğma büyüme İstanbulluyum ben ilk doğumumu da orda yaptım ikinciye hamileyim şuan iş dolayısıyla Batman’a geldik daha doğrusu hamileliğin başında Mardin’deydik bu zamana kadar takibim orda yapıldı.1 haftadır da buraya taşındık hala bir doktor bulamadım gönlüme göre. İlki sezeryan olduğundan bu da öyle olacak. Burda doğum maddi açıdan daha uyguna geliyor ve eşim doğumda izin alamaz İstanbula gidersem yanımda olmayacak. Öte yandan da tanımadığım bir şehirde yeniden bir doktor bulup güvenmek yerine eski doktoruma mı gitsem diyorum zamanım da az kaldı karar vermem gerek sizce ne yapayım bu sezeryan çok komplike bir ameliyat mıdır sonradan pişman olur muyum acaba yoksa nerde olursa olsun aynı işlemi yapıyorlar denilebilir mi ilkinden memnun kalmıştım hiç iz kalmadı diyebilirim siz olsanız ne yapardınız

Sezaryen her yerde aynı
Değişen bişey yok
Onerim epidural alın bu arada
Gnel anesteziyle filan dogurmayin

Teşekkür ederim yorum için ilki genel oldu panik atağım var şuan anestezi şeklime de karar vermiş değilim açıkçası
Panik atak için bir tedavi görüyor musunuz
Yani kullandığınız bir ilaç var mı

Bence doğum için şehir farketmez
Çok para çıkmasin bana kalirsa

istanbulda yapsanız aynı yerde aynı doktor mu yapacak ameliyatınızı?

iz meselesinde doktorun dikişi önemli, evet. ama aynı doktor garantisi yoksa, şansınıza kalmış gerisi.

Panik atak için bir tedavi görüyor musunuz
Yani kullandığınız bir ilaç var mı

Bence doğum için şehir farketmez
Çok para çıkmasin bana kalirsa

Psikoterapi alıyorum epey faydası oldu
Doğum burada memur indirimiyle 4 bine geliyor İstanbul sanırım 8den aşağı değildir
istanbulda yapsanız aynı yerde aynı doktor mu yapacak ameliyatınızı?

iz meselesinde doktorun dikişi önemli, evet. ama aynı doktor garantisi yoksa, şansınıza kalmış gerisi.
Aynı doktora gideceğim evet tabi hiçbir zaman garantisi olamaz son anda işi çıkar tatile çıkar bilemiyorum ki

Sezeryan her yerde aynı teknikle uygulanan bir ameliyat türü. Bu konuda doktordan yana pek endişe etmemek lazım galiba. Bir kadın doğum hekiminin en temel olarak yaptığı bir ameliyat zaten. Genel anestezi den ziyade epidural tavsiye ederim. Ayrıca ameliyat sonrası süreç aslında çok daha önemli ve zor gecicek bir süreç. Yanınızda eşinizin olması çok önemli ve büyük ihtiyaç yalnız olmamak.

Teşekkürler burda da tecrübeli doktorlar var evet ilki çok zor gelmişti bana genelden mi kaynaklı bilmiyorum aynı yerin ikinci kez kesilmesi fikri daha da korkutuyor epidurali çok öneren var bu sefer de onu mu denesem çok korkarsam sakinleştirirler mi acaba kendimde olmak istiyorum bi yandan da çünkü ayılıp bebeğe adapta olmak çok zordu

Kesinlikle kendinizde olmanız daha iyi olacaktır. Önceki bir deneyimdi ama bu da farklı bir deneyim olacak. Kendinizi bu yönde telkin edin. Daha çok kendi kendinizi korkutuyorsunuz çünkü. İkincinin daha kolay geçtiğini söyleyen çok tanıdığım var düşüncenizi aksine. Doğuma eşinizde girebilir size destek olabilir. Corona yada başka sebepten eşinizi almak istemezlerse bile emin olun orada yalnız değilsiniz :) Sakinleştirici vermek şeklinde falan değil ama sizi konuşarak destekleyeceklerdir. Bence kendinizi olumlu yönlendirmeye çalışın. Bebeğinizi dünyaya geldiği ilk saniyelerde gidebileceğinizi hayal edin mesela. Genel anestezide böyle değildi ama epiduralde o ilk saniyelere tanık olacaksınız. Güzel şeyleri düşünün derim ve epidural doğum sonrası da kesinlikle genel anestezide daha rahat atlatilan bir süreç olmasını sağlıyor.

Sağ olun diğerini bilmediğimden şuan o rahatmış gibi gelse de iki gün sonra nefes almakta güçlük çekmiştim pıhtı atmasından şüphenilmişti bebeği bırakıp kendi derdime düştüm böyle bakıldığında ağlayarak uyandığım bi tecrübeydi doğum maalesef güzel hatırlamıyorum
Belki şehir değişikliğini düşünecek kadar zor ameliyatmış gibi hissetmem de bunun sonucuydu insan uyanıkken daha güvende hissedebilir bakalım hayırlısı olsun artk

Doktora cok onem veririm bu yuzden ben olsam istanbulda yapardim dogumu.
Ben sezeryan ile dogum yaptim. Epiduralden korkulucak bisey yok zaten bebegin ciktigi ani gorduyosunuz bebek temizlenip ciktiktan sonra bayginlasiyorsunuz. Yani ben uyumustum. Hayal mayal hatirliyorum. Esime bebegin yanina git dedim sonra uyudum. Doktor islem bittiginde yanima geldi hersey yolunda sende bebegin de sagliklisiniz dedi ozaman uyandim. Yukarida bebegim direk kucagima geldi iyi hissediyordum kendimi. Tabi tercih sizin panik atak sorununuz varsa sizin icin en uygununu secin

Doğum sizde bir travma gibi olmuş. Psikolojik destek alırsanız süreci daha kolay atlatabilirsiniz. Hekiminize de önceki deneyiminizi anlatın o da size en uygun olanı önerecektir diye düşünüyorum.

Ben ilk doğumumu malatyada yapmıştım. Hastane ve doktordan çok memnun kalmıştım. Ve fiyat batıya göre neredeyse 5 de bir fiyatına idi. Yaklaşık 8 yıl önce. 2. Doğumda evde bekleyen bir çocuk olunca ben daha endişeli hissetmiştim. Ailelerden uzaktayız bizde . Doğum için yanımıza gelmişlerdi. Ama büyük çocuk anne ve babasını istiyor kendi düzenini arıyor. Siz doğum için ailenizin yanına giderseniz ilk çocuğunuz için zor olabilir. Babası yanınızda olmayacak siz yenidoganla uğraşmaktan büyükle ilgilenmekte zorlanabilirsiniz. Aileniz siz ve yenidoganla ilgilenir ama büyük çocuk bu durumu içermeyebilir. Tabi aile dinamiklerinizi siz daha iyi bilirsiniz. Ben kendi tecrübemi aktarmak istedim.

Batman da Yasemin avşin varmış,belki ssvd için uygun görür normal doğum yaparsınız ve anneniz gelir yanınıza da,ben eşim ile gittim hastaneye ssvd nasip oldu çok şükür yürüyerek çıktım doğumdan sonrası hep ben ilgilendim ama kızımı eltim baktığı için gözüm arkada olmadı o yönden şanslıyım,bnce gidip görüşün yada araştırın sezeryan konusunda nasıl diye

Yasemin hanıma gittim harika bi hekim ama maalesef diyarbakıra gidecekmiş iki ay sonra doğumum yetişemiyor :/

Zaten eşimin yanımda olmaması oğlumun onda ayrılması ne kadar anne evi de olsa kendi evin gibi rahat edememek gibi şeylerden dolayı gitmekten çekiniyorum annem her durumda gelecek zaten inş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…