Doğuma Hazırlık Doğum hastane süreci

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Kuzum seninki cok cektirdi sana. Biz burda seninle beraber dogurduk ben bir gun cektim ama suni sanciydi benimki. Offf o cok fena bu sefer sezeryan olacak diye seviniyorum valla.

arkadaşlar örnük veya örtü işine dikkat edeceğim. Hekim veya ebeler normal doğumda vajinayı , sezeryansa kesi yapacagı yeri görmesi normal, tüm bedenin çıplak bırakılması ihmakarlık ve sorumsuzluk internetteki doğum videolarında bile örtü var sadece ilgili yerler açık. Sağlık çalışanlarının vicdanı birşey diyemiyorum.. kemdimde olursam dikkat edeceğim artık.

Ustunuzde onluk oluyor ama icinde hicbir sey olmuyor. Dogum sirasinda dogumhaneye erkek almazlar. Diger ebeler görüyor evet

Bende üniversite hastanesinde iki doğum yaptım hiç öyle bişey olmadı o bı acayip olmuş beni arkada bir odaya aldılar iki kişi yardım etti giyindim sonda takilacakti perdeyi felan kapatıp taktılar önlüğü sıkı sıkı bağladılar felan

Ben sezaryen oldum .göğüs hizamdan bir perde gerdiler .Sonra önlüğü olduğu gibi kaldırdılar aaa öyle heryer açık mı olacak demişim yarım saat gülüp anlattılar Yani karnım ve aşağısı fora efil efil estiydi.
Sağlıkla dogurun inşallah .

Sezeryan oldum ,belimden aşagısı uyuştu ve içerisi kalabalıktı ama açıkçası hiç aklıma gelmedi ;içerideki herkesle birlikte gülüp eğlenmiştik .

Kuzum seninki cok cektirdi sana. Biz burda seninle beraber dogurduk ben bir gun cektim ama suni sanciydi benimki. Offf o cok fena bu sefer sezeryan olacak diye seviniyorum valla.
Bana da normal sancım yetmiyormuş gibi suni sancı verdiler açılma olmuyor diye ondan sonra bağırmaya başladım zaten

sezeryanla dogum yaptim ama sanirim ilk hazirliklar normal dogumda da aynidir uzerinize yesil ortu ortuyorlar ama tabiki ebeler dr cocuk dr u sizi goruyor
cokta önemli degil tipta ayip olmaz zaten aksama kadar okadar cok goruyorlarki kimse ozellikle doneyimde bir bakayim demiyordur eminim onlarada bikkinlik gelmisti

banada dr sancin var suyum gelmis doguruyosun niye hastaneye gelmiyosun demisti halbuki ne sancim vardi nede oyle filmlerdeki gibi foş diye suyum akmisti nedemek doguruyosun simdimi doguruyorum hemen mi doguruyorum diye aglaya aglaya pantolon ustumdeyken bacak arama baktigimi hatirliyordum kafasi falan cikmismi yoksa diye
halbuki hastaneye giderken artik alsalarda su kasintidan kurtulsam diye dua ediyordum annemi falan arayip anne bana doguruyosun diyo bunlar nedemek doguruyosun ya diye aglamistim

Anadan doğma falan soyulmadım valla iki Doğum yaptım.

Devlet hastanesinde mahremiyet gözardı edilebiliyor.
Özelde benim tuttuğum fotoğrafcı, doktor ve 2-3 hemşire dışında kimse yoktu

Dogumhane yada ameliyathaneye onlukle gidiyorsunuz , ameliyathanede onlugu cikariyorlar ve evet ciplak kaliyorsunuz ama oradaki doktorlarn , hemsirelerin umurunda degil sizin vucudunuz , tek dertleri bebegi sag salim cikarmak
Temizlikci iki dogumumda da gormedim
Sezeryanda ellerinizi de bagliyorlar maalesef , bence en korkuncu o

ben sancı çekerken suyum geldi ben de ay altıma işedim diye ağladım

Özelde doğum yaptım ama aynıydı. Yani ameliyathanede bir sürü insan vardı. Doktorlar asistanlar ,onlara yardımcı olan ameliyathane personeli, anestezi uzmanı ne ararsan
O anki can havliyle hiç umursamadım açıkçası zaten herkes işini yapmaya çalışıyor. Kendime geldiğimde ameliyathanede başımda bir sürü insan hayırlı olsun çok güzel bir bebeğiniz oldu diyordu

Valla henüz doğum yapmadım ama bir önlük oluyor üzerinizde ve kesinlikle öyle doğumhane yol geçen hanı değil .
Bugün ben de gittim nasip olursa doğum yapacağım dogumhaneyi gezdim devlet hastanesi tertemiz çalışanlar çok güler yüzlü daha önce kana yaşadığımda serviste yatmistim gerçekten hijyenikti hemşireler çalışanlar ilgiliydi üstelik yalnız kalmıştım kimsem yoktu. Bugün doğumhaneyi de gezince tamam dedim Rabbim hayırlısını nasip etsin ama burda yapmayı planlıyorum dedim. Ayrıca bayramdan sonra gebelik eğitimine baslicam aynı hastanede böyleyce ebelerle de tanışmış olurum diye düşünüyorum. Nasip .
Tek kişilik nts odasında sanciyi yanınızda istersen bir kişi girebiliyo doğum başladığında aynı odada oluyo doğum ve bir saat burda kalacaksınız dedi kanama durumunuz kontrol altında tutulunca servisteki odaya aliyorlarmis. Doğumdan sonra eşim buraya gelebilecek mi dedim evet dedi biz buradaki perdeleri vs kapattıktan sonra eşiniz gelir bebeğinizi sizi görür ama burda duramaz dedi . Sonra bizim kontrolumuzde çıkar . Mahremiyete dikkat ediyolar. Rabbim tüm hamilelere kolay doğumlar nasip etsin. Doğum yapmayı planladiginiz hastaneye gidin bi bakın odalar nasıl doğum hane nasıl nasıl bir sistemle çalışıyorlar falan böyleyce içiniz daha rahat olur.

Sezaryen olursa; önlük giyiyorsunuz ve ameliyathaneye sorumlular dışında girip çıkan olamaz, ameliyat masasından sedyeye alan personeller var birde.
Normal doğumu bilemiyorum ama doğumhaneye de rastgelen herkesin giremeyeceği kanaatindeyim. Hasta mahremi diye bi kural var hekiminizle bu kaygınızı konuşmanızı öneririm.
Allah sağlıkla kavuştursun, bebeğinizi
Kolaylıklar dilerim

İnşallah kolayca kısa zamanda kurtulursunuz ama inanın o sancıyla hiçbir şey umrunuzda olmuyor

Ben normal Doğum yaptım, önlüğümü kendim giydim
Ebeler doktorlar gelip gidip alttan baktılar sonra da öylece bırakıp gidiyorlardı ben kendim üzerimi kapatmaya çalışıyordum

Benim doğumuma ebelik okuyan öğrenciler staj için girdiler, onlar hocaları falan herkes her şeyi gördü ama hiçbiri umrumda değildi

Tek derdim bir an önce o sancılardan kurtulmaktı

Ilk dogumum devlet hastanesindeydi normaldi ve temizlikçi bir bayan gördü mahremiyet sifidi.
Ikinci dogumum yine aynı devlette ve normal oldu. Üste doğuma giderken giydiğim kazak vardı cikartmadilar belki vakit olmadı bilemiyorum çünkü direk dogumhaneye girdim zaten.
Ve 5 6 tane asistan stajyer bir sürü fazladan personel vardı doğum esnasında naklen yayın izlerler gibi izlediler. Doğumda ki ebeler de maç spikerleri gibi anlattılar. Ben o anı gördük leri için bunlar kesin evlenmez evlenselerde kesin çocuk dogurmazlar diye düşündüm. Yaşları küçük gibiydi çünkü.
Bundan birkaç gün önce aldığım bir ürünü ertesi günü değişim için götürdüm. Mağazadaki görevli ye dün bunu almıştım ama değişim yapmam lazım deyince doğrudur abla diye boş boş suratıma bakınca içime bi rahatlama geliyor o ürünü satarken kız en az 30 dak yada 45 dakika ilgilendi hatirlamadi dogum 15 dak. Bi daha beni nerde gorecekler gorselerde nerde hatirlayacaklar.
Birde şöyle bir durum var. Doğum dan yaklaşık 10 gün sonra filan 182 den aradilar ve bir sürü soru sordular ve 0 dan 5 e kadar puanlamami istediler. Bu soruların içinde mahremiyete dikkat edilmesinden temizliğe kadar herşey vardi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…