Doğuma Hazırlık Doğum hastane süreci

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

ozgul61

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2019
41
60
3
35
Kızlar merhaba, 2 hafta içinde doğumun var, ancak benim doğum korkusu haricinde bir sıkıntım var. Çevremde anlatılanlardan duydum. malum doğumda anne anadoğma soyluyormuş. Doğumhanede dr lar vs. temizlikçiler bile sizi o halde görebiliyormuş.. böyle bir durumu yaşayan var mı?

Doktor hemşire ebe görmeden siz nasıl doğuracaksınız ki zaten . Temizlikçi filan olmaz Doğumhanede en kötü uyarırsınız istemiyorum çıksınlar diye . Zaten bence o an ağrıdan hiç birşeyi görmeyeceğiz . Ki normal Doğumda üzerinizde bir önlük olur sezeryanda böyle şeyler zaten düşünülmez ameliyat masasına yatacaksınız

Doğumu sağlıkla hallettiniz de bir bunu düşünmek mi kaldı?
Oradaki milletin umrunda değil ki sizin memeniz ve vajinanız..

Üstünüzde sadece hasta önlüğü olur. Onu ben kendim giymiştim sancım aşırı zorlamadığı için. Biri de yardım edebilirdi pek umrumda olmazdı o an zaten..

Üstünüzde önlük oluyor ama siz doğum masasindayken gelenler oluyor malesef.ben ilk doğumum normaldi ve özel hastaneydi çok utanıyordum ama doğumda hiçbirşeyi gözüm görmedi sancidan. Doktorun asistanı,temizlikçi,hastanenin eski ebesi ziyarete gelmişti en son dikişlerim atılırken muhabbet ediyorlardı başımda malesef.zaten nöbete denk geldim 4 ebe kontrolünde doğumu tamamladım.ama endişelenmeyin sağlıkla kucağınıza alın inşallah.ilk biz doğum yapmadık hergün kaç kişi doğum yapıyor.a

Normal dogumu bilmiyorum ama sanirim onda pek goren yok.

Ama sezaryende de kapatiyorlar

Bi önlük giyiyosun altında bişey yok üstte çamaşırım vardı
Normal doğumsa gelip ebeler muayene ediyor
Doğumhanede doktor ve odadakiler alt kısmı görüyor haliyle
Doğumdan sonra önlüğü çıkarıp geceliğini giydiriyorlar tümden çıplak kalmadım yani

Arkadaşlar muhakkak benim bedenime kimsenin meraklı oldugunu düşünmüyorum ve sancıdan o durum belki aklıma bile gelmeyecek, ama bana çok saçma geliyor. Zaten savunmasısın işi seninle olmayan gelen geçen sana bakıp gidiyor. Benim bi yakınım üni. hastanesinde tanık olmuş. doğum sancısı çeken anne çırıl çıplak bekletiliyor o sırda oaradan asistanlar öğrenciler temizlikçisi bile geçiyor bu ne derece normal ayıp bence

Ne demek ciplak bekletiliyor? Ameliyat onlugu olacak ustunuzde.

Üniversite hastanesinde öğrenci ve asistan oluyor. Zaten üniversite hastanesine gidince bunu kabul etmiş oluyorsunuz. Ama araştırma hastanesi olursa öğrenci olmaz.

Çıplak olmasının sebebi ise bir anda gebenin kalbi durursa veya başka bir sorun olursa direk müdahale edebilmek , kiyafetle ugrasmamak için. Ama genelde önlük verilir.

O kadarı normal değil tabi ki. Ayıptan ziyade hasta haklarına aykırı ve etik değil..

O kadının oradakilerden önlük istemesi gerekir. Demek ki umursamaz bir pesonelmiş.
Yalnız her hastahanede asistan öğrenciler olur. Ders sonuçta onlar için..

Yıllar önce buna benzer belgesel izlemiştim. Ama orası Afrika'da bir 3. belki 4. dünya ülkesiydi yani.

Normal Doğum yaptım Doğum sırasında çok terslik yaşadığım için 1 doktor 2 ebe 1 hemşireyle Doğum yaptım üzerinizde önlük oluyor ama malum alt tarafta oldukları için görüyorlar. Onlar için Kaş göz nasılsa orası da aynı takılmayın zaten Doğumda bunlar aklınıza gelmicek bile

Beni kac kisi gordu o halde hic hatirlamiyorum. Tek derdim bir an once kurtulmakti.
Bende 5 gün sancı çektikten sonra ağlayıp ‘istemiyorum napıyorsanız yapın yeter ki alın bunu’ diye bağırıyordum

Ama herkesin doğumu zor olacak diye birşey yok ozgul61 allah yardımcın olsun canım . Tek nefeste kurtul inşallah❤

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…