- 24 Aralık 2014
- 4.848
- 6.514
-
- Konu Sahibi leylosvemecnun
Insallah gelmezler beni önemsemeyeni ben de agirlamak istemiyorumBu kadar kötü bir aile için eşinle kavga etmişsin , eşin degismiyor ya kabulleneceksin ya surat asıp kızının da gününü mahf edeceksin. En güzeli umursamamak özel ilgi vermemek. Zaten gelmezler büyük ihtimalle
Onlar böyle ince düsünmezler öyle bir aile degil gelmek isteselerdi lohusalik vs takilmazlardi yani yine gelmesinler sorun degil ama kac defa karsilastik insan bi kusura bakma kizim gelemedik vs diye aciklama yaparAçıkçası ben niye gelmediler diye takmazdim. Bebek ilk dönemlerini atlatsin lohusalik geçsin öyle gideriz rahatsız etmeyelim diye düşünmüş olabilirler. Farklı şeyler de yaşamadiysaniz büyütülecek bir mevzu gibi gelmedi bana.
Ben olsam yerin dibine girerim gitmedigim icin degil bir telefonla olsun yegenimi tebrik etmedigim icinGelmemeleri normalse istememeniz de cok normal. Ben olsam yüzüm tutmazdı gitmezdim ama sanırım onlarda yüz yok..
Evet mesele tam olarak bu yoksa ben neden kin tutayim sadece bana davranildigi gibi davranmak istiyorumHaklısınız. Ama artık eşiniz çağırmış yani olan olmuş , kızınızın doğum günü değil sıradan bir aile toplantısı olsaydı iptal ederdiniz. Bu durumun kinci olmakla filan alakası yok. Doğum sürekli olan bir şey değil sonuçta. Gelmesin sorun değil ama yok saymaları saygısızlık olmuş. Doğum gününden sonra eşinizle sakince konuşmayı deneyin tekrardan. Olayın temelinde kin değil sayılmamak olduğunu idrak etsin. Bir daha çağıracak olursa da ben ağırlamak istemiyorum buyur sen ağırla deyin.
Ya ahahah bunu yapma fikri cik aklimdanAy ben olsam şey derdim geldiklerinde bebeğimi kucağıma alıp "Bak kızım/oğlum bunlar da büyük amcan ve yengen. Ablanın doğum günü vasıtasıyla tanışmış oldunuz"
Daha 4 günlük lohusayim hastaneden dönüste kv den bir sey almaya ugradik ayni binadalar bahcede amcayi ve yengeyi gördüm selam verdim her halimden belli dogum yaptigim sezaryenliyim egile egile yürüyorum gecmis olsun bile demedilerSiz haklısınız bu konuda.
Eşiniz de vereceğiniz tepkiyi gayet bilerek çağırmış amcasını ve birde üstüne kincilikle suçluyor sizi. Zeytinyağı gibi üste çıkmış maşallah.
2 ayda gelmedilerse ararlar, yolda görünce açıklama yaparlar dediğiniz gibi bu insanları yakınmışcasına doğum gününe çağırmamın hiçbir manası yok. Ama artık çağırmış eşiniz, ya doğum gününü toptan iptal edeceksiniz kız bu kızınız için olmaz ya da durumu kabullenip modunuzu düşürmeyeceksiniz.
Resmen havaya bakmışlar görmezden gelmek için. Önemliler mi, degiller, önemsiz insanları da evimde görmek istemezdim. Tabii ki konu gelmeleri degil, gelmesinler zaten daha yenisiniz. Fakat dogumda kulaklarınız tıkanmadı, agzınız baglanmadı ya, gecmis olsun derlerdi sagolun derdiniz yani:)Ben olsam yerin dibine girerim gitmedigim icin degil bir telefonla olsun yegenimi tebrik etmedigim icin
Daha once gorusuyormuydunuzDaha 4 günlük lohusayim hastaneden dönüste kv den bir sey almaya ugradik ayni binadalar bahcede amcayi ve yengeyi gördüm selam verdim her halimden belli dogum yaptigim sezaryenliyim egile egile yürüyorum gecmis olsun bile demediler
Bayramlarda vs hep gideriz gecen yil yenge ameliyat oldu hastaneye ayri evine ayri gittik sonra ben hamile kaldim calisma hayati bulanti vs bir yere cikamadim sonra riskli gebeligim oldugu anlasildi bebegimde bir cok saglik sorunu cikti gecmis postlsrimdan bakabilirsiniz sehirdisina ayri bulundugum sehirde ayri doktora gittim 5 ay boyunca her hafta doktordaydik öyle diyeyim o riskli dönemimde de hic arayip sorulmadim.Ama esim her seye ragmen annesine gidince amcasina yengesine ugrardiBir sey merak ettim, bu amca ve yenge ile 4 senedir hic gorusulmedi mi? Hic gelinip gidilmedi mi? Bebeginizin dogumuyla baslamis sıkıntılar, o zamandan beri hic kontak olmadi arada ve suan ilk defa dogum gunune mi davet edildi?
Sorumun cevabi bu mu bilmiyorum, tam anlayamadim, gecen yil dediginize gore bu bebeniz 3 yasindayken gorusuyordunuz yani, hani hayir olsuna gelmemisler, sormamislar vs, e gecen yila kadar size yaptiklarina rağmen görüşüp bir de hastanelere gittiyseniz, suan problem ne?Bayramlarda vs hep gideriz gecen yil yenge ameliyat oldu hastaneye ayri evine ayri gittik sonra ben hamile kaldim calisma hayati bulanti vs bir yere cikamadim sonra riskli gebeligim oldugu anlasildi bebegimde bir cok saglik sorunu cikti gecmis postlsrimdan bakabilirsiniz sehirdisina ayri bulundugum sehirde ayri doktora gittim 5 ay boyunca her hafta doktordaydik öyle diyeyim o riskli dönemimde de hic arayip sorulmadim
işte bu tammm cuk oturmalık olur ne güzel yazmışsınızArayı açmamak küslüğe döndürmemek için yapmış belkide annesi babası dedi çağır ayıp olur diye. Geri dönüşü yoksa geldiklerinde söyleyin bekledim gelirsiniz bebek tebriğine diye ama gelmediniz bizde doğum gününe çağırdık ikisi bir arada olur dedik diye.
2 ay önce ikinci cocugumu dogurdum ona hayirli olsuna gelmediler aramadilar gönlümüzü almadilar ilk cocugumda pandemiye ragmen böyle olmamistiSorumun cevabi bu mu bilmiyorum, tam anlayamadim, gecen yil dediginize gore bu bebeniz 3 yasindayken gorusuyordunuz yani, hani hayir olsuna gelmemisler, sormamislar vs, e gecen yila kadar size yaptiklarina rağmen görüşüp bir de hastanelere gittiyseniz, suan problem ne?
De diyorsunuz ya ahaahhGercekten bu kadar bu kadar saf mı, pardon iyimisiniz ya:)) Buna cidden iyilik mi diyorsunuz bir de, çikolata parçacığı degil çikolata tuglası yediniz anlaşılan, seratonin şelale
Neyse, konu sahibi, bir arkadasta demiş, ben olsam cocuguma alır cıkar baska yerde keserdim pastasını, eglenir bitti. Üzülmeyin sütünüz etkilenir.
Agırlamak zorunda kalırsanız bunu unutmayacaksınız çünki. Dilediginiz gibi yapın, sonunda memnun olan siz olun..
Tmm simdi anladim, illa gelecekler ise hic yuz vermeyin, konusup sohbet etmeyin bari.2 ay önce ikinci cocugumu dogurdum ona hayirli olsuna gelmediler aramadilar gönlümüzü almadilar ilk cocugumda pandemiye ragmen böyle olmamisti
Evet çocuğumu görmeye gelmeyenleri ağırlamak zorunda kalmadım. Fiyuu çok büyük bi silleden kurtarmisimSanirim hayatin sillesini yememissiniz ondan bu minnosluklar
Hem yardimci olacak bir mesajiniz yok, hem de dalga geçiyorsunuz.Evet çocuğumu görmeye gelmeyenleri ağırlamak zorunda kalmadım. Fiyuu çok büyük bi silleden kurtarmisim