Doğum günü meselesinden eşimle birbirimize girdik

De diyorsunuz ya ahaahh
Burada ve kendi hayatımda en pozitif kişilerden biriyim, fakat pozitiflik başka, s.laklık başka. Konu sahibi belki mecburen agırlayacak, fakat size kalsa sarsın sarmalasın, hiç olmamış gibi kucak açsın.
Sizi de bir yerden gözüm ısırıyor amaaa
Bir erkek üye vardı, baska baska hesaplarla gelir, aleme nizam verirdi sözde. Böyle böyle kadınları düzeltecekti, ant içmişti:)

Valla ben de etrafımda doğum yapan biri olunca ne yapacağımı şaşırıyorum artık. Gitsen 'ne anlayışsız, zaten yorgunum, niye geldi şimdi bu' diye düşünülüyo. Boş boş oturmayım yardım edeyim desen, 'işime ne karışıyorsun' oluyor. Gitmesen işte sizin düşündüğünüz gibi düşünülüyo. Bu lohusa milletine yaranmak zor vesselam

Telefona ne dersiniz, sadece sesle iletişim, gönül almak, 2 dk, nasıl olur:))

Yine sevgili baba tarafından değer görmeyen ama onlar için koşturan, ağzını açsan seni bez çaputu gibi kenara atan saf koca davası. Erkekler neden böyle olmak zorunda? Sana gelmeyene ,gitmeyene, arayıp sormayana neden koşturursun? Niye büyük diye mi? Amca diye mi? Bu gözler neden kör olur? Onu uyaran akıllı karısı olunca neden kadın suçlu olur? Ya da kinci olur? Bu kafa bu topraklarda zerre değişmeyecek.
Sonuna kadar haklısın. Eve misafir çağırılacaksa önce evin hanımına sorulur. Bakalım razılığı var mı? Kadıncağız doğum yapmış. Bir geçmiş olsun ya da hayırlı olsun dileği bile yok. İnsanlık bu kadar mı öldü.
Sizin yapacağınız kendi amca,yenge ya da dayı neyse onları da çağırmak. Epey kalabalık olun ki eşinin amcası falan arada kaynasın. Kendi yakınlarına daha candan davran. Onlara gelince mesafeli soğuk ol. Kuru kuru hoşgeldiniz de.
Bebişin doğum günü kutlu olsun
Nice güzel seneleri olsun

.O da her şeyin cetelesini tut hatta yaz kara kapli deftere aman unutma sakın dedi vs vs fena tartıstık.

Herşeyin çetelesi tutulmaz tabii , bu lâf, hele aile ilişkileri için çok doğru.
Ama bence muhakeme yanlış; bu olan "herşey" sınıfına girmiyor benim kanaatimce.

Hiç olmadı bir yarım ağız da olsa hayırlı olsun telefonu açmaları gerekirdi.
Üstelik dip dibe oturuyorsunuz, hürmeti saygıyı eksik etmemişsiniz, bayramlarda gitmişsiniz, derdi olmuş koşmuşsunuz...
Kaldı ki doğum yapalı şunun şurasında iki ay, öyle 10 yıl önceki meseleye takılmışsınız gibi ne "herşey"i ?

Yine de edeptendir diye, kocanızın uğraması, hatır sorması, bence doğru, o ayrı.
Büyüğümdür demiş, edebini bozmamış yine de, aferin olgunluk göstermiş, derdim, eğer orda durmayı bilmiş olsaydı.

Ama lütfedip bir telefon dahi açmamış insanın çocuklarıma verdiği değer(!) ortadayken, ben bu insanları o çocukların doğum gününe niye çağırıyorum yahu ?!
Bu noktada yerden göğe kadar haklısınız bence.

Son düzenleme:
klasik erkek.... eşi ya da eşinin ailesi bir kelime söylese unutmaz 40 sene ama kendisi ya da kendi ailesi bir şey yapsa, hemen unutur ve kadına da sen kincilsin unutmuyorsun dıyıp bır de suclu hıssetırmeye hatalı gostermeye calısır.

yani bunun ınan cozumu yok, ben dahil bır cok kadın maalesef bunları yasıyoruz ve cozumu varsa ben bılmıyorum enazından. cunku ne tartısmak, ne aglamak, ne guzelce konusmak, ne dişilikle kendine bağla vs vs erkeklere etki etmiyor

siz tamamen haklısınız , bu zamana kadar yok sayanlar şimdi neden olsunlar diyorsunuz, ama boşverin artık, onlardan dolayı tartışmak hatta iptal yapmak yerine tam tersi çok özenle hazırlanın, resmi olun, normal bır misafir agırlama olsun bır daha gelecek degıller zaten. esınız degısmeyecek, enazından kendınızı ve o gunu zehırlemeyın derim

Ben konu sahibine bir şey demedim ki kocasını saf olmakla suçluyor onu söyledim.
Ben o erkek kişisi değilim
Gözünüz yanlış kişiyi ısırıyor

Bence çok haklisin açıkçası ben de karşılıklı olması gerektiğini düşünüyorum böyle şeylerin hatta benzer bir durum yaşadım ve davete katılmadım sebebini de direkt olarak söyledim

Anlamsız bir şeye takılmışsınız, herkesin olaylara karşı davranışı farklı. Eşimin bir akrabası doğum yaptı aradım tebrik ettim, hastaneden yeni çıkmış, lohusa, işi başından aşmış, doğru dürüst uyku bile uyuyamayan kadına bebek ziyaretine gitmem, ilaveten bebek içinde sağlıklı bulmuyorum bunu. Bebek bir kaç aylık olsun, anne toparlansın gideceğim ziyaretine bu bana insanları darlamak gibi geliyor gitmem. Eşinizle boşuna kavga etmişsiniz gelsinler ne olacak hem bebek ziyareti hem doğum günü olur tek seferde çıkar aradan tekrar hazırlık yapmak zorunda kalmazsınız, kalp kırmaya değecek bir konu değil

Ben böyle tiplere mecbur kaldığımda iki yüzlü(farklı tabir bulamadim) davranıyorum.Yani evet sanki hiç sorun yokmuş gibi davranırdım.Bir de kendi evimde,benim davetimde.Dürüstlüğümü,dik duruşumu hakedecek ya da anlayacak insanlar olmadıklari için.Kafam rahat olsun diye bazı insanlarla ilişkim benim böyle.

Konuyu düzgün okumuyorsunuz sanırım. Bir telefon etmeyi geçtim karşılaştıklarında bile konu sahibi hiç doğum yapmamış gibi davranmışlar.

4 sene gelmemişler. 2-3 ay değil.

sokakta görünce bile bebek için tebrik etmemişler şimdi damdan düşer gibi doğum gününe geliyorlar

Konuyu düzgün okumuyorsunuz sanırım. Bir telefon etmeyi geçtim karşılaştıklarında bile konu sahibi hiç doğum yapmamış gibi davranmışlar.
İlk mesajına yorum yaptım sonrakileri görmedim konu sahibesi de değilsiniz sizi bağlamaz yani yorumum iyi günler ....

Aslinda cok yerinde olmus. Evin hanimi aramamis bile yegenleri alelade davet ediyor. Bu sekilde gelirlerse gelsinler iste sizin birsey bile yapmaniza gerek yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…