Doğum günü meselesinden eşimle birbirimize girdik

Kızımız 4 yaşına giriyor pazar günü aile arasında pasta kesecektik cok heves ettigi elbise vardı Elsalı onu aldık.Ikimizin ailesi bir de görümcem ve esi gelecekti doğum gününe öyle parti tarzi değil maksat cocugumuzun gönlü olsun.Dün aksam konusurken eşim demesin mi amcam ve yengemi de çagırdım diye tartışmaya basladık normalde cagırsın bir şey demem şimdi istememe sebebim şu ben 2 ay önce dogum yaptım aynı sokakta oturmamıza aramızda hic bir sorun olmamasına ragmen bebek icin hayirli olsuna gelmediler.Gelmesinler ben de Ingiltere veliahti dogurmadim ama bunlar da bir kültürdür madem yakiniz madem sık sık karsilasiyoruz nezaketen gidilir hic gitmek istemedin görünce bi aciklama yapilir gönül alınır dimi.
Gelmedikleri gibi sokakta vs de karsilastigimizda da kusura bakmayin kizım/oglum bebeginiz oldu gelemedik vs gibi aciklama da yapmadilar.Hic bir sey olmamis gibi devam yani.Ne bir arama ne bir mesaj.Öyle saglik enfeksiyon vs düsünen birileri değiller inanmazlar o tarz seylere.
Gelmediler diye oturup aglayacak degilim ama hatrimizi sayip bir cocuk hayirli olsununa bile gelmeyen insanlari dogum gününde istemedim neden cagirdin ki diye sitem ettim.Esim de deve gibi kincisin bu kinciligin beni yordu dedi.Ne olsun gelsinler kafasinda bu safligi beni öldürecek.Hatrimizi sayip gelmemisler de simdi mi gelecekler seni cok sevseler simdiye coktan gelirlerdi hadi gelemediler aciklama yaparlardi dedim.Epey bir tartistik kendini saf yerine koydurmasi beni biktirdi ayni sebepten onlarin her isine kosturmasi yüzünden de kavga etmistik seni insan yerine koymuyorlar sen her islerinde varsin davet ediyorsun vs agzima geleni saydim.O da her şeyin cetelesini tut hatta yaz kara kapli deftere aman unutma sakın dedi vs vs fena tartıstık.
Bu sinirle kutlamayi iptal bile etmek istedim ama kizima kiyamadim eger gelirlerse nasil davranayim ? Ve gelmemeleri normal mi ? Esimle dün aksamdan beri konusmuyoruz belki kendince haklidir ama ben de hakliyim
Bu kadar kötü bir aile için eşinle kavga etmişsin , eşin degismiyor ya kabulleneceksin ya surat asıp kızının da gününü mahf edeceksin. En güzeli umursamamak özel ilgi vermemek. Zaten gelmezler büyük ihtimalle

Açıkçası ben niye gelmediler diye takmazdim. Bebek ilk dönemlerini atlatsin lohusalik geçsin öyle gideriz rahatsız etmeyelim diye düşünmüş olabilirler. Farklı şeyler de yaşamadiysaniz büyütülecek bir mevzu gibi gelmedi bana.

Kızımız 4 yaşına giriyor pazar günü aile arasında pasta kesecektik cok heves ettigi elbise vardı Elsalı onu aldık.Ikimizin ailesi bir de görümcem ve esi gelecekti doğum gününe öyle parti tarzi değil maksat cocugumuzun gönlü olsun.Dün aksam konusurken eşim demesin mi amcam ve yengemi de çagırdım diye tartışmaya basladık normalde cagırsın bir şey demem şimdi istememe sebebim şu ben 2 ay önce dogum yaptım aynı sokakta oturmamıza aramızda hic bir sorun olmamasına ragmen bebek icin hayirli olsuna gelmediler.Gelmesinler ben de Ingiltere veliahti dogurmadim ama bunlar da bir kültürdür madem yakiniz madem sık sık karsilasiyoruz nezaketen gidilir hic gitmek istemedin görünce bi aciklama yapilir gönül alınır dimi.
Gelmedikleri gibi sokakta vs de karsilastigimizda da kusura bakmayin kizım/oglum bebeginiz oldu gelemedik vs gibi aciklama da yapmadilar.Hic bir sey olmamis gibi devam yani.Ne bir arama ne bir mesaj.Öyle saglik enfeksiyon vs düsünen birileri değiller inanmazlar o tarz seylere.
Gelmediler diye oturup aglayacak degilim ama hatrimizi sayip bir cocuk hayirli olsununa bile gelmeyen insanlari dogum gününde istemedim neden cagirdin ki diye sitem ettim.Esim de deve gibi kincisin bu kinciligin beni yordu dedi.Ne olsun gelsinler kafasinda bu safligi beni öldürecek.Hatrimizi sayip gelmemisler de simdi mi gelecekler seni cok sevseler simdiye coktan gelirlerdi hadi gelemediler aciklama yaparlardi dedim.Epey bir tartistik kendini saf yerine koydurmasi beni biktirdi ayni sebepten onlarin her isine kosturmasi yüzünden de kavga etmistik seni insan yerine koymuyorlar sen her islerinde varsin davet ediyorsun vs agzima geleni saydim.O da her şeyin cetelesini tut hatta yaz kara kapli deftere aman unutma sakın dedi vs vs fena tartıstık.
Bu sinirle kutlamayi iptal bile etmek istedim ama kizima kiyamadim eger gelirlerse nasil davranayim ? Ve gelmemeleri normal mi ? Esimle dün aksamdan beri konusmuyoruz belki kendince haklidir ama ben de hakliyim
Gelmemeleri normalse istememeniz de cok normal. Ben olsam yüzüm tutmazdı gitmezdim ama sanırım onlarda yüz yok..

Açıkçası ben niye gelmediler diye takmazdim. Bebek ilk dönemlerini atlatsin lohusalik geçsin öyle gideriz rahatsız etmeyelim diye düşünmüş olabilirler. Farklı şeyler de yaşamadiysaniz büyütülecek bir mevzu gibi gelmedi bana.
Karşılaşınca da bir gecmiş olsun gözün aydın demezmisiniz siz olsanız, görgü diye bir sey var.

Tamam da karşılaşınca ya da arayıp bunu söylersin. Ben de koşa koşa yeni doğan ziyareti yapmayı doğru bulmuyorum. Kendim doğursam da istemem diye düşünüyorum ama mesela yakın arkadaşımız doğum yaptı. Aradık tebrik ettik. Biraz toparlasın gelicez dedik. Kırkı çıkınca aldık hediyemizi ziyarete gittik. Böyle bişey hiç yaşanmamış, o çocuk hiç doğmamış gibi davranan insanları evinde istememesi gayet normal. Ayrıca aile arasında kutlama kararı alınmış ama koca bunu hiçe sayıp akraba davet ediyor. Bu bile red flag. Bu saatten sonra gelmeyin denmez ama ben olsam kendi amcamı, teyzemi, dayımı, halamı da çağırırdım.

Haklısınız. Ama artık eşiniz çağırmış yani olan olmuş , kızınızın doğum günü değil sıradan bir aile toplantısı olsaydı iptal ederdiniz. Bu durumun kinci olmakla filan alakası yok. Doğum sürekli olan bir şey değil sonuçta. Gelmesin sorun değil ama yok saymaları saygısızlık olmuş. Doğum gününden sonra eşinizle sakince konuşmayı deneyin tekrardan. Olayın temelinde kin değil sayılmamak olduğunu idrak etsin. Bir daha çağıracak olursa da ben ağırlamak istemiyorum buyur sen ağırla deyin.

Haklısınız sadece biraz büyütmüşsünüz ben de davet ettiği için eşime kızardım ama tabii kapımız da herkese açık deyip konuk ederdim eşimi de uyarırdım bir daha bana danışmadan ortak alanımız ve kutlamamıza kafasına göre davet etmemesi için

Biri yorumlarda yazmış iyilik er kişinin hakkı diye de bunun iyilikle bir alakası yok ki insan bir hayır dilek dileyemez mi yani bu amca ve yenge sonuçta ben de böyle konularda kinciyimdir neyse belki hatalarını telafi etmek için gelmek istiyor olabilirler.

Kötülüğe iyilik er kişinin hakkı demişler. Ne olursa olsun iyiliği seçmek güzeldir ama sizin gibiler saflık aptallık olrak gördüğü için insana kendini kötü hissettriyorsunuz

Bende olsam gelmemiş olmalarına takilmam çünkü kendimi o kadar önemsemiyorum
Gercekten bu kadar bu kadar saf mı, pardon iyimisiniz ya:)) Buna cidden iyilik mi diyorsunuz bir de, çikolata parçacığı degil çikolata tuglası yediniz anlaşılan, seratonin şelale :KK70: :KK70:

Neyse, konu sahibi, bir arkadasta demiş, ben olsam cocuguma alır cıkar baska yerde keserdim pastasını, eglenir bitti. Üzülmeyin sütünüz etkilenir.
Agırlamak zorunda kalırsanız bunu unutmayacaksınız çünki. Dilediginiz gibi yapın, sonunda memnun olan siz olun..

Tamam da karşılaşınca ya da arayıp bunu söylersin. Ben de koşa koşa yeni doğan ziyareti yapmayı doğru bulmuyorum. Kendim doğursam da istemem diye düşünüyorum ama mesela yakın arkadaşımız doğum yaptı. Aradık tebrik ettik. Biraz toparlasın gelicez dedik. Kırkı çıkınca aldık hediyemizi ziyarete gittik. Böyle bişey hiç yaşanmamış, o çocuk hiç doğmamış gibi davranan insanları evinde istememesi gayet normal. Ayrıca aile arasında kutlama kararı alınmış ama koca bunu hiçe sayıp akraba davet ediyor. Bu bile red flag. Bu saatten sonra gelmeyin denmez ama ben olsam kendi amcamı, teyzemi, dayımı, halamı da çağırırdım.
Çok iyi fikir. Özel degilsiniz demek gibi. Fakat yine de istemezdim ya, eş ne akılla cagırdı cozmek muamma.
Sanırım ben olsam, ne o bebegimizi zorla mı göstermeye calısıyorsun, sana bana deger vermeyen insanlar için mi beni üzüyorsun, bebeginin sütünü de düşünmüyorsun diye çıkışırdım.
Kimileri de bu adam boyle yazmış, hep oyleyse sıkıntı ://

Çok iyi fikir. Özel degilsiniz demek gibi. Fakat yine de istemezdim ya, eş ne akılla cagırdı cozmek muamma.
Sanırım ben olsam, ne o bebegimizi zorla mı göstermeye calısıyorsun, sana bana deger vermeyen insanlar için mi beni üzüyorsun, bebeginin sütünü de düşünmüyorsun diye çıkışırdım.
Kimileri de bu adam boyle yazmış, hep oyleyse sıkıntı ://
Ay ben olsam şey derdim geldiklerinde bebeğimi kucağıma alıp "Bak kızım/oğlum bunlar da büyük amcan ve yengen. Ablanın doğum günü vasıtasıyla tanışmış oldunuz" :KK70:

Siz haklısınız bu konuda.
Eşiniz de vereceğiniz tepkiyi gayet bilerek çağırmış amcasını ve birde üstüne kincilikle suçluyor sizi. Zeytinyağı gibi üste çıkmış maşallah.
2 ayda gelmedilerse ararlar, yolda görünce açıklama yaparlar dediğiniz gibi bu insanları yakınmışcasına doğum gününe çağırmamın hiçbir manası yok. Ama artık çağırmış eşiniz, ya doğum gününü toptan iptal edeceksiniz kız bu kızınız için olmaz ya da durumu kabullenip modunuzu düşürmeyeceksiniz.

Son düzenleme:
Kötülüğe iyilik er kişinin hakkı demişler. Ne olursa olsun iyiliği seçmek güzeldir ama sizin gibiler saflık aptallık olrak gördüğü için insana kendini kötü hissettriyorsunuz

Kotuluge iyilik er kişinin hakkı mı Demısler.
Ezikler demıstır onu
Her atasözünde ki atayı da yiğit gormeyelım ezik olanı bu sözü ortaya atıp kendını ıyı hıssetmısse demek ki?

Ayrıca iyilikle enayilik arasındaki ince cızgının ayrımını yapamazsak eşek diye semer vuranımız Cok olur.

Kusura bakmayın bu çok saçma. Kötülük yapana iyilik yapılmaz çünkü kötülük yapmak yanlışlıkla birinin ayağına basmak değildir,bile isteye karşıdakini kırmak,kaale almamak,can acitmaktir en güzel cevap ise o kişiyi yok saymaktır.....

Hayat gerçekten zor olmuyormu böyle herşeyi dert ederek?
Birşeylere böyle dar pencereden bakıp büyütmek neden?
Böyle durumlarda ben eşimle olan genel ilişkime bakarım.
Benim eşim 90% bir dediğimi iki etmez ve her dediğimi yapar.
Benimde onun ailesinde sevmediğim şeyler var ama yaptığı herşeyi yok sayıp bi iki kişi çağırdı diye bukadar kinlenecek değilim.
Eminim sizin ailenizde dört dörtlük değildir.

Eşiniz zaten genel anlamda odunsa ve size değer vermiyorsa başka ama diğer türlü böyle saçma şeylerden bukadar kinlenip ezberleyip doğum günü iptal etmeyi düşünmek bence tuhaf.
Esimle 6yildir evliyiz ilk 2 bucuk yilimiz kötüydü cok anlasmazliklar yasadik kötü seyler de yasadik bosanma noktasindan döndük ama ondan sonrasinda mükemmel es oldu bana gayet iyi anlasiyoruz ama kendini saf yerine koydurma konusunda benim cinlerimi tepeme cikariyor anlasamadigimiz tek konu bu her seye kosturur onu salak yerine koysalar da görmez hep iyi niyetli hep iyilik melegi bu safligi beni delirtiyor

Arayı açmamak küslüğe döndürmemek için yapmış belkide annesi babası dedi çağır ayıp olur diye. Geri dönüşü yoksa geldiklerinde söyleyin bekledim gelirsiniz bebek tebriğine diye ama gelmediniz bizde doğum gününe çağırdık ikisi bir arada olur dedik diye.
Ailesi bu mevzuya karismaz cünkü k.v eltisiyle pek görüsmüyor ayni binada olmalarina ragmen sanmam ailesinin dedigini.Ben deayni sekilde kv ile pek görüsmüyorum bu tarz konulara karismaz aramiz bozuk oldugu icin

Sanirim hayatin sillesini yememissiniz ondan bu minnosluklar 😀😀

X