• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğum çantasında olması gerekenler nelerdir?

sirin2152

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2012
2
0
36
İzmir
slm arkadaşlar ben de aranızda yeniyim.doğumum eylül başı görünüyor ama şimdiden hastane çantamı hazırlamam gerek diye düşünüyorum.bu konuda acemiyim ilk doğumum olacak kızım olacak nasipse bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz bebek çantasında ve benim kendime hazırlayacagım cantada neler olmalı?:50:

merhaba hayırlısıyla kavuş inşallah bebişine ben bebeğim için 3 takım kyafet hazırlamıştım 2 tanesini kullandım kendim içinde bir gecelik bir alt üst pijama koymuştum ama sadece geceliği kullanabildim zaten aşırı kanama oluyor öyle normal zamanda kullandığımız pedlerin tutamayacağı bir kanama o yüzden gecelik daha iyi o koca pedleri değiştirmek için ben sezeryan oldum bu arada sütümde hemen gelmemişti bebek için bir biberon koymuştum o işime yaradı birde hastaneden çıkarken rahat bir üst baş birde yüksek belli bir iç çamaşırı sezeryanlı olduğum için yüksek belli iç çamaşırı giyebildim sadece benim aklımda kalanlar bunlar hayırlı doğumlar

hastane cıkısı dıye satılan 3 lü takımlardan almıstım ben alt süt bırde sapkası onlardan 2 takım götürdüm yaz beebgıydı penye battanıye götürdüm ıclık olarak bebege bır ıclıkte istiyolar bebek bezı ıslak mendıl corapta alabılırsın yanıana
kendın ıcınden önden düğmelı emzırmek ıcın rahat olsun dıye gecelık 2 adet yeterlı olur sabahlık alabılırsın hastanede yürüyüş esnasında gıyebılırsın üstüne emzırme sütyenı gögüs pedi kagıt havlu ıslak mendıl ped(ben normla orkıd kullandım yetmıstı dedıklerı gıbı hasta bezı koymadım yınede yanında bulundur nolur nolmaz)yatak koruyucu bızım hastanede kendılerı koymustu devlette yapcaksan ondanda götürebılırsın corap al yanın aamelıyathane buz gıbı oluyor cıkarken gıymek ıcın rahat kıyafet terlık deodorant ıstersen makyaj malzemesı(benım onu görcek halım olmamıstı)

Bebek için; 3 takım kıyafet(biri tulum,ikisi alt üst olabilir,şapka,eldiven,patik,),2 tane penye battaniye,bebek bezi ve ıslak mendil.Bence biberon götürmeyin,sütünüz gelmez zorda kalırsanız çay bardağı ve silikon uçlu kaşık götürün,mama verilse bile kaşıkla verin mutlaka.

Anne için; 2 gecelik ve 1 sabahlık,koyu renk tercih edin, nevresim takımı, hasta bezi, terlik, humana çay ve fincan, su ısıtıcı, kırmızı taç birde.

Misafirler için, kolonya ve çikolata.

Hayırlı doğumlar,sağlıkla kavuşun bebişinize.

arkadaslar yazmıs zaten
bence once hastane nelerı karsılıyor bı ogren ben hıc ped cocuk bezı bıberon mama ıhtıyacı hıssetmedım herseyı hastane fazlasıyla verıyordu sadece kıyafetlerımızı kullandık
ona gore hazırlayabılırsın cantanı

ha su aklıma geldı yanında bır hurma goturup bebegını emzırmeden once kabugunu soyup agzına once onu verebılırsın peygamberımızın sunnetı emınım bır hıkmetı faydası vardr.

bebek dostu hastaneler cocugun herseyını akrsılıyor kıyafet götürülsede onlar hastanedekılerı gıydırıyor sadece kendı kıyafetlerını hastaneden cıkarken gıydırtıyorlar erık kompostosu gıbı seylerde yapıp hastaneye götürebılırsın ınnsan pek bırsey yemek ıstemıyor hem süt acısından sııv tüketmek lazım bana yapmıslardı ıcmıstım hastanede humana cayıda al bencede hastaneden sütü arttırıyor gercekten

slm arkadaşlar ben de aranızda yeniyim.doğumum eylül başı görünüyor ama şimdiden hastane çantamı hazırlamam gerek diye düşünüyorum.bu konuda acemiyim ilk doğumum olacak kızım olacak nasipse bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz bebek çantasında ve benim kendime hazırlayacagım cantada neler olmalı?:50:

merhaba ben nisan 2012 de doğum yaptım. internette çanta için çok abartılı eşyalar ekliyorlar. hastanede ben 4 gün kaldım ama
" 2 gecelik bebek için 2 hastane çıkışı bir ince bir kalın battaniye kaymayan terlik bebek bezi sabahlık cıkarken giyinmek için eşortman çorap üşürsen diye hırka yeterli .. ilk günler kanama için can bebenin mesane pedleri daha iyi oluyor.
yazıyor diye bende yanıma almıştım ama biboron kullandırmadılar.
tarak toka makyaj malzemeleri falan alanlarda oluyor tabii bunlar keyfi ihtiyaçlar :) Allah bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.

Gecelik, pijama, ped, terlik..Bebek için battaniye kıyafet.. Bunlar kadar önemli olansa bence fotoğraf makinesi, kamera :)

Back