Doğu Ekspresi ve Annem

-Thanatos-

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
29 Mart 2018
13.209
46.515
26
Merhaba KK'nın güzel kadınları.
Hiç uzatmadan direk konuya gireceğim.
Doğu Ekspesi'ni bir çoğunuz biliyorsunuzdur.
(Bilmeyenler için; Hergün 18.00 civarı Ankara'dan kalkan Doğu Ekspresi Kırıkkale,Kayseri,Sivas,Erzincan,Erzurum illerini gezerek varış noktası olan Kars'a geliyor. Yolculuk 1 gün sürüyor.)
Ve bu tren seferine bilet bulmak milli piyangoyu kazanmaktan daha zor,hatta imkansıza yakın. Çünkü gençler arasında bayağı popüler.
Biz arkadaşlarımla aralıksız 2 hafta sabahlayıp biletler satışa çıktığı an da almaya çalışmamızın sonucu nihayet yataklı biletlerden satın aldık. (Erkek arkadaşımla tek gitmeyeceğiz, 6 kişilik grup haline bilet aldık,onlar örtülü kuşetli için bilet aldı.)
Bu sefer annem problem yaratmaya başladı.
Tv'den haberlerden ve olaylardan çok çabuk etkilenen bir insan.
Son zamanlarda başımıza gelenlerden daha da çok korkmaya başladı. Kendisinin çok hasta olması,kardeşimin yüzünün,boynunun yanması onun içindeki evlat korkusunu körükledi.
"Tren kaza yapar."
"Tren raydan çıkar."
"Seni kaçırırlar. (?!)
"Başına bir iş gelir."
"Otelde zehirlenirsin."
Ve bu liste böyle uzayıp gidiyor. Bir konuşmaya başladığında bütün olumsuz ihtimalleri sayıyor ve kesinlikle ikna olmuyor. Erkek arkadaşımı arayıp "X oğlum,siz trenle gidin,kızım uçakla gelsin" bile dedi. Gerek çocukcağız gerek arkadaşlarım hepsi o kadar dil döktüler yine de ikna olmadı. Yani nasıl ikna edeceğim bilemiyorum. Bu yüzden size sormaya geldim. Hatta ikna olmazsa burayı okutmayı bile düşünüyorum. Gitmeyi çok istiyorum,benim içinde değişiklik olacak,arkadaşlarımla eşsiz manzarayı izleyip,3 gün Kars'ta kalıp döneceğiz. Sizce annemi nasıl ikna edebilirim?

Not: Annem normalde böyle değil,yaklaşık 6-7 yıldan beri tek başıma şehir şehir gezdim,her seferinde izin veren hatta git biraz gez diyen kendisiydi. Şimdi değişen ne anlamadım.

Eklentiler

• images (4).jpeg
    images (4).jpeg
    27,4 KB · Görüntüleme: 453
  • images (3).jpeg
    images (3).jpeg
    57,3 KB · Görüntüleme: 447
  • images (2).jpeg
    images (2).jpeg
    35 KB · Görüntüleme: 423
  • images (1).jpeg
    images (1).jpeg
    27,9 KB · Görüntüleme: 418
Mune Mune abla başlığı yanlış yazmışım düzenleyebilir misin? Teşekkür ederim.

Bilet bulunmusken kacırmamanız lazım=) =) bu saydıkları cok mantıksız seyler ama anne yüreği işte,şimdi onu bırakıp gitseniz olmaz,gitmemeniz olmaz. Gercekten birsey olacagını hissetmiş olabilir mi, bir de bu tarafından düşünelim (bunu okumayın mümkünse =)

siz 2 hafta bilet ararken annenizin gideceğinizden haberi yok muydu? bileti alınca mı öğrendi?

önceden bilip de bileti alınca böyle yapıyorsa ayıp ediyor, siz annenize bileti aldıktan sonra haber veriyorsanız siz ayıp ediyorsunuz bence.

Bilet bulunmusken kacırmamanız lazım=) =) bu saydıkları cok mantıksız seyler ama anne yüreği işte,şimdi onu bırakıp gitseniz olmaz,gitmemeniz olmaz. Gercekten birsey olacagını hissetmiş olabilir mi, bir de bu tarafından düşünelim (bunu okumayın mümkünse =)
Ahaha :) gülümseten yorumunuz için teşekkür ederim. :) çok ütopik düşünüyor ve kesinlikle ikna olmuyor,pulmanda sana da bilet alayım dedim,yok dedi. Bir an yumuşuyor bir an kesinlikle izin vermiyor ama belki bilirsiniz Doğu Ekspresi'nin biletleri zaten zor bulunuyor.

İnşallah ikna olur, zaten zorda bulmussunuz.

İnanç çok önemli, kaza ve kaderin Allah'tan olsugunu hatırlatmak, yanıbaşında olsanız da başınıza her an birseyler gelebilecegini anlaması gerekir. Aniden kalp krizide gecirebilir insan, kim mani olabilir ki.

Keşke onunda goturebilseniz.

Ahaha :) gülümseten yorumunuz için teşekkür ederim. :) çok ütopik düşünüyor ve kesinlikle ikna olmuyor,pulmanda sana da bilet alayım dedim,yok dedi. Bir an yumuşuyor bir an kesinlikle izin vermiyor ama belki bilirsiniz Doğu Ekspresi'nin biletleri zaten zor bulunuyor.
Biliyorum tabi ben bulamadım =) ne zaman yolculuk hala zaman var mı yumusaması için

Geçen kış gittim, çok güzel bir yolculuktu :) tren yolculuğu diye her türlü tehlikeye açık değil ki, uçak da düşebilir eğer kötü senaryolar üzerinden bakacaksa..
Evet,o eşsiz manzara ve Kars'ı gezmek için bulunmaz fırsat. :) türettikçe türetiyor,başıma birşey gelecekse burada da gelebilir,araba falan çarpabilir diyorum yine yok. :KK70: bakalım bir şekilde ikna etmeye çalışacağım,hatta gidenler deneyimlerini buraya yazarsa çok güzel olur,biraz içi rahatlar.

İki yıl önce Bilet almak icin tcdd nin genel müdürlüğünden ilgili kişiyi buldurup agla zırla bilet alabilmiştik sebep ucagımızı cok daha önceden almıstık binmek zorundaydık :/
Annecigine de ki tren yavas gidiyor hızlı tren değil tıngır mıngır inip yanında yürürsün bile :p

İnsanın başına bir sey gelecekse nerede olduğu fark etmiyor o yüzden hayat kısa gözünüzde bırakmayın gidin ve tadını çıkarın.

Geçen hafta bir arkadaşımda gitti bu geziye..Çok keyifli ve sorunsuz geçmiş yolculukları.Annenize uçaklada gitseniz başınıza birşey gelmeyeceğinin garantisi olmadığını,arkadaşlarınızla beraber gideceğinizi ,yalnız olmadığınızı,gitmeyi çok istediğinizi söyleyin.Allah kazasız belasız gidip gelmeyi nasip etsin,çok keyifli bir gezi olmasını dilerim.

siz 2 hafta bilet ararken annenizin gideceğinizden haberi yok muydu? bileti alınca mı öğrendi?

önceden bilip de bileti alınca böyle yapıyorsa ayıp ediyor, siz annenize bileti aldıktan sonra haber veriyorsanız siz ayıp ediyorsunuz bence.
Biliyordu.
Hatta bazı zamanlar ben internette sürekli sayfayı yenilerken o da telefonla aradı.
Ama son olaylar biraz etkiledi onu. Pek yollayası yok. Doğu olmasından mı korkuyor bilemiyorum açıkçası.

İnşallah ikna olur, zaten zorda bulmussunuz.

İnanç çok önemli, kaza ve kaderin Allah'tan olsugunu hatırlatmak, yanıbaşında olsanız da başınıza her an birseyler gelebilecegini anlaması gerekir. Aniden kalp krizide gecirebilir insan, kim mani olabilir ki.

Keşke onunda goturebilseniz.
Evet.
Dediğim gibi birşey olsa burada da olabilir diyorum.
Belki burada başıma birşey gelecek,araba çarpacak diyorum.
Yanımda olursun ne olacak diyor. Yumuşaması için biraz zamanım var,artık bir şekilde burayı okutup ikna etmeye çalışacağım. Teşekkür ederim.

Evet,o eşsiz manzara ve Kars'ı gezmek için bulunmaz fırsat. :) türettikçe türetiyor,başıma birşey gelecekse burada da gelebilir,araba falan çarpabilir diyorum yine yok. :KK70: bakalım bir şekilde ikna etmeye çalışacağım,hatta gidenler deneyimlerini buraya yazarsa çok güzel olur,biraz içi rahatlar.
Biz hiç sorun yaşamadık 2 yaşında kızımla gittik hatta o zaman :) anneniz gönlünü ferah tutsun, sizi bu güzel geziden mahrum etmesin.

İki yıl önce Bilet almak icin tcdd nin genel müdürlüğünden ilgili kişiyi buldurup agla zırla bilet alabilmiştik sebep ucagımızı cok daha önceden almıstık binmek zorundaydık :/
Annecigine de ki tren yavas gidiyor hızlı tren değil tıngır mıngır inip yanında yürürsün bile :p
Nerede kaldınız,pulman mı? Yoksa örtülü kuşetli de falan mı? :) eşsiz bir deneyim diyorlar,manzarası çok güzelmiş.

Olacak her yerde olur ama anneniz etkilenmiş korkuyor demek ki. Kalbini kırmadan ikna turlarına devam. Sonra içinizde kalıyor....

Çok istediğim bir yer gitmemem için annemin tüm doğal afet, cinayet ve benzeri senaryolarını alt ettiğim bir gün "Ya kafana saksı düşse?" cümlesiyle gitmekten vazgeçmiştim. Saksı önemli çünkü...

X