• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğu-batı evlilikleri

evet ama kişilerlede ilgili bir durum bu canım ya. bak bu adam yaşadığı yerden kız için başka bir şehre gidiyor yani fedakarlık yapabilecek bir adam. evlenmek için bunu yapıyorsa devam ettirmek içinde başka şeyler yapabilir. kolaymı insanın yaşadığı yerden kopup gitmesi..

Orası öyle ama bununla sınırlı kalmaz inşallah fedakarlığı, evlilik tek bir fedakarlıkla yürümüyor işte...

Orası öyle ama bununla sınırlı kalmaz inşallah fedakarlığı, evlilik tek bir fedakarlıkla yürümüyor işte...

evet ama ben yinede yürümez kısmına inanmıyorum. ne arkadaşlarım var kimlerle evlendi çokta mutlu mesut. kişiyle ilgili anlaşan anlaşıyor. ama erkek fedakarlığı daha önemli tabi. karısının gönlünü hoş etmeli

Ben aslen doğuluyum ama sizin anlattığınız doğululuk sanırım etnik köken farkı.
Ben pek olur, anlaşırsınız yaparsınız diyemem...
İstisnalar olmakla birlikte, aileler arasındaki uçurum ve kültür farkından dolayı 'ben eşim ile evlendim, ailesi ile değil' der göz yumarsınız evlenince acı çeker dayanamazsınız...
Olabilir, oluyor da...
Gerçekten yapıp yapamayacağınızı gözden geçirmelisiniz. :31:

Arkadaşlar ben kastamonuluyum-nişanlım doğulu. Ailem başta ben istediğim için bişey demedi ama şimdi seviyorlar damat adayını :) Şu an nişanlıyız. Ailem değilde daha cok akrabalar ve çevrem hep olumsuz. Cok fazla takmamaya calışıyorum ama korkuyorumda. Nişanlım evlenınce benım olduğum sehre yerleşmek için söz verdi hatta ev bile aldık sayılır. Fakat burada iş sorun yeni baştan iş kuracak. Askerden gelmesine 2 ay kaldı. Geldiğinde iş bakacak. Ben de çalısıyorum memurum. Herkes olumsuz. Yapamazsınız. yürümez. Farklı kültürler. Nereye kadar gider görucez vs. vs. Kafam cok karışık ne olur sizde fikirlerinizi yazın :( cokkk sevıyorum onu ama geç olmadan bitiriyim mi diyede düşünmeye başladım :( :17:

Eğer seviyorsan kesinlikle bitirmemelisin. sonuçta kardeşler arasında bile kişilik farkı onu bırak kültür farkı olabiliyor. ayrıca benim sevdiğimde doğulu. :16: ama ben hiçbirzaman acaba bitirsem mi diye düşünmedim. çünkü o kültürü olduğu gibi kabul edebiliyorsan ve kalkıpta çevrendekilere o kültürü küçümsetmiyorsan neden ayrılasınki. kim olursa olsun ben konuşturmadım. doğulunun kültürü kültür değilmiymiş veya konuşan insanlar farklı kültürden insanlarla evlenmemişlermi de olmaz yürümez diyebiliyorlar. yürüyüp yürümeyeceğini siz dahil kimse bilemez bence. yani ozaman bu durumu engellemek için sizin mahallenizden biriyle evlenmenizi bekliyorlardı herhalde. ama oda ayrı bir aile ayrı bir kültür. yok yok ben anlamıyorum bu farklı kültür diyenleri. sanki kendileri kardeşleriylemi evlendi. koca evine gidince ele gelin oluyorsun sonuçta farklı olan bir noktan tabiki olacak. ama o seni hoşgörür sende onu hoşgörürsen farklı olan şeyler meraka dönüşür. ben mesela sevdiğimin ailesinin oralarda neler nasıl oluyor çok merakla dinlenirim kayınvalideciğimi görümceciğimi onlarda bende öyleler. bence bir boyut ve sınıf farkı asla yapmayın yapmalarına izin vermeyin siz seviyorsanız ve aileleriniz anlaşıyorlarsa kusura bakmayın ama başkalarına laf düşmemeli :19:

Son düzenleme:
Ben Bursa'lıyım, nişanlım Diyarbakır'lı. Altı yıldır beraberiz. Evlenmeye yakın kültürel farklılıklar daha belirgin hale geliyor. İş ciddiye binince ben de sorgulamaya başladım. Didişerek ömrümü heba etmek istemiyorum. Sürekli kendinizi anlatmak zorunda kalıyorsunuz. Doğu- Batı evlilikleri çok fazla özveri ve beraberinde fedakârlık gerektirebiliyor.

Son düzenleme:
bence olay doğu batı evliliklerinden ziyade kültür farklılıklarından ileri geliyor. Ben tekirdağ'lıyım erkek arkadaşım
tunceli'li; varın siz düşünün aradaki mesafeyi üstüne bu ayrıma bir de sünni-alevilik tabusu ekleniyor. Ancak kişi
sevgisine saygısına güvendikten sonra bence çok büyük engeller değil bunlar. Önemli olan sevdiğin insanla senin
aranda mesafenin olmaması, aynı pencereden hayata bakmak gibi. Bu konuda bir sıkıntı olmadığı sürece bence
hiçbir ilişki bu konuda bitmeyi hak etmiyor.

söz nişan bunlar alışma dönemleridir 4 sene olmuş senin bu zamana kadar ki düşüncelerin önemli sen ne diyorsun kültürlerini az çok öğrenmişsindir yapabilirmisin alışabilirmisin? yapamam hayır imkansız diyorsan yolun başınayken bitir ama hayır ne olursa olsun yaparım diyorsan sakın kimsenin sözüne bakma sonucu iyide olsa kötüde olsa senin seçimin olacak başkaları iyinede sebep olmasınlar kötünede umarım anlatabilmişimdir:34:

Ben İzmir'liyim benim nişanlım Mardin'li.Biz iki zıt kutubu birleştirdik sevgimizle.Olmayacak sey yok karşılıklı hoş görüyle herşeyi yeneceğinizi düşünüyorum.Herkesin söylediğine bakarsanız hiç bir sey yapamazsınız...

Doğulular öcü gibi,batılılar çoook modern herşeyi on numara gibi düşünceye sahipseniz zaten yürümez bu iş...ki siz zaten karadenizlisiniz..kastamonu öyle aman aman rahat bi yer değil ki rahatlık tamamen kişi ile alakalıdır yani bölge ile değil canım...anlaşma noktasına gelince dört yıldır anlaştıniz ki nişan yaptıniz değil mi.eğer anlasamam korkun varsa bu bence sevgi eksikliğinden kaynaklanir.ben anlasirim ama cevrem huzur vermiyor diyorsan sana tek tavsiye üç maymunu oyna..çevre hep konuşur..iyi olsa da konuşur kötü olsa da...bu yüzden kulak asma...ve su doğu bati olayınida sil at kafandan...ben erzurumluyum sevdicegim iğdırli ve azeri.yani ikimizde doğuluyuz ama ınan bazı noktalarda biz bile tıkanıp kalıyoruz ama şükür ki anlayış ve saygı ile çözülüyor herşey ;) çok yakın arkadaşim izmirli eşi ıranlı yani fars ama ınan çoook mutlular...onlara da anlasamaz ayrılır dediler ama öyle de anlaştı ki...herşey sizde bitiyor canım...mutluluklar...

teşekkür ederim yorumlarınız için. Biz benim memleketimde olacağımız için çok büyütmüyordum başta ama işte millet konuştukca ben de korkuyorum. ailesiyle birlikte kalırsak yapamam bunu kendisine de söyledim ama zaten nişanlım kendisi de orada kalmak istemiyor, her şeyden ziyade kendisi artık cevresiyle ugrasmak istemiyor, biz de akraba cok olur gelen giden bitmez sen calısıyorsun alısman daha da zorlasır diyor. birlikte iş bulup baska bir sehırde yasamayı dusunuyorduk zaten, atamam oldu memuriyete atandım kendı memleketime sımdı sozlesmeliyim tayın hakkım yok nişanlım da zorluk cıkarmadı konustuk ben gelirim dedi, hiçbir konuda ailesine bana laf söylettirmedi, nişanımda neyi nasıl istersem öyle yaptırdı, ailesi bi kaç seyi istemedi kendisi ben nasıl istersem oyle yaptırdı laf söylettirmedi, benim akrabalarımdan laf söyleyenler oldu ben seni seviyorum, bu kadar sene bu günleri bekledik, sen iste ben hep yanındayım dedi sustu.
Kastamonulu da olsam ben onlara göre coookkk rahat büyümüş bir insanım. Şimdi ailesini, kültür farkını düşünüp sorun eden benim aslında, fikrinizi almak istedim. Umarım herşey daima yolunda gider. Herkes coookkk mutlu olur.

etraftakilere ne yaa kültür tabi önemli ama yok doğu batı bilmem ne
ne kadar dar düşünceler bunlar
önemli olan insanlık anlayış ve en önemlisi saygıdır

Arkadaşlar ben kastamonuluyum-nişanlım doğulu. Ailem başta ben istediğim için bişey demedi ama şimdi seviyorlar damat adayını :) Şu an nişanlıyız. Ailem değilde daha cok akrabalar ve çevrem hep olumsuz. Cok fazla takmamaya calışıyorum ama korkuyorumda. Nişanlım evlenınce benım olduğum sehre yerleşmek için söz verdi hatta ev bile aldık sayılır. Fakat burada iş sorun yeni baştan iş kuracak. Askerden gelmesine 2 ay kaldı. Geldiğinde iş bakacak. Ben de çalısıyorum memurum. Herkes olumsuz. Yapamazsınız. yürümez. Farklı kültürler. Nereye kadar gider görucez vs. vs. Kafam cok karışık ne olur sizde fikirlerinizi yazın :( cokkk sevıyorum onu ama geç olmadan bitiriyim mi diyede düşünmeye başladım :( :17:

Bir insan sevdiğinden kültürü farklı diye vazgeçmez. Memleketi farklı diye vazgeçmez. Falanca onu diyor, filanca bunu diyor diye vazgeçmez.

Bir insan sevdiğinden şiddete meyilli ise vazgeçer. Dini inancına göre, uygun biri değil diye vazgeçer. (Bu görecelidir, ama din benim için önemli misal.) Asla onaylamayacağı bir şeyi yapıyor diye vazgeçer.

Madem çok seviyorsun, madem ailen de nişanlını seviyor; gerisini düşünme. Mutlu ol sevdiğinle. Bırak, siz mutlu olunca senin aklını karıştıranlar düşünsün. Gerisi boş.

Bugün Doğulu diye sevdiğin adamdan vazgeçersin, yarın bir Batılı ile hayatını zehir edersin. O zaman akrabaların, eş dost yanında olacak mı?

merhaba herkese. bende aynı durumdayım ama buna dert demiyorum =) ben izmirliyim. erkek arkadaşım mardinli. kütahyada yaşıyoruz üniversite sebebiyle. ilişkimiz de ciddi. şöyle diyeyim ki bu tamamen ailelerin hoşgörüsüne bağlı bi durum. aileler isterse herşey mükemmel olur istemezlerse de her şey kabus olur. onun ailesi çoğu şeyi sorun etmeyecek gibi çünkü izmirli olduğumu farklı bir kültürden geldiğimi farkındalar. okumuş bilgili kültürlü insanlar. bnm ailem sorun çıkarabilir bunun korkusuyla biraz çekincelerim var ama şunu net bir şekilde söyledim. SEVDİĞİM ADAMLA BİR ÖMÜR GEÇİRMEK İSTİYORUM. bnm annem de babam da izmirli fakat o kadar sorunlar yaşadılar ki. yani kültür farkı mutlaka sorundur ama karşılıklı anlayışla hallolmayacak bir şey değil. Allah izin verirse ben evlendikten sonra da mardine yerleşmek istiyorum. başta mutlaka adapte olmakta zorlanıcam fakat onun ailesi o kadar anlayışlı ki... Allah herkesin karşısında böyle aile çıkarsın

Bence hersey kafada bitiyor.Bence sevgi saygı hersyein önüne geçer .Sonucta empati kurgumuzda aşamıyacagımız birsey yoktur.Bende Malatyalıyım eşim mersinli ama pek ala anlaşıyoruz..

Back