• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğu-batı evlilikleri

zeyyal

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2010
173
24
118
Arkadaşlar ben kastamonuluyum-nişanlım doğulu. Ailem başta ben istediğim için bişey demedi ama şimdi seviyorlar damat adayını :) Şu an nişanlıyız. Ailem değilde daha cok akrabalar ve çevrem hep olumsuz. Cok fazla takmamaya calışıyorum ama korkuyorumda. Nişanlım evlenınce benım olduğum sehre yerleşmek için söz verdi hatta ev bile aldık sayılır. Fakat burada iş sorun yeni baştan iş kuracak. Askerden gelmesine 2 ay kaldı. Geldiğinde iş bakacak. Ben de çalısıyorum memurum. Herkes olumsuz. Yapamazsınız. yürümez. Farklı kültürler. Nereye kadar gider görucez vs. vs. Kafam cok karışık ne olur sizde fikirlerinizi yazın :( cokkk sevıyorum onu ama geç olmadan bitiriyim mi diyede düşünmeye başladım :( :17:

Arkadaşlar ben kastamonuluyum-nişanlım doğulu. Ailem başta ben istediğim için bişey demedi ama şimdi seviyorlar damat adayını :) Şu an nişanlıyız. Ailem değilde daha cok akrabalar ve çevrem hep olumsuz. Cok fazla takmamaya calışıyorum ama korkuyorumda. Nişanlım evlenınce benım olduğum sehre yerleşmek için söz verdi hatta ev bile aldık sayılır. Fakat burada iş sorun yeni baştan iş kuracak. Askerden gelmesine 2 ay kaldı. Geldiğinde iş bakacak. Ben de çalısıyorum memurum. Herkes olumsuz. Yapamazsınız. yürümez. Farklı kültürler. Nereye kadar gider görucez vs. vs. Kafam cok karışık ne olur sizde fikirlerinizi yazın :( cokkk sevıyorum onu ama geç olmadan bitiriyim mi diyede düşünmeye başladım :( :17:
özveri ,karşındakinin kültürünü olduğu gibi kabul etmek,baskı yapmamak,zorlamamak,değiştirmeye çalışmamak. bu hem çift için,hemde aileleri içinde geçerli.
bunlar olursa yürür,olmazsa yürümesi zor.

Son düzenleme:
Biz üniversiteden tanısıyoruz. yaklasık 4 senedir tanıyoruz birbirimizi. Tabiki bir insanı tanımak cok zor ama tanıyabıldığım kadar tanıyorum onu. Değiştirmeye calısacağını ya da calısacagımı sanmıyorum ama evlilik bu...

Nasıl yani, iyi anlaştığınız nişanlınızla başkalarının lafına bakıp ayrılacak mısınız? kendi şehrinizden biriyle evlendiğiniz de anlaşacağınızın garantisini veriyorlar mı akrabalarınız? mutlu olacağınızın zaten bir garantisi yok, kimsenin yok.. 4 yıl bir insan hakkında fikir sahibi olmak için yeterli bir süre bence.. kaldı ki sizin şehrinize yerleşmesi bile çok olumlu, çok güzel bir adım.. bence kimsenin etkisi altında kalmayın, hayat sizin.. siz çevrenizin etkisinde bu kadar kalıyorsanız, karşı taraf da bir o kadar kalıyordur.. boşverin herkesi.. sevgiler :34:

Nişanlı olduğunuza göre karşı tarafın kültürünü, yaşam tarzını vs görmüşsündür ve şuan nişanlı olduğuna göre ailelerde iyi anlaşmış.Bu durumda diğer insanlar sana laf söylediğinde neden ağızlarının payını verip susturmuyosun ? Çevrendeki bi kaç kendini bilmez yüzünden aklın karışıyorsa sevgini bi tart derim :34:

Ben sevgimden yada onun sevgisinden bir an bile şüphe etmedim bu 4 sene boyunca.Ama akrabalarım-cevrem benı olumsuz etkiledikçe acaba gercekten cok buyuk bır etken mı? sevgiyi bitirir mi diye düşünmeye de başladım. Çok teşekkur ederım cevaplarınız için. Umarım buyuk sorunlarla karşılaşmayız.

Yalan dememişler doğru demişler , istisnalar kaideyi bozmaz.
Çatışmalar olacak ,karşılıklı bunu özellikle vurgulayarak söylüyorum karşılıklı alttan alma olursa ancak sorunların üstesinden gelebilirsiniz.
He bu arada siz kastamonu da yetişip büyümümüşseniz öyle çok büyük sorunlar yaşayacağınızı düşünmüyorum .

Nişanlı olduğunuza göre karşı tarafın kültürünü, yaşam tarzını vs görmüşsündür ve şuan nişanlı olduğuna göre ailelerde iyi anlaşmış.Bu durumda diğer insanlar sana laf söylediğinde neden ağızlarının payını verip susturmuyosun ? Çevrendeki bi kaç kendini bilmez yüzünden aklın karışıyorsa sevgini bi tart derim :34:

karşı tarafın kültürü ile bizim kültürümüz arasında oldukca fazla fark var. Ama insanlarla anlaşmakta sorun yaşamıyorum. Nişanlım ailesi ile benım aramda gercekten cok dengeli. Korkuyorum sadece... İnsanları sustursamda onların bu şekilde düşündüğünü bilmek benı olumsuz etkiliyor özellikle iş arkadaşlarım. Çok teşekkur ederım yorumlarınız için. Umarım tahmin etmediğimiz kadar güzel olur herşey

Akrabayı komşuyu boşver canım çünkü onlar her konuda konuşacak laf bulurlar..Herkes kendi hayatından sorumlu kendine güveniyorsan tıka kulaklarını :32:

Büyük şehirlerde milyon tane memleketten insan var herkes kendi memleketlisini mi bulacak bu devirde illa.

Son düzenleme:
canım ben de aynı durumdan muzdaribim ve ne yalan söyleyim nişanlanmadan önce nereli olduğu çok da önemli değil anlaşmak ,iyi insan olması daha önemli diye düşünüyordum ama doğu ve batı kültürü çoook farklı malesef.ister istemez bazı şeyler farklı geliyo yemek kültürleri,aile ortamlarımız bizim herşeyimiz farklı... şuan çok daha iyi anlıyorum.ilerde problem yaşıycağımızı anladım ama bu saatten sonra bazı şeyleri kendi içimize karıştırmamaya çalışıcaz...yapıcak bişiy yok

siz ilk önce akrabalarınızın yada cevrenizin ne dediğinden çok ben bu sorunu nasıl aşabilirim diye sorun bence ilk önce kendinize
çünkü sorun muhafazakarlıkla başlamıyor asıl sorunda bu değil zaten
akrabalarınızın uyarısı bir nevi doğru cunkü aynı evde yaşamaya başladığında gercek hayatta başlıyor Evliliğin ilk zamanlarında yuvanın ilk heyecanıyla birçok şey görülemeyebiliyor Ama cicim aylarının geçmeye yüz tutmasıyla birlikte karı koca arasındaki yemek ve sofra kültürü hassasiyetler davranış biçimi kendini hissettirmeye başlıyor. Kayınvalideler, gelinlerinin kendi kültür ve davranış biçimlerine hemen adapte olmasını bekliyor. Damatlardan da aynı beklenti kayınpeder cephesinde yaşanıyor. Kimi zaman karı koca arasında vazgeçilemeyen alışkanlıklar önce gerginliğe, ardından da şiddetli geçimsizliğe kadar uzanan bir dizi sıkıntıya sebep oluyor. Halbuki kültürel yaklaşımların alışkanlıkların ne hemen değiştirilmesi mümkündür ne de bunlarda ısrarla devam etmek. Bu sorunu en iyi ortak yolu bulan, birbirlerine anlayışla yaklaşan eşler çözebilir ancak bunlar zamanla aşılabilir sevgi ve saygının aşmadığı hiç bir engel görmedim ben bugune kadar hakkında hayırlısı olsun herşeyin

insanlar, kişileri ve onların yaşamlarını olduğu gibi kabul edip sorumluluklarını aldıkları derecede mutlu olabilirler..yoksa
o ne dedi bu ne dedi diye ömür geçirmek zor.dahası o, sizin yaşamınız olmaz..

doğu-batı; kuzey-güney..yaşadığımız coğrafya da normal bir çerçeve, on yargısız tabi.

Ben ve eşim de farklı bölgelerdeniz.
Olumsuzluk aramak isteyenler hep bulacaktır, istersen aynı bölgeden ol.
Ama en ufak bi yorumda değişkenlik gösteriyorsa kararların bence de evlenmeden önce bi daha düşün.

Benim bi tereddütüm olmamıştı, boyu kısa diyende oldu memleketi şu bu diyende. Sözlüyken beğenmediler, evlendik çok yakışıyo olduk ne hikmetse :37: Sen millete bakma ama kendi duygularını da bi gözden geçir bi mutlaka.

çok biliyor onlar.. bal gibide anlaşılır. anlaşamazsınız diye bişey yok. tabiiki her iki taraflada ilgili bir durum bu ama. sizinde onların söylemleriyle acaba ayrılsammı demeniz yanlış. denemeden bilemezsin...

çok biliyor onlar.. bal gibide anlaşılır. anlaşamazsınız diye bişey yok. tabiiki her iki taraflada ilgili bir durum bu ama. sizinde onların söylemleriyle acaba ayrılsammı demeniz yanlış. denemeden bilemezsin...

iki tarafda anlayışlı olmadığı sürece anlaşılamıyor, görgü adap farkı ilişkilerde sorun, yaşayınca farkı daha iyi görüyor insan.

iki tarafda anlayışlı olmadığı sürece anlaşılamıyor, görgü adap farkı ilişkilerde sorun, yaşayınca farkı daha iyi görüyor insan.

evet ama kişilerlede ilgili bir durum bu canım ya. bak bu adam yaşadığı yerden kız için başka bir şehre gidiyor yani fedakarlık yapabilecek bir adam. evlenmek için bunu yapıyorsa devam ettirmek içinde başka şeyler yapabilir. kolaymı insanın yaşadığı yerden kopup gitmesi..

Back