Bizim bitane WhatsApp grubu var. Genelde yaşları benden 10 15 büyük kişiler 20 yaş buyugude vardır. Yaşıma yakın bı kaç kişi var. Neyse pandemiden beri hiç toplanmadik işte dışarda açık alanda toplanalim falan diyorlar. Yağmur engel oluyor. Benmde iki tane küçük çocuğum var en küçüğü 2 yaşında. Bende dedim yağmurlu havanın ertesi günü toplanirsak ben gelemem çamur olur heryer bende küçüğünü öylece salamam peşinde koşmaktan sizin yanınızda oturamam dedim. Ama gülüyoruz yani öyle ciddi bir muhabbet yok. Daha sonra çok bilmiş bı ablamiz ee seninde ikinci çocuk bu birinciyi hicmi dışarı cikarmadin dedi. Eşlerimiz arkadaş olan yıllardır görüştüğümüz ama son 3 yıldır kopmaya yakın olduğumuz hatta hiç görüşmediğimiz sadece telefonlastigim kişide o grupta işte gulen surat() koymuş 5-6 tane böyle o ablanın lafina. Bu benim canımı sıktı. Çünkü ilk çocuğum biz daha 1 yillikken oldu borcta vardı fazla gezemezdik bunuda o arkadaşımız dedigimiz kişi biliyor. O yıllarda bana sürekli ay siz neden hiç gezmiyorsunuz x abi niye böyle yapıyor götürmüyor biryerlere falan derdi. Oyuzden bu gülmesi bana o yılları hatırlattı. Bende herkesin çocuğu çamur sevecek diye bişey yok ben kızıma pasta patlatsin diye doğum gününde önüne koydum ağladı onu bile ellemeden yemeye çalıştı çocuk üstü başı bulansin istemiyora falan getirdim işte ikincide evde büyüdüğü için smdi çıkınca ne yapacağını şaşırıyor. Yanlış anlaşılmasın öyle titizlikten temizlik hastalığından falan değil yani kendi çocuğu 4 yaşlarında belkide 5tir yani hakimiyet kurmuş nasıl oynacagini biliyor 2 yaşındaki çocuk nerden bilecek nasıl oynayacagini elini ağzına da götürür saçına başınada. Grupta bundan sonra sessiz kalıp o gorusmeyede katılmayı düşünmüyorum bu kocaman gulen arkadaşımda bunu daha önce bı toplulukta çocuğuma baban sizi gezdirmiyormu ayyy yazık falan diyip ağlatmisti. Kendi eşiyle sorunlar yaşıyor bize en mahrem sırlarına kadar verdi bizmi böyle salagizda ulu orta insanlarin özel yada kötü günleriyle dalga geçip eglenemiyoruz. Eşimde tam o mesajlaşmanin üzerine görüntülü aradı yüzüme yansımış sinirim, hastamisin falan dedi bende anlattım durumu, sende deseydin ben senin neye güldüğünü anladım ama dikkat et gülünç duruma gelme senin gülünecek çok daha başka şeylerin de var gibisinden bişey yaz grupta cevapla dedi yapamam yani ben öyle şeyler yaşça büyük kişilerde var mahalle kavgası gibi. Ama çok üzüldüm ya o dönemler biz maddi sorunlar yüzünden cikamazken bu kişi biz eşim bizle gezmek istemiyora getirip milletin yanında imalar yapardı. Daha sonra ergen gibi gittim duruma yazdım hayatimda ilk defa. Ordan yazdım herkes görsün anlasın diye işte biz yuzlemiyoruz diye siz bukadar rahatsiniz gibi. Nedense kimse alınıp hayırdır demedi sadece o gulmesiyle canımı sıkan kişi yazdı ooo kime bu diye bende densizin birine boşver kolay kolay yapmam böyle şeyler bilirsin almıştır o mesajı dedim cevapta vermedi bidaha. Öyle yani ben neden insanlara hesap soramiyorum o anda kitleniyorum karşımdaki kişinin beni sınır etmesine izin veriyorum ya. Paylaşmak için yazdım bidaha gidip o kişiyle muhattap olup konuyu açmayı düşünmüyorum.