incecik penye sütyenler takmak istiyorum hafif hafif oh mis :)
Bu ameliyatı olmadan önce bende yanlış biliyordum ölçümü.Cup olarak zaten piyasada hep B cup sütyen var.Göğüs büyüdükçe sırt bedenini buyutuyorlardı..Ne kadar yanlış bir uygulama oysaki.Ameliyattan sonra doğru sütyen kullanmaya baslayinca rahat ettim bende.Hem görüntü düzeldi hemde rahat ettim..Umarım bu konu ile birçok kişide doğru sütyen bedenini öğrenir ve göğüsleri rahat eder
Birçok bayan sütyen bedenini bilmedigi için malesef yanlış beden sütyen kullanıyor.Ben bu konuda bilgilerimi sizinle paylaşmak istedim.Ölçülerinizi alın not edin ve çıkan sonuca göre dogru sütyeninizi bulun ve kullanın kızlar..
Bu ölçünüzü, göğüslerinizde oluşacak şişlik ve gerginlikten etkilenmemesi için regl olmadan bir kaç gün öncesinde alın.
Bunun için yumuşak,kumaş mezuraya ihtiyacınız olacak.Çıplakken yaparsanız dogru ölçüleri bulursunuz..Anlatmaya başlıyorum..
Sutyen ölçüsü iki değerden oluşur. Biri beden ölçünüz, diğeri kap (cup / bone) ölçünüzdür. Beden ölçünüz vücut genişliğini , kap ölçüsü ise meme büyüklüğü ile ilgilidir. Sutyeninizin göğüs altını saran arka bandı, yere ve sırtınıza paralel ise, kullandığınız çamaşır doğru beden ölçüsüne sahiptir.
Göğüs çevrenizin ölçüsünü almak için mezurayı memelerinizin altından göğüs kafesine çepeçevre dolayın. Mezuranın göğüslerin altından ve sırtınızda düz, yatay bir çizgi oluşturacak biçimde geçmesine özen gösterin.
Örneğin çevre ölçünüz 76 ise kullanmanız gereken sütyen 80 beden olmalıdır. Sütyen bedenleri 5 cmlik birimler halinde yükseldiğinden ana birimi geçen değerlerde bir üst beden alınmalıdır.
Meme altı çevresi Sütyen bedeni...
70 cm. ve altı 70
71-75 cm.arası 75
76-80 cm. arası 80
81-85 cm.arası 85
86-90 cm arası 90
91-95 cm.arası 95
96-100 cm. arası 100 ..Bu böyle uzarrr giderrr...Kızlar bu ölçüler sizin beden ölçünüzdür..Hani mankenler diyorya ben 90-60-90 ım diye,bizim zihniyetimizdede kalmıştır off 90 beden harika ideal büyüklükte bir meme büyüklügüdür..Yalnışş..Bu ölçü sırt genişligi ölçüsüdür..Meme büyüklügü ölçüsü cup la belirlenir şimdi size bu konuda bilgi verecegimm...
Sütyen cup (bone) ölçüsünü bulmak...
Mezuranızı yine sırttan öne doğru, ancak bu kez memelerinizin ucundan (üstünden) geçecek biçimde çevreleyin. Çıkacak olan değer, birinci aşamada elde edilen meme altı çevresi değerinden daha fazla bir uzunluk olacaktır. Bu fark cup ölçüsünü verir.
Fark Cup ölçüsü...
6.5 cmden küçükse A
6.5-13 cm. arası B
14 - 19.5 cm. arası C
19.5-26 cm. arası D
26 cmden büyükse DD ...
Şimdi elde ettigimiz sonuçlara bakıyoruz..Örnek veriyorum gögüs alt çevresi ölçünüz 73cm. çıktı.Beden ölçüsüne bakıyoruz hemen..neymiş 71-75 cm.arası 75 bedenmiş..hemen meme ucundan yaptıgımız ölçüme bakıyoruzz..örnegin 85cm çıktı.İki ölçü arasındaki fark neymiş hesaplıyoruz..85-73=12 cm.. Bakıyoruz fark cup ölçüsü 6.5- 13 cm arası olursa cup ölçüsü ne olurmuş B olurmuş..Yani o zaman bu ölçülere göre sütyen bedeni 75 B dir..
Umarım detaylı şekilde anlatabilmişimdir.Şimdi ne yapıyoruz mezuralarımızı alıp dogru sütyen ölçümüzü buluyomuşuz.Kafanıza birşey takılırsa yazın yardımcı olmaya çalışırım..
Güzel faydalı paylaşımlarda buluşmak dilegiylee..
En doğru sutyen seçimi göğüs altı ve üstünün ayrı ayrı ölçülmesiyle bulunur.
ADIM 1
Öncelikle göğsünün altını ölç.
ADIM 2
Sonra göğüs kısmının en yüksek kısmını ölç.
Eki Görüntüle 327652
ADIM 3
Sitemizde bulunan Doğru Süten Ölçüsü Hesaplama adresinden doğru süteyen ölçünü hesapla
Elbette, bu sadece bir yol gösterici.Her markanın bedeni farklı olabilir. Bu nedenle de satıcıyla konuşmakta her zaman fayda var.
1. Büyük göğüslüler nasıl sütyen kullanmalı?
2. Küçük göğüslü kadınlar nasıl sütyen kullanmalı?
3. Sütyen denerken nelere dikkat edelim?
4. Sütyende balen ne işe yarar?
5. Balensiz sütyenlerin özellikleri nelerdir?
cevapları için tıklayın
tesekkurler arzum77..cok aciklayici bir bilgi. benim buna gore gogus alti cevresi 81, gogusle beraber 88 geldi, yani fark 7 cm.. buraya gore B cup oluyor, ama sanki bana A'ya daha yakin gibi geliyor, yani 6.5-13 cm arasi deyince 13 cm fark olan da B giyecekse, benimkiler icin B buyuk gelmez mi? ne dersin? karar veremedim ben :) biraz bolluk olmasi iyimidir sutyen de?
Çalışıyor evet ama sonuç farklı çıkıyor.Bana göre ve yapan birçok arkadaşa görede yanlış çıkıyor..Benim anlattıgım biçimde yapılan ölçülerle gerçek sütyen bedeni çıkıyorDene bak
canım sana teşekkür ederim sayende doğru sütyeni buldum altandan bir model var yarım süngerli bir model 2 adet aldım gerçekten çok rahat birde triump tan doreen modeli aldım hemde çok uygun bir fiyata şimdi doğru sütyeni kullandığımı biliyorum teşekkürlerbu çiçekler sana
A cupta olabilirSütyen kalıbına göre değişebilir canım.Ama sırt ölçünü unutuyorsun.Dogru sütyen bedenin 80 B Ama 80 A cup ta olabilir.Dene ve sonucu bizimle paylaş,olurmu
simdi online siparis vermek istiyorum La Senza'da indirim varmis 2 alana %50 sadece haftasonu icin, almak istiyorum yalniz bedenler farkli 32B,36A gibi, benim 80A neye tekabul ediyor biliyor musunuz soylerseniz cok mutlu olacagim :) tesekkurler
Eve gidince gögüs ucundan tutarak ölç bakalım kaç cm çıkacak? La Senzadaki bayanlar zaten genelde sütyen denemesinden önce ölçüm yaparlar ve ona göre sütyen bedeni verirler.Sanada ölçüm yaparak sütyen bedeni verdiyseler evet dogrudur..36 A sütyeni kullanıyorsan A cup sın canım..İnşallah ameliyatla iki beden büyütülebilir canım.Sonuçta C cup gögüslerin olur ve yakalaşık görüntüyü,sonucu veren bir link gönderecegim şimdi sana özel mesajla..Burada ameliyat öncesi A cup olupta ameliyat sonrası C cup olan bayanların gögüs fotograflarını göreceksin..Begendigin fotografın üzerini tıklarsan hastaya kaç cc protez takıldıgı bilgisine ulaşabilirsin.. İyi seyirler
ben de rica etsem bu linki ??? Kas altı yapınca daha küçük göründüğünü okumuştum forumda, hatta arzum77 sen bile yazmış olabilirsin.bi özel mesaj atabilsem çok sorularım var sana ama...
Özelden linki gönderdim canımKas altı yönteminde protez kasın altında oldugundan dolayı biraz ezilir tabi dogal olarak.Aynı vücutta bir gögüse 300cc kas altı yöntemiyle protez takılsa diger gögüse ise kas üstüne 300cc takılı olsa tabi kasın altına koyulan protez daha ufak durur... Bol bol yorum yaz geyik sohbet bölümüne yorumlar yaz mesaj sayını doldur özel mesaj hakkını elde et Buranında linkini veriyim bari http://www.kadinlarkulubu.com/geyik...si-doldurmak-isteyenlerin-paylasim-alani.html Görüşürüz
göremedim ben linki arzum77 yani link yok, var da açılmıyor değil..
sevgili arzum hep aklıma takılan bı konuydu muthıs bı aydınlatma olmus tesekkurler:)
(null)
arzum77 çok detaylı olmuş teşekkür ederim anlaşılan yeniden ölçüp verdiğin bilgilere göre tekrar sütyenlerimi gözden geçircemmm :))
Dogru sütyen bedeni ile daha şık,güzel görünen göğüslere sahip olacaksın ve çok daha fazla rahat edeceksin canım..