Dogru sütyen bedenimizi bulmak için yapılacaklar...

bu konu çok faydalı olmuş arzumcum teşekkür ederim.

ameliyatımın üstünden bir hfta geçti, hala ödemler duruyor ama yine de bir ölçeyim dedim.

göğüs altım 76. üst 92 çıktı.

yani şuanda 80c oluyorum.

ödemler indikten sonra 80 b ye düşer miyim ki? :KK43: şuan büyüklükleri tam istediğim gibi küçülsünler istemiyorum, sadece şekil alsınlar istiyorum :KK43: ne kadar küçülürler acaba yorum yapabilir misiniz?:18:

Cok tesekkur ederim paylastigin bilgiler icin
, bu yasima geldim tam simdi net bisekilde kavrayabildim olayi :)
cok sagol..

bu konu çok faydalı olmuş arzumcum teşekkür ederim.

ameliyatımın üstünden bir hfta geçti, hala ödemler duruyor ama yine de bir ölçeyim dedim.

göğüs altım 76. üst 92 çıktı.

yani şuanda 80c oluyorum.

ödemler indikten sonra 80 b ye düşer miyim ki? :KK43: şuan büyüklükleri tam istediğim gibi küçülsünler istemiyorum, sadece şekil alsınlar istiyorum :KK43: ne kadar küçülürler acaba yorum yapabilir misiniz?:18:

Ben teşekkür ederim canım,yardımcı olabildiysem bilgilendirebildiysem eğer ne mutlu bana :KK19:

Ameliyat sonrası ödem miktarı kişiden kişiye göre değişiklik gösterebiliyor canım.Umarım çok fazla küçülmezler,sonuçta sabit olan şey senin protezinin büyüklügü :KK34:Herşey gönlünce gelişsin inşallah,öpüyorum çok :KK54:

Cok tesekkur ederim paylastigin bilgiler icin
, bu yasima geldim tam simdi net bisekilde kavrayabildim olayi :)
cok sagol..

Ohhh...:KK16: Ne mutlu bana o zaman :KK16: Bende ameliyattan sonra doğru sütyen bedenimi öğrendim biliyormusun..:KK31:.. Önceden daha büyük olduğuna inanayım,kendimi kandırayım diye 80-85 beden sütyenleri alıp kullanıyordum.Sanki üzerimdeki sütyen büyük olunca kendimi kandıracagım ve mutlu olacagım :KK50: Oysa sırt ölçümü büyütüyormuşum,o yüzdende gevşek oluyormuş sütyenler :KK53: Bilirsin,piyasadaki sütyenlerin cup ölçüsü hep aynıdır B cup ama satıcı kız,pazardaki satıcılar kaç beden kullanıyorsunuz diyince 75-80-85 falan diyince biz onu gögüs büyüklügü zannederdik :KK53: Onların yüzünden ama,bize açıklasaydılar bizde yanlış bilmezdik :KK47: Onlarda yanlış biliyorlarmış ama..Şimdi öyle yerlere gidince bana sorunca bende 75 D cup diyince onalarda 90 beden falan galiba diyince,ne 90 ı,bende o kadar geniş sırtmı var,kaç kilo gösteriyorum yahu diyip kızıyorum ve doğrusunu öğretiyorum :KK9: Gıcık oluyorlardır belki ama bananeee :KK57: Yeter bizleri kandırdıkları :KK1:

Haha:)) ama çok haklısın bir çoğumuz bu şekilde biliyor bunu. Benim öğrenmem çok iyi oldu.
Arzumcum bu arada benim ölçüm de 70 A galiba:KK43:(

Linke tıklayınca 80D diyor.
Yazdıklarından da 75D gözüyor.
Alt 71 Üst 96 Acaba hangisi doğru :KK51:

Neyse canım sağol yardımcı olduğun için.

Link benim paylaştıgım paylaşım değil..Site eklemiş onu fakar yanlış ölçüm yapıyor..Gögüs altı 71 cm olan bir bayan nasıl olurda 80 beden gibi bir genişlikte sütyen kullanabilirki? :KK37:
Doğru sütyen bedenin 75 D canım :KK34: Süper bir ölçün var :21:

Link benim paylaştıgım paylaşım değil..Site eklemiş onu fakar yanlış ölçüm yapıyor..Gögüs altı 71 cm olan bir bayan nasıl olurda 80 beden gibi bir genişlikte sütyen kullanabilirki? :KK37:
Doğru sütyen bedenin 75 D canım :KK34: Süper bir ölçün var :21:

Olabilir haklısın :KK1:
Sağol canım bi ara estetik düşündüm ama normal gibi :KK51:

arkadaşlar benim göğüs altı 77 göğüsüstü 85 normal hesaplamaya göre cup b olması gerekiyor ama son aldığım 34 b sütyende üst tarafında boşluk oluyo eğildim zamanda tam sarmıyor sanırım göğüslerimin küçük olmasından kaynaklanıyo ama ölçülerimde bunlar kaç numara takmam gerekir yardımcı olabilirmisiniz

arkadaşlar benim göğüs altı 77 göğüsüstü 85 normal hesaplamaya göre cup b olması gerekiyor ama son aldığım 34 b sütyende üst tarafında boşluk oluyo eğildim zamanda tam sarmıyor sanırım göğüslerimin küçük olmasından kaynaklanıyo ama ölçülerimde bunlar kaç numara takmam gerekir yardımcı olabilirmisiniz

Sırt bedenini bir beden küçülterek dene istersen,yada cup ölçünü bir beden küçült..Kabinde deneme yapıp alırsan daha doğru sütyen kullanabilirsin canım :KK34:

paylaşım için teşekkür, sayende daima aradığım ve kafamı çok yoran bir bilgiye ulaştım. Neyseki yıllardır doğru sütyen kullanıyormuşum.

paylaşım için teşekkür, sayende daima aradığım ve kafamı çok yoran bir bilgiye ulaştım. Neyseki yıllardır doğru sütyen kullanıyormuşum.

Güzel,yararlı olabilecek paylaşımlarda beraber olmak,yardımcı olabilmek güzel mutlu edici doğrusu :KK19:
Doğru sütyen kullanılması ggüs sağlıgı ve görüntüsü açısından çok çok önemli.Lütfen herkes bu konuda bilinçli olsun ve doğru sütyen bedeni ile gögüslerimizi sütyenlerin içinde ne sıkıştıralım nede sarkacak şekilde onları rahat bırakalım..Şekil itibarı ile istedigimiz özel bir duruş vermek istiyorsak ona göre kesimi yapılmış,dikilmiş,hazırlanmış sütyenleri kullanıp tercih edelim :KK34:

Arzum selaaaam :KK3:
hem konuyu güncelleştireyim önemli konu, hem de bi sorum olacaktı :)
benim tam olarak 75b çıkıyo la senza'da da ölçmüşlerdi şimdi ben ölçtüm göğüs altı ölçüm 75 göğüs 86cm çıkıyor. 75b'nin la senza'da karşılığı 34b'ymiş sanırım aldığım sütyende 34b yazıyorda bu 30lü rakamlar neyin karşılığı oluyor tam olarak?

Hazır amerikaya arkdşm gitti Victoria's secret'tan sipariş vercemde özendim napim! :KK1:
baktım ama ölçüleri farklı sanırım, 30-32-34-36-40 beden var 34AAA var 34A var 34b var filan öyle gidiyor ben yine 34b desem doğru olur mu acaba bilemedim bi fikrin var mı? :44:

farklılık gösteriyor bazı sitelerde göğüs altı ölçünüzün üzerine +5 ekleyip (senden örnek vermek gerekirse 71+7=76 ..76 sütyen bedeni yani 8o) alın diye yazanda var direkt alt ölçüsüne cup'a göre alın diyende biraz muamma bu konu :)
en rahat hangisinde hissediyorsan onu almak en doğrusu.. artık her yerde denemek mümkün..

Arzum selaaaam :KK3:
hem konuyu güncelleştireyim önemli konu, hem de bi sorum olacaktı :)
benim tam olarak 75b çıkıyo la senza'da da ölçmüşlerdi şimdi ben ölçtüm göğüs altı ölçüm 75 göğüs 86cm çıkıyor. 75b'nin la senza'da karşılığı 34b'ymiş sanırım aldığım sütyende 34b yazıyorda bu 30lü rakamlar neyin karşılığı oluyor tam olarak?

Hazır amerikaya arkdşm gitti Victoria's secret'tan sipariş vercemde özendim napim! :KK1:
baktım ama ölçüleri farklı sanırım, 30-32-34-36-40 beden var 34AAA var 34A var 34b var filan öyle gidiyor ben yine 34b desem doğru olur mu acaba bilemedim bi fikrin var mı? :44:
amerikaya gittilerse vermen gereken ölçü o :)
yandaki tabloda daha detaylı belli.. ülke ülke farklılık gösteriyor ölçümler

Eklentiler

• $sutyenbedenleri2.jpg
    $sutyenbedenleri2.jpg
    57,3 KB · Görüntüleme: 912
tamam 34 ama cup ölçüsü ne?
çünkü baktım victoria secret'ın sitesinde ölçülerimi girince 34a diyo bana 34a ne oluyo bilemedim. bi de bazı sitelerde 75b'nin karşılığı amerikada 34a demiş

tamam 34 ama cup ölçüsü ne?
çünkü baktım victoria secret'ın sitesinde ölçülerimi girince 34a diyo bana 34a ne oluyo bilemedim. bi de bazı sitelerde 75b'nin karşılığı amerikada 34a demiş

çok karmaşık bende yurtdışında eniştemden sadece giyim olarak ayakkabı siparişi veriyorum 6.5 getiriyor bu tr de olmayan bi ölçü 36.5
iç çamaşırı için ufak bi araştırma yaptım göğüs altı ölçüsünü dik bi şekilde alın yere 'r' şeklini alıp (yere eğilerek) göğüs üzeri ölçüsünü alın diyor
--Az 1 inç = AA
1 inç = A
2 inç = B
3 inç = C
4 inç = D
5 inç = DD
6 inç = DDD (UK boyutlandırma E)
7 inç = DDDD / F (F İngiltere boyutlandırma)
8 inç = G / H (UK boyutlandırma FF)
9 inç = I / J (UK boyutlandırma G)
10 inç = J (UK boyutlandırma GG)--- Böylede bi ölçüm vermiş 1 inc 3 cm e yakn göğüs altı ölçün ile üstü arasındaki farkı bulacaksın kendimden örnek vermem gerekirse göğüs altı ölçüm 72 bu 34 beden kullanabileceğim anlamına geliyor ama rahat bi kullanım için bence 36 alınmalı 87 göğüs üstüm aradaki fark 15 cm -- 1 inc 3 cm e yakın olduğuna göre 4-5 inch arasında bi seçim yapılmalı.. 34 d yada dd yada 36 c-d --
-- biraz karmaşık oldu ama tr ye göre tasarladığımızda ben 75 c kullanıyorum ama 80 b ile farkı yok cup standart olan yerlerde 80b alıp geçiyorum hiç farkıda yok..

X