• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğru olanı mı yaptım ?

Ailen semi boşa mı okuttu.Hiçbir erkeğe güvenilmez bu devirde.

Ne gelirse böyle tutucu gibi davrananlardan geliyor. Erkeklere anlatmak harammış kaç yaş küçük tövbe yarabbi. Gerilemeye gidersiniz bununla

Bu hayat tarzını benimsemiyorsan ayrılmaktan başka çaren var mı? Anladığım kadarıyla kapanmanı da istemiş. Bir kere sana kapalı biri olarak şunu söyleyeyim. Eş için kapanılmaz. Eş istedi diye onca emek heba edilmez.
Bu adam bir haftadır niye değişti onu da söyleyeyim. Muhtemelen ailesinden etkilenmiştir.
yok kapanmak kendi tercihim

merhaba kızlar ben 21 yaşında öğretmenlik son sınıf öğrencisiyim sevgilim de 24 yaşında o da öğretmenlik son sınıf öğrencisi ünivesiteye hazırlıktan beri beraberiz yaklaşık 4.5 yıldır beraberiz tabi tartışmalar oluyordu şimdi onlardan bahsetsem ohoo ben en sonuncuyu söyleyeyim öğretmenlik yapmam konu oldu çalışmasam da o bana bakarmış aşırı derecede haram helal takıntısı başladı bir mümin gibi yaşamak istiyormuş yok kız lisesinde çalışsam olurmuş ergen çocuklara ders anlatmam harammış ya ben bu çocukla tanıştığım da kuran kursunda okumuyordum ya neyse en sonunda ayrıldım yani tesettüre dikkat ederim her konuda diyorum yok yok yok normalde çok iyi biridir, temizdir ama zor bir insan okul bitimi nişan istemediğim halde kabul ettim anneme söyledim ablası ile tanıştım yani bunca yıl gerçekten zor geliyor ama bende çok yorgun hissediyorum sizce doğru karar mı verdim sonuçta şimdi bakarım diyor ama evlenince çocuk olunca şartlar değişecek evet ailesinden varlıklı biri ama hep de ailesinden bekleyemeyiz gerçekten inanılmaz mutsuzum ilerde pişman olur muyum yoksa doğrusunu mu yaptım ?
Arkadaşlar ek olarak şunu eklemek istiyorum öncesinde böyle değildi bana atanamazsan evlendikten sonra denersin yüksek lisans yaparsın evlilik bunlara engel değil diyordu hatta senin benden daha iyi yerlerden oluşun beni mutlu ederi gurur verir diyordu son bir hafta içine ne oldu hiç anlamadım fikirleri değişti.
Sen o kadar oku kıçını yırt vay efendım calışamazsın ya sen kımsın ?ne biliyo bu adam beiki atanamayacak sen atanacaksın belki o sana muhtaç olacak.....

Kim olduğunu söyleyin de çocuğumu okula kayıt ettirirken sorayım ,zira öyle bir öğretmenin olduğu ortamda dahi bulunsun istemem .çok yazık ..

Şimdi eğer yanlış biliyorsam cehaletime verin. Hz Hatice ticaret kervanı sahibi varlıklı bir kadındı. Yani müşteriyle muhatap oluyordur yüzde yüz, kervanı başında insanlarla göndermek için yine insanlarla iletişime geçmesi gerekir... bu durumda nerden çıkarıyorlar da kadının çalışması caiz değildir diyorlar anlamış değilim. Resmen kadınları “kolay baş edilir” kılmaya çalışıyorlar başka bir şey değil

Peygamber efendimizin sav bile esi ticaret yaparken (hz hatice) bu tarz bagnaz dusunceleri din kisvesi adi altinda size dayatmaya calisan bir insanin himayesine teslim olmamanizi oneririm. Yasin daha cok kucuk. Yarin obur gun dinde 3 kadin helal dese napacaksin. Yok oyle olmaz taniyorum deme. Bu kk de ne kadinlar gorduk kocalari nasil degisti.
Bu bir dini gorus degil bence hayata bakis acisidir.ve cok dardir.
Ben kendime ya da kizima bu bagnaz dusunceyi ,elimi kolumu baglayip evimde oturtan bakis acisini kabul etmezdim.
Sizi okumadan yaptım ben de aynı yorumu yazmışsınız benden önce

mümin gibi yaşamak istiyormuş yok kız lisesinde çalışsam olurmuş ergen çocuklara ders anlatmam harammış
..dedi 3.5 yıldır sevgilisi olan öküz!!!!!

sen boşver onun derdi başka. çalışma ki eline muhtaç ol istiyor. her istediğini yaptıracak sana. Ayrıca yüksek lisans yapmak öyle kolaymıymış acaba? aklınca seni yemliyor.

herşeyi bırak emeğine de mi acımıyorsun? ailene yazık değil mi? sen oku öğretmen ol diye kimbilir ne kadar zorlandılar. erkek arkadaşın olacak zekası bi taraflarına kaçasıca önce islamı öğrensin, sonra sana direktif verir.

Ne güzel okulunu okuyorsun sen okuluna odaklan
Yaşın o kadar genç ki önünde seni bekleyen kocaman bir hayat var
Biraz üzülüp sonra devam edeceksin hayatına...

yüksek lisans yapabileceğimi bunun onu çok mutlu edeceğini söylüyordu
O size yüksek lisans yaptırırsa ben de lonely değilim. Yüksek lisans demek hocalarla samimiyet olması demek, her hafta farklı üniversitelerden akademiden biriyle tanışmak demek, hocayla beraber makale yazmak demek, hatta daha ötesi danışmanınla tez yazmak demek. Orası sessiz veya öyle kimseyle muhatap olmayan insanlara göre değil. Çoluk çocuğa ders anlatmanızı istemeyen adam akademisyen adamlarla sohbet etmenizi kabul eder mi?

merhaba kızlar ben 21 yaşında öğretmenlik son sınıf öğrencisiyim sevgilim de 24 yaşında o da öğretmenlik son sınıf öğrencisi ünivesiteye hazırlıktan beri beraberiz yaklaşık 4.5 yıldır beraberiz tabi tartışmalar oluyordu şimdi onlardan bahsetsem ohoo ben en sonuncuyu söyleyeyim öğretmenlik yapmam konu oldu çalışmasam da o bana bakarmış aşırı derecede haram helal takıntısı başladı bir mümin gibi yaşamak istiyormuş yok kız lisesinde çalışsam olurmuş ergen çocuklara ders anlatmam harammış ya ben bu çocukla tanıştığım da kuran kursunda okumuyordum ya neyse en sonunda ayrıldım yani tesettüre dikkat ederim her konuda diyorum yok yok yok normalde çok iyi biridir, temizdir ama zor bir insan okul bitimi nişan istemediğim halde kabul ettim anneme söyledim ablası ile tanıştım yani bunca yıl gerçekten zor geliyor ama bende çok yorgun hissediyorum sizce doğru karar mı verdim sonuçta şimdi bakarım diyor ama evlenince çocuk olunca şartlar değişecek evet ailesinden varlıklı biri ama hep de ailesinden bekleyemeyiz gerçekten inanılmaz mutsuzum ilerde pişman olur muyum yoksa doğrusunu mu yaptım ?
Arkadaşlar ek olarak şunu eklemek istiyorum öncesinde böyle değildi bana atanamazsan evlendikten sonra denersin yüksek lisans yaparsın evlilik bunlara engel değil diyordu hatta senin benden daha iyi yerlerden oluşun beni mutlu ederi gurur verir diyordu son bir hafta içine ne oldu hiç anlamadım fikirleri değişti.

Üniversitede okuyan kızla sevgili olup çalıştırmamak da müthiş bir fikirmiş kafası pırıl pırıl

Peki ya seni okutup bugunlere getiren aile. Senin icin harcanan zaman para... ailen istemez mi kızını ogretmen olarak gormek.. seni evde otur diye mi okutuyorlar.. hay allahim okut et elin sumuklu oglu gelsin haram calisma desin.. saniye durmam o psikopatin yaninda ayrilirim. Tabi senin secimin ama bana son derece yanlis geldi. Tek ogretmen maasiyla bu devirde gecinmeyi dusunmekte ayrica ozguven.. ailenin maddi durumu iyi olsa ne olur. Bir pazara ciksin bakalim dolap ne kadara doluyor.. hadi hepsini gec sen kendine bir adamin sozuyle calismamayi yedirebiliyor musun? Ilerde cocuklarin oldugunda anlasamadiginizda ama isim yok calisamiyorum bu adama katlanicam mi diyeceksin?? Cok pisman olursun canim..

ne yazık ki günümüzde insanların sadece dilinde haram helal takıntısı var sizinle 4.5 senedir beraber ve son aşamada söylediklerine bakın . Sizi biliyor tanıyor ve 4 senenin sonunda ben ben ben şöyle isterim ben böyle isterim diyor. Peki siz onun dediklerini istiyor musunuz . Flörtte olsa evlilikte olsa 2 kişinin kararıyla yürür . Tek kişinin ben ben demesiyle olmaz. Bu kişinin ne kendisine nede size saygısı yok . filmin sonu belli. İnanın flört aşamasında bunları yapan evlenince neler yapar .

Back