• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğru olanı mı yaptım ?

Peygamber efendimizin sav bile esi ticaret yaparken (hz hatice) bu tarz bagnaz dusunceleri din kisvesi adi altinda size dayatmaya calisan bir insanin himayesine teslim olmamanizi oneririm. Yasin daha cok kucuk. Yarin obur gun dinde 3 kadin helal dese napacaksin. Yok oyle olmaz taniyorum deme. Bu kk de ne kadinlar gorduk kocalari nasil degisti.
Bu bir dini gorus degil bence hayata bakis acisidir.ve cok dardir.
Ben kendime ya da kizima bu bagnaz dusunceyi ,elimi kolumu baglayip evimde oturtan bakis acisini kabul etmezdim.

kesınlıkle katılıyorum

Böyle tiplerin öğretmenlik yapacak olması dehşet verici. Kız öğrencileri ne gözle görecek ki sizi kısıtlamaya çalışıyor?
Dur dur hatırladım, size güveniyordur ama çevreye güvenmiyordur. O kendisinden emindir o yüzden ona kimse bir şey yapamazdır falan filan değil mi?

merhaba kızlar ben 21 yaşında öğretmenlik son sınıf öğrencisiyim sevgilim de 24 yaşında o da öğretmenlik son sınıf öğrencisi ünivesiteye hazırlıktan beri beraberiz yaklaşık 4.5 yıldır beraberiz tabi tartışmalar oluyordu şimdi onlardan bahsetsem ohoo ben en sonuncuyu söyleyeyim öğretmenlik yapmam konu oldu çalışmasam da o bana bakarmış aşırı derecede haram helal takıntısı başladı bir mümin gibi yaşamak istiyormuş yok kız lisesinde çalışsam olurmuş ergen çocuklara ders anlatmam harammış ya ben bu çocukla tanıştığım da kuran kursunda okumuyordum ya neyse en sonunda ayrıldım yani tesettüre dikkat ederim her konuda diyorum yok yok yok normalde çok iyi biridir, temizdir ama zor bir insan okul bitimi nişan istemediğim halde kabul ettim anneme söyledim ablası ile tanıştım yani bunca yıl gerçekten zor geliyor ama bende çok yorgun hissediyorum sizce doğru karar mı verdim sonuçta şimdi bakarım diyor ama evlenince çocuk olunca şartlar değişecek evet ailesinden varlıklı biri ama hep de ailesinden bekleyemeyiz gerçekten inanılmaz mutsuzum ilerde pişman olur muyum yoksa doğrusunu mu yaptım ?

Çalışmayacaksan neden okuyorsun? Seni okutmak için ailen neden maddi manevi emek verdi? Eşin olmak isteyen kişinin saplantılı düşünceleri ve egoları tüm bunları yok saymaya değer mi?

Hayat hep toz pembe gitmiyor, evlilik kadar boşanama da var. Allah korusun ölümde var. Bir erkek tüm bunları yok sayıp, seviyorum dediği insanın onun yokluğunda ayakları üstünde durmasını mı ister, yoksa muhtaç ve çaresiz kalmasını mı? Bunun cevabını kendine sorarsan senden istenen şeyin senin hayatında ki önemini anlarsın. Bence doğru olanı yapmışsın. Onun çalıştığı lisede ergen kızlar olmayacak mı? Yani sen çoluk çocuk denecek yaşta bile olsa erkekten kaç anormal yaşa, ama benim herşeyim normal olsun. Bu çok bencilce bir istek. Barışssanda ayrılsanda sakın böyle bir isteği kabul etme.

Sevdiin adamın ailesinin maddiyatına güvenerek yol almaman konusunda burada bir çok örnek okumuşsundur. Ha hiç bir şey olmasa kafana kakılır, rimel için bile sen harçlık bekleyen eş olursun.Birde bunun yaşlılık/emeklilik boyutu var.

Sakın kendine bu kötülüğü yapma. Seni istiyorsa bu halinle istesin, ha yok derse o sizi değil kafasında ki kalıplarına uyacak köle istiyordur. Böyle birine de zamanınızı harcamayın.

İnsanların inanç noktasında ki hassasiyetlerine saygı duyarım, aşırı vs.diye de etiketlemem kendi adıma ama bu kişinin kendi kararı olmalı.

Sevgiliniz çalışmanızı istemeyecek belli ki evlendikten sonra, siz bunu sadece o istedi diye kabul edince sizden başka talepleri de olacak siz onun istekleri doğrultusunda yaşacaksınız.

Böyle olmaması için ayrılık kararınız yanlış değil, haram helal sadece kadın için değil erkek için de mevcut İslam'da, bunu sadece kadına indirgeyen erkekle yaşamak çok çok zor olur.

Bak canım en önemli konu şu, sen ne istiyorsun
Çalışmak veya çalışmamak senin tercihindir
İki durumdada seni desteleyecek biriyle evlenmelisin
Çok basit senin kararın olmalı bu

Bak canım en önemli konu şu, sen ne istiyorsun
Çalışmak veya çalışmamak senin tercihindir
İki durumdada seni desteleyecek biriyle evlenmelisin
Çok basit senin kararın olmalı bu
tabiki çalışmak istiyorum ve bu onun için hiç sorun olmuyordu hatta evlendikten sonra da kpss çalışıp yüksek lisans yapabileceğimi bunun onu çok mutlu edeceğini söylüyordu hep en iyi yerde olman bana gurur verir diyordu yoksa neden yıllarımı vereyim böyle birine ama son zamanlarda kimlerle tanıştı konuştu ne oldu hiç anlamadım her şey alt üst oldu bu kadar kısa zamanda ne oldu anlamıyorum

bu zamana kadar nerde kaldı müminlik.
tek buluşmadınız mı?
elini tutmadı mı?
aşkım,canım bitanem demedi mi?
gece güzndüz msjlarda kur yapmadınız mı?
affınıza sığınarak soruyorum.
özele mudahale değil amacım.çok mü'min ya bunlarıda yapmaması gerekıyor.hassas davranması bunlara daha çok dıkkat etmesi gerekıyor.

merhaba kızlar ben 21 yaşında öğretmenlik son sınıf öğrencisiyim sevgilim de 24 yaşında o da öğretmenlik son sınıf öğrencisi ünivesiteye hazırlıktan beri beraberiz yaklaşık 4.5 yıldır beraberiz tabi tartışmalar oluyordu şimdi onlardan bahsetsem ohoo ben en sonuncuyu söyleyeyim öğretmenlik yapmam konu oldu çalışmasam da o bana bakarmış aşırı derecede haram helal takıntısı başladı bir mümin gibi yaşamak istiyormuş yok kız lisesinde çalışsam olurmuş ergen çocuklara ders anlatmam harammış ya ben bu çocukla tanıştığım da kuran kursunda okumuyordum ya neyse en sonunda ayrıldım yani tesettüre dikkat ederim her konuda diyorum yok yok yok normalde çok iyi biridir, temizdir ama zor bir insan okul bitimi nişan istemediğim halde kabul ettim anneme söyledim ablası ile tanıştım yani bunca yıl gerçekten zor geliyor ama bende çok yorgun hissediyorum sizce doğru karar mı verdim sonuçta şimdi bakarım diyor ama evlenince çocuk olunca şartlar değişecek evet ailesinden varlıklı biri ama hep de ailesinden bekleyemeyiz gerçekten inanılmaz mutsuzum ilerde pişman olur muyum yoksa doğrusunu mu yaptım ?
Arkadaşlar ek olarak şunu eklemek istiyorum öncesinde böyle değildi bana atanamazsan evlendikten sonra denersin yüksek lisans yaparsın evlilik bunlara engel değil diyordu hatta senin benden daha iyi yerlerden oluşun beni mutlu ederi gurur verir diyordu son bir hafta içine ne oldu hiç anlamadım fikirleri değişti.
Fikri ayrılıkları aşmak çok zor eğer şimdiden konuştunuz ve anlasamadiniz devam etmenin anlamı yok devam ederseniz de o vakit gelince yine aynı tartışmalar yaşanır bu sefer daha da büyür

Bu zihniyetle öğretmen mi olacakmış? Bence koşarak uzaklaşın. Aileniz siz evlenip evde oturun diye mi okuttu sizi?

Back