doğru olanı mı yaptım ?

inanın aynılarını söyledim bu yüzden artık nişanlanmak ve hemen evlenmek istiyorum yeni yeni bu yolun doğruluğunu anladım diyor inanın ne yapacağımı bilmiyorum artık

Ama o doğru insan değilmiş. En azından sizin gibi eğitimli biri için..

Aileniz ve siz bu kişinin saçma yasaklamaları, kınamaları için mi yıllardır emek veriyorsunuz?
Olmaz bu iş. İleride çok pişman olursunuz.

Nasıl bu cehaletle öğretmen olacakmış anlamadım ama kendisi için ergen kız öğrencilere ders vermesi helal oluyor galiba bu inanışa göre?
İslamiyetle bağdaştıramadığım için bu inanış dedim..

bi tane kadın var.arkadaşımdı önceden şimdi o sıfatı yakıştıramıyorum. kemer kullanırım elbıselerıme bol gıyındığımden ya da boyunu toplamak için.instg attım bır resım. hiç biryerım de belli değil ,dikkat ederim.bana yazıyor benim kocam beni çok kıskanıyor.şuraya ızın vermıyor buraya ızın vermıyor.konun ucu bana gelecek belli!geçenlerde işe giderken kemer taktım çok bağırdı kızdı.işte kemer takanlar popo meme belli etmek için takarmış..
-bende takıyorum dedim.!! kocan oyle şeyler düşünuyor demekki! çok kıskançsa düşünceli ise seni işede göndermesın günde kaç adamla muhatap oluyorsun?günde kaç adamla telde konuşuyorsun ? bunlardan kıskanmıyor da kemerden mı kıskanıyor dedim....sustu.yani dedi birtek.bugunde kemerli resim atmış cevabını yapıştır.vala çok düşüncelilerse hiç biryerden fire vermesinler bir zahmet.

Ben sevgilinin arkadaş/aile grubu içerisinde bulunan biri veya birilerinin etkisi altında kaldığıni ve dünya görüşünün bu etki altında değişmekte olduğunu düşünüyorum.Sevgililiginiz başladığında aşık olduğunuz kişiliğin bu adamda olduğunu pek sanmıyorum.

Bir sure uzülürsün geçer. Ömür boyu uzulmektense. Şimdi ondan ayrıldığına pişman olur muyum diyosun.peki ilerde bu kadar emek verdim çalışmıyorum diye daha çok pişman olmayacak mısın? Erkekler evlenirken param ikinize yeter der yarın bişey alacakken benim param der.her alışverişinde hesap vermen gerekir. Off daha busuru şey işte sen düşün

inanın aynılarını söyledim bu yüzden artık nişanlanmak ve hemen evlenmek istiyorum yeni yeni bu yolun doğruluğunu anladım diyor inanın ne yapacağımı bilmiyorum artık

onun doğru kabul ettiği yol ile senin doğru kabul ettiğin yol kesişmiyorsa bu işin devamını getirip evleneyim belki düzelir gibi bir karar sakın ola ki alma.
okumuş ve kendi kararlarını verebilecek bir genç kadınsın. herhangi bir erkek sana yolunda anca yoldaş olabilir köstek değil. köstek oluyorsa da kapıyı gösterirsin kendi yoluna gider.
ayrılmışsın bunun kararını bile vermene izin vermiyorsa ilerde senin hiç bir kararına saygı da göstermez.
en kısa sürede bitir derim.

Bizde eşimle harama helale dikkat eden insanlarız, ben ev hanımıyım eşim hoca. Gerçekten zorunlu olmadıkça karma ortamda çalışılmasını uygun bulmuyoruz. Eğer bu yaşama biçimine ayak uyduramicaksanız boşuna birbirinizi üzmeyin derim. Tabi diplomanız olsun eğer ihtiyacınız olursa cebinizde bulunsun ama eşiniz sizin hakkınızı gözettikten sonra evini geçindirdikten sonra çalışmasanızda olur. illa çalışcam derseniz dediği gibi hanımların olduğu bir kurumda çalışırsınız. Eşinizi haksız görmüyorum hayata bakış açısı değişmiş olabilir, eğer bu hayata dahil olmak maddi ve manevi huzurunuz olsun isterseniz karşılıklı olarak ortak kararlar vererek hareket etmek zorundasınız. Ben kendi başıma özgür olmak istiyorum derseniz birbirinizi üzersiniz ona göre karar verin.

Kabul etme etmemelisn bı arkadaşım vardı eşi çok kıskançti çalışmasını istemiyordu ama sınıfı öğretmeni ve kamudaydi kız kayınpederi sigortani ben dışardan ödeyecegim sen yeterki çalışma demiş ee kızda kreş açın demiş yine kabul etmemislerdi neticede dışardan primlerini kp ödüyor çalışmıyor iki çocuğu var onları büyütüyor sadece bakmakla olmuyor ki bu işler sizin 30 yıl sonraki geleceğinizi verebilecekmi ki? İlerde diyelimki yollar ayrılma eşiğine geldi ne olacak belli bı yaştan sonra atanmaktr iştir zorlaşıyor iyi düşünün siz bence erteleyin bu işi

O halde sen önce kendi düzenini hayatını kur ve sana destek olacak bir eş adayıyla evlilik düşün

Konu sahibi evli değil

Biliyorum sevgili kelimesini kullanmak istemediğim için eşiniz dedim

Hiçbir nikahı olmamasına rağmen (imam nikahı ve resmi nikah) neden eşi kelimesini kullandınız merak ettim.

Netice de Allah katında da , resmi kurumda da adı konmuş bir birliktelik değil bu.

Sadece merakımdan sordum. Yanlış anlamayın. Ama soruma cevap verirseniz sevinirim.

Karısı veya kocası dersem evet nikah olması gerekirdi. Eş derken şuan hayatına eşlik eden ve bundan sonrada eşlik etmeye aday olduğundan dolayı bu kelimeyi tercih ettim. Sadece bir tercih meselesi. Sevgili kelimesi biraz anlamsız geliyor bana. Daha basit ilişkiler için kullanılabilir.

Bak yavrum ben senden büyüğüm yaklaşık sekiz yaş sana abla tavsiyesi kesinlikle işini eline almadan evlenme o adam değişmez. Bugün tamam dersin çalışmam dersin yarın pişman olursun. Ayrıca annenin babanın emekleri sana okul için yaptığı masraflar okulun için çabaları elin oğlundan kıymetli mi çocuk yapıp evde oturmak için mi okudun o fakülteyi. Böyle bir adamla evlenmek için mi okudun yazık bunu kendine yapma. Evlilik için de çok küçüksün sırtınızı başka adamlara yaslamayın kendi ayaklarınız üzerinde durun.

e kendisi de öğretmen adayı. kendisi anlatınca haram olmayacak mı? ne saçma bir fikir. kendisi öğrencilerine haram gözüyle mi bakıyormuş tövbeler olsun. mümkünse kendisi öğretmen olmasın çocuklarımızı hangi kafalara emanet edeceğiz. kesinlikle doğru karar vermişsin. ayrıl. koşarak uzaklaş.

Sevgili kelimesi çok derindir canım onu nasıl kullandığına bağlı benim eşim bana ey sevgili ya da en sevgili diye hitap eder arada güzel kelimeleri kafanızda çirkin görmeyin bence. Sevgi kelimesi hiç bir şekilde anlamsız olamaz bence

Allahım beddua gibi olacak ama ins oğretmenlik yapmaz nisanlınız.
Korkarım onun eğiteceği cocukmardan ben..
Herhalde bi cemaate falan girdi.Beynini yıkamıslar adamn.
Bu adamla ömür de bitmez..

Zaten tercih meselesi dedim. Ben hoşlanmıyorum basit geliyor bana. Hoşlananlar kullanabilir tabi. Biz daha bize özel daha samimi kelimeler kullanarak hitap ederiz birbirimize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…