Uzun bir süre psikiyatri servisinde çalışıp çok ağır şizofreni vakalarına tanık olan biri olarak yazıyorum. Asla vijdan yapmayın. Bu hataligi olan kişiler yaş ilerledikçe daha da kontrol edilemez duruma geliyorlar ve neler yapabileceklerini tahmin bile edemezsiniz.Ben de araştırınca fark ettim. Vicdanı keşke bırakabilsem . Gözüme yağmurda kalmış kedi yavrusu gibi geliyor . Onu istemedıgım için / aileme rest çekmemi istedi ). Birey olamamışsın dedi .
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Doğru mu yaptım?
- Konu Sahibi Birkedii
- Başlangıç Tarihi
-
- Etiketler
- şizofreni belirtileri vicdan
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 29 Ocak 2024
- 390
- 567
- 18
- 29
Kesinlikle öyle soz doktor değilsiniz, desteğe ihtiyacı olan çok fazla insan var fakat hangi birine yetelim? Kendi hayatınıza odaklanın ve yanlış birşey yapmadığınızi bilin. Tanismaniz bile zoraki olmuş sizin umut verdiginiz yarı yolda bıraktığınız bir durum yok ki. Ve bu kadar kısa sürede bile size eski sevgilim de böyle yaptı tarzı birşey demiş sanırım. Bu kiyaslama da bana pek normal gelmedi. Eğer destek olmak için bir adım atarsanız sizden çok daha fazlasını isteyecektir. Fazladan kastım yanlış anlamayın, daha çok zaman geçirmek daha çok ilgi görmek gibi. Bu durum zamanla sizi bunaltmaya başlar ve sizinde ruh sağlığınız bundan olumsuz etkilenebilir.Evet aynen öyle. Bu yüzden pskıyatra bile gittim . Düşünün . Siz doktor değilisiniz insanları iyileştiremezsiniz biraz bencil olun lütfen size de yazık dedi…
- 31 Ocak 2024
- 259
- 72
- 13
- 25
Peki neden hastalığını kabul etmiyorlar? Ya da yalnız kalmamaları gerekiyor? Beyni fazla zekadan senaryo üretiyormuş . Ayrıca depresyona girmemesi de lazımmışUzun bir süre psikiyatri servisinde çalışıp çok ağır şizofreni vakalarına tanık olan biri olarak yazıyorum. Asla vijdan yapmayın. Bu hataligi olan kişiler yaş ilerledikçe daha da kontrol edilemez duruma geliyorlar ve neler yapabileceklerini tahmin bile edemezsiniz.
- 26 Ağustos 2017
- 2.905
- 7.600
- 158
Tamam da bu profildeki arkadaştan bahsediyoruz. Kıza musallat olmuş, manipüle ederek ona vicdan yaptırıp ikna edecek aklınca, kız engellemek zorunda kalmış. 2 haftada evlilik muhabbetine girecek seviyeye gelmiş kafasında. Ben 2 haftada bu kadar ileri giden insandan şizofren olmasa bile korkarım acaba obsesif mi falan diye.Ben sizi düzelteyim adam şizofreni hastası değil, akıl sağlığı yerinde raporu var. Bu tür haberler, bu hastalığa sahip insanları öcü gibi gösteriyor. Halbuki şizofreni insanları çoğunlukla zararsız, zarar verdiği durumlards da genede yakın çevresi olur.
Akıl sağlığı yerinde olup da cinayet işleyen insanlar daha çok var. Kimden ne çıkacağı belli değil. Ki bu şahıs da öyleymiş zaten, annesi avukat babası bilmem ne. Sıkıntı tipleri anlamak çok zor olabiliyor. Ailesine bakarsın mükemmel çpcuğua bakarsın ruh hastası.
Demem o ki bu tür etiketler, genetik geçişli kendi hallerinde zaten hastalığın stresini yaşayan insanlar için toplumdan dışlanma referansı oluyor.
Lütfen bu tür hassas durumlar için bilinçli yorumlar yapalım
- 19 Eylül 2018
- 14.182
- 38.016
- 598
Ay alın koynunuzda besleyin o halde kusura bakmayın tutamadım kendimi.. siz seçilmiş kişi falan mısınız? Bence sizin hayatınıza kayyum atanmalı başınıza iş gelmesi an meselesi çünkü bir gün biri tarafından..Peki neden hastalığını kabul etmiyorlar? Ya da yalnız kalmamaları gerekiyor? Beyni fazla zekadan senaryo üretiyormuş . Ayrıca depresyona girmemesi de lazımmış
- 31 Ocak 2024
- 259
- 72
- 13
- 25
Açıkçası pohpohlamak istedıgını söylüyordu . Ama kim iki hafta önce daha tanımadığı birini pohpohlar ki yani niye ?Kesinlikle öyle soz doktor değilsiniz, desteğe ihtiyacı olan çok fazla insan var fakat hangi birine yetelim? Kendi hayatınıza odaklanın ve yanlış birşey yapmadığınızi bilin. Tanismaniz bile zoraki olmuş sizin umut verdiginiz yarı yolda bıraktığınız bir durum yok ki. Ve bu kadar kısa sürede bile size eski sevgilim de böyle yaptı tarzı birşey demiş sanırım. Bu kiyaslama da bana pek normal gelmedi. Eğer destek olmak için bir adım atarsanız sizden çok daha fazlasını isteyecektir. Fazladan kastım yanlış anlamayın, daha çok zaman geçirmek daha çok ilgi görmek gibi. Bu durum zamanla sizi bunaltmaya başlar ve sizinde ruh sağlığınız bundan olumsuz etkilenebilir.
- 31 Ocak 2024
- 259
- 72
- 13
- 25
Ay alın koynunuzda besleyin o halde kusura bakmayın tutamadım kendimi.. siz seçilmiş kişi falan mısınız? Bence sizin hayatınıza kayyum atanmalı başınıza iş gelmesi an meselesi çünkü bir gün biri tarafından..
- 31 Ocak 2024
- 259
- 72
- 13
- 25
PardonBen sizin konuştuğunuz kişiyi kast etmedim.
Cinayeti işleyen adamı kast ettim.
Akıl sağlığı yerindedir raporu alınıp hapise yollandı. Cezai ehliyeti tamdı yani
- 29 Ocak 2024
- 390
- 567
- 18
- 29
Kesinlikle zaten en başından normal olmayan bir durum var burda. Şizofreni ihtimal ver hadi şizofreni değil diyelim. Ama yine de ilişki yürümez ki böyle bir insanla. En ufak bir durumda size vicdan yaptırmaya çalışan, eski sevgilim de bunu yaptı diyen, sürekli ilgi alaka isteyen biriyle şizofreni olmasa da çok zor zaten ilişki. Birde sizin fotoğrafinizi öncesinde gördüyse bunları kafasında düşünmüşte olabilir bu yüzden ilişki bu kadar hızlı ilerlesin istemistirAçıkçası pohpohlamak istedıgını söylüyordu . Ama kim iki hafta önce daha tanımadığı birini pohpohlar ki yani niye ?
- 31 Ocak 2024
- 259
- 72
- 13
- 25
Çok haklısınız çok . Yok önceden fotoğrafımı görmemiş .Kesinlikle zaten en başından normal olmayan bir durum var burda. Şizofreni ihtimal ver hadi şizofreni değil diyelim. Ama yine de ilişki yürümez ki böyle bir insanla. En ufak bir durumda size vicdan yaptırmaya çalışan, eski sevgilim de bunu yaptı diyen, sürekli ilgi alaka isteyen biriyle şizofreni olmasa da çok zor zaten ilişki. Birde sizin fotoğrafinizi öncesinde gördüyse bunları kafasında düşünmüşte olabilir bu yüzden ilişki bu kadar hızlı ilerlesin istemistir
Peki neden hastalığını kabul etmiyorlar? Ya da yalnız kalmamaları gerekiyor? Beyni fazla zekadan senaryo üretiyormuş . Ayrıca depresyona girmemesi de lazımmış
İnsan beyni bazı farklı bölümlerden oluşur. Normal bir insan bu bölümleri koordineli bir şekilde kontrol eder. Ama şizofreni yada benzer piskiyatrik hastalığı bulunan kişiler beynin bu farli bölümlerini kordine edemez.
- 3 Haziran 2023
- 1.271
- 5.079
- 78
- 25
Şizofreni hastaları kabul etmezler zaten bu çok rastlanan bir durum. Maladaptive daydreaming hastaları da aşırı hayal kurar ama onlar bir sorun olduğunu bilir,kabul eder. 2 haftada senaryo kurması,hastalığı kabul etmemesi durumun ciddiyetini gösteriyor. Boşuna vicdan azabı çekmeyin.Peki neden hastalığını kabul etmiyorlar? Ya da yalnız kalmamaları gerekiyor? Beyni fazla zekadan senaryo üretiyormuş . Ayrıca depresyona girmemesi de lazımmış
Bu profildeki kişi hastaTamam da bu profildeki arkadaştan bahsediyoruz. Kıza musallat olmuş, manipüle ederek ona vicdan yaptırıp ikna edecek aklınca, kız engellemek zorunda kalmış. 2 haftada evlilik muhabbetine girecek seviyeye gelmiş kafasında. Ben 2 haftada bu kadar ileri giden insandan şizofren olmasa bile korkarım acaba obsesif mi falan diye.
Örnek olarak verdiğiniz kişi ise akıl sağlığı yerinde olmasına rağmen canice suç işemiş olan cezai ehliyeti tam bir insan.
Ben bunu belirtmek istedim. Şizofreni sözü geçiyor diye hemen bak burada bir katil var o da şizofrendi demek ve bu örneği vermek doğru değil. Hem verdiğiniz bilgi doğru değil hem de sıradan insanlar da suç işliyor. Bunun kıyaslamasını tek bir insan üzerinden yapmak doğru değil.
Diğer dediklerinize katılıyorum, bilmeyen insan için de korkutucu olur buna da katılıyorum. Benim demek istediğim bambaşka bir şeydi zaten
- 31 Ocak 2024
- 259
- 72
- 13
- 25
Teşekkür ederimŞizofreni hastaları kabul etmezler zaten bu çok rastlanan bir durum. Maladaptive daydreaming hastaları da aşırı hayal kurar ama onlar bir sorun olduğunu bilir,kabul eder. 2 haftada senaryo kurması,hastalığı kabul etmemesi durumun ciddiyetini gösteriyor. Boşuna vicdan azabı çekmeyin.
- 29 Ocak 2024
- 390
- 567
- 18
- 29
Haklı olmaktan ziyade sizin kendiniz için doğru kararı vermeniz daha çok mutlu eder beni. Kendinize bunu yapmayın bence tabi yine de karar sizinÇok haklısınız çok . Yok önceden fotoğrafımı görmemiş .
Çok haklısınız çok . Yok önceden fotoğrafımı görmemiş .
- 31 Ocak 2024
- 259
- 72
- 13
- 25
Yok yok içiniz ferah olsun ben iletişimi kestim . Buna rağmen arkadaşlarıma birsuru şey yazmış ( acındırmalı) onlara da üzülünce böyle olduHaklı olmaktan ziyade sizin kendiniz için doğru kararı vermeniz daha çok mutlu eder beni. Kendinize bunu yapmayın bence tabi yine de karar sizin
- 29 Ocak 2024
- 390
- 567
- 18
- 29
Arkadaşlarınız durumu biliyorsa eğer onlarda size bu açıdan destek olur. Belli ki karşı taraf bütün tuşlara basıyor :) hiç üzülmeyin demeyeceğim ama en azından kendinize eziyet edip yanlis bir karar verecek kadar üzülmeyin. Yolunuz açık olsun inşallahYok yok içiniz ferah olsun ben iletişimi kestim . Buna rağmen arkadaşlarıma birsuru şey yazmış ( acındırmalı) onlara da üzülünce böyle oldu
- 31 Ocak 2024
- 259
- 72
- 13
- 25
Zaten hep onlardan kaynaklı ama atlatacağım inşallah Amiiin inşallah hepimizin yolu açık olsunArkadaşlarınız durumu biliyorsa eğer onlarda size bu açıdan destek olur. Belli ki karşı taraf bütün tuşlara basıyor :) hiç üzülmeyin demeyeceğim ama en azından kendinize eziyet edip yanlis bir karar verecek kadar üzülmeyin. Yolunuz açık olsun inşallah
Vicdanlık bir durum yok
Evlilik de hasta bakıcılıgı falan değil
Ha evlendikten sonra önceden bilinmeyen hastalıkları başlarsa o zaman durum değişir
Ne de olsa hastalıkta sağlıkta .
Fakat onun bile sınırları var
Vicdanınız rahat olsun .Sakın ayıp olur , kırmışımdır falan diye de konuşmaya devam etmeyin
Evlilik de hasta bakıcılıgı falan değil
Ha evlendikten sonra önceden bilinmeyen hastalıkları başlarsa o zaman durum değişir
Ne de olsa hastalıkta sağlıkta .
Fakat onun bile sınırları var
Vicdanınız rahat olsun .Sakın ayıp olur , kırmışımdır falan diye de konuşmaya devam etmeyin
- 26 Ağustos 2017
- 2.905
- 7.600
- 158
Tamam gazete ve haberlerde öyle gördüğüm için bu şekilde yorum yaptım uydurmadım. Olayın devamı buysa da ok, olayla ilgili güncellenmiş oldum.Bu profildeki kişi hasta
Örnek olarak verdiğiniz kişi ise akıl sağlığı yerinde olmasına rağmen canice suç işemiş olan cezai ehliyeti tam bir insan.
Ben bunu belirtmek istedim. Şizofreni sözü geçiyor diye hemen bak burada bir katil var o da şizofrendi demek ve bu örneği vermek doğru değil. Hem verdiğiniz bilgi doğru değil hem de sıradan insanlar da suç işliyor. Bunun kıyaslamasını tek bir insan üzerinden yapmak doğru değil.
Diğer dediklerinize katılıyorum, bilmeyen insan için de korkutucu olur buna da katılıyorum. Benim demek istediğim bambaşka bir şeydi zaten
Yine de konu sahinine güvenliği için 2 haftada yapışmış biriyle olmasının tehlikeli olabileceğine dair bunun gibi maalesef ki binlerce örnek verebilirim ama gerek yok.