• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğru mu yaptım?

Senin bir rahatsızlığın olsa ben kabul ederdim dedi…

Bunu hastaligi olanin söylemesi kolay. Benim kronik bir hastaligim var. Ve bu su anda pek bir sorun olmasa da ileri yillarda olabilecegi icin esime ilk bulusmamizda anlattim. Esim devam etmek istemeseydi, bunu anlar kabul edip yoluma devam ederdim. Hastalik hepimizin basina gelebilir, ama hepimizin de evlenene kadar secme hakki var. Bir enistemin kardesi sizofreni hastasi. Bir süre hayatini normal idare edebildi. Kendisinin cocugu da var. Ama bir aksam kendini öyle agir yaraladi ki, artik hastanede tutuluyor artik. Cikartmiyorlar. Böyle seylerin sakasi yok. Ve manipulasyon icin de kullanilmamali. Uzaklasmakla en dogru olani yapmissiniz.

Ne çerkesi yahu ? Hayır niye evleneyim ? Ben yanlış mı yaptım / vicdanım rahat değil diye konu açtım.
Çerkesler böyle sürekli başkalarına ayıp olacak diye kendilerini olmadık durumlara sokar genelde kendimden biliyorum. Yani uzatsan bu sefer boşuna ümit vermiş olacaktın bir şey hissetmiyorsan en doğrusunu yapmışsın

Kızlar öncelikle iyi geceler 💐
Nasıl anlatsam bilmiyorum .Vicdan azabı çekiyorum. Arkadaşlarımın vasıtasıyla (zoruyla) bir meslektaşımla tanıştım . Adam iki haftada benden bir yakınlık /talep görmemesıne rağmen hemen evlilik hayalleri kurmaya başladı. Kendinden çok emin konuşmalar yapmaya devam etti.Ancak bu bana normal gelmedi . İki haftada ne evliliği dedim. Artı hiçümit vermedim .Akabınde senden gizlemek istemiyorum deyip gen testini attı .Ancak bu testte şizofreni tanısı olduğu da yazıyordu . Bunu görünce onu kırmadan iletişimi kestim . Ancak hasta olmadığını bunun bir ihtimal olduğunu ve yalnız kaldığı zaman beyninin senaryolar kurduğunu söyledi .Ama geri dönmedim .Ancak vicdanım hasta bir insanı böyle bıraktığım için çok rahatsız. Sizce iyi mi yaptım ?
Senin bir rahatsızlığın olsa ben kabul ederdim dedi…
Kesinlikle vicdan yapmayın ve olaya bence şu açıdan da bakın. Ya bir ilişki yaşasaydiniz hatta evliliğe giden bir yolunuz olsaydı ve bunu size söylemeseydi bu çok daha kötü olurdu. Henüz yeni tanıdığınız ve ümit vermediginiz bir insan için kendinize bunu yapmayin bence.

2 haftadan böyle senaryolar kuran insanın normal bir durumda olmaması çok normal de nasıl Öğretmen oldu onu anlamadım? Kamuda sağlık raporu isteniyor

Aynı şeyi ben de sorguladım.Aşırı saçma geldi . Kendisine de ilettim. Ancak benim ruh eşi olduğumdan emin 🥺. İşin garip tarafı şu ; şizofreni bir ihtimal diyor . Sadece doktor yalnız kalmaması gerektiğini söylemiş .Yalnız kalınca beyni senaryo üretiyormuş ?🥺 senin bir hastalığın olsa ben kabul ederdim dedi…
Bu insandan tamamen uzak durun. İnsanlık namına vicdan falan da yapmayın. Allah korusun belli ki sizi kafaya takmış can güvenliğiniz yok. Yeriniz de olsam uzaklaştırma aldırırdım. Belki abartı gelebilir dediklerim ancak hal hareketi sözleri normal değil. Bin türlü ihtimal var. Deliye deli olmak lazım. Gerekirse uzaklaştırma alın..

Kesinlikle vicdan yapmayın ve olaya bence şu açıdan da bakın. Ya bir ilişki yaşasaydiniz hatta evliliğe giden bir yolunuz olsaydı ve bunu size söylemeseydi bu çok daha kötü olurdu. Henüz yeni tanıdığınız ve ümit vermediginiz bir insan için kendinize bunu yapmayin bence.
Gözüme yağmurda kalmış kedi gibi geliyor . Belki saçma ama. İnanın karşınıza geçip konuşsa ağlarsınız.

Bu insandan tamamen uzak durun. İnsanlık namına vicdan falan da yapmayın. Allah korusun belli ki sizi kafaya takmış can güvenliğiniz yok. Yeriniz de olsam uzaklaştırma aldırırdım. Belki abartı gelebilir dediklerim ancak hal hareketi sözleri normal değil. Bin türlü ihtimal var. Deliye deli olmak lazım. Gerekirse uzaklaştırma alın..
Aynı şehirde değiliz . Beni görmeye gelecekti . İstemediğim için ertelemişti .Sonra bu durumları öğrendim . Galiba ona acıyorum . Bu kibir değil yemin ederim.Ama üzülüyorum .🥺

Gözüme yağmurda kalmış kedi gibi geliyor . Belki saçma ama. İnanın karşınıza geçip konuşsa ağlarsınız.
Bence sizde biraz yumuşak bir insansınız bu yüzden boyle düşünüyorsunuz. Eğer üzülüp ona bir şekilde destek olmayı düşünürseniz yine ona kötülük edersiniz. Çünkü siz adama karşı birşey hissetmiyorsunuz ve hayatının sonuna kadar yanında olamazsiniz. Ama o bunu boyle düşünmez ve size daha çok bağlanır. Allah korusun bu sefer de kurtulmak için uğraşırsiniz.

Bence sizde biraz yumuşak bir insansınız bu yüzden boyle düşünüyorsunuz. Eğer üzülüp ona bir şekilde destek olmayı düşünürseniz yine ona kötülük edersiniz. Çünkü siz adama karşı birşey hissetmiyorsunuz ve hayatının sonuna kadar yanında olamazsiniz. Ama o bunu boyle düşünmez ve size daha çok bağlanır. Allah korusun bu sefer de kurtulmak için uğraşırsiniz.
Tam olarak doğru tespit yaptınız . Destek olmaya çalışmıştım ancak hastalığının sadece bir ihtimal olduğunu düşünüyor.

Aynı şehirde değiliz . Beni görmeye gelecekti . İstemediğim için ertelemişti .Sonra bu durumları öğrendim . Galiba ona acıyorum . Bu kibir değil yemin ederim.Ama üzülüyorum .🥺
Yapmayın lütfen. Takıntılı bir manyağa dönüşmesi an meselesi. Canınızın kıymetini bilin. Kafaya takmaya başladığı aşikar. Size bir şey yapabilir dikkatli olun.. konuşmayın engelleyin ürktüm açıkçası

Siz kırmaktan/üzmekten korkarken kafasında senaryo kurup gerçek hayatta zarar vermeye kalkabilir. Ya bu ülkede bir kızcağız yolda yürürken şizofren biri tarafından kılıçla öldürüldü. Canınızın değerini bilin.
Ben sizi düzelteyim adam şizofreni hastası değil, akıl sağlığı yerinde raporu var. Bu tür haberler, bu hastalığa sahip insanları öcü gibi gösteriyor. Halbuki şizofreni insanları çoğunlukla zararsız, zarar verdiği durumlards da genede yakın çevresi olur.

Akıl sağlığı yerinde olup da cinayet işleyen insanlar daha çok var. Kimden ne çıkacağı belli değil. Ki bu şahıs da öyleymiş zaten, annesi avukat babası bilmem ne. Sıkıntı tipleri anlamak çok zor olabiliyor. Ailesine bakarsın mükemmel çpcuğua bakarsın ruh hastası.

Demem o ki bu tür etiketler, genetik geçişli kendi hallerinde zaten hastalığın stresini yaşayan insanlar için toplumdan dışlanma referansı oluyor.

Lütfen bu tür hassas durumlar için bilinçli yorumlar yapalım

Tam olarak doğru tespit yaptınız . Destek olmaya çalışmıştım ancak hastalığının sadece bir ihtimal olduğunu düşünüyor.
İhtimal olduğunu sadece kendisi düşünüyor sorunda burda aslında. Böyle bir konuda kendisi için adım atmamış. Size biri böyle bir ihtimalden bahsetse emin olmak için uğraşırdiniz. Belli ki kendisi bile kabul edemediği bir şeyi sizin kabul edip onun yanında olmanız için dile getirmiş. Sizin yumuşak karnınızı görmüş siz mesafe koyunca da vicdan yaptırmaya çalışmış. Bence kendinize bunu yapmayin. Malesef zor durumda olan çok fazla insan var fakat şu hayatta herkese yardımcı olamayız ki. Sizinde bir hayatınız var sonuçta

Kafasında kurması hasta olduğunu net açılıyor. süslü cümlerle durumunu yumuşatmaya çalışmış. Sakın kanmayın. Ona karşı vijdan yapmayı bırakın. Kendisi hasta olduğu halde bu kadına nasıl gelecek verebilirim diye hiç düşünmemiş çünkü. Böylelerine evlilik önerilmiyor.
Ben de araştırınca fark ettim. Vicdanı keşke bırakabilsem . Gözüme yağmurda kalmış kedi yavrusu gibi geliyor . Onu istemedıgım için / aileme rest çekmemi istedi ). Birey olamamışsın dedi .

Ben sizi düzelteyim adam şizofreni hastası değil, akıl sağlığı yerinde raporu var. Bu tür haberler, bu hastalığa sahip insanları öcü gibi gösteriyor. Halbuki şizofreni insanları çoğunlukla zararsız, zarar verdiği durumlards da genede yakın çevresi olur.

Akıl sağlığı yerinde olup da cinayet işleyen insanlar daha çok var. Kimden ne çıkacağı belli değil. Ki bu şahıs da öyleymiş zaten, annesi avukat babası bilmem ne. Sıkıntı tipleri anlamak çok zor olabiliyor. Ailesine bakarsın mükemmel çpcuğua bakarsın ruh hastası.

Demem o ki bu tür etiketler, genetik geçişli kendi hallerinde zaten hastalığın stresini yaşayan insanlar için toplumdan dışlanma referansı oluyor.

Lütfen bu tür hassas durumlar için bilinçli yorumlar yapalım
Akıl sağlığı yerinde raporu degıldı maalesef 🥺

İhtimal olduğunu sadece kendisi düşünüyor sorunda burda aslında. Böyle bir konuda kendisi için adım atmamış. Size biri böyle bir ihtimalden bahsetse emin olmak için uğraşırdiniz. Belli ki kendisi bile kabul edemediği bir şeyi sizin kabul edip onun yanında olmanız için dile getirmiş. Sizin yumuşak karnınızı görmüş siz mesafe koyunca da vicdan yaptırmaya çalışmış. Bence kendinize bunu yapmayin. Malesef zor durumda olan çok fazla insan var fakat şu hayatta herkese yardımcı olamayız ki. Sizinde bir hayatınız var sonuçta
Evet aynen öyle. Bu yüzden pskıyatra bile gittim . Düşünün . Siz doktor değilisiniz insanları iyileştiremezsiniz biraz bencil olun lütfen size de yazık dedi…

Back