• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğru kişi, yanlış aile.. Ailesi yüzünden kocama saygım-sevgim azalıyor :(

nazendeim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2010
82
1
46
Kocaeli
Arkadaşlar eşim çok çk iyi bir insan ve iyi bir eş..Benim ailemede saygılı-ilgili..Tabi bende onun ailesine aynı şekilde..Amaaa...
Babası maddi bakmıyor eve..Evin sorumluluğu tamamen çocukların üzerinde olmuş her zaman..Ama eşim büyüyüp işe girdiğinden beri herkesin herşeyini eşim yapmış..8 kardeşler ama 5 i erkek..
Eşimin işi iyi yani aslında bizim ok iyi yaşamamız lazım ama yemin ediyorum evlendim evleneli 5 tl harçlığım olmadoı cebimde..
Bekarlığında bir abisi borç ödeyememiş eşim ödemiş..
Diğer abisine iş kuırulacakmış eşim kredi çekmiş kurmuş..Sonra bir güzel ödemiş..Aynı abisi ev taşımak zorunda kalmış halılarını tüllerini herşeyini almış yerleştirmiş..
Diğer abisi asgari ücrete çalışıyor..oturdukları eve 30 milyar masraf edip o abisinin düğününü yapmış..
bir ablasının eşi ölmüş..yalnız kalmasın diye eşim onun yanında kalmış..
yani joker gibi kimin sorunu varsa eşim halletmiş..
velhasıl bizim düğünümüz oldu kimse 1 tl için elini cebine atmadı..halin ne diyenden olmadı neyse evlendikk..
bize 5 kuruş kalmadan borç ödüyoruz 3 senedirr..
kayınvalidem hergün hasta her dakika doktorlarda..Büyük harcamalarda abilerinden istiyor beraber karşılıyorlar ama küçük küçük bütün harcamalar bizden gidiyor..
harcamaları bırakın hiçkimse doktora götürmüyor benim eşim aranıyor annem hasta gel götür die..
Annesi tabiki yapıcak ama 8 kardeşler yaa neden hep benim eşim..
bekar bir kaynım var ona iş kurulcak şimdi eşi ölen görümcemle ortak olucaklar..krediye ona buna herşeye eşim koşturuyor..
aynı zamanda bir oturan kaynım üst kattaki evini tamamlayıp oraya çıkıcak birliğe bekar kaynım evlenicek..onun evinede ustaları eşim getirip götürüyor..
bizde 5 kuruş yok dün görümcem aradı parası yetmemiş para ayarla bana diye eşim tamam abla ayarlıcam sana yarın dedi..
çıldırmak üzereyim..Nolur yardım edin..
eşime soğuk davranıyorum..sıcak davranmak gelmiyor içimden ..
zaman zaman bunlardan rahatsızlığımı dile getiriyorum sürekli sürekli yüzüne vurmak istemiyorum ama canıma yettii..
bu arada benim ve çocuğumun %90 ihtiyacımızı annem babam yada abim karşılıyor paramız yok die....
ooffff çok uzun oldu ama nolur bişeyler yazın :(((

bu arada kayınvalidemede çok ama çok kızıyorum çünkü şu an eşimin abilerinin durumları bizden çok çok iyii ama onlar kendisi için yada başka birşey için para harcadığında kayınvalidemin aklı gidiyor çocuklarıma para harcatmıyım die..ama benim eşim harcadığında sözü bile edilmiyor..diğer kayınlarıma ekmek bile aldırmıyor..ama mesela biri ekmek yok dediğinde eşimin adını söylüyor o alır gelirken diyor...nefrett ediyorumm bu durumlardan...

öncelikle sabır diliyorum....benim eşimde böyleydi...bekarken hem okumuş hemde eve bakıp çalışmış..evin büyüğü olduğu için.....benim yaşadıklarıma benziyor....evlendik devam etti....düğünü olana düğün yapmalar...biz evlenince takı dahi takılmadı...yıllar geçti çoçuklarımız oldu...belki dedim durur..yine devam...ev yaptırı kayın validem 4-5 katlı sürekli para istemeler...sabrım taştı..onlara artık para yardımı etmiceksin dedim....durumlarıda iyiyye gidiyordu bizim sayemizde.....sonunda tavrımı koydum bağırıp çağırdım...boşarım seni dedim bir daha gyardım ettiğini duyarsam dedim....bayağı bir şok geçirdi yıllardı sakin olan kadın birden canavarlaştım...ailesi para isteyince demiş yardım edemem...edersem günlerdir evde kavga oluyor demiş...ve tabi böylelikle faydasını gördüm.

önceden susup sabrediyordum ama artık kızdığım şeyleri dile getiriyorum tatlı dille anlatıyorum..
ama illa kötü olunca anlıyor erkekler desene...

Arkadaşlar eşim çok çk iyi bir insan ve iyi bir eş..Benim ailemede saygılı-ilgili..Tabi bende onun ailesine aynı şekilde..Amaaa...
Babası maddi bakmıyor eve..Evin sorumluluğu tamamen çocukların üzerinde olmuş her zaman..Ama eşim büyüyüp işe girdiğinden beri herkesin herşeyini eşim yapmış..8 kardeşler ama 5 i erkek..
Eşimin işi iyi yani aslında bizim ok iyi yaşamamız lazım ama yemin ediyorum evlendim evleneli 5 tl harçlığım olmadoı cebimde..
Bekarlığında bir abisi borç ödeyememiş eşim ödemiş..
Diğer abisine iş kuırulacakmış eşim kredi çekmiş kurmuş..Sonra bir güzel ödemiş..Aynı abisi ev taşımak zorunda kalmış halılarını tüllerini herşeyini almış yerleştirmiş..
Diğer abisi asgari ücrete çalışıyor..oturdukları eve 30 milyar masraf edip o abisinin düğününü yapmış..
bir ablasının eşi ölmüş..yalnız kalmasın diye eşim onun yanında kalmış..
yani joker gibi kimin sorunu varsa eşim halletmiş..
velhasıl bizim düğünümüz oldu kimse 1 tl için elini cebine atmadı..halin ne diyenden olmadı neyse evlendikk..
bize 5 kuruş kalmadan borç ödüyoruz 3 senedirr..
kayınvalidem hergün hasta her dakika doktorlarda..Büyük harcamalarda abilerinden istiyor beraber karşılıyorlar ama küçük küçük bütün harcamalar bizden gidiyor..
harcamaları bırakın hiçkimse doktora götürmüyor benim eşim aranıyor annem hasta gel götür die..
Annesi tabiki yapıcak ama 8 kardeşler yaa neden hep benim eşim..
bekar bir kaynım var ona iş kurulcak şimdi eşi ölen görümcemle ortak olucaklar..krediye ona buna herşeye eşim koşturuyor..
aynı zamanda bir oturan kaynım üst kattaki evini tamamlayıp oraya çıkıcak birliğe bekar kaynım evlenicek..onun evinede ustaları eşim getirip götürüyor..
bizde 5 kuruş yok dün görümcem aradı parası yetmemiş para ayarla bana diye eşim tamam abla ayarlıcam sana yarın dedi..
çıldırmak üzereyim..Nolur yardım edin..
eşime soğuk davranıyorum..sıcak davranmak gelmiyor içimden ..
zaman zaman bunlardan rahatsızlığımı dile getiriyorum sürekli sürekli yüzüne vurmak istemiyorum ama canıma yettii..
bu arada benim ve çocuğumun %90 ihtiyacımızı annem babam yada abim karşılıyor paramız yok die....
ooffff çok uzun oldu ama nolur bişeyler yazın :(((

öncelikle bu nasıl bir kayınvalde diyecegim, o kadar çocuk var niye bu evlada bunları yapmasına izin veriyor,adalet diye bir şey görmüyorum....bunu eşinle konuşman lazım, onu sadece tl olarak görüyolar gibime geldi..bunun önünü ancak eşinle konuşarak ılımlı bi şekilde anlatark konuşmalısın...öyle bi konuşmalısınki ters tepmesin..yani senin sıcaklıgını düşünceligini görmeli...

aslında eşimle konuşunca bana hak veriyor doğru diyorsun diyor..Ama gel gelelim yine yapıyor..
mesela geçenlerde bir kaynıma kefillik gerekiyordu kredi için..eşim bu sefer olmıcam dedi kayınvalidem hasta oldu kaynatam annen hasta bak gel falan dedi en sonunda eşimde gitti attı imzayı..
eve geldiğinde kimin sorunu olsa yapmıcam desen bile annen hasta oluyor yaptırıyor nie annen hiç bizim sıkıntımız için hasta olmuyor dedim..haklısın bitanem ama napıyım annem böle onları koruyor napıyım diyor???
ben iyilikle konuşma konusunda herşeyi yaptım anlatsam uuuzzuuunnn yazı çıkar..
şimdi kötü olma zamanı gibi geliyor bana..
şu an bile kaynımın iş kurma işi için ve görümceme para ayarlamak için telefon görüşmeleri yapıyor yanımda..gizliden yazıyorum bende...
söyleyin napıyım???

birde dün akşam olanı yazıyım..eşim bana dediki
-yanlış anlama ama fabrikada kendimi işe veriyorum ya kafam rahat oluyor huzurlu oluyorum..ama yanlış anlama senle alakası yok dedi..
bende dedimki..
-sende yanlış anlama ama o zaman herşeyin sorumluluğunu üstüne alma kafan rahat olsun
:))))
oda sustu bende sustum :)))))))))))))

Senin ve Cocugunun ihtiyaclarini 90% annen, baban ve abin karsiladigi sürece, hemde evli oldugun halde, bu devran degismez. Bu sorumlulugu esin üstlenmesi gerekirken, kendi ailesine yetisiyor, senin ailende sana. Bence önce Ailen'den degil, esinden almalisin bu ihtiyaclari. Benim görüsüm bu.

zaten ben isteyen konumda değilim..yani ailemden asla talep etmem..
ama anne-baba ne kadar anlatmasanda anlıyolar bazı şeyleri cnm..torunumuzu gezmeye götürüyoruz karışma diyorlar..
annen olarak para veriyorum ne var bunda diyorlar..
baban alışveriş yapın diye kart verdi sen kızı değilmisin nir rahatsız oluyosun diyorlar...
ne biliiimm..bundanda son derece rahatsızım zaten..
eşimde farkında zaten.bana bazen
annenler sana almasa bişeyler para konusunda sıkıntı yaşarız sen almak istersinn ee paramız yok bi yere kadar sabredersin diyor bana

Senin ve Cocugunun ihtiyaclarini 90% annen, baban ve abin karsiladigi sürece, hemde evli oldugun halde, bu devran degismez. Bu sorumlulugu esin üstlenmesi gerekirken, kendi ailesine yetisiyor, senin ailende sana. Bence önce Ailen'den degil, esinden almalisin bu ihtiyaclari. Benim görüsüm bu.

aynen katılıyorum bu böyle devam ettikçe bizim ailenin enayiside bu der geçerler

yaşadıklarının aynısını çok yakın bir arkadaşım yaşadı. arkadaşımın eşi bunlara kredi çekmiş ödemiş, iş kurmuş bakmış etmiş ta ki arkadaşımla evlenene kadar. iş kurduğu kardeşi bunlara düğün zamanı perdelerinizi ben yapim demiş. bunlar da o sıkışıkla tamam demişler. bari perde parası vermeyelim diye adam tutmuş bi de parasını istemiş abisinden perdelerin. düşünsene o dükkanı abin açtı sana sen diktiğin iki perdenin parasını istiyorsun.
başka bir olayda da yine bunlar evlenirken ablası bi miktar para vermiş BORÇ. al kardeşim elin rahatlayınca ödersin demiş o kadar. başka açıklama yok. şimdi aradan bi sene geçti biz sana verdiğimiz parayı ALTINA bağlamıştık ona göre. yuh yani. bin lira verdilerse 1500 isticekler bi yılda yani hesaplarına göre.
arkadaşım rest çekti eşine. hakkımı helal etmem dedi. bi de çocukları oldu. bebeğimizin rızkını yedirtmem dedi. çocuk zaten çok iyi aynı senin eşin gibi. iyiliğinden kullanıyolar bunları. şimdi eşinin üstünden çektiler ellerini de rahatladılar. senin eşini karşına alıp ciddi ciddi konuşman lazım. eminim anlıcaktır.
allah yardımcın olsun canım ama eşinden soğuma. o iyi olduğu için geliyor bunlar başına kendini sıyırırsa ailesinden eminim çok mutlu olucaksınız.

yaşadıklarının aynısını çok yakın bir arkadaşım yaşadı. arkadaşımın eşi bunlara kredi çekmiş ödemiş, iş kurmuş bakmış etmiş ta ki arkadaşımla evlenene kadar. iş kurduğu kardeşi bunlara düğün zamanı perdelerinizi ben yapim demiş. bunlar da o sıkışıkla tamam demişler. bari perde parası vermeyelim diye adam tutmuş bi de parasını istemiş abisinden perdelerin. düşünsene o dükkanı abin açtı sana sen diktiğin iki perdenin parasını istiyorsun.
başka bir olayda da yine bunlar evlenirken ablası bi miktar para vermiş BORÇ. al kardeşim elin rahatlayınca ödersin demiş o kadar. başka açıklama yok. şimdi aradan bi sene geçti biz sana verdiğimiz parayı ALTINA bağlamıştık ona göre. yuh yani. bin lira verdilerse 1500 isticekler bi yılda yani hesaplarına göre.
arkadaşım rest çekti eşine. hakkımı helal etmem dedi. bi de çocukları oldu. bebeğimizin rızkını yedirtmem dedi. çocuk zaten çok iyi aynı senin eşin gibi. iyiliğinden kullanıyolar bunları. şimdi eşinin üstünden çektiler ellerini de rahatladılar. senin eşini karşına alıp ciddi ciddi konuşman lazım. eminim anlıcaktır.
allah yardımcın olsun canım ama eşinden soğuma. o iyi olduğu için geliyor bunlar başına kendini sıyırırsa ailesinden eminim çok mutlu olucaksınız.

bugünden beri yüzüne hiç bakmadım cnm..bakamıyorum içimden gelmiyor..beni eksik yaşatırken maddi manevi başkalarının işine yardımcı olmak için çırpındığını gördükçe daha çok kızıyorum..

zaten ben isteyen konumda değilim..yani ailemden asla talep etmem..
ama anne-baba ne kadar anlatmasanda anlıyolar bazı şeyleri cnm..torunumuzu gezmeye götürüyoruz karışma diyorlar..
annen olarak para veriyorum ne var bunda diyorlar..
baban alışveriş yapın diye kart verdi sen kızı değilmisin nir rahatsız oluyosun diyorlar...
ne biliiimm..bundanda son derece rahatsızım zaten..
eşimde farkında zaten.bana bazen
annenler sana almasa bişeyler para konusunda sıkıntı yaşarız sen almak istersinn ee paramız yok bi yere kadar sabredersin diyor bana

Anliyorum, evet anne baba cocugunun iyiligini ister, tabi bu her anne baba icin gecerli degil. Ama diger taraftada anne/baba var birazda onlara firsat ver bakim ne olacak. Bence tatli bir dille annenle konus ve deki. "Ben her ne kadar sizin kiziniz olsamda, artik evliyim ve sorumluluk esimde, bundan böyle bu sorumlulugu onun üstlenmesini istiyorum, siz verdikce bunu hicbirzaman ögrenemiyecek". Sanirim durumunuz hicte kötü degil, esiniz calisiyor, ama sizden önce, kendi ailesinin sorumlulugunu üstleniyor, üstelik "annenler sana almasa bişeyler para konusunda sıkıntı yaşarız sen almak istersinn ee paramız yok bi yere kadar sabredersin diyor bana" diyebiliyor ??? :53: Esiniz ailesine vermezse sana almaya bolca parada olur. Bu yüzden karsindaki anlayip degismiyorsa, sen degiseceksin - cünkü bu mümkün.

eşine bundan sonra kesinlikle ailenden para almayacağını söyle.eşin ilk önceliğinin evi olduğunu anlasın.gerçektende ailenden para alma,sıkıntı çekin ama genede para almayın,benim ailem bize bakıyor sende ailene de.artık istemiyorum de.:34:

eşin kendi evini yani evinizi zar zor geçindiriyor
bide bunun üstüne başkalarına yardım ediyor
:53::53::53::53:

ne denilir ki şimdi

Son düzenleme:
benim de babam böyleydi
annecim hiç bişey de diyemezdi
biz 9 sene babamın yiğenlerin okuttuk -sobalı iki göz evde elde çamaşır yıkayarak yaptı annem bunu 5 tane de çocuk doğurdu
kimse siz de bi memursunuz kiradasınız hasta çocugunuz var aldığınız size zor yetiyor demedi
2 tane almancı amcam vardı 2 tane de köyde vardı bi sürü malleri vardı dedemle babaannemin bakımı bizim üzerimizeydi
ne oldu şimdi bunların hiçbirini yapmış sayılmıyoruz bizim emeğimiz de malımız da kıymetsizmiş hepsi unutuldu oysa o almancı yengem bana bi havlu hediye etti 5 senedir lafını eder
ben babama "ya ben ya yiğenlerin canın isterse" dedim evi terk ettim böylece anladı -evin büyüğü benim annem de susunca bana düştü...
valla başka türlü erkek milleti laf da anlamıyor iyilik de yaramıyor

ailen asla yardım etmemeli .sizin ihtiyaçlarınıza da para ayırmak zorunda kalsa eşiniz bu kadar yardım edemez bence. eşine şunu söyle.artık ailemden kesinlikle birşey kabul etmiycem rahatsız oluyorum de.bunun kesin kararın olduğunu göster.ailene de belirt.ailen illa verirse de eşine söyleme.ailene artık eşime söylemiyorum diyede uyar.sonra da harcama yap.eşin nasılsa senin masrafın yok diye bu kadar rahat davranıyor bence.sizin de masraflarınız olsa kendi de biraz kısmaya çalışacaktır. bunu yapın yoksa sonu gelmeyecek

Son düzenleme:
Okudukça sinirlerim tavan yaptı resmen:19::19:Eşiniz eve bakıyor mu:26:

ee sıkıntı çeke çeke faturaları ödüyor..Marketide hep ciddi anlamda idareyle yaparım..
ama sanırım bendede hata var..ben hep aman eşim üzülmesini yeterki borcumuz bitsin adam olalım kenarda 3-5 kuruşumuz olsun falan die isteklerimi erteliyorum..bekarken aktif yaşayan ben çocuğuyla eve kapanmış durumdayım..kendimede zaman ayırmıyorum..bazen gezmeye çıksam diyorum ama bişeylerde gözüm kalıp alamamaktansa diyorum oturuyorum..
yani demem o ki, ben şunu istiyorum ben bunu istiyorum demiyorum eşime..kendi kendimi yiyorum ama demiyorum :(
3senedir evliyiz bana harcadığı parayı toplasan valla hesabı tutulcak bi rakam çıkar yani :))) az çünkü :))

ailen asla yardım etmemeli .sizin ihtiyaçlarınıza da para ayırmak zorunda kalsa eşiniz bu kadar yardım edemez bence. eşine şunu söyle.artık ailemden kesinlikle birşey kabul etmiycem rahatsız oluyorum de.bunun kesin kararın olduğunu göster.ailene de belirt.ailen illa verirse de eşine söyleme.ailene artık eşime söylemiyorum diyede uyar.sonra da harcama yap.eşin nasılsa senin masrafın yok diye bu kadar rahat davranıyor bence.sizin de masraflarınız olsa kendi de biraz kısmaya çalışacaktır. bunu yapın yoksa sonu gelmeyecek

çok özür dilerim ama bazen sadece aynı yatakta yatmak için evlenmişiz gibi hissediyorum..
işte eşimdede var biraz hata..ne kadar ii insan olsada..
bizim evde tamirlk çok şey var..mutfakta musluk altta dolaba akıtıyor..arka balkon alt kata su akıtıyor..oturma odada kornişin yarısı çıktı sarktı aşağıya..diyorum diyorum şu gün yapcam bugün yapcam ama o günler gelmiyor..ama bir alışveriş merkezine gittiğimizde işte annemin klozeti akıtıyordu ona şu malzemeyi alıyım, ablamın banyodaki musluğu akıtıyor hortum alıyım demezmi şoka girdimm...
kırıcı bir şekilde konuşma zamanı geldimi sizce :(((
ama eşim çok ii bir insan kırmakta istemiyorum ama tokat gibi yüzüne vurmadıkça anlamıyor bazı şeyleri :(

Back