Doğmamış Çocuğa Bebek Arabası :)

Bulmusta bunuyorsunuz .Benimki cocuk dogduktan sonra getirdigi hediyeleri zaten almıs annen diye geri götürmüstü :deli:.Alti ustu battaniye zibın vs.
Kadını kirmayin .Anne erken korkuyorum bebege birsey olursa bu esyalara bakıp üzulurum .Sen bana al hediyeni .Bebeginkinide dogunca al getir deyin .Kadin hevesinden yapıyor belliki .Alsin onun parasi ne olacak sanki .

Merhaba hanımlar. Benimkisi pek dert sayılmaz sinirlerim bozuldu sadece biraz. Allah başka dert vermesin diyelim :)
Öncelikle şuana kadar kayınvalidemle problem yaşamadım çok şükür. Sadece çok fazla mantığıyla hareket eden bi kadın. Ve ince düşünce sıfır :) mesela geçen sene doğum günümde beni dışarı çıkartıp hediyemi bana seçtirmişti :KK70:
Hamileliğimde 11. Haftanın içindeyim, kayınvalidem bi web sitesinde 400 tlye bi bebek arabası görüp eşimi aramış çok uygun alayım mı diye. (Hediyenin fiyatı söylenmez düşüncesi de tabi ki yok, uygun fiyatlıysa kaçırılmamalı ona göre) Eşim de yok anne biz biraz araştırma yapıp kendimiz seçmek istiyoruz demiş. Hatta eşimle aramızda şakasını yaptık elinde arabayla kapımızı çalıyormuş diye. Az önce öğrendik ki yine bana doğum günü hediyesi olarak farklı bi model almış 700 küsür tlye :KK70: "İlk torunu olduğu için heves ediyor uygun fiyata bulunca da kaçırmak istememiş ama keşke bizi dinleseydi araştırmak istediğimizi söyledik. Bebek arabasını o almak istiyorsa biz seçelim bizim beğendiğimiz modeli alsın. O aldığını da lütfen iade etsin böyle emrivakilerden hoşlanmıyorum ki Allah korusun her şey olabilir henüz bebek arabası için erken" dedim eşime. O da benimle aynı fikirde ve bunu dile getirdi annesine karşı. Biraz alınmış kadın. Ama ben onu gelinime hediye almıştım doğum gününde verecektim demiş. Üzüldüm böyle olmasına kadın iyi niyetinden aldı sonuçta ama bebeğimin eşyalarını da kendim seçmek istiyorum kırmadan nasıl anlatabiliriz hanımlar?
Çok kötü bi durum yok bence burda. Doğumgünü hesiyesi olarak vermesi saçma. Hangi model alınırsa alınsın inan kullanırken umrunda olmuyo onuda taşımak bi yere gitmek ayrı yük. 2 aylık kızım var bebek arabası yüzünden dışarı çıkasım yok.

bir kere uyarmışsınız buna rağmen almış. Ben iyi niyetli olduğunu düşünmedim. Çok iyi niyetliyse siz beğenin ben ödeyeyim derdi.

bence emrivaki olmuş bile bile alması saygısızlık kendi ailemin de yapmasını istemezdim 10 tane araba alınmıcak sonuçta içimde kalırdı

Sizin çocuğunuz onun da torunu olacağı için, aynen sizin gibi o da özeniyor demek ki normal olarak ne güzel işte...Şükredin bence mesela benim kayınvalidem de sizinkinin tam tersi torununu görmeye 6 ay sonra geldi yabancıya gelir gibi sadece bir çeyrek altın getirmişti.. Oğlum 4 yaşın da bugüne kadar aldığı tek şey bir çeyrek altınDoğum günü hediyesi falan bize çok uzak şeyler zaten bir çorap bile almışlığı yoktur sağolsun

kv denin yerinde olsam çok bozulurdum ve birdaha birşey almazdım

keşke benim de böyle düşünen bir kv dem olsa

Çok cimri bi kvm olduğu için böyle düşünüp hediye alsa çok mutlu olurdum herhalde bi baksaydınız modeline belki sizde beğenirdiniz

Sağolsun en azından ucuza da kaçsa zahmet edip bir şey almış,ama sizi anlayabiliyorum, hele ki ilk bebekse insan her şeyi kendisi seçip beğenmek istiyor,ve eşinizin uyarmış olmasına rağmen ısrarla alması da biraz olmamış ama yine de siz araya eşinizi koyun o desin aklımızda başka model var bunu araştırdık doktorlar önermiyor değişim yapalım desin yerine başka bir eksiğini alın bebeğinizin . Bir de az çok piyasaya bakılırsa şimdi iyi bir bebek arabası 1000 tl den fazla başlıyor ben o yüzden çokta kullanışlı bir şey olduğunu düşünmüyorum ..
Benim de önümüzdeki ay doğumum inşallah , kv arabasını ben alıyım hediyem olsun dedi tamam biz seçelim sen buyur al dedim ,geçen gün kp kızılaydan (kendisi kızılayın gönüllü çalışanı) ettafımızdaki ihtiyac sahipleri için gönderilmiş aslında tenekeden hallice olan bebek arabasını almış gelmiş hediyemiz diye . İnternetten araştırdım üzerinde yazan isim dahi yazmıyor sanırım fiyatı da 100 tl bile yoktur . Fiyatını da geçtim kendisi düşünse o fiyatı verip alsa yine sevinirdim ama resmen kızılayın ihtiyac sahipleri için dağıtmak için gönderdiği arabayı almış gelmiş. İçinde bir tahta ve üstünde kumaş var ve yenidoğan çocuğumu ona koymamı bekliyorlar.. kucağımea taşırım gerekirse yine de koymam güvenip. O yüzden kv kızmayın en azınean cebinden bi şeyler çıkartmaya zahmet etmiş, ama yine de içinize sineni alın hıc bir şey içinizde kalmasın.

Sağolsun en azından ucuza da kaçsa zahmet edip bir şey almış,ama sizi anlayabiliyorum, hele ki ilk bebekse insan her şeyi kendisi seçip beğenmek istiyor,ve eşinizin uyarmış olmasına rağmen ısrarla alması da biraz olmamış ama yine de siz araya eşinizi koyun o desin aklımızda başka model var bunu araştırdık doktorlar önermiyor değişim yapalım desin yerine başka bir eksiğini alın bebeğinizin . Bir de az çok piyasaya bakılırsa şimdi iyi bir bebek arabası 1000 tl den fazla başlıyor ben o yüzden çokta kullanışlı bir şey olduğunu düşünmüyorum ..
Benim de önümüzdeki ay doğumum inşallah , kv arabasını ben alıyım hediyem olsun dedi tamam biz seçelim sen buyur al dedim ,geçen gün kp kızılaydan (kendisi kızılayın gönüllü çalışanı) ettafımızdaki ihtiyac sahipleri için gönderilmiş aslında tenekeden hallice olan bebek arabasını almış gelmiş hediyemiz diye . İnternetten araştırdım üzerinde yazan isim dahi yazmıyor sanırım fiyatı da 100 tl bile yoktur . Fiyatını da geçtim kendisi düşünse o fiyatı verip alsa yine sevinirdim ama resmen kızılayın ihtiyac sahipleri için dağıtmak için gönderdiği arabayı almış gelmiş. Çok şükür kendimizin alabilecek gücü varken olmayan insanlar için gönderilen şeyi eve getirmesi beni çok kızdırdı açıkcası .İçinde bir tahta ve üstünde kumaş var ve yenidoğan çocuğumu ona koymamı bekliyorlar.. kucağımea taşırım gerekirse yine de koymam güvenip. O yüzden kv kızmayın en azınean cebinden bi şeyler çıkartmaya zahmet etmiş, ama yine de içinize sineni alın hıc bir şey içinizde kalmasın.

Kadın düşünüp almış ne guzel sizde baska bir ihtiyacınıza ayırsaniz o butceyı. Ne güzel sevinin torununa değer veriyor babaannesi. Çok istiyorsanız da kendiniz de aliverin beğendiğinizı çok büyük bir sorun değil bence kalp kırmaya degmez. Bende 2. bebeğimi bekliyorum şuan evladinizı hayırlısıyla kucaginiza alın inşallah. Bebis bir gelsin eşya falan umrunuzda olmayacak zaten :)

Bende yeni hamileyken birkaç tane hastane çıkışı takımlardan beğenmiştim. Cinsiyeti belli olsun hemen alırım diyordum. Birgün kv dem aradı ben çok heves ediyorum en azından bir tulum alayım diye. Bende daha cinsiyeti belli değil ama siz bilirsiniz anne dedim. Kadın gitmiş mağazayı almış.:halay: 2-3 takım hastane çıkışı olunca haliyle eşim de tekrar aldırmadı bana. O zaman çok üzülmüştüm ilk çocuğum ve internette baktığım takımlarda aklım kalmıştı. Şimdi düşününce boşuna üzülmüşüm diyorum. Gayette severek kullandım aldıklarını hatta 2.çocuğa saklıyorum şimdi. (Malum 0-3 ay arası olan kıyafetler az giyildiği için pek eskimiyor.) Kv deniz belli ki heves etmiş, duygusal yönden pek düşünemeyen bir insan olduğu için de sizin böyle hissedeceğinizi bilememiş bence. Ama baya erken davranmış o konuda haklısınız. :KK66:

Oğlum doğdugunda kayinvalidemin elime 50 lira sıkıştırıp "Torunuma battaniye alacaktim ama disari cikamadim sen al begendigini" deyişi geldi aklima.. Onun dışında ne bi çöp ne bi iğne. Neyse sinirlendim gece gece :KK62:

Oda takımını halası aldı 7.500 tl
Bütün giysilerini yurt dışına gönderilen organik bebek kıyafetlerinin fabrikasından aldı dışarı satışı olmamasına rağmen, bebek arabasını kv aldı , hala daha herturlu masrafını bayramlık, ilk ayakkabısı, mama sandalyesi gerekli herseyi onlar aldı.hic sorun etmedim benim kadsr onlarında özlemi var . Allah aramasın 10 sene sonra rabbim nasip etmiş ne olsa giydiririm o almış bu yapmış, yok herseyini kendim yapacam vs kısmı açıkçası saçma geliyor bana allah başka dert vermesin gerçekten

Düşüncesizce olmuş ama en azından almak gibi bir faaliyete giriyor benimki elini cebine atmadı.

X