Doğmamış Çocuğa Bebek Arabası :)

Kapimin onunde duruyor bir bebek arabasi o cinsten. Muhtemelen onlar da para vermeden hediye olarak edindiler ama hic begenmedim cok hantal bir araba. Hic severek kullanmadim. İkinci cocugum oldu mecbur yine kullaniyorum. Velhasil almayin aldirmayin...

Sizinki düşünüp almis yine ...
Benimki dogum alisverisi diye zorla alışverişe götürdü bizi .(esimle kac kez gerek yok her seyini aldik dedik)Kendi zevkine gore gerekli gereksiz her seyi atti sepete .Hesabi bize kitledi .

dogum gununde hediyeler alan kv. araba konusunda sizi zor durumda birakmis olmasina ragmen kirmayin bence. kadin cok iyi niyetli ve bence gayet ince. uslubunca soyleyip iade ettirebilirsiniz. ama siz isteyin bence bunu. guzel bir dille siz soyleyin.

Bir önceki dogumgununde 'hediyeyi sen sec' dedi diye bozulmussunuz,şimdi de 'hediyeyi o secti' diye.
Bence siz de bir hoşsunuz. Hediyeyi nedenden almış? Eğer şubeleri olan bir yerse beğendiğiniz başka biriyle değiştirebilirdiniz .
Ki zaten konuşmuş,cozmussunuz.
Bu ilk olmuş ama bu tarz cikislariniz tekrar ederse kadını soğutabililirsiniz.
Benim ablam da öyle yapma,biz şöyle yapmıyoruz , balkonda sigara içme, üstünde kedi tüyü var dokunma,elini yika diye diye annemi soğuttu gitmekten. Aylar sonra da 'bir kere bile yardim gelmedi' diye bozuldu kadina. Yani gelmedi de bir bak kendine , di mi :)
O yüzden erken uyarımı yapayım da.
Eğer niyetiniz aranizi açıp çocuğu kendi başınıza yetiştirmek , kaynanayi uzak tutmak değilse ani çıkışlar yapıp devamlı kadını elestirmeyin.
Ani çıkışlarda bulunmuyorum zaten. Ayrıca konuyu tam okudunuz mu bilmiyorum ama kayınvalidem bu konuyu zaten benimle değil eşimle konuştu ve ben fikrimi eşime söyledim. Alayım mı dediğinde eşim biraz araştıralım daha erken demesine rağmen aldı, yine art niyetinden değil fakat ben de bu bebeğin annesiyim ya hani o yüzden bazı konularda fikrim önemli diye düşünüyorum. Bu arada kayınvalidem de ben de bebeğin anne ve babanın kurallarına göre büyütülmesi gerektiğinin bilincindeyiz çok şükür. Birinin sigara içer içmez ya da elleri temiz değilken bebeğimi kucağına almasından tabi ki ben de rahatsız olurum. Bu tarz şeyleri kendisi düşünmeyip uyarmamı gerektirecek davranışlarda bulunan insanlar da varsın alınsın gelmesin evime. Estağfurullah asıl siz bi hoşsunuz :)

doğum gününüzde size bi yarım altın taksın siz onunla kendiniz alın bebek arabasını :halay:

Sizin dogum gununuzde bebege bebek arabasi ne alaka, size ozel bir sey almasi gerekmiyor mu?
Normalde ben de aynı şeyi düşünürdüm ama kayınvalidem pek ince düşünceli değil yapısı bu ben böyle kabullendim onu :) doğum günü yaklaşıyor işine de yarayacak bi hediye alayım diye düşünmüş o da sağolsun

Dursun onun evinde kırmayın heves etmiş. Yeri geliyor insan gittiği evde keşke puseti de alsaydık diyor.

Oğlumun evde normal, kv de baston arabası var mesela..

Ben de 5 aylık olana kadar bir şey almamıştım ama aslında düşününce saçma bir totem. Allah ömür yazdıysa sağlıklı sıhhatli doğacak zaten..

dogum gununde hediyeler alan kv. araba konusunda sizi zor durumda birakmis olmasina ragmen kirmayin bence. kadin cok iyi niyetli ve bence gayet ince. uslubunca soyleyip iade ettirebilirsiniz. ama siz isteyin bence bunu. guzel bir dille siz soyleyin.
Evet iyi niyetli bi kadın zaten ben de kırılmasını istemiyorum bu konuyu benimle değil eşimle konuşuyor sürpriz mi olsun istedi anlamadım hoş sürpriz de olsa doğum günümden önce gösterip doğum günümde verir :KK70: en son eşime siz modeli seçin onunla değiştireyim demiş. Kendim araştırıp seçmek istemiştim her şeyi o da sağolsun düşünüp alıyor bi tuhaf hissettim.

• Beğen
Reactions: csi
Dursun onun evinde kırmayın heves etmiş. Yeri geliyor insan gittiği evde keşke puseti de alsaydık diyor.

Oğlumun evde normal, kv de baston arabası var mesela..

Ben de 5 aylık olana kadar bir şey almamıştım ama aslında düşününce saçma bir totem. Allah ömür yazdıysa sağlıklı sıhhatli doğacak zaten..
Haklısınız ömrünü biz bilemeyiz hamileliğin ilk zamanları daha riskli olsa da risk her zaman var sonuçta, maalesef doğduktan sonra bile.. Eşim bugün beğendiğimiz bi modeli gönderecek kayınvalidem de onunla değişim yapacakmış. Bizim evlerimiz çok yakın olduğu için iki araba olmasın dedik

Bu arada bebek arabasi cok onemli bisey mi? Ben travel sistem aldim ama benim aldigimin alt kısmı cikmiyor aslinda 2000 liraya bi araba beğenmiştim onu alacaktim o ara ciddi araştırma yaptim inanin pusete koyup puseti iskelete takip yalnız basiniza asla cikamazsiniz
Benim aldigim 1200 lira indirimdeydi insaallah bebegim de rahat eder
Sizde kaynanaya sunu anlatabilirsiniz bel destegi onemli bu arabalarda birde kumas bebekte sıkıntı olmasin anne gerekirse üstünü biz tamamlayalim x modelini alalim dersiniz
Bebek arabası çok önemli evet. Hem hafif olması, hem tek hareketle açılıp kapanması, hem sarsıntısız olması, hem manevra kabiliyeti falan ooo neler var neler.

16 sene önce taş gibi araba taşşş dediklerimizin bugün yüzüne bakılmıyor. Teknoloji acayip gelişmiş. 2016 senesinde arabaları ve oto koltuklarını incelerken öğrendim ben de.

Oto koltuğu da aynı şekilde. 180-360 derece dönenleri tavsiye ederim mesela.

Normalde ben de aynı şeyi düşünürdüm ama kayınvalidem pek ince düşünceli değil yapısı bu ben böyle kabullendim onu :) doğum günü yaklaşıyor işine de yarayacak bi hediye alayım diye düşünmüş o da sağolsun

buradaki canavar k.valideleri okuduktan sonra bence gayette ince düşünceli bir kadın

Evet iyi niyetli bi kadın zaten ben de kırılmasını istemiyorum bu konuyu benimle değil eşimle konuşuyor sürpriz mi olsun istedi anlamadım hoş sürpriz de olsa doğum günümden önce gösterip doğum günümde verir :KK70: en son eşime siz modeli seçin onunla değiştireyim demiş. Kendim araştırıp seçmek istemiştim her şeyi o da sağolsun düşünüp alıyor bi tuhaf hissettim.
İşte kayınvalidelik değil annelik yapan bir insan!

Çok şükür hala böyle insanlar var, iyi ki varlar. Kıymetini bilin derim.
Elbette ki gün gelecek tartışacaksınız fikir ayrılıklarında.
Size tavsiyem, kv'nizi de kendi anneniz gibi görün ve kendi annenizle tartıştığınızda nasıl affediyorsanız, onu da affedin.

Hayat çok kısa, çok....

İşte kayınvalidelik değil annelik yapan bir insan!

Çok şükür hala böyle insanlar var, iyi ki varlar. Kıymetini bilin derim.
Elbette ki gün gelecek tartışacaksınız fikir ayrılıklarında.
Size tavsiyem, kv'nizi de kendi anneniz gibi görün ve kendi annenizle tartıştığınızda nasıl affediyorsanız, onu da affedin.

Hayat çok kısa, çok....
Kesinlikle öyle o yüzden kırılmasını hiç istemiyorum. Annem gibi görüyorum o da sağolsun kızı olsa böyle davranırmış herhalde. Allah herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın.

Merhaba hanımlar. Benimkisi pek dert sayılmaz sinirlerim bozuldu sadece biraz. Allah başka dert vermesin diyelim :)
Öncelikle şuana kadar kayınvalidemle problem yaşamadım çok şükür. Sadece çok fazla mantığıyla hareket eden bi kadın. Ve ince düşünce sıfır :) mesela geçen sene doğum günümde beni dışarı çıkartıp hediyemi bana seçtirmişti :KK70:
Hamileliğimde 11. Haftanın içindeyim, kayınvalidem bi web sitesinde 400 tlye bi bebek arabası görüp eşimi aramış çok uygun alayım mı diye. (Hediyenin fiyatı söylenmez düşüncesi de tabi ki yok, uygun fiyatlıysa kaçırılmamalı ona göre) Eşim de yok anne biz biraz araştırma yapıp kendimiz seçmek istiyoruz demiş. Hatta eşimle aramızda şakasını yaptık elinde arabayla kapımızı çalıyormuş diye. Az önce öğrendik ki yine bana doğum günü hediyesi olarak farklı bi model almış 700 küsür tlye :KK70: "İlk torunu olduğu için heves ediyor uygun fiyata bulunca da kaçırmak istememiş ama keşke bizi dinleseydi araştırmak istediğimizi söyledik. Bebek arabasını o almak istiyorsa biz seçelim bizim beğendiğimiz modeli alsın. O aldığını da lütfen iade etsin böyle emrivakilerden hoşlanmıyorum ki Allah korusun her şey olabilir henüz bebek arabası için erken" dedim eşime. O da benimle aynı fikirde ve bunu dile getirdi annesine karşı. Biraz alınmış kadın. Ama ben onu gelinime hediye almıştım doğum gününde verecektim demiş. Üzüldüm böyle olmasına kadın iyi niyetinden aldı sonuçta ama bebeğimin eşyalarını da kendim seçmek istiyorum kırmadan nasıl anlatabiliriz hanımlar?
Keşke kayinvalidem de bana birgün bir çöp alsa bir çorap yine olurdu yani kıskandım valla sizi

Bebek arabası çok önemli evet. Hem hafif olması, hem tek hareketle açılıp kapanması, hem sarsıntısız olması, hem manevra kabiliyeti falan ooo neler var neler.

16 sene önce taş gibi araba taşşş dediklerimizin bugün yüzüne bakılmıyor. Teknoloji acayip gelişmiş. 2016 senesinde arabaları ve oto koltuklarını incelerken öğrendim ben de.

Oto koltuğu da aynı şekilde. 180-360 derece dönenleri tavsiye ederim mesela.
Onemli mi sorusundan kastim bu degildi

Casual cadillac air alacaktim. Hatta netten alacaktim iyiki almamisim magazada inceledim agir geldi bana. Puseti tak cikar portbebe tak cikar. O ara 2000 civarıydı

Bir arkadaşımın onerisi ile joie litetrax 4 aldim. Onu da inceledim tek elle açılıp kapanmasi hafif olmasi sebebi ile tercih ettim.

Şimdi kiz diyorki 2500 liralik araba. Incelemek lazim pahali diye iyi olacak degil. Zaten okuduysaniz bel destegi...vs hersey onemli dedim

torununu düşünüp hediye alan kv tadını çıkarın hanımlar ,
hiç almayıp banamı güvenip çocuk yaptınız diyenleride çok gördüğümüz için ,

neyse konuya döneyim ,
allah korusun 8 aydan önce almak dogru değil anne şuan çok erken ,
ben sana uygun olanı bulur söylerim alırsın de
gönlünü kırma kadının

Senin doğum gününde niye bebeğe hediye alıyor hiç anlamadım sana bir hamile kıyafeti hediye alsa daha mantıklı yani illa bebekle ilişkili bir hediye olacaksa.

demissiniz ya hediyeyi bana sectirir
kendi alli güllü seviyorsa mesela size de onun yakıştığını düşünse alsa siz begenmeyeceksiniz
bence hediye benim begendigim olmamalj karsimdakini mutlu edecek olan olmalı diye düşünüyorum kv de de o kafadaki size sectiriyor alınmayın bence kisak farki aile kultur farki ne bilsin kadin :)

Benim ailem de dogumgunumde kredi kartini verir git istedigini al der , bize gore cok normal bu hareket o yuzden kv nin sizi alisverise goturup begendiginizi almasi garip gelmedi
Ama araba konusunda haklisiniz , siz secin mutlaka

Keşke her babanne bu kadar düşünceli olsa heves etmiş ve almış 700 liralik diyorsunuz ki bu kötü bi araba değildir. Bide şöyle bi gerçek var bazı bebekler arabaya binmek istemiyor:) ben ilk oğlumda 2 tane eskittim o çok seviyordu hep yanimizdaydi araba sizde baston tipi bişey alırsınız olur biter. 20 hastalık hamileyim ve bebeğin arabası alındı eşyaları hazır sadece benim pijamalarim ve besik kaldı yani bizde çok hevesliyiz erken değil önümüz kış agirlasicam diye düşündük. İnanın bunun için kadının kalbini kırmaya değmez kullanın gitsin hem bunu isteyen o kadar çok gelin var kiii:halay:

X